Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τζαι λλίη δημοκρατία έτσι για αλλαγή

Μόλις εθκιάβασα τούτην την είδηση.

Ανεξαρτήτως απόφασης (γιατί ο κόσμος θα μπορούσε να αποφασίσει τζαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων) το σημαντικόν ένι ότι 1.2 εκατομμύρια πλάσματα (που εν παραπάνω από όσοι είμαστεν εμείς στην νήσο) εκάμαν 2 δημοψηφίσματα σε 3 χρόνια τζαι εψηφίσαν για το πως να προχωρήσει η κυβέρνηση σε κάποια βασικά πράματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η ενέργεια κλπ.

Με τέθκοιους αριθμούς πληθυσμού, όπως τούτους που έχουμεν στην Κύπρο, θα μπορούσαμεν κάλλιστα να κάμνουμεν κάτι παρόμοιον. Εκτός που τες εκλογές να έχουμεν τζαι ένα δημοψήφισμαν κάθε χρόνο για ουσιαστικά θέματα που προκύπτουν. Τούτον εν δημοκρατία. Εννοώ εν ίσως πιο σημαντικόν να ψηφίζουμεν για θέματα/πολιτικές παρά για άτομα.

Μπορούμεν να το κάμουμεν. Απλά πρέπει να το απαιτήσουμεν. Τζαι για να το απαιτήσουμεν πρέπει να θέλουμεν τζιόλας...

Το πρόβλημαν εν ότι για να κάμεις έτσι πράμαν χρειάζεσαι πολίτες που α) κόφτει τους που τούτα τα επιμέρους θέματα τζαι β) έχουν τη διάθεση/ικανότητα να κάτσουν να ψάξουν τες επιλογές για κάθε θέμα τζαι να πάρουν μιαν ενήμερην απόφαση (ινφορμντ ντισιζιον ίνταλως το λαλούμεν στα ελληνικά??).

Τζαι εν έναν θέμαν για το που εννά έβρεις τέθκοιους. Η τηλεόραση τζαι το ψούμνισμαν εκάμαν τους εγκεφάλους μας πουρέ τόσα χρόνια. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Η.....ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.Η ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Ερυκίνη είπε...

Ανώνυμε,
τούτη εν η δική σου άποψη. Εγώ διαφωνώ σε κάποια πράματα.
Το να πέσουν οι μισθοί των "βολεμένων", εν κάτι που μπόρει να γίνει ασχέτως ιδιωτικοποίησης, τζαι φαντάζομαι εννοείς άτομα που εν σε υψηλόβαθμες θέσεις, γιατί δεν πιάννουν ούλλοι τα ίδια λεφτά προφανώς.
το να πέσουν οι τιμές των υπηρεσιών, αναρωθκιούμαι αν τούτον γίνει εν τέλει, γιατί ας πούμεν ότι ιδιωτικοποιείται η ΑΤΗΚ, ε και? εννά έσιει 15 εταιρίες να γινεί ανταγωνισμός να ππέσουν οι τιμές? το πιο πιθανόν εν ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να είναι ακριβές γιατί θα έχουμεν έναν ιδιωτικό καρτέλ πλέον, με τη διαφορά ότι τα λεφτά εννά παέννουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτη.
Επίσης, αν σκεφτούμεν το γεγονός ότι πριν λλίον τζαιρόν η κυβέρνηση εστράφηκεν στην ΑΤΗΚ για δάνειον επειδή η ΑΤΗΚ είσιεν πλεόνασμαν, εν τουλάχιστον βλακεία να δώκεις μιαν τέθκοιαν επιχείρησην (γιατί αύριον εννάν ιδιώτης τζαι εν θα σου δώκει ριάλλια).

παρόλα αυτά τούτη εν η άποψη μου, δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ οτιδήποτε αν το θέλει η πλειοψηφία (ακόμα τζι αν διαφωνώ, ακόμα τζι αν εν λάθος). Απλά πρέπει οι πολίτες να ερωτηθούν αν μη τι άλλο, να δοθεί η ευκαιρία να πούμεν τες απόψεις μας.