Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Kardesimsin ALEXIS

Την ημερομηνία 6 του Δεκέμβρη είχα την πολλά έντονα μες το νου μου, τζαι σήμερα το πρωίν που εξύπνησα εξεκίνησα να γράφω ευχετήριο μήνυμα σε ούλλες τες Άννες που ξέρω. Τζαι εθυμήθηκα τζείνον το τραγουδάκι για την Αννούλα που έχει τη γιορτή της στις 9 (!!!!!)κι όχι στις 6.



Αμ, σήμερα δεν έχουμε γιορτή. Σήμερα έχουμε επέτειο λεν. Πως εμπόρεσα να ξεχάσω. Τη γελαστή φάτσα που εγέμωσεν τους τοίχους στην Ελλάδα, στη Λευκωσία....






Ο Αλέξης που έγινε σύμβολο. Σκέφτουμαι τι θα εσκέφτετουν ο ίδιος. Έναν κοπελλούιν 15 χρονών. Ποττέ του εν θα εφαντάστηκε ότι θα εγίνετουν σύμβολο, εν νομίζω να το έθελεν ποττέ. Τζείνην την ημέραν που έφκαινεν έξω που σπίτι του, μπορεί να έθελεν να κάμει πολλά πράματα, αλλά όι να γινεί στένσιλ στους τοίχους. Μαρμάρινη πλάκα σε ένα δρόμο της Αθήνας.







Τζαι σκέφτουμαι τη μάναν του, τζείνην την τελευταίαν φοράν που του είπεν γεια την ώραν που έφευκεν. Εν νομίζω να εσκέφτηκεν ότι εν θα εστρέφετουν ξανά. Ότι εν θα τον εθόρεν ξανά ζωντανό. Γιατί να το σκεφτεί; Ο γιος της εν τζαι επίεννεν στον πόλεμον, ούτε στα βουνά αντάρτης. Ο θάνατος εν περιλαμβάνεται στες εφηβικές βόλτες στην πόλη. Τζαι τι θα πεις σε τούτην τη μάνα που ο γιος της εν επέθανεν στον πόλεμον, εν ασπάστηκεν την επανάσταση, εν επέθανε για κάποιο λόγο, εν επέθανε καν που ατύχημα (εν τον ετσίλλισεν αυτοκίνητον, εν έππεσεν τίποτε κατα λάθος να τον πλακώσει), αλλά που σφαίρα, που σφαίραν που εν επροορίζετουν για κανέναν άλλον (τζι απλά εβρέθηκε μέσα στη συμπλοκή τζαι εφαν την ξώφαλτσα), αλλά για τον ίδιο.

Μήπως θέλει τούτη η μάνα η μέρα που επέθανεν το παιδίν της να γινεί εθνική επέτειος; χέστηκε. θέλει τούτος που έκαμεν τούτον το πράμαν να τιμωρηθεί. Θέλει να μεν ζήσει άλλη μάνα τούτον που έζησεν η ίδια. Εν νομίζω ότι εν πολλά που ζητά. Εν νομίζω ότι θέλει στο όνομα του παιδιού της κάποιοι να φκάλλουν πολιτικούς λόγους ούτε να σπάζουν βιτρίνες τζαι να τα κάμνουν λίμπα. Θέλει δικαιοσύνην. Τζαι φοάται, γιατί ξέρει. Ότι έσιει τζι άλλες μάνες που το επεράσαν τούτον, τζαι ο υπαίτιος εν επλήρωσεν ποττέ. Εσκαπούλαρεν την. Τούτον εν το θέμαν. Να μεν την σκαπουλάρουν ξανά. Να μεν κάμει το κράτος τα στραβά τα μμάθκια. Ξανά. Τζαι να κάμουν κάτι να μεν ξανασυμβεί τούτον.



Γιατί, άμαν σκεφτείς τον αστυνομικό, μήπως τζείνος ο άνθρωπος εξύπνησεν τζείνον το πρωίν τζαι είπεν "ας πάω στη δουλειά σήμερα να σκοτώσω κανέναν κοπελλούιν;" Εν το νομίζω. Έννεν άμοιρος ευθυνών, αλλά ας σκεφτούμεν τι τον οδήγησε στον να πατήσει την σκανδάλη. Όι εμείς, οι υπεύθυνοι, τζείνοι που θκιαλέουν αστυνομικούς, διούν τους όπλον τζαι λαλούν τους άτε πιαίννετε στο καλό.



Τζαι τα πράματα που έχουμεν να θυμούμαστεν σήμερα εν θκυό όι έναν. Το θάνατον ενός μιτσή, αλλά τζαι τζείνα που ακολούθησαν. Τζαι τζείνα που ακολούθησαν να τα θυμούμαστεν ούλλοι, όι μόνον τζείνοι στην Ελλάδα. Τη μαζική αντίδραση σε ένα κράτος υπό διάλυση. ΤΟ ξέσπασμα. Τζαι εν μιλώ για τζείνους που αντιδρούν με τες κουκούλες, γιατί ούλλοι εστιαστήκαν σε τζείνους, τζι όι σε τζείνους τους άλλους , που εδιαμαρτυρηθήκαν χωρίς την κουκούλα, χωρίς να φοούνται να δείξουν τη φάτσα τους, γιατί εν εκάμναν τίποτε κακόν. Τζαι τούτοι ήταν χιλιάδες. Φοιτητές, εργαζόμενοι, μαθητές. τούτη εν μια επέτειος να θυμούμαστεν. Το πόσον κοντά στα πρόθυρα οδηγήθηκεν μια ολόκληρη χώρα, με σκάνδαλα, ομόλογα, Ζαχόπουλους, καταχρήσεις, τζαι το πως οι άνθρωποι εφκήκαν στους δρόμους. Τούτον εκατέληξεν να μου θυμίζει εμέναν τούτη η χαμογελαστή φάτσα, το πόσον στα άκρα φτάνει μια κοινωνία, τζαι το πως εξεγείρεται άμαν εν μπορεί να αναπνεύσει. Τζαι τούτον εν έναν παράδειγμαν για ούλλους μας.


Γιατί μπορεί να μεν εφτάσαμεν σε τέθκοια άκρα, αλλά μήπως εμείς δεν έχουμεν καταχρήσεις; Μήπως πρόσφατα ένας κύριος, που εχρώσταν 100.000 ευρώ δημόσιου χρήματος, αντί να το επιστρέψει, ζητά τζαι που πάνω; μήπως δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύκουν χωρίς τα ευνόητα δικαιώματα, όπως τζείνους στο cafe le mode; μήπως δεν υπάρχει διαφθορά; Αν θέλουμε να θυμούμαστεν κάτι που σήμερα, ας θυμούμαστεν την αντίδραση, την αντίδραση με σκοπό, με αιτήματα, τζαι εν τέλει με αποτελέσματα.




Τζαι μια χαμογελαστή φάτσα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω ρε γμτ.
Παλε οι αναρχοαντιεξουσιαστες αμαυρώσαν την μνήμη του.Βλακες.Ηλίθιοι.Στην Ελλάδα πρεπει να απαγορευτούν πλεόν οι διαδηλώσεις.ΤΕΛΟΣ.

Τ.Κ.

Ερυκίνη είπε...

Τιμούρ, τιμούρ,
εννά τα χαλάσουμε. Η φράση "να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις", εν πράμαν αδιανόητον. Τουλάχιστον στο νου μου. Εν μπορεί κανένας να απαγορεύσει στο λαό κάτι τέθκοιο. Φίλε μου, ό,τι κι αν γίνεται, (εν έχω ιδέα τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και γιατί το λες), η διαδήλωση εν το όπλον του λαού. Εν σημάδιν αντίδρασης, τζαι ενεργοποίησης. Μεν τα ισοπεδώνουμεν ούλλα. Τζαι τούτον ήταν ένα σημείο που ήθελα να θίξω. Εστιαστήκαμε στους κουκουλοφόρους τότε, γιατί εκάμαν ζημιές, υλικές, αλλά ήταν τόσοι άλλοι άνθρωποι, από τόσες διαφορετικές πηγές. Αυτό, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν ήταν μόνο οι "αλήτες". η ίδια μου η μάνα είπεν ότι αν ήταν στην ελλάδα θα επίεννεν, μια 55χρονη γεναίκα του χωρκού.

Ανώνυμος είπε...

Μιλώ ειδικά στην Ελλάδα.Εν μπορεί κάθε φορα να καιγεται η πόλις.
Μόνο στην Ελλάδα ν απαγορευτεί.
Απλά μόνο τούτο.Άσε και τι δεν έγινε πάλε .Κρουσμενες ελληνικές σημαίες(καλα εννα μου πεις καμνουν το οι πολιτικοί καθημερινά με άλλο τρόπο),ο πρύτανης του πανεπιστημίου στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση μόλότωφ και άλλα παρεμφερή.Άμα η κατασταση έφτασε ως δαμε... ν απαγορευτεί σε τούντη χωρα

Αιθερας είπε...

Εν μπορεί να απαγορευτεί. Εν γίνεται. Εν αδύνατο. Τζαι να γίνει εν θα λειτουργήσει....εκτός αν μιλάς για ένα ολοκληροτικό καθεστώς, που τότε ίσως να επιβληθεί.

Το θέμα δεν είναι οι καταστροφές που προκαλούνται, ούτε ο θάνατος καποιου έφηβου. Το θέμα είναι γιατί να φτάσει στο σημείο να υπάρξει τόσο μαζική αντίδραση. Ο Αλέξης ήταν απλά η αφορμή για μια αντίδραση με κοινωνιο-οικονομικά αίτια.

Εν πολλά παρόμιο με τζείνο που έγινε στο Παρίσι το 2007. Ο κόσμος πεινά, νιώθει την αδικία....
τζαι η ολιγαρχική "δημοκρατία" της Ελλάδας απού φάει φάει.....
Αφού τρώει τα πάντα....να φάει τζαι πέτρες τότε

Sike είπε...

εν επερίμενα να μου αρέσει ένα ποστ πας τούντο θέμα γιατί, σόρρυ, νιώθω πρησμένη που τον Αλέξη τζιαι τον Αλέξη τζιαι τες μαλθακίες των καλαμαράων τζιαι τους πολιτικούς διατυμπανισμούς για ειρηνικές εκδηλώσεις. Αλλά άρεσεν μου.

Moonlight είπε...

να μεν το δει άλλον πλάσμα, άλλη μάνα, άλλη χώρα, άλλη γη....

ΔemΩΝ είπε...

Το πως ένα ποστ για ένα παιδί που δολοφονήθηκε καταλήγει να προκαλεί σχόλια για την καταργηση των διαδηλώσεων (ειδικά στην Ελλάδα!!!) μόνο στην Κύπρο θα μπορούσα να το δω. (Φίλε μου ανώνυμε, τόση μεγάλη άγνοια πια έχεις για την Ελλάδα; Αν απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις θα καεί το σύμπαν σε αυτή τη χώρα που τα πάντα μπορείς να της καταμαρτυρήσεις αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το βαθύ αίσθημα ελευθερίας που διακατέχει τους κατοίκους της).

Και στη σαϊκ έπεσε βαρια λέει η φασολάδα των καλαμαράων και επρήστηκε με τον Αλέξη και τον Αλέξη!.. Μα για ποιον θες να μιλανε καλή μου τέτοιες μέρες, για τον Ταλάτ;

Ερυκίνη είπε...

@Τιμούρ,

θα συμφωνήσω με τον Αιθέρα. Μόνο ένα ολοκληρωτικό καθεστώς θα απαγόρευκεν κάτι τέθκοιο. Τζαι συμφωνώ με τον Αιθέρα ότι το θέμαν εν άλλον. Το πως φτάνουν οι άνθρωποι σε τούτην την αντίδραση. Ακόμα τζαι στην Ελλάδα που λαλείς ότι επαρασιέσαν το οι αυτόνομοι/αντιεξουσιαστές κλπ.

Ξέρεις, υπάρχει τούτη ούλλη η μερίδα των ανθρώπων που παλεύκει να πιάσει μια δουλειά για να πιερώννεται 600(!!!) ευρώ, αν είσαι τυχερός δηλαδή τζι εν τόσα. Ποιος ζει με έτσι λεφτά; Βάλε τον εαυτό σου στη θέση τούτου του εργαζόμενου, που ταυτόχρονα θορεί τζείνους που θρονιάζουνται στα υπουργεία να καταχράζουνται εκατομμύρια. Εν θα έθελες να διαμαρτυρηθείς, να φκεις στο δρόμο, να φωνάξεις; Εγώ τούτους τους ανθρώπους στην Ελλάδα νιώθω τους, τζαι θαυμάζω τους που αγωνίζουνται.

@Δαίμων,

ο καθένας λαλεί ότι θέλει δαμέ, τούτος εν ο σκοπός, να εκφράζουμε τες απόψεις μας. Τζαι το αίσθημα ελευθερίας που λαλείς, ανέφερα το τζαι σε προηγούμενο ποστ, εν πολλά εμφανές. Νομίζω το θέμα της Sike με τον Αλέξη, εν ότι επροβλήθηκεν τόοοσο πολλά. Επροβλήθηκε γιατί εσυνδέθηκε με άλλα πράματα. Τζαι εγώ αν ήμουν οικογένεια του εν νομίζω ότι εννά έθελα να συνδεθεί με άλλα πράματα.
Ίσως τζαι να ήταν πιο αποτελεσματικόν αν οι διαδηλώσεις εγίνουνταν έξω που το συναισθηματικά φορτισμένο πλαίσιο του θανάτου του Αλέξη. Γιατί εγώ προσωπικά πιστεύκω στην αντίδραση με σκοπό να ικανοποιηθεί κάποιο αίτημα, να κατακτηθεί κάτι, που θα κάμει τη ζωή κάποιων καλλύττερη, όχι μόνο να φκάλουμε το θυμό μας.
Αλλά εντάξει εμείς είμαστε εκτός τζαι βλέπουμε τα πράματα διαφορετικά.

Ανώνυμος είπε...

Ξερω το ερυκίνη μου .Ξέρω το.Για τουτα ουλλα τα προβλήματα που προαναφερες υπάρχουν παντού.Το θέμα είναι όμως σε ποιο βαθμό.Το πόσο δλδ θιγμένος αισθάνεται ο πολίτης που το κ΄ρατος του.Και στην Κύπρο υπάρχει διαφθορα αλοίμονο.Αλλά εν γίνεται να συνεχίσει τούτη η κατάσταση κάθε φορά που έσιη διαδήλωση.Στην Γερμανία απαγορεύτηκε το πειντ -μπολ γιατι εθεωρήσασιν ότι ήτνα αιτία να καλλιεργεί το ένσικτο του δολοφόνου που είσιε τάση προς το έγκλημα.Θέλω να πω ότι πρεπει να πιάννεις σκληρά μέτρα και μετα αμα η παθοφένεια εν σε ύφεση τότε χαλαρώνεις τα.
Επειδή εν έχω χρόνο εν μπορώ να γραψω άλλα απλά να πω τούτα.
Συμφωνώ μετα μέτρα που έπιαε ο υπουργός δαμέσα για την πάταξη του χουλιγκανισμού στα γήπεδα τζιας χάννουν ένα μάτσο ριάλλια οι ομάδες μας(κυρίως η ομόνοια που παίρνει πάντα λαοθάλασσα) και το 2ο κοιτα δαμέ
http://finance.yahoo.com/banking-budgeting/article/107980/countries-with-the-biggest-gaps-between-rich-and-poor
Και να φανταστείς ότι η ελλάδα εν παράγει τόσο με΄γαλο πλούτο που να δικαιολογεί τόσο μεγάλες ανισότητες.

Ανώνυμος είπε...

Εξίασα να υπογράψω
Τ.Κ. :)))))

Αιθερας είπε...

φίλε Ανώνυμε, πάλε εν να διαφωνήσω μαζί σου.
Όπως το αντιλαμβάνουμαι εγώ, εν πολλά διαφορετικός ο χουλικανισμός, ειδικά στην Κύπρο, με μια μαζική διαδήλωση με κοινωνικά - οικονομικά - εν-έχουμε-φαί-να-φάμε αίτια. Μεν τα συγκρίνεις τα 2.

Το θέμα δεν είναι να πιάνεις μέτρα για καταστολή, αλλά μέτρα για πρόληψη. Στην Ελλάδα όμως, τα μόνα μέτρα που πιάνουν οι πολιτικοί, εν τα μέτρα του οικοπέδου τους, το μέτρημα των λεφτών τους. Ούλλοι, ως τον ένα. Εν έχουν κανένα δικαίωμα να καταστήλουν οτιδήποτε. Φέρουν πολλά μεγάλη ευθύνη για το τι γίνεται. Άμα ο κόσμος εν αγανακτησμένος με ούλλα, η μόνη λύση είναι να φκεί τζαι να τα σπάσει, μόνο έτσι θα του δώκουν σημασία.

Τζαι τον Αλέξη να τον αφήσουν τζιαμέ που ένει. Κανένας εν έσιει το δικαίωμα να καπηλέφκεται το όνομα του. Τζαι να σταματήσει επιτέλους ο κόσμος να αναφέρετε στο γεγονός σαν "την μέρα που επαίξαν οι αστυνομικοί τον Αλέξη" τζαι να το κάμουν επιτέλους " η μέρα που πέθανε ένας 15 χρονος" Τελία.