Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Quelle decadence....

Που τα χιπ-χοπ street parties στη Φανερωμένη στα bal masque στο Gent.... πόση κατάντια πλέον; που σταματά τούτος ο κατήφορος επιτέλους;

Πόση βαρεμάρα εσκέφτηκα σε ένα bal masque (προσοχή! όταν λέμε bal masque ΔΕΝ εννοούμεν καρναβάλια); Τούτοι οι Βέλγοι ρε παιδί μου.... αλλά άτε έκαμα την καρκιάν μου πέτρα τζαι επία.

Φτάνοντας στο χώρο που μου εξηγήσαν, βέβαια, εκατάλαβα ότι εντάξει η στροφή μου στη νυχτερινή διασκέδαση δεν είναι ακριβώς τζαι 180 μοίρες.

Γιατί μπορεί το bal masque να περιλαμβάνει φουστάνια τζαι τακούνια τζαι έτσι μιαν κυριλάτην εμφάνιση (ναι, ναι εντύθηκα κυρία), αλλά για κάποιο λόγο τούτη η φίλη μου (όσο περνά ο τζαιρός συμπαθώ την παραπάνω) αποφάσισεν να κάμει το bal masque σε ένα μπαρ-καταγώγειο σε κάτι στενοσόκακα στο Gent. Ίσως να σας ακούεται λλίον σουρεαλιστικό η ιδέα ενός σκοτεινού μπαρ με έναν ράσταμαν στο μπαρ τζαι με θαμώνες κάτι τύπους- ξεχασμένους ήρωες που ταινίαν του '80-, πάνω κάτω 50-60 χρονών, λυμένους πάνω στο μπαρ, αλκοόλες, που ενόμιζες ότι πίνουν στον ίδιον τόπον τα τελευταία 45 χρόνια, τζαι στο βάθος ένα ξεχωριστό δωμάτιο με "σοβαρούς" τύπους με τα καλά τους, τες γραβάτες τζαι τα τακούνια τους τζαι τες χαρακτηριστικές μάσκες των bal masque (τζείνες που τες κρατάς στο σιέριν σου), αλλά, ναι, ήταν πραγματικότητα.

Τα highlight της βραδιάς:
1. ένας που τους καραμεθυσμένους θαμώνες στο μπαρ να τη λαλεί στον ρασταμαν μπαρμαν, από ότι εκατάλαβα, γιατί το ουίσκιν που του έβαλεν έννεν άσιλας Jack Daniels τζαι να απαιτά να το σιονώσει τζαι να του βάλει άλλον. Ο καημένος ο ράσταμαν να προσπαθεί με έναν βαριεστημένον ύφος (λες τζαι εκάμαν τούτον τον καφκάν έναν εκατομμύριον φορές) να του εξηγήσει ότι εν πελλάρες που λαλεί. Φωνές τζαι αναστάτωση για λλίον, ώσπου στο τέλος τζαι ο μεθυσμένος να κουράζεται που τη διαδικασία τζαι απλά να αρκέφκει να πίνει.
2. Η Ερυκίνη σας επροσπάθησεν να ισορροπήσει στα ολοκαίνουργια γαμάτα κοραλλί τακούνια της, αλλά έμελλεν σε κάποια φάση να γκρεμοτσακιστεί, μόνο που εγκεμοτσακίστηκεν στο σκαλί του μπαρ (μπροστά σε όλους τους μεθυσμένους θαμώνες που στην κατάστασην που ήταν δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τζαι χαπάριν δεν επήραν) τζαι εκατέληξεν που τη μέσα πλευρά του μπαρ στα στιβαρά σιέρκα του ράσταμαν, που με αστραπιαίες κινήσεις έσωσεν μιαν σίουρην πτώσην. Μετά φυσικά επροσπάθησεν να φλερτάρει την γκομενάρα (γιατί ήμουν, η αλήθεια να λέγεται) που του ήρτεν έτσι ξαφνικά μες τα σιέρκα, αλλά τον ξενέρωσα στο δευτερόλεπτο παραγγέλλωντας μιαν κοκα-κόλα.
3. Τζαι όταν το κκέφιν άναψε τζι αρκέψαν οι χοροί με τον ντι-γκέι να μας θυμίζει μελωδίες του 80 και 90 οι τύποι του μπαρ, προς μεγάλην μου έκπληξην, εκάμαν ντου στο bal masque για να μας εξηγήσουν ακριβώς πως χορεύκει ο κόσμος. Τζαι αν δεν είδες φαλακρόν εξηντάρη (στην Κύπρον κάτι τέθκοιους θα τους έβρισκες κάπου στη Ρηγαίνης ή κάτι) να χορεύκει κάτι μεταξύ μπαλέτου, βαλς τζαι χιπ-χοπ (ναι γίνεται), δεν είδες τίποτε. Τζείνον που μου άρεσεν δε εν ότι οι υπόλοιποι του πάρτυ, σε αντίθεση με ότι θα έκαμναν οι πλείστοι καθωσπρέπει 25ηδες- 30ηδες στην Κύπρον, ούτε εχαλαστήκαν, ούτε απομακρυνθήκαν, αλλά βασικά εχορεύκαμεν ούλλοι μαζίν παρέαν, ώσπου τζαι εδιάλυσεν το πάρτυ.

Με λλία λόγια, τζιαμέ που ενόμιζα ότι θα με παρασύρουν οι κακές παρέες στην ευρωπαϊκή κυριλούρα, τζαι την κουλτούραν, από ότι φαίνεται εγλύτωσα την για ακόμα μια φορά. Ή απλά εγώ τζαι οι κυριλάτοι χαϊκλέδες δε θα συναντηθούμεν ποττέ! Ευτυχώς...

5 σχόλια:

ρίτσα είπε...

sounds nice η όλη φάση

και το συγκεκριμένο μασκέ και η παρακμή

Diasporos είπε...

Τζι άμα πιάνουμε έτσι παραδείγματα, που θα είμαστε κάποτε ούλλοι πίσω κύπρο 40ρηδες 50ρηδες να χορεύκουμε τζι εμείς έτσι, για να αλλάξει η κουλτούρα? Yes?

Kato Ydata είπε...

cools! ντι-γκέι!?

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Το πάρτι ακούγεται ονειρικά διεστραμμένο!

免費視訊秀短片 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.