Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Του Βαλεντίνου (αλλιώς You and me baby we are nothing but mammals)

Ο Βαλεντίνος ήβρεν μας φέτος ερωτευμένους σφόδρα. Τζι όι μόνον εμάς (μιλώ για τον εαυτό μου στον πληθυντικό, άστα μεν τα ρωτάς), όλην την παρέα. εν τζείνη η περίοδος που το χάνουμεν ομαδικώς, τζι εν έσιει έναν λογικό πλάσμα να ισορροπήσει την κατάστασην (έχω να πάθω έτσι πράμαν που τη Β'Λυκείου).

Έτσι που λαλείτε. Ο Βαλεντίνος ήβρεν με στο Λονδίνον φυσικά με τον καπετάν Κοκκινογένη (τούτον εν το καινούργιο παρατσούκλιν της επαφής/γνωριμίας/σχέσης, η οποία λόγω ιρλανδέζικης καταγωγής έχει κάτι το καστρίσιηκον). Τζαι όι εν είσιεν λουλούδια τζαι σοκολατάκια τζαι δείπνα υπό το φως των κεριών τζαι άλλες τέθκοιες πελλάρες του Χόλλυγουντ.

Αντιθέτως είσιεν επίσκεψην στο μουσείον τζαι μάλιστα το Natural History Museum. Γιατί ναι είμαστε τζαι πολλά μέσα στο πνεύμα του Βαλεντίνου. Βλέπετε το Natural History Museum του Λονδίνου αποφάσισε να κάμει έκθεση με τον τίτλο Sexual Nature. Να μεν πάμε;

Η έκθεση είσιεν πολλύν ενδιαφέρον τζαι χιούμορ μπορώ να πω. Εμάθαμεν ότι το κουνέλι εν που τα λλία ζώα που κάμνει προκαταρκτικά πριν το σεξ (έννεν τυχαίον αλόπως που το σήμα του Playboy εν το κουνέλι), ότι το σαλιγκάρι έχει σαδομαζοχιστικές τάσεις τζαι ότι η θηλυκή πάπια μπορεί να μεν έσιει κανένα λέγειν ώς προς το ποιος πάπιρος θα την ...... (εκαταλάβετε τωρά), αλλά έσιει έναν τόσο πολύπλοκο γεννητικό σύστημα που της επιτρέπει να μπλοκάρει το σπέρμα όποιου εν γουστάρει.

Πολά ωραίον κομμάτιν στην έκθεση ήταν που λέτε το τελευταίο, λλίον πριν την έξοδο. Ο άνθρωπος τζαι η σεξουαλική του συμπεριφορά δεν ήταν βλέπετε μέσα στο κεντρικό θέμα της έκθεσης, αλλά οι διοργανωτές αφιερώσαν ένα μικρό κομμάτι που εξεκινούσεν με ένα βίντεο με εικόνες ανθρώπων κάθε ηλικίας, φύλου (ακόμα τζαι τζείνα τα ντεμι-σαιζόν), εθνικότητας, μεγέθους, ανθρώπους με τατουάζ τζαι piercing, ανθρώπους με παχάκια στη μέση, ανθρώπους τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, που όμως ο καθένας τους αποτελούσε ταίρι για κάποιον άλλον άνθρωπο. Τζαι ελαλούσεν στην έναρξη πως ο άνθρωπος με ούλλες τες άλλες διεργασίες που μπορεί να κάμει ο εγκέφαλος του εκατάφερε να κάμει τη σεξουαλική του συμπεριφορά πολύπλοκη τζαι πολύπλευρην, παραπάνω που το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Η ανακάλυψη του προφυλακτικού ελάλεν το κείμενο έβαλεν τη σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου σε άλλον επίπεδον... πέραν που τζείνον το αναπαραγωγικόν...

Έκλεινε η έκθεση με αποσπάσματα που on-line ροζ αγγελίες, που ανθρώπους που έψάχναν τέταρτο για όργιο, ως ανθρώπους που εθέλαν μιαν παρέαν, μιαν συντροφκιάν. Τζαι στην έξοδο ένα μεγάλο notice board που οι επισκέπτες εγράφαν ότι εθέλαν που το "Θέλεις να με παντρευτείς", στο "ακόμα δεν ξεπέρασα αυτόν που με εγκατέλειψε", που ζωγραφιές φαλλών τζαι αιδοίων στο "we are in love" του καπετάν Κοκκινογένη.

Τζαι εσκέφτουμουν πόσο όντως πολύπλοκα όντα είμαστεν όσον αφορά στο σεξ, τον έρωτα, όλα μαζί ή όλα χωριστά. Υπάρχει μια γενικότερη ιδέα τες τελευταίες δεκαετίες που την εκφράζει πολλά καλά τζείνον το τραούδιν της εφηβείας μας "You and me baby we are nothing but mammals, so lets do it like they do it on the discovery channel", την ιδέα του για να είσαι κουλ, τζαι χωρίς ταμπού πρέπει να έσιεις τη συμπεριφορά ενός άλλου ζώου. Λες τζαι εν μπορείς να είσαι κουλ τζαι χωρίς ταμπού τζαι να έσιεις τη σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου. Στο καταρρίπτουμε τα σεξουαλικά ταμπού εδαιμονοποιήθηκεν η τόσον πολύπλοκη τζαι πολύπλευρη τζαι ιδιαίτερη σεξουαλική μας συμπεριφορά τζείνη που αναπτύχθηκε μέσα που τους αιώνες να περιλαμβάνει ένα σωρό άλλα πράματα εκτός που σπέρμα τζαι ωάρια.

Τζαι όι εν εννοώ τα λουλούδια τζαι τα σοκολατάκια...

4 σχόλια:

Moonlight είπε...

Σκέφτουμαι τα τζι εγώ τούτα ούλλα, μόνο φυσικό επόμενο θα ήταν όμως αφού εμείς σκεφτούμαστε λογικά τζαι νοιώθουμε πιο πολύπλοκα που άλλα ζώα.
Το άλλο που διερωτούμαι ένι γιατί να κάμνουμε τόσο διαχωριμό πλέον στο σεξ τζαι στον έρωτα τζαι στην αγάπη... Αν ξέρω αν εν σωστό... τζαι σίουρα εν υπάρχει αντικειμενική λύση...

Ανώνυμος είπε...

mana mou re na zisete me ton kokkinogeni sou!! (akouetai polla endiaferousa i ekthesi pantws!!)

Νηπενθές είπε...

για τους δεινοσαύρους αναρωθκιούμε ένταλος το εκάμναν.. όσο για τους ανθρώπους το fuck - fornication under the consent of the king έγεινεν - fornication with the consent of julias, παρακμασμένης κοινωνίας, μαλακίας και ότι άλλο σήμερα θυμιθούν αυτό και το σύστημα τους... μια σοφή κουβέντα: γαμάτε γιατι εγαμήσαν μας.. κυριολεκτικά και μεταφορικά

Ερυκίνη είπε...

@Moonlight
τι να σου πω δεν ξέρω. Εν νομίζω ότι έσιει τίποτες αντικειμενικόν. Για τον καθένα τα πράματα εν διαφορετικά. Κάποιος θα ελάλεν ότι εν υπερβολικά πολύπλοκα ή μαλλον κάμνουμεν τα υπερβολικά πολύπλοκα. Ίσως. Αλλά πιστεύκω ότι τζαι τούτον εν κομμάτιν της ανθρώπινης φύσης (ίσως αποκλειστικά της ανθρώπινης φύσης), το να σκεφτούμαστεν για τες σκέψεις μας. Κάποιος μπορεί πάλε να πει γιατί ανακατώνουμεν τη σκέψη στο σεξ (πράμαν που εν λαλείς σε ψυχολόγον). Εν έσιει γιατί απλά κάμνουμεν το, όπως εν έσιει γιατί σε πολλά πράματα της φύσης.

@cake
ε όι τζαι "να ζήσετε". από ότι θυμούμαι δηλαδής εν εφτάσαμεν σε έτσι επίπεδα... :)

@Nipenthes
Ρε εν ξέρω, οι δεινόσαυροι ήταν σε άλλο μέρος του μουσείου... φαντάζουμαι εκάμναν το όπως ούλλα τα ζώα. ξέρω γω? (πρέπει να επροκαλούσαν σεισμόν φυσικά!!). όσο για την κοινωνία... εν θα διαφωνήσω. Η κοινωνία κάποτε δαιμονοποιούσε το σεξ (κάποιοι κυρίως οι της θρησκείας ακόμα κάμνουν το) λες τζαι δεν είναι κάτι το απόλυτα φυσικό (κομμάτι της φύσης ρε παιδί μου), σήμερα θεοποιεί το. που τζαι τα θκυό εν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος αν θέλεις.