Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Τι μπορεί να μάθει κανείς από το DownTown

Ξέρω τι εννά πεις, ρε παρέα. DownTown τζαι πελλάρες. Τζαι ενόμιζα τούτη η Ερυκίνη εν σοβαρός άθθρωπος, έσιει πιο σημαντικά πράματα να κάμνει που το να θκιεβάζει περιοδικά με τον κάθε κεντικελένη, ου σόρυ, σελέμπριτυ, να ποζάρει στες φωτογραφίες (συνήθως με ύφος εγώ είμαι Ο γκόμενος/Η γκόμενα), τι θα φορεθεί φέτος την άνοιξη, συνταγές για χοιρινό με μέλι, τα πιο in μπαράκια της πόλης κλπ κλπ. Αλλά εξανάπα σας το ΔΕΝ είμαι κουλτούρα. Τζαι έτσι για να ξέρεις το Down Town έσιει άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Όι σεξουαλικόν εκπαιδευτικόν χαρακτήρα (σαν το cosmopolitan). Μιλούμεν για ουσιαστικά ψήγματα γνώσης. Για παράδειγμα στο DownTown της Κυριακής εγώ έμαθα ότι:

  • Η κυπριακή εκκλησία δίνει 10.000 ευρώ την ημέρα (!!!) σε φιλανθρωπίες για τους φτωχούς και τους άρρωστους της Κύπρου μας. (που τα διάτε ρε, να'ρτω τζαι εγώ, η φτωχιά πλην τίμια;)

  • Η κυπριακή εκκλησία έχει καταφέρει το ακατόρθωτο αψηφώντας τους νόμους της λογικής και της επιστήμης των οικονομικών ή των απλών μαθηματικών, δίνει περισσότερα από όσα εισπράττει, αλλά παράλληλα έχει χρήματα. (πέτε μου ρε παιθκιά το κόλπον, εγώ διώ ακριβώς όσα εισπράττω τζαι μεινίσκω με μηδέν στο πηλίκο)

  • Ο λόγος που θέλουμεν έναν τεράστιον καθεδρικόν είναι καθαρά λειτουργικός. Τα περί ντροπής του Αρχιεπισκόπου εν κακοήθειες των δημοσιογράφων (τζαι αν επιαίννετε τζαι λλίον εκκλησιάν ήταν να θορούσατε τους πιστούς που κάμνουν ουράν έξω που την εκκλησιάν, εν τους φορεί ρε παιθκιά... )

  • Το δεξίν εν προφανώς το καλόν προφίλ του Αρχιεπισκόπου, λαλείτε ναν τυχαίο;

* (για τους ελλαδίτες επισκέπτες) κεντικελένης = συνώνυμον του τζέγκενος, σημαίνει χαραμοφάης, άνθρωπος αργόσχολος, που γυρνάει από'δω και από κει, αλλά με περισσότερη αρνητική χροιά. ε, εν είμαι τζαι γλωσσολόγος!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάλεις τζαι 'συ τον νουν σου με την εκκλησία...

donandre5ath.blogspot.com είπε...

πύρ γυνή και εκκλησία!