Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Όταν η Ερυκίνη (δεν) κρυφακούει

Άφηκα τούτην την στήλη γιατί δαμέ τζαι να κρυφακούσω εν τζαι να καταλάβω τζαι τίποτε. Αλλά έχω σας διάλογον που δεν άκουσα εγώ (γιατί ζω σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη που κανείς δεν τα ξέρει) αλλά εμεταφέραν μου τον πλάσματα που ήταν τζιαμέ (τούτες τες μέρες ήρταν βόλτα δαμέ θκυό κοπέλες που Funky ΠανΚυ τζαι μα τω θεώ στην πρώτη κουβέντα για τες παρατάξεις αθθυμήθηκα πως ένι να φκαίνεις που τα ρούχα σου, να αφταίνουν τα λαμπούθκια σου, να τα παίρνεις στην κράνα κλπ. Είσιεν τζαιρόν να το νιώσω εν η αλήθκεια)

Πανεπιστήμιο Κύπρου, μάθημα "ανθρώπινη σεξουαλικότητα", τζαι (σύμφωνα με την αναμετάδοση της Φ. τζαι της Ε.) ο καθηγητής μιλά για την παρθενιά τζαι τα κοινωνικά ήθη κλπ.

Καθηγητής: Αλλά τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες δεν περιμένουν το γάμο για να κάνουν σεξ....
Φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου: Ίντα.... άμμαν εννά γοράσω αυτοκίνητον εννά γοράσω μεταχειρισμένον της Ιαπωνίας; Εν θα γοράσω τζαινούρκον;;;;;

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου τούτος ούλλος.... Εν έτη 2010..... Τζαι το πιο τραγικόν εν ότι (από ότι μου είπαν) οι υπόλοιπες κοπέλες στην αίθουσαν εγελούσαν.... τζαι εν είπαν τίποτε. Εν αντιδράσαν..... Επειδή θεωρείται αστείον τούτον το πράμαν; Επειδή εν το θεωρούν τζαι τόσο σημαντικόν που ένας συμφοιτητής τους μιλά με τούτον τον τρόπον, εν τες προσβάλλει να τες παρομοιάζουν με αυτοκίνητα; τζαι μεταχειρισμένα τζιόλις, της Ιαπωνίας...
Ναι, ναι κυρίες και κύριοι, το νησί μας πάει μπροστά, εν πράμαν που φαίνεται, γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν νέες, ολόφρεσκες ιδέες τζαι απόψεις......

Εθθυμήθηκα συνειρμικά μετά που ώραν τη συζήτηση που είχαμε με τη Μ. πριν κανένα χρόνο, συζήτηση του Αμστερνταμ τούτη, για το πως το ότι εγεννηθήκαμεν, εμεγαλώσαμεν τζαι ζούμε στην Κύπρον εκατακρεούργησε τη θηλυκότητα μας, για το πως δεν μπορείς στην Κύπρο να νιώσεις καλά με το σώμα σου, τη θηλυκότητα σου, τη σεξουαλικότητα σου.... απορούσαμεν τζιόλις..... τς τς τς....

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eprolaves me...!ithela tze ego tutes ts meres na gra4o ena paromio post g mia paromia sizitisi!ne en i ataka tn kiprewn tuti!aidiazoume kati tetioi tipoi!en tous a3izi na exoun mia agni koroua...!
pragmatika dn mporo na ts katalavo tze 8eloun tin na 3eri t kati ts ala k parthena!simera sti epoxi pu zoume ene logika prmt tuta...en mporoun na t katalavoun oti oi idess pu ts efite4e o tziris tous dioti ola en pu t ikogenia pu 3ekinoun, ine tou tzerou tou kokofkiaou pu epantreukontan oi koroues sta 15-20!Tora t prmt en pola diaforetika, oi Kiprees morfononte gnorizoun nea prmt k ennoeite oti ean exoun kapia sxesi megalis diarkias en 8a minoun mono sta filouthkia...!!!

ps oi Kipreoi pu pernoun 3enes en tzenourko to aftokinitoui?o3a eperase prota pu pola sherka??

παρθένα είπε...

Ανέκδοτον.

Είσιεν μιαν κορούν εχαρτώθηκεν. Την πρώτην φοράν που έκάμαν έρωταν με τον χαρτωμένον της, λαλείς της το κοπέλλιν: (σίγουρος για τα προσόντα του)

- Aρεσεν σου, μάνα μου, είδες ήντα πράμαν;

- Εεε, λαλεί του η κορού, του γείτονα μου του Κωστή εν καλλύττερον, εν τζινουρκούιν, τζιαι μέσα στο σακκουλλούιν του.!!!

Ανώνυμος είπε...

όσον παν τζαι απογοητεύκουν με παραπάνο οι Κυπραίοι.
γυρεύκουν μιαν σαν τη μάμα τους, μια να τους φροντίζει τζαι να τους έσσιει σαν τα μωρά, ναν δούλα τους κλπ.
χαίρομαι ιδιέταιρα που εν έχω συνεχή επαφή με τον κυπριακό ανδρικό πληθυσμό επειδή τότε εν να εχτίτζαζα άσσιημα. (όπως παθαίνω κάθε καλοτζαίρι)

Dr. Prixtis είπε...

@erikini: h apantish... fkale adeia odigishs prwta re pou mou theleis tzai autokinito.

@nekatomeni: an akoloutheisoume tin idia "logiki" otan erketai to autokinitoui kypro fkainei tzinourko kotsiani tzai en kseroun posoi to eixan prin... etsi eksigeite ;-)

@hlektra: men mas syrneis oullous sto idio kazani parakalw.

Moonlight είπε...

Τζίνος εν τζινούρκος όξα; Διότι νε μεν είμασεν παραπάνω οι γεναίτζες, αλλά εντζαι γίνεται να αππιούν που 10 τζαι ώσπου να παντρευτούν να έχει αλλό τόσες "τζινούρκες" να τους καρτερούν φαίνεται μου!!!!

Ρέξε τζι γιέ μου, που έφκαλες τζαι γλώσσαν!!!

Diasporos είπε...

Οι περισσότεροι άντρες στην κύπρο έν έχουν υπόθεση, γενικά, έν ξέρουν να μιλήσουν σε γυναίκα, πόσο μάλλον να σεβαστούν τη θηλυκότητα ή τη σεξουαλικότητα τους.

Καταπιέζουν σας που γεννησιμιού. Αν δέν κάτσετε ούλλες μαζί να συζητήσετε τζιαι να αποφασίσετε να αλλάξετε μόνες σας τα πράματα, έτσι εννα συνεχίσουν.

Η απόσταση μεταξύ των φύλων εν τεράστια.


Κάτι που επρόσεξα: Άμα μιλώ με γυναίκες φίλες μου δακάτω, είμαστεν άνετα, ανοιχτά. Η εμπειρία μου με κυπραίες εν διαφορετική. Έν αννοίουνται, κρατούν προσχήματα πολλές φορές, σάν τα πουλιά τα φυλακισμένα που τα βάλλουν να ακολουθούν ένα ρόλο.

Έν εβαρεθήκετε να σας κυβερνά το σώμαν σας μιά κοινωνία με άντρες που έχουν αρχές τριτοκοσμικές?

Ερυκίνη είπε...

@νεκατωμένη
απαντησεν σου ο πρήχτης!!! τζαι εξάλλου οι ξένες εν ξένες, εν αναμενόμενον, οι κυπραίες όμως;; για τζείνες εννεν αναμενόμενον να έχουν σεξουαλικήν ζωήν... αλλά έμεινεν μια φιλοσοφία (που εγώ προσωπικά ενόμιζα ότι υπάρχει ακόμα μόνον στα χωρκά της περιοχής μου) ότι ένας άντρας όσον εν ελεύθερος κάμνει τη ζωή του με όποιες θέλεις (μεταχειρισμένες εν έσιει πρόβλημα), αλλά η κοπέλα που θα παντρευτεί πρέπει να είναι τζαι ανέγγικτη τζαι χαμηλών τόνων τζαι να μεν φκαίνει τζαι να μεν ξενυχτά. Ναν "καλή γεναίκα". Για να έσιει κάποιος άνθρωπος τούτην την άποψην για κάποιον (είτε άντρας είτε γυναίκα) σημαίνει ότι δεν βάλλει το νουν του να σκεφτεί..

@Ηλέκτρα
ο πρήχτης έχει δίκαιο, δεν είναι τζαι ούλλοι έτσι. Αλλά τζαι για μέναν εν απογοητευτικό.... το πως ένας κυπραίος βλέπει μιαν γυναίκα τζαι το πως συμπεριφέρεται όπως λαλεί τζαι ο Διάσπορος. Τζαι ύστερα μιλούμεν για την "ημέρα της γυναίκας".... πελλάρες

@διάσπορος
ακριβώς. το πόιντ της πιο πάνω ιστορίας έννεν η φράση που ελέχθηκε. εν φράση που την ακούσαμεν που κυπραίους πάνω που μιαν φοράν. Συγκλονίζει με το ότι ακούστηκεν που νέον άνθρωπο στο πανεπιστήμιο (πανεπιστημιακής μόρφωσης δηλαδή που αύριο εννά χουμίζεται ότι έσιει παιδεία, που η παιδεία καμία σχέση δεν έχει με ένα χαρτί στον τοίχο) τζαι συγκλονίζει με κυρίως η μη αντίδραησ ούλλων των γυναικών. Πως μπορεί μια γυναίκα να μεν αντιδρά σε τούτον το πράμαν. Εμείς φταίμεν τζι όι τζείνοι. Πως να αλλάξει η κοινωνία, άμαν εν το κουντίσουμεν??? άμαν ακούμεν τέθκοια πράματα να λέγονται μπροστά μας τζαι δεν απαντούμεν αναλόγως? πως θα καταλάβει ο συγκεκριμένος πόσον μαλακίες εν τούτα που πιστεύκει άμαν ούλλοι ενθαρρύνουν τον? τζαι κυρίως φταίμεν γιατί ενστερνιστήκαμεν τον ρόλο που μας εδώκαν, όι ούλλες αλλά πολλές. Εμάθαμεν έτσι. Ξέρεις τι εσχολιάζαμεν στη συζήτηση περι θηλυκότητας και σεξουαλικότητας; το πόσο ντρέπεσαι άμαν ένας άντρας θορεί το σώμαν σου στην Κύπρο (που γιατί να ντρέπεσαι; εν τόσο φυσιολογικό). Μόνον με κυπραίους ένιωσα τούτον το πράμαν... γιατί εν ο τρόπος που συμπεριφέρουνται? γιατί μπαίνω στον ρόλο? δεν ξέρω... αλλά εν θα έπρεπεν να ήταν έτσι. Τζαι οι πρώτοι που θα το αλλάξουν είμαστεν εμείς οι γυναίκες, αλλά στην Κύπρον η πλειοψηφία εν απασχολημένες. Κάμνουν νύσια..

zappa είπε...

Όλο αυτό το "σφήξιμο' υπάρχει ακόμη γιατί δυστυχώς ο κόσμος στην Κύπρο, όπως και σε πολλές μκρές κοινωνίες, δεν έχει ξεφύγει από το λεγόμενο κοινωνικό scanner (αλλιώς το "τινος εισ' εισιε πιδάκι μ;"). Και ιδίως η νεολαία. Well κοπελιές υπάρχει ένας τρόπος να ξεφύγετε.Αγνοείστε το. Pretend it's not there.Τόσοι και τόσοι καλαμαράδες/ούδες και ξένοι/ες το έκαναν και μάλλον κατέληξαν να γνωρίζουν ενδιαφέροντα άτομα και να μην παθαίνουν τίποτα το κακό...

Eólica είπε...

Τζιαι το σιειρόττερο είναι ότι τούτοι που εκφέρουν τέθκοιες απόψεις εν τούτοι που μεινίσκουν κολλημένοι στην Κύπρο (βλ. δηλαδή και το ότι η συζήτηση έγινε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου) τζιαι, αν φύουν ποττέ για μεταπτυχιακό, θα φροντίσουν, στην Αγγλία όπου θα πάσιν, να μεινίσκουν σε εστία που εν ούλλο Κυπραίοι για να κάμουν παρέες τζιαι να νιώθουν άνετα βλέποντας τον επαναλαμβανόμενο εαυτούλη τους γύρω τους. Εξ ου και δεν πρόκειται έτσι απλά να αλλάξουν γνώμη -ή να τους κάμουν να αλλάξουν γνώμη οι εξίσου ανασφαλείς Κυπραίες γύρω τους.

Έσιεις απόλυτο δίκαιο, δύσκολα μπορείς νιώσεις άνετα με τη σεξουαλικότητά σου στην Κύπρο. Εν τυχαία ενόμισες που οι πλείστοι Κυπραίοι που επιλέγουν να μείνουν μόνιμα Αγγλία -τζιαι ορισμένοι τζιαι στην Ελλάδα- εν γκέυ;

Diasporos είπε...

Το ποιό τραγικό που το 'νιώθω' σαν άντρας όταν περπατώ στην κύπρο είναι η έντονη σεξουαλικότητα, το πάθος που αναβλύζουν οι μεσογειακές πανέμορφες σε όλα γυναίκες της κύπρου. Που τις χαρακτηρίζει το έντονο βλέμμα, η φωτιά. Τραγικό. Επειδή δέν τους επιτρέπεται να το εκφράσουν. Ξέρεις, βλέπω θυμό, νεύρα, κρυμμένα κάτω που σιωπή για επιθυμίες ανέκφραστες στα μάτια και το σώμα. Η ενέργεια του libido άμα μείνει ανέκφραστη σαπίζει, γίνεται δηλητήριο.

Ανώνυμος είπε...

@Eólica

Eimai enas apo tous gay pou les. Vasika dialeksa na zisw mia iremi zwi me ton sintrofo mou ektos Kyprou, para na katsw Kypro na me lene anomalo eno lene bravo se pantremenous pou exoun dyo dyo tis gomenes.

Eólica είπε...

@Ανώνυμε: ελπίζω να μην πίστεψες ότι σε κρίνω για την επιλογή σου να μείνεις στο εξωτερικό. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση σου το ίδιο θα έκανα. Δυστυχώς επιλέγουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όλοι οι Κύπριοι - όποιος κι αν είναι ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός- και η ομοφοβία δίνει και παίρνει. Καλά να περνάς, όπου κι αν είσαι
:)

Ανώνυμος είπε...

@Eólica

Eixa katalavei ti ennouses apo tin arxi, signomi pou den eimouna poly ksekatharos otan eksefrasa tin disareskia mou.

Episeis, se efxaristw gia ta kala sou logia.

cy είπε...

got another one:

γαμώτο εν θαν καλό το σεξ με τη μαρίαν αν παντρευτουμε.
γιατί;
γιατί εγώ εμπορώ ρε φίλε να 'γαμώ' τη γενέκα των παιθκιών μου.

Ερυκίνη είπε...

Eolica
έχεις πολύ δίκαιο. Πολλοί Κύπριοι ακόμα τζαι αν έχουν την δυνατότητα, πχ. επειδή σπουδάζουν στο εξωτερικό κλπ., εν έχουν ουσιαστικά διαφορετικές εμπειρίες γιατί επιλέγουν να συναναστρέφουνται πάλε με κυπραίους, πάλε με πλάσματα της ίδιας νοοτροπίας. Τζαι βρίσκουν μετά στην Κύπρο εύκολα έναν κύκλο τζαι αντρών τζαι γυναικών με την ίδια νοοτροπία. Πως να αλλάξεις αλήθκεια γνώμη;

απλά σε κάποια φάση πρέπει να αλλάξει τούτον. εννοώ εν γίνεται να καρτεράς να πάεις σε μια άλλη χώρα για να κάμεις το πιο φυσιολογικό πράμα του κόσμου να φκείς με τον/την σύντροφο σου για έναν καφέ χωρίς να σε δακτυλοδείχνουν "δε τον γκέυ, δε τον γκέυ" ή να φλερτάρεις με έναν άντραν χωρίς να είσαι "τσούλα". Είπεν μια που τες καλεσμένες μου στη συζήτηση, "θέλω τα κοπελλούθκια μου να μεγαλώσουν σε έναν τόπο που να μπορούν να εν όπως θέλουν χωρίς να τα κατακρίνει κανένας". Ευελπιστώ να φτάσουμεν κάποτε τζιαμέ.

Eólica είπε...

Συμφωνώ μαζί σου Ερυκίνη. Για να καταλάβεις όμως πΟΣΟ πίσω είμαστε, εμένα μια φίλη μου (που η κολλητή της είσιεν ομοφυλοφυλική σχέση) εδήλωσε σε μια παρόμοι συζήτηση ότι εν εγκρίνει οι γκέι να περπατούν σιερούι τζιαι να φιλιούνται δημόσια για να "μεν αναγκαστεί να εξηγήσει στα κοπελλούθκια της τούτο το αφύσικο πράμα".
Τι άλλο να πει κανείς;

ονήσιλος παυλίδης είπε...

aytos re paidia htan blakas twra ti na leme. Poios agorazei giapwnezika poia? iataliko gia panta! fiataki!