Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Τέρμα το διάλειμμα...

τα κεφάλια μέσα. Επεράσαμεν ένα σου-κου μακριά που ειδήσεις, λόγω επισκέψεως των τέκνων από τες Ολλανδίες, τζαι κουτσομπολιόν τζαι κουβέντα στα κυπριακά με τες ώρες, τζαι χαρά για την επαφή με την μάνα πατρίδα (μάνα πατρίδα δαμέσα εν η Κύπρος) τζαι ίντα ωραίον τζείνον το συναίσθημαν του να βρέθεσαι με κυπραίους, μια ζεστασιά, μια γλυκύτητα....

Τούτα το σου-κου. Σήμερα δευτέρα πρωί, εργαζόμαστε σκληρά από σπίτι (λέμε τώρα) τζαι εννοείται θκιαβάζουμεν μπλογκς (μέρος της σκληρής εργασίας. Ξιτιμασιά φουλ που λαλείτε στου Ασέρα εχτές... ωχ λαλώ, για να ξιτιμάζει ο ασέρας κάτι άσιημον εννά επέχτηκεν, εν τζαι ξιτιμάζει έτσι του κουτουρού ο άνθρωπος.

Τζαι θκιαβάζω τζαι εγώ τες ειδήσεις που λαλείτε. πάι πάι ζεστασιά τζαι γλυκύτητα. Χαλλόου αντροπή τζαι νεύρα.

Αντροπή για τη μικροψυχία μερικών, τζαι εν ενδιαφέρον ότι τζείνοι που εξεκινήσαν το θέμαν είναι πρώτον γονιοί (που τάχα πρέπει να έχουν παραπάνω ευαισθησία για την ευημερίαν των παιδιών) τζαι δεύτερον έχουν (θεωρητικά) άμεση επαφή με τα σχολεία. Δηλαδής, αν έσιει κάπου κοπελλούθκια που εν φτωχά, τζαι πεινούν (πεινούν αν είναι δυνατόν! εν θυμούμαι να ένιωσα ποττέ πείναν για πολλύν ώραν σε ούλλην μου τη ζωή τζαι ας είμαι παιδίν τούτου που στα κριτήρια της κύπρου θα θεωρείτο φτωχή οικογένεια). Παρόλα αυτά τούτοι οι άνθρωποι, που κόφκω την κκελλέν μου μπορούν να ταίσουν τα κοπελλούθκια τους, τζαι κόφκω την κκελλέ μου ξέρουν, είδαν έναν που τούτα τα μωρά που δεν είναι στην ίδιαν κατάσταση, αποφασίσαν ότι θέλουν να αποκαταστήσουν το δίκαιο. εννεν θέμαν λεφτών, εν θέμα δικαίου, γιατί να μεν έχουν τα δικά μας κοπελλούθκια τα ίδια δικαιώματα (άσχετο το πόσο διαφορετική εικόνα διούν οι επίσημες ανακοινώσεις). ΑΣΧΕΤΩΣ αν τα δικά μας τα κοπελλούθκια μπορούν να τρων, έχουν να τρων. Εν θέμα δικαίου.

Εν θέμαν δικαίου ρε γαμώτο. Θέλω τζαι εγώ 10.000 που την κυβέρνησην να σάσω τα δόντια μου. Εν θέμαν δικαίου ρε γαμώτο. Θέλω τζι εγώ διπλήν σύνταξην. Εν θέμαν δικαίου ρε γαμώτο. Θέλω τζαι εγώ να μπω στην κυβέρνηση που εν έχω μέσο. Εξεκινήσαμεν να το χάνουμεν ομαδικώς τζιαμέ. Ναι αντιλαμβάνομαι έσιει κρίσην, ναι ο κόσμος μεινίσκει άνεργος (το αδέρφιν ακόμα εν ίβρεν δουλειάν εννά κλείσει χρόνον αλόπως), ναι επηρεάζουνται πολλά ειδικά τζείνοι που ήταν φτωχοί και τώρα θα γίνουν φτωχότεροι.

Αλλά τόσος αποπροσανατολισμός, τόση πλύση εγκεφάλου πλέον; Υπάρχουν κάποιες ομάδες που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμον ότι εν "τζείνοι" που φταιν. οι τουρκόφωνοι, οι μετανάστες, οι λαθρο-μετανάστες.... Δημιουργείται η αίσθηση ότι "τούτοι" τρων το ψουμί μας. Τα δικαιώματα μας. τζαι ο παραπάνω κόσμος λαλεί, "ναι εν σωστά που λαλεί τούτος" (βάλε στο τούτος όποιον όνομαν βουλευτή θέλεις που έσιει κανονισμένον τον εαυτόν του τζαι ούλλην του την οικογένεια σε θεσούες ποτζεί ποδά).

Αλήθκεια; έσιει δίκαιον; δηλαδής υπάρχουν κυπριόπουλλα που κάθουνται τζαι θορούν τα παιδιά των μεταναστών να τρώσιν τζαι τρέχουν τα σάλια τους γιατί τζείνα εν έχουν τίποτε να φάσιν; Αλήθκεια; Αλήθκεια; Αν παίζει έτσι φάση να μου την πείτε να ξέρω.

Η πρόταση που θα σώσει την κυπριακήν οικονομίαν είναι να κόψουμεν το επίδομαν στες οικογένειες των μεταναστών; γιατί εν κόφκουμεν λλίον που τον μισθό των βουλευτών; θερωτητικά εννά αποφέρει παραπάνω κέρδη στην οικονομία μας.

τζείνος που φταίει που "ο ρουμάνος έφαν σου την δουλειάν" εν στην ουσίαν ο παλιο-Ρουμάνος που εν εμείνισκεν στην χώραν του, αλλά έθελεν να έρτει στην Κύπρον. Ο εργοδότης που τον πιερώννει 60 ευρώ την εβτομάδαν τζαι έσιει τον να δουλεύκει 10 ώρες την ημέραν (δεδομένα απο την εφημερίδα, δεν τα έφκαλα που τον νου μου), με ασφαλειαν με τίποτε, εν φταίει καθόλου.

Ε τωρά εννά κατηγορούμεν ο ένας τον άλλον; Εν τζείνοι που φταίσιν ολάν, να τελειώνουμεν....

2 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,

Ωραίο το κείμενο ΣΟΥ [γεμάτο προβληματισμούς] και επί της ουσίας ...
Απλώς να σημειώσω ότι οι συγκεκριμένοι [ελληνοκύπριοι] γονείς που συνήθως ηγούνται και των Συνδέσμων Γονέων λειτουργούν [μ’ όλο το σέβας προς τους πάσχοντες] αυτιστικά! ΔΕΝ είναι σε θέση [λόγω του κοινωνικοοικονομικού του status] να κατανοήσουν τες ανάγκες των άλλων και δη όταν αυτοί οι “άλλοι” είναι φτωχοί και δη ξένοι ... Ο ιδιόμορφος ρατσισμός των κυπρίων!

Ερυκίνη είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο άνευ.
Τζείνον που θυμούμαι που τα σχολεία που επία (εμεγάλωσα σε ένα χωρκό με πολλούς φτωχούς ανθρώπους, σε Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας αν θέλεις). Στο σχολείο μας ήταν φυσικά στο συμβούλιο γονέων οι πιο πλούσιοι του χωρκού τζαι κυρίως τζείνοι που ήταν κομματοποιημένοι ή ανακατωμένοι τελοσπάντων σε συντεχνίες, ποτζεί ποδά.

τζαι με τούτην την λογικήν μπορώ να καταλάβω γιατί οι σύνδεσμοι γονέων δουλεύκουν με τρόπο (ακόμα τζαι τούτοι μικροκομματικόν). άμα δεις πόσα προβλήματα έσιει στα σχολεία, αλήθκεια τούτον ήβραν να πολεμήσουν; γιατί εν πολεμούν άλλα πράματα, όπως για παράδειγμα την διεισδυση σιγά σιγά των κομμάτων στα σχολεία τζαι την πλύση εγκεφάλου που κάμνουν στα παιθκιά τους;