Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Συν και πλήν (Χριστουγεννιάτικα τζαι κυπριακά)

Αγαπητοί αναγνώστες (κοπέλια τζαι κοπέλλες),

γεια σας τζαι χαρά σας. Τωρά που εψιλοχώνεψα το εχτεσινό φαίν είπα να σας γράψω έτσι για τα "Χρόνια Πολλά τζαι καλά". ελπίζω να περάσατε ούλλοι ωραία Χριστούγεννα, που ίσως να ήταν πάνω κάτω σαν τα δικά μου, με τραπέζια με την οικογένεια, με σούγλες, τζαι λουκάνικα, τζαι παστουρμάες για τους μερακλήες (με λλιόττερη ποσότητα φαγιού, ίσια τζείνον που εφάμεν τζαι δίχα πετάματα, ας εν καλά η κρίση που άρκεψεν να μας βάλλει λλίον νουν, κάποιους ατ λιστ), με τσιοφτοκουβέντες τζαι κλασικές χριστουγεννιάτικες αηδίες στην τηλεόραση.

Αστεία αστεία αγαπητέ αναγνώστη επεράσαν μάνι μάνι 10 μέρες που τον ερχομό στην Κύπρο. ερώταν με εχτές η σχέση αν μου αρέσκει τζαι ήμουν τζαι ναι τζαι όι. που τη μια το να είσαι έσσω για τα Χριστούγεννα περιλαμβάνει αδιανόητη βαρεμάρα (παθαίνετε το τζι εσείς???), πόσο φαί, πόσο κυπριακό χιούμορ (στην οικογένεια μου περιλαμβάνει ατ λιστ μιαν κουέλλαν, μιαν αίγιαν κάτι), πόσην κυπριακή (ελληνική wannabe τρίτης/τέταρης κατηγορίας) τηλεόραση ? Αλλά που την άλλην, ο οργανισμός μου αυτή τη στιγμή τραβά κοπροσκυλιό, κοπροσκυλιό τζαι κοπροσκυλιό, σόοου νοτ μπαντ.

έτσι που λές. δέκα μέρες στην κύπρο. κλασσικά οι πρώτες μέρες ανιχνευτικές, τι άλλαξεν, τι έμεινεν το ίδιο, τι μας αρέσκει, τι όι.

ΣΥΝ στο αγαπημένο λευκωσιάτικο μπαρ που παίζει πάντα εξαιρετική μουσική
ΠΛΗΝ στο ίδιο μπαρ που ένα μόλις χρόνο μετά τον αντι-καπνιστικό έβαλεν τους καπνιστές πάλε μέσα (τσιγαρίλα στα ρούχα μου μετά που κάτι αιώνες, κρίμας).

ΣΥΝ στους κλασικούς χριστουγεννιάτικους καλλιτέχνες της Λήδρας (τον παρέα που τραγουδά με το ραδιούιν έξω που το debenhams με ύφος "αυτή είναι η Σκάλα του Μιλάνου", τους ινδιανοκατάσταση με τα περίεργα μουσικά όργανα) αλλά τζαι τους καινούργιους (μπάντα με χάλκινα στη Λήδρας ? ουάο)

ΠΛΗΝ στους 3876 καλαντοτραουδιστές. στη διάρκεια ενός φραπέ είπαν μας τα κάλαντα 3 φορές. ΕΛΕΟΣ

ΠΛΗΝ στην καφετέρια του Πανεπιστημίου Κύπρου που το είδεν περίπτερο (τζαι άλλαξεν τζαι τα ποτήρκα του φραπέ).

ΠΛΗΝ στες παλαβές φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου που εμιλούσαν στην βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο σε ντεσιμπέλ "είμαι στο κλαμπ τζαι παίζει ττάππο η Ριάννα στο μπακγράουντ".

ΠΛΗΝ στους κυπραίους που κρίση ξε-κρίση εκτυπήσαν αδιανόητους λοαρκασμούς στα σούπερμάρκετ (τζι εμείς ψωμνίζουμεν λάικ δεαρ ις νόου τουμόρροου αλλά όι τζι έτσι).

ΠΛΗΝ στες ψωνάρες Λευκωσιάτισσες που ακολουθούν πιστά τες επιταγές της μόδας (ακόμα τζι αν χρειαστεί να φορήσουν το ζώο με το ηλιούδιν. καλάν ολάν δεν φκάλλετε βλάγκαν??)

ΣΥΝ στες τιμές απάντων των πραμάτων γιατί τζιαμέ στο βέλγιο τίποτε εν γοράζεται ολάν (εκτός που την τιμή του καφέ τζαι του πιοτού που εξακολουθεί να είναι στα ύψη)

ΣΥΝ στο ΡΙΚ που αποφάσισε να κάμει τηλεπαιχνίδι για την κυπριακή γλώσσα
ΠΛΗΝ στο χάλιν της ίδιας εκπομπής που το σκηνικό, ως το σήμα τζαι τους παρουσιαστές που εν λες τζαι εν εξανακάμαν έτσι δουλειάν (μπορεί τζαι να μεν εξανακάμαν) αλλά παραπάνω στο ότι ένας που τους παρουσιαστές εν ο Τσιμιτσέλλης (!!!) τζαι ακόμα παραπάνω στο ότι ούλλοι (καλά ο Τσιμιτσέλλης δικαιολογείται) ΔΕΝ μιλούν κυπριακά εκτός άμαν λαλούν τες ερωτήσεις. Ας πούμεν ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ? εν παιχνίδιν κυπριακών τα γέριμα

ΣΥΝ στο National Geographic γιατί άμαν εκατάφερεν να γινεί το αγαπημένον κανάλι στο καφενείον "οι πρόσφυγες" του χωρκού μου, μιλούμεν για εξαιρετική επιτυχία (να σου περιγράφει ο Πατέρας όβερ σούγλα το πως καταβροχθίζει το φίδι "έναν δαμάλι ολόκληρον ολάν" ή τη ζωή του λιονταρκού τζαι τι στον κόσμο. Συγκλονιστικές στιγμές)

ΣΥΝ στους κυπραίους συγχωρκανούς μου γιατί εν εγινήκαν ευρωπαίοι τζι ακόμα ανταλλάσσουν αγαθά που εχτίμησην (μια τσέντα ελιές για μιαν κούππαν φοινικοτά) τζαι δίχα να μετρούν τα ριάλλια ως το σελίνιν. ώρες ώρες έσιει τόσην καλοσύνην μες το χωρκόν, εως τζαι συγκινούμαι.

ΣΥΝ στην τζαινούρκα μας εκκλησιάν γιατί εν έσιει γυναικείους τζαι αντρικούς σκάμνους χώρκα (αλλά ανακατωτά)

ΠΛΗΝ στον τεράστιον, γρουσόν πολυέλαιον που κοσμεί την τζαινούρκαν εκκλησιάν (που αν τον επουλούσαμεν θα εταίζαμεν άνετα ούλλες τες οικογένειες του συνοικισμού) τζαι στες (όχι μία, όχι δύο) τρεις καμπάνες του τζαινούρκου καμπαναρκού (τα γέριμα έσιει τζαι άθεους που επιθυμούν να τζοιμηθούν η ώρα 7 το πρωί).

ΣΥΝ στη μάνα μου τζαι τον πατέρα μου γιατί κάμνουν φιλότιμες προσπάθειες να μάθουν το όνομαν της σχέσης (10 φορές την ημέρα επανάληψη) τζαι προετοιμάζουνται να του δείξουν ούλλα τα ήθη τζαι τα έθιμα μας, γιατί γενικώς όσα παράλογα (σύμφωνα με τα δεδομένα του χωρκού) τζι αν τους έσυρα κατά καιρούς έτσι λλίόν κατακούτελα προσαρμόζουνται σε ούλλα σε χρόνο ρεκόρ.

ΠΛΗΝ στα 10χρονα που έχουν κινητό τζαι κυκλοφορούν με ρούχα που θα εφορούσεν τουλάχιστον 18χρονη (μηπως τελικά είμαι τέλεια μούχλα?)

τελευταία θκυό γιατί επαρατράβησεν τούτον το ποστ

ΣΥΝ στα σύκα, στα ρόθκια, στα μαντορίνια, τζαι τα πορτοκάλια. Στους κουραμπιέδες, στα μελομακάρονα, στο ΚΟ-ΛΟ-ΚΑ-ΣΙ, στα κουπέπια τζαι τα λουκάνικα τα χωρκάτικα, στες ντομάτες τζαι τα αγγουράκια, τζαι το γιαούρτιν το κανονικόν.

ΣΥΝ στους καφέδες/κρέπες/κρασούθκια/περίπατους με κολλητούς τζαι φίλους. Δεν έσιει έτσι πράμαν. Δεν έσιει. που το να βρέθεσαι με τους φίλους σου τζαι να περνάς ρε γαμώτο μισήν ημέραν (όι να τη μετράς με το ρολόι).

12 σχόλια:

Eólica είπε...

Άρεσε μου πολλά το ποστ σου! Μα ποιον εν τούτο το μπαρ που έβαλε μέσα τους καπνιστές; Στην Κύπρο; Εν το πιστεύκω!!

postbabylon είπε...

apolafsa to post sou. Xronia polla dear!

Ανώνυμος είπε...

Εγω πάντως ερυκίνη εννα σου πω οτι εν με πειραξεν τπτ πο τουτα π αναφερες πλην της καταστασης με τους καπνιστες.
Τζιαι επειδη εννα μπω στο ψητο εννα σε ρωτησω"Εσύ τι εκαμες στην προκειμενη περιπτωση?Οι Κυπραιοι που διαμαρτύρουνται για μη εφαρμογη των νομων τι εκαμαν σ ετσι περιπτωσεις?"

Πρωτα ας δουμε τα χαλια του εαυτου μας τζιαι μετα ας ψεξουμε την κοινωνια και τους βολευτες μας



Andreas

Moonlight είπε...

Το παράπονο στον ιδιοκτήτη/υπεύθυνο εν μετρά. Εν πιάννει τόπο.
Εδοκιμάσαμε το πολλές φορές, όπως και το να πεις του άλλου που καπνίζει δίπλα σου ότι ξέρεις ενοχλεί με (εκτός του ότι εν παράνομο). Δεν φακκούν πέννα.
Τζι αν πιάσεις αστυνομία (πάλε δοκιμασμένο) έχει τόπους που δεν παν, έχει τόπους που παν τζαι μετά ανάφκει ακόμα παραπάνω κόσμος επδ "εν θα ξανάρτουν", έχει τόπους που κάποιος καρφώνει ότι εν εσύ που έπιασες αστυνομία τζαι όποτε θέλεις να ξαναπάεις κάμνουν σου πρόβλημα.
Είμαι καπνίστρια, αλλά εν καπνίζω σε τόπους που απαγορεύεται, έτσι έμαθα.

Aceras Anthropophorum είπε...

"τζαι το γιαούρτιν το κανονικόν"

Ναι. Τζιείνου με τον lactobacyllus Delbrueckii - Bulgaricus τζιαι όι του bibidobacterium που εσύναξεν το 1899 ο Henri Tissier μες τα σκατά ενός μωρού τζιαι που ήβραν ότι κάμνει γιαούρτια που κρατούν εφτομάδες πριν να μουγλιάσουν πας τα ράφκια των σούπερμάρκετ.

a tall girl είπε...

ωραίο ποστ :) χρονια πολλά..
'ΣΥΝ στους καφέδες/κρέπες/κρασούθκια/περίπατους με κολλητούς τζαι φίλους. Δεν έσιει έτσι πράμαν. Δεν έσιει. που το να βρέθεσαι με τους φίλους σου τζαι να περνάς ρε γαμώτο μισήν ημέραν (όι να τη μετράς με το ρολόι).' επεθύμησα το τουτό..
αγαπώ κολοκάσι και λούκανικα χωριάτικα..

Ερυκίνη είπε...

(επιπρόσθετο) ΣΥΝ στα κρασιά της κύπρου μας (μόλις εμπήκα έσσω που κουλτουριάρικην γευσιγνωστικήν εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας)

@ Αιόλικα
Το μπαρ ετούτο είναι η Νιου (όχι Γίαρ, Νιου Ντιβίζιον). τζαι έτσι κάμνω ίνταλως το λαλούν στα εγγλέζικα? name and shame?

@Post
Χρόνια πολλά και σε σας!

@ Αντρίκκος
εγώ αντρέα μου δεν έκαμα τίποτες, για τους λόγους που αναφέρει τζαι η Μουνλάιτ, αν τζαι ξέρω ότι θα έπρεπε. βασικά τζαι πριν τον νόμον ποττέ εν επαραπονιούμουν, γιατί ενώ δεν καπνίζω, δεν έχω συγκλονιστικό πρόβλημα με τον καπνό (παραπάνω απογοήτευσεν με η με κυπριακόν τρόπον μη τήρηση του νόμου παρά το κάπνισμαν αυτό καθεαυτό). έτσι προτιμώ (ξέρω το λάθος μου) να μεν την σπάζω των καπνιστών, αφού έτσι τζι αλλιώς εν με ενοχλά.

@ Ασέρα
τωρά με τα σκατά του μωρού, τι να σου πω? ανυπομονώ να πάω πίσω Βέλγιο να φάω γιαούρτια... ευτυχώς βρίσκω πλέον κάπου ελληνικό γιαούρτι

@ψηλή κορού
χρόνια πολλά! που το παράπονο που διαισθάνουμαι στο μήνυμα δεν είσαι ακόμα Κύπρο ή μόλις ήρτες ή εν έρκεσαι αυτά τα Χριστούγεννα. Ιν ένι κέις, καλά να περάσεις τες γιορτές. Ούλλα τούτα εν όμορφα, αλλά το πιο όμορφον εν το να απολαμβάνεις τα πράματα που έσιεις διαθέσιμα (αν εν κολοκάσι ίβεν μπέτερ).

achilleas είπε...

εχω μια υποψια για τα μη κυπριακα στο παιχνιδι για την κυπριακη διαλεκτο. Εν θα καταλαβαινε ο τσιμιτσελλης τι γινεται!

Ανώνυμος είπε...

Εγω παλε νομίζω οτι εν τουτος ο ραγιαδισμος στα προγανή πον να μας φαει.

Ναι οκ ο ιδιοκτήτης εν θα πει τπτ.
Αν μεν πάει όμως η αστυνομία εν αφήνεις τζιαμε το θέμα.Ξαναπιάννεις τους τηλ τζιαι ζητας τον λόο.Η γραμμη του πολίτη μια χαρα δωρεαν ένει.
Απλα να πω οτι ναι μεν ο καπνος ενοχλά με αλλα κύρια η υγεία μου.
Να εκάθουμουν με σταυρωμένα τα σιέρκα τζιαι μετα να διαμαρύρουμου για τζεινο που εμενα μ ενοχλά...Ξερω γω .

Μουν
Αναφερε αν θελεις τα μέρη που εν πατα η αστυνομια να ρωτησω φίλο μου αστυνομικό αν αληθεύκει

Andreas

Rania είπε...

συν στο post σου!

χρόνια πολλά!:))

Moonlight είπε...

εν θα έθελα να αναφέρω κάποιο που ξέρω. ούτως ή άλλως εγώ πλέον έκοψα, εν φκαίνω συχνά έξω. όμως τζι άμα φκαίνω εν κάποιοι τόποι που ΠΑΝΤΑ καπνίζουν τζαι ΠΟΤΕ δεν έρκεται αστυνομία....

Ανώνυμος είπε...

οκ.Σεβαστο

Andreas