Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πάρτε τα όλα, πάρτε τα...

Σημειωτέον δεν ξέρω γιατί οι ελεγκτές εναέρια κυκλοφορίας απεργούν. Ούτε ξέρω πόσα πιάννουν (δηλαδής αν απεργούν δίκαια ή άδικα). Ούτε ξέρω ποιος τους πιερώνει (τζείνοι λαλούν ότι τα ριάλλια τους εν έρκουνται που τους φόρους του κυπραίου πολίτη, οι εφημερίδες ή μια συγκεκριμένη τουλάχιστον λαλεί το αντίθετο). Με λλία λόγια είμαι εκτός θέματος.

Τζείνον που με συγκλονίζει είναι το με πόση ευκολία:

1. εξαιτίας μιας απεργίας (που μπορεί να είναι άδικη, μπορεί να κοστίζει, αλλά ας είμαστεν ειλικρινείς ΕΝ θα διαλύσει την οικονομία μας), όχι μόνον οι άρχοντες αλλά τζαι ο απλός κόσμος (τζείνος που σχολιάζει στα άρθρα του Πολίτη, ναι ναι ακόμα θκιαβάζω πολίτην) προτείνουν την απαγόρευση/ρύθμιση των απεργιών γενικότερα. Εν με εκπλήσσει τόσον που η εξουσία τωρά με την κρίσην ελύσσιασεν να θάψει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τρομάζει με που τζαι οι μη άρχοντες βρίσκουν το πολλά εντάξει να νομοθετηθεί η καταπάτηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων.

2. που προτείνεται τόσον απροκάλυπτα που δημοσιογράφον (που η δουλειά του εν να ενημερώνει τζαι ΟΧΙ να κάμνει πολιτικήν) η ιδιωτικοποίηση ως η καλλύττερη λύση, όπως γίνεται στα υπόλοιπα "προοδευτικά" κράτη. Τζαι να επικροτείται τζιόλας.

Μένω έκπληκτη μπροστά στην απόλυτη αναισθησία μερικών ανθρώπων μπροστά σε τούτον που γίνεται. Τζαι που το πόσον τεράστιος εν επιτέλους τούτος ο φόος μας ως κοινωνία άμπας τζαι χάσουμεν την ευημερίαν τζαι τα κεκτημένα μας. Τόσος που μας κάμνει στο τέλος να αννοίουμεν τα πόθκια δίχα μιαν έστω τυπικήν αντίσταση.

ΥΓ: θα έθελα να δω πόσες απεργίες θα γίνουν τωρά που συζητείται σοβαρά η μείωση του κατώτατου μισθού. Για που εννά το κάμουμεν γαργάρα τζαι τούτον?

ΥΓ2: μπορώ να καταλάβω γιατί μια εφημερίδα θέλει να δημοσιεύσει πόσα πιερώννεται ένας ελεγκτής. έτσι μπορείς να υποστηρίξεις την άποψη σου για το πόσον άδικη εν η απεργία τζαι το πόσον άπληστοι εν τούτοι οι άνθρωποι που πιάννουν 10 πλάσια ριάλλια που έναν άλλον εργαζόμενον τζαι μπράβο σου τζαι μαγκιά σου. Ποιος είναι ο λόγος δημοσίευσης των ονομάτων τούτων των ανθρώπων? δεν προσθέτει κάτι στο ππόιντ που θέλεις να κάμεις τζαι που πάνω ας πούμεν παραβιάζεις τζαι ένα δικαίωμα του πλασμάτου στην ανωνυμίαν. όξα εν έσιει έτσι πράμαν?

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μένω έκπληκτη μπροστά στην απόλυτη αναισθησία μερικών ανθρώπων μπροστά σε τούτον που γίνεται. Τζαι που το πόσον τεράστιος εν επιτέλους τούτος ο φόος μας ως κοινωνία άμπας τζαι χάσουμεν την ευημερίαν τζαι τα κεκτημένα μας. Τόσος που μας κάμνει στο τέλος να αννοίουμεν τα πόθκια δίχα μιαν έστω τυπικήν αντίσταση.

Για ποιους μιλας?
Για τους ελεγκτες?
Διοτι υπαρχει μια αντιφαση

Παρεπιπτοντως ειμαι κι εγω απεναντι τους.
Η απεργια εν ενα πυρηνικο οπλο που εκ της φυσεως του πρεπει να χρησιμοποιειται με φειδω.
Αμαν εν εσιεις νου , μεν το χρησιμπιησεις καθολου

Andreas

milaz είπε...

Τζαι μέναν ξενίζει με πολλά τούτο το θέμα της δημοσιοποίησης των μισθών σαννα τζαι εν τρόπος να δείξουν ότι εν έχουν δίκιο να απεργούν... Τζαι ξυπνάς το πρωί να πάεις δουλειά τζαι ακούεις το σε ούλλα τα ράδια τζαι μετά επαναλαμβάνουν το ούλοι σαννα τζαι εν μέγα έγκλημα. Δεν πιστέφκω τίποτε που κανένα ΜΜΕ στην Κύπρο έτσι μόνον του... αν δεν έχω πλήρης εικόνα. Προφανώς για να πιάνουν τόσα λεφτά υπάρχει λόγος ή υπήρξε λόγος: δεν εβρίσκαν άτομα να δουλέψουν σε μια δουλειά με τέτοιες ευθύνες τζαι τέτοιες ώρες, εν πιο λίγοι που όσους χρειάζονται τζαι πρέπει να κάμουν πάρα πολλές υπερωρίες; Δεν ξέρω τι, αλλά η απεργία έχει κάποια αιτήματα και συνεχώς λαλούν ότι θέλουν να συζητήσουν κάποια πάγια αιτήματα. Τα οποία κάνενας δεν προβάλλει. Τι γίνεται; Ήβραν τζαι κάμνουν; Λίον που ούλα;

Γενικά και πάλι... θέλετε να ξέρετε γιατί πιάνουν τόσα λεφτά... επειδή 4 ώρες εκάτσαν τζαι έγινε πανικός - εντζαι πιάνουν στο γραφείο τζαι λαλούν "είμαι άρρωστος σήμερα εν θα έρτω μέσα" όποτε τους έρτει... τέσπα... εν τζαι ξέρω καν πόσο δίκιο έχουν, αλλά εν μπορώ να ακούω μιαν ολόκληρη χώρα να κατηγορά 20-30 άτομα εντελώς μονόπλευρα...

Ερυκίνη είπε...

@andreas

έννεν για τους ελεγκτές που μιλώ (βασικά με τους ελεγκτές εν ασχολήθηκα καθόλου γιατί πραγματικά δεν ξέρω).

μιλώ για τη νοοτροπία της πλειοψηφίας των αρχόντων που στην σκέψην "άπαναγία μου εννά έρτει το ΔΝΤ" μεμιάς δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε ότιδήποτε, ιδιωτικοποίηση, κόψιμο μισθών κλπ κλπ. τζαι αποδίδω το τούτον στο κίνητρο του "προσπαθώ να κρατήσω την κατάσταση ως έχει γιατί εβόλευκεν τόσον τζαιρόν" γιατί αν δεν υπήρχε τούτον ίσως να τολμούσαμεν αλλαγές πιο ουσιαστικές που θα εβοηθούσαν την κοινωνία αντί να κατεβάζουμεν αμάσητα τα μέτρα που ήδη αποδειχτήκαν ότι εν δουλεύκουν.

Πάρτους ελεγκτές που ιδέα δεν έχω καθόλου που το θέμα. όπως λαλεί τζαι ο μιλαζ, γιατί έχουν τόσες υπερωρίες? εν έσιει αρκετούς υπαλλήλους? γιατί εν προσλαμβάνουν παραπάνω να κόψουν που τες υπερωρίες? τούτα τα λεφτά εν με μαφίαν απεκτημένα? αν ναι εννά φκει στη φόραν τωρά. πιερώννουνται τόσα πολλά γιατί κάποιος κάποτε στη Βουλήν αποφάσισεν να τους δώκει "υπερπρονόμια"? είναι τούτον φυσιολογικόν σε τούτον το επάγγελμαν? (το να πληρώνουνται παραπάνω εννοώ).

τούτον που θέλω να πω, εν ότι ενώ υπάρχουν σιήλλια ερωτήματα για τη συγκεκριμένη κατάσταση η πρώτη αντίδραση εν η δαιμονοποίηση της απεργίας αυτής καθεαυτής. τζαι τούτον γίνεται επί σκοπού (για να αποφύγουν ή να κάμψουν τες μεταγενέστερες). τζαι ο κόσμος ακολουθεί. τούτοι να μεν απεργούν γιατί πιάνουν πολλά, οι δημόσιοι να μεν απεργούν γιατί έχουν σίουρη δουλειά, οι ιδιωτικοί αύριο που θα τους κόψουν τον κατώτατο να μεν απεργήσουν γιατί τουλάχιστον έχουν μιαν κάποια δουλειά να πιαν τα ριάλλια τζαι να κρύψουν.

Ερυκίνη είπε...

αυτό κατά τη δική μου συνομωσιολογική αν θέλεις άποψη μεθοδεύεται.

τζαι ο κόσμος εμπήκε στο τρυπάκι. τρωούμαστεν μεταξύ μας αντί να τους φάμεν τζείνους.

Anef_Oriwn είπε...

Milaz,

Να υποβάλω το ερώτημα σου ή την απορία σου ή τη δυσφορία σου [στο τέλος του σχολίου σου] από την αντίθετη πλευρά: «...εν μπορώ να ακούω μιαν ολόκληρη χώρα να κατηγορά 20-30 άτομα εντελώς μονόπλευρα...» --- Εν μπορώ να ακούω μιαν ολόκληρη χώρα να εκβιάζεται ή να καθίσταται όμηρος μιας ομάδας από κατηγορά 20-30 άτομα [ανεξαρτήτως αν έχουν δίκιο ή άδικο]...

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος ο ανευ!!!
Παιζει τζιαι τουτο.

Απλα να πω οτι στην Ισλανδία, οταν μια ομαδα εργαζομενων αποφασιζε απεργια , εκαμνε την σαββατο για να μεν ενοχλα τους υπολοιπους.
Απλα ενόχλαν τους κυβερνωντες.
Φαινεται οτι υπαρχει ο υπολοιπος κοσμος και η σκανδιναβια...
Γιατι απ οτι ειδαμε και σε αγγλια και σε αμερικη ...
Ατε να μεν πω τπτ.

Andreas

Ανώνυμος είπε...

Παντως εν εξαιρετικο που ακουω αριστερους να πιαννουν την μεση λογικη και να μεν αναμασουν τις λαικιστικες (σε αυτη την περιπτωση) λογικες της αριστερας.

Andreas