Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Λύση με ή χωρίς εμάς...

Πριν λλίες μέρες, που λαλείτε, εκουβεντιάζαμεν με τη φίλη την Κάτω Ύδατα, τζαι έστειλε μου το σύνδεσμο για τούτον το βιντεάκι.



Γαλλικό ρεπορτάζ για τους κακοποιούς που χώννουνται στα κατεχόμενα. εννά μου πεις σιγά το νέον, εν το εξέραμεν; Εμείς μπορεί να το εξέραμε χρόνια τζαι να εχεστήκαμε (με το συμπάθειο) τζαι ας εν τούτη ούλλη η λέρα τέλεια δίπλα μας, τζι ας μπορούν τούτοι ούλλοι ανενόχλητα να κάμνουν τες δουλειές τους τζαι ποτζεί τζαι ποδά στο νησί... Εμείς μπορεί να τα ξέρουμεν τούτα ούλλα τζαι να εθελοτυφλούμεν γιατί εν γουστάρουμεν να λύσουμεν το Κυπριακό, ζώντας στην ψευδαίσθηση ότι η παρούσα κατάσταση εν η καλλύττερη για μας (αγνοώντας το πόσους κινδύνους κρύβει το να μεν έσιεις κανένα απολύτως έλεγχο του τι γίνεται στην άλλη πλευρά του νησιού, που το τι λίπασμαν μπαίνει στο λουβίν που γοράζεις, ως το ποιος μπαινοφκαίνει στην Κυπριακή Δημοκρατία). Αλλά ο Γάλλος κυρία μου, τούτα ούλλα εν τα έξερε. Τζαι τι μαθαίνει; ότι η κατάσταση τζι κάτω εν επικίνδυνη τζαι εν πρέπει να συνεχιστεί άλλον. τούτον μαθαίνει. ότι πρέπει πάσει θυσία τούτον το πράμαν να τελειώνει. τζαι πως εννά τελειώσει;

Η παρέας η Κάτω Ύδατα, θετικός άνθρωπος, ελάλεν στην κουβένταν μας ότι τούτον μπορεί ναν τζαι καλόν. Να θέλουν να πιέσουν την Τουρκία παραπάνω. Ή μια ένδειξη ότι εν θέλουν την Τουρκίαν να μπει στην Ευρωπαϊκήν Ένωση. εγώ πάλε ελάλουν ότι πολλά φοούμαι ότι εννά ρτουν οι Ευρωπαίοι να μας πουν "άτε κανεί μουσκουρούθκια, αν δεν τα βρίσκεται μόνοι σας, εννά σας το λύσουμεν εμείς τζαι κανεί. Αφού εν κάμνετε χαΐριν, έτο να το τελειώσουμεν τζαι κανεί. Βόρεια- Νότια Κύπρος τζαι με γεια σας με χαρά σας".

Τζαι αν νομίζει κανένας ότι εν μπορούν με τίποτε να κάμουν έτσι πράμαν, να μας επιβάλουν μιαν λύσην χωρίς να τη δεχτούμεν... ας με πείσει. Γιατί εγώ έτσι το βλέπω να καταλήγει. Διχοτόμηση. Θέλουμεν εν θέλουμεν.

Εντελώς τυχαία, θκυό μέρες μετά εθκιάβαζα έναν πόστ του Στρατή στην Επανένωση τζαι εκατάλαβα πως κατά τζι πάμεν...

5 σχόλια:

ANTONIS MESSINIOS είπε...

Παιδιά καλά τα λέτε συμφωνώ μαζί σας.από Καλαμάτα Ελλάδα.
Δείτε και το δικό μας glog και στείλτε μας τα σχόλιά σας
http://messiniaka.blogspot.com

Moonlight είπε...

Κάπου πρέπει να το εξανάγραψα τούτον, αλλά είχαμεν ένα καθηγητή ο οποίος κάμνει Γεωπολιτική, ο Μάζης αν τον εξάναείδετε, (be on the lookout), ο οποίος άμα έμαθε ότι ήμουν Κυπραία ερώταν με διάφορα (αγαπά ιδαίτερα και ασχολείται πολλά. Kαι με εμάς και με Λίβανο, κλπ)

Τέλοσπαντων, θυμούμαι ότι τζαι τούτος εκατέληξε στο ότι "Να εύχεστε να γίνει διχοτόμηση. Καθαρή διχοτόμηση. Καμιά λύση εν θα εν καλή."

Ερυκίνη είπε...

καλημέρα σας!
Moonlight τον τύπο δεν τον ξέρω τζαι γενικώς είμαι ψιλοασχέτου με πολιτική (σκέτη ή και γεο-), τζαι δεν ξέρω πως εκατέληξεν σε τούτον το αποτέλεσμα τζαι γιατί θεωρεί ότι τούτη εν η καλλύττερη λύση. Εγώ (μπορεί να μαι τζαι εγώ κολλημένη), εν θεωρώ τη διχοτόμηση την καλλύττερη λύση, ούτε το εύχομαι. Τζαι λυπούμαι πάρα πολλά που τα πράματα παν κατατζει.

Εν μπορώ να καταλάβω πως θα μας εσύμφερε ως κράτος να παραμείνουμεν στο μισό νησί τζαι να συνεχίσουμεν να μεν έχουμεν κανέναν λέγειν στο τι γίνεται δίπλα μας. Τζαι ως προς τι καμιά λύση έννεν καλή; επειδή εν θα τα έβρουμεν ποττέ τζαι θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε; επειδή θα μας πιαν ούλλους οι Τούρκοι; Η διχοτόμηση συμφέρει μόνον τζείνους που εν θέλουν να μοιραστούν την εξουσία, τζείνους που εν θέλουν να αλλάξουν τίποτε.

Εν τούτη η νοοτροπία που μας έφαε. Τουλάχιστον μερικών. Τζαι εν γελοίο να έσιεις ανθρώπους που πιστεύκουν τούτον το πράμαν στην εξουσία τζαι να στηρίζεσαι πάνω τους να καταλήξουν σε λύση.
Προς τα έξω διούμεν την εικόναν τζείνου που ούλλον κλαίεται ότι θέλει λύση αλλά στην πραγματικότητα κάμνει κούτσια. Γι'αυτό τζαι κανένας πιον εν μας λαμβάνει υπόψην.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να φκεί έναν κόμμα ή θκυό ή τρία τζαι να πουν παιθκιά τούτα εν πελλάρες εγώ εν πιστεύκω σε λύση, προτείνω διχοτόμηση. Να γινεί δημοψήφισμαν τζαι άμαν η πλειοψηφία του κυπριακού λαού πει διχοτόμηση, όσον τζαι αν δεν το γουστάρω θα το σεβαστώ. Θα πω εμείς που επιστεύκαμεν σε μιαν λύση είμαστεν οι 10 που επετούσαμεν στα σύννεφα, οι πολλοί θέλουν τούτον, η δημοκρατία εν δημοκρατία, να γινεί διχοτόμηση τζαι κανεί. Αλλά να περιπαιζούμαστεν μεταξύ μας, άλλον δεν ιμπόρω. (sorry για το κατεβατό, αλλά άμαν θέλεις να τα πεις να μεν τα πεις;)

Sike είπε...

το δίλημμα "λύση ή διχοτόμηση" κατ’ εμένα εν σκέττη πιπιλισμένη παραπλανοπροπαγάνδα.

Τάχα η λύση (που επιδιώκουν) εν καλό πράμα τζιαι η διχοτόμηση (που εννα γίνει αν δεν το λύσουμε με τον τρόπον τους) εν κακό. Τάχα τωρά είμαστε ενωμένοι τζι εννά φοηθούμε τη διχοτόμηση-Κκουλλά στο μέλλον. Τζιαι τι κατάσταση έχουμε τωρά εφόσον έννεν ούτε λύση ούτε διχοτόμηση;

εν συμφωνώ με τον καθηγητή της moonlight, αλλά καταλαβαίνω τι εννοεί: ότι παρά τη λύση που εργάζονται (που θα καθιστά τους τούρκους αφέντες τζιαι ποδεί τζιαι ποδά), καλύτερα να μείνουν μόνο ποτζεί τζιαι μεις ποδά.

Ερυκίνη είπε...

καλημέρα sike.

Συμφωνώ απόλυτα σε ένα πράγμα. τζαι η διχοτόμηση εν λύση. τζαι η διχοτόμηση βασικά το ίδιον πράμαν όπως είμαστεν τωρά ένι. Βασικά, άμαν το σκεφτείς που όλες τες απόψεις της ζωής, η οποιαδήποτε λύση (είτε ομοσπονδία είτε διχοτόμηση) εν καλλύττερη που την τωρινή κατάσταση.

Εγώ προσωπικά εν θορώ την ομοσπονδία ως μια λύση "που οι τούρκοι θα εν αφέντες τζαι που ποτζεί τζαι που ποδά" αλλά μια λύση που εμείς, οι Κυπραίοι, θα είμαστεν αφέντες τζαι που ποτζεί τζαι πουποδά. Μισό-μισό αφεντιλλίκκιν εννά μου πεις. Τζαι έσιεις δίκαιον. Εγώ πιστεύκω ότι, αν το προσπαθήσουμε να δουλέψει, για το νησίν (ολόκληρον) θα ήταν καλύτερο.

Αλλά όπως είπα τζαι πριν, αν η πλειοψηφία πιστεύκει ότι η διχοτόμηση εν η καλλύττερη λύση, να την κάμουμε να τελειώνουμε. Να αναγνωρίσουμεν το άλλον κράτος απέναντι, να μας αναγνωρίσουν τζαι τζείνοι εμάς, να αρκέψουμεν μιαν άλφα συνεργασία, να πάμεν μπροστά τζαι κανεί. Η τωρινή κατάσταση μπορεί να βολεύκει, αλλά πόσα χρόνια θα περάσουν τζαι εμείς να λαλούμεν τους απέναντι "ψευδοκράτος"; Το 'ψευδοκράτος" υπάρχει, γίνουνται κάθε μέρα συναλλαγές τζαι συνεργασίες με το δικό μας το νόμιμο, κυκλοφορούν κάθε μέρα νόμιμα τζαι παράνομα προϊόντα ποτζεί ποδά, μοιραζούμαστεν την ίδιαν γη τζαι την ίδια θάλασσα. την ίδιαν ξηρασία, τζαι τες ίδιες φωθκιές (θυμούμαι να λαλεί στες ειδήσεις ότι έπιασεν φωθκιά κοντά στην πράσινη γραμμή τζαι η δική μας η πυροσβεστική εκάθετουν σε ετοιμότητα που την ποδά πλευρά τζαι εκαρτέραν αν η φωθκιά έρκετουν που ποδά). Η νομιμοποίηση μιας κατάστασης εννά λύσει πολλά προβλήματα, τα οποία μπορεί να μεν συνειδητοποιούμεν εύκολα ότι υπάρχουν. Εξακολουθώ να πιστεύκω πως μια λύση που εν θα μοιράζει μιαν σταλιάν τόπο τζαι αν μη τι άλλον εννά μου επιτρέπει να αποκαλώ το χωρκόν της μάνας μου μέρος της χώρας μου, μια λύση που εννά επιτρέπει στον ΚΟΤ να κάμνει διαφημιστικό σποτ με Κερύνεια, Πάφο, Αμμόχωστο τζαι Λεμεσό ως την καλλύττερη. Αλλά εντάξει, εγώ προσωπικά είμαι έτοιμη για υποχωρήσεις που άλλοι δεν είναι. Αποδεκτόν.