Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μετεκλογικά...

Έσιει κάτι αιώνες που μάχουμαι να γράψω έναν ποστ τζαι εν ηβρέθεται ώρα ρε παιδί μου. Σήμερα που σιονίζει (πάααλε) ήρτεν η στιμή.

τέλοσπάντων, άρκεψα προχτές να γράφω έναν ποστ για το υπουργικόν. Αλλά εντάξει ούλλα ελεγχθήκαν λλίον πολλά. Ελάλουν του παρέα του Δ. την Παρασκευή (ακόμα περισσότεροι κύπριοι στο Βέλγιο), εν με κόφτει που εν έσιει γεναίτζες, κόφτει με που έσιει άχρηστους. Τους ίδιους άχρηστους που είσιεν τζαι παλιά. Σε κάποια πόστα τουλάχιστον. Ο κ. Αριστείδης που λαλεί τζι ο Βέλγος παρέας άρκεψεν τη θητείαν του που τες πρώτες μέρες με αθέτησην των προεκλογικών του εξαγγελιών για ανανέωσην του πολιτικού σκηνικού τζαι προσέγγισην προς τους νέους (εκτός τζι αν ο Χάσικος μπαίνει στην κατηγορία "νέος και άφθαρτος").

Τα υπόλοιπα των ημερών πάνω-κάτω αναμενόμενα.

Εχάρηκα που προωθείται το σύμφωνον. Εφοούμουν ότι ήταν να το αφήκουν διακριτικώς στην άκραν. Εντάξει η εκκλησία ελύσσιασεν. Σιγά τα ωά. Τι εννά έκαμνεν? τζαι στη Γαλλίαν η εκκλησία ελύσσιασεν με το νομοσχέδιον για τες υιοθεσίες. Τούτη εν η πίστη τους τζαι εν μπορώ να καταλάβω γιατί εγίνην τόσος ντόρος. Τζαι για το όλο θέμαν φταίω τζαι τα ΜΜΕ τζαι τους πολιτικούς. Ετέθηκεν έναν θέμαν στη Βουλή, η Εκκλησία εδιαφώνησεν,  δικαίωμαν της. Ε και? Εν η εκκλησία που εννά το ψηφίσει? Εν η Βουλή. Η εκκλησία είπεν την άποψην της όπως τη λαλώ εγώ τζαι εσύ. Τι κάθουνται να του απαντήσουν οι πολιτικοί τζαι τι κάθουνται τα ΜΜΕ να του δώκουν τζαι τόση σημασία?? Αλλά τελοσπάντων. Εν θα γλυτώσουμεν που τους παπάες ποττές. Τζαι εν που την κκελλέν μας.

Ελυπήθηκα που έφυεν ο Επίτροπος γιατί εν καλός άνθρωπος τζαι παθιασμένος με τη δουλειάν του τζαι θέλουμεν παθιασμένους ανθρώπους.

Εγέλασα προχτές που εμιλούσαμεν με τον Δ. τζαι ελάλουν του ότι εστείλαμεν τον Φούλλη στο Αμέρικα τζαι τον Πιτσιλλίδη στες Ευρώπες. τα καλλύττερα μας δείγματα. έσιει να ππέσει περιπαίξιμον που τες άλλες χώρες.... ππππιιιιιιιιιιιιιιιιι.

Τζι όσον για τα του Μνημονίου που εν τα πολλοκαταλάβω απογοητεύκουμαι τζαι λυπούμαι γιατί τα άρθρα των εφημερίδων, οι επίσημες δηλώσεις, ούλλα εξεκινήσαν να μοιάζουν μια επανάληψη του ελληνικού δράματος. Επανάληψη τέλεια. Η υποκρισία των δανειστάδων με τες ψευτο-ευαισθησίες τους περί ξεπλύματος (που μέσα μου εύχουμαι να ήταν πραγματικές τζαι να μεν υπογραφτεί το Μνημόνιον ποττές), η υποκρισία του κράτους για έναν Μνημόνιον που θα τηρεί την "κοινωνική συνοχή" (έννεν έτσι που λαλούν;;). Χμμμ... να αυξηθεί ο εταιρικός φόρος δεν δεχούμαστεν, να κουρευτούν οι τόκοι των καταθέσεων (όι οι καταθέσεις αυτές καθαυτές) εν δεχούμαστεν, να συγχωνευτούν/σμικρυνθούν/αναδιοργανωθούν οι τράπεζες να μας κάτσει πιο φτηνά κάμνουμεν κούτζια (γιατί ακόμα δεν εκατάλαβα), πόθεν θα έρτουν να έξτρα ριάλλια?? Ποιες εν οι άλλες "κοινωνικές" επιλογές??? Που τες ιδιωτικοποιήσεις βέβαια τζαι τες μειώσεις μισθών/προσωπικού (που στο τέλος θα γίνουν τζι ας είπεν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "άλλες μειώσεις δεν θα γινούν", ακριβώς, τόσο θλιβερά ακριβώς, όπως το είπεν ο Παπανδρέου τζι ο Σαμαράς καμιάν 15ρκάν φορές στους καλαμαράες). Τζαι θα φκει ο Αριστείδης τζαι θα πει μα εν θα χαθούν δουλειές έτσι εν καλές οι ιδιωτικοποιήσεις (λες τζαι τζείνον ήταν το πρόβλημαν, τζι όι ότι τα ριάλλια των κερδοφόρων οργανισμών θα πιέννουν σε ιδιωτικές τσέπες τζι όι στο κράτος). Κοινωνική συνοχή μάι αςς (εκτός τζι αν εννοούμεν κοινωνική συνοχή το κρατούμεν τους πλούσιους που κοντά με τρόπον ώστε να νομίζουν ακόμα τζαι οι φτωσιοί ότι τους εσώσαμεν).

Τζι ο κόσμος θα συνεχίσει να λαλεί "μπράβο, έτσι θα μπει μια σειρά στο κυπριακό μπάχαλο", θα συνεχίσει να κλαίει τες καταθέσεις του στην τράπεζαν που αρκέψαν να μιτσιανίσκουν, ενώ δίπλα του οι αριθμοί τζείνων που δεν έχουν αρκετά λεφτά για να καλύψουν βασικές ανάγκες τροφής τζαι στέγασης θα αυξάνεται. Τζαι ο Σιακόλας θα διά δωρεάν πρωινά στα κοπελλούθκια. \

Τζαι ακόμα εμείς θα τζοιμούμαστεν ύπνον βαθύν. όσον έσιει ριάλλια στην τράπεζαν τζαι (δανεικόν εννοείται) ψηλόν αυτοκίνητον στο γκαράζ, θα τζοιμούμαστεν ύπνον βαθύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: