Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πως να ανακοινωσεις στους Κυπραιους γονείς σου ότι τα έχεις με ξένον...

.... τζαι να μεν νομίσουν α) ότι παντρεύκεσαι, τζαι β) ότι θα μείνεις για πάντα στην άτιμη την ξενιτιά (μουσικό υπόβαθρο πενιά μπουζουκιού τζαι Καζαντζίδης), θα σύρεις μαύρη πέτρα πίσω σου, θα γεράσουν μόνοι κι έρημοι σε ένα γεροκομείο, θα καταστραφεί ο κόσμος και άλλα συναφή.

Απάντησης:

Εν έσιει κανέναν τρόπον. Είναι απλώς αναπόφευκτον, ας το πάρουμεν απόφαση.

ΥΓ: αν εξαιρέσεις τα παραπάνω ψιλοπροβληματάκια στην συνεννόηση, η πολυαναμενόμενη ανακοίνωσις επίεν καλά θα έλεγα. κυρίως γιατί οι γονιοί μου ξέρουν πως εν σηκώνω κουβέντα σε προσωπικά ζητήματα (συζήτηση κομμένη που λένε). Εκτός που τζείνον το: "εν προκειται να το πούμεν της γειτόνισσας", που εν ξέρω πως να το πάρω. Τάχα να στεναχωρηθώ;

5 σχόλια:

Кроткая είπε...

όχι βέβαια. Θες να ξέρει η γειτόνισσα με ποιον κοιμάσαι τα βράδια?

Σκουλουκούιν είπε...

Φυσικά η γνώμη της γειτόνισσας για όλους εμάς τους γνήσιους κυπραίους είναι τόσο μα τόσο σημαντική.

Ερυκίνη είπε...

@Κροτ

Πε τζαι σου; υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνω οικειοθελώς έτσι πράμαν;;; πιο πιθανόν να συζητήσω με τον Ομπάμα τα γκομενικά μου παρά με τη γειτόνισσα!! Αλλά εν όπως λαλεί το Σκουλουκούιν, τη γνώμη της γειτόνισσας λαμβάνουν την ούλλοι υπόψην ούλλοι στην Κύπρο όι που εκτίμησην τζαι σεβασμόν, που φόβον γιατί η γειτόνισσα έτσι τζαι εν της αρέσει κάτι, πάει έθαψεν σε δια βίου!!

how cypriot, how village που είπεν τζαι ένας παρέας...:)

Πρασινάδα είπε...

Επίσης η γνώμη της γειτόνισσας εξαρτάται τζαι που το τι ξένος ένι...κακά τα ψέματα δις ις Σάιπρους.

Μια θεία μου ηλικιωμένη κάποτε είπεν "εν εγγλέζος αλλά εν καλό παιδί" για τον άντρα της κόρης της γειτόνισσας.

Noor είπε...

Δύο χρόνια πριν, στο πατρικό μου, λίγες μέρες πριν την άφιξη από το εξωτερικό του τότε φίλου και νυν συζύγου, για να γνωρίσει τους δικούς μου. Ως τότε τον είχαν δει μία φορά μόνο μέσω Σκάιπ. Ακούω, λοιπόν, τη μάνα μου στο διπλανό δωμάτιο να μιλά στο τηλέφωνο με μια φίλη της και να λέει το εξής: 'εν ξένος μεν, αλλά φαίνεται καλό παιδί'. Θα μπορούσα να το πάρω κατάκαρδα, να νευριάσω, αλλά το βρήκα απλώς αστείο και αποφάσισα να μην το κάνω θέμα. Όπως είπες κι εσύ, κάποια πράγματα είναι απλώς αναπόφευκτα.