Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Περι διαδηλώσεως

Ένας Ιούλης που γράφω πόστ στες 15 χωρίς αναφοράν στο Πραξικόπημαν. Ποιος να μου (μας) το ελάλεν?

τέσσερεις μέρες παλεύκω με το να γράψω ή να μη γράψω. τζαι όι επειδήν μιαν έσιει ιντερνετ μιαν εν έσιει. αλλά τζαι τι να πεις? τι να πεις του πλασμάτου που εννά απαλύνει τον πόνον του μπροστά σε έτσι κακόν? τίποτες.

άσε που με έτρωεν (τζαι τρώει με ακόμα) έναν συναίσθημαν αντροπής. Εν έχω μούτρα να φκω να πω κάτι. Γιατί στες διαδηλώσεις εν επία την πρώτη μέρα τζαι τη δεύτερη. ήμουν που τζείνους που τα εθορούσαν που τον καναπέ (έτσι καλλύττερα να σιωπάς). τζαι ένιωθα τζαι άσιημα που εν ήμουν τζιαμέ. Αλλά κάτι... κάτι... κάτι εν μου εκάθετουν να πάω. εν έφκεννεν που μέσα μου.

Εν ξέρω αν ήταν η παρουσία των ΕΛΑΜιτών (που όπως λαλεί τζι ο Αγρινός στο ποστ του σήμερα πατούν πας την αγανάκτησην του κόσμου τζαι ο κόσμος που συνάεται τζιαμέ εν μπορεί να τους αποτινάξει γιατί εν έσιει απάντησην αποστομοτικήν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα), εν ξέρω αν ήταν η υποψία του κινήτρου (που μερικούς) Αγανακτίστας wannabies in Nicosia (ότι θορούμεν στην τηλεόραση θέλουμεν), εν ξέρω αν ήταν το ότι δεν ήξερα ποιος οργανώνει τούτον το πράμαν, ποια εν τα αιτήματα, το ότι τούτον ούλλον το πράμαν εφαίνετουν να στερείται ψυχραιμης αντιμετώπισης (το αίτημαν μας εν απλά να παραιτηθεί ο πρόεδρος τελεία, λες τζαι τούτον αυτομάτως θα τα λύσει ούλλα) κλπ κλπ.

Εχτές για να εξιλεώσω τη συνείδηση μου (παραπάνω) επία στη διαδήλωσην (ίσως τζαι επειδή ο πρόεδρος απογοήτευσε με τζείνα που ΔΕΝ είπεν). Τζαι εν θα πάω σε άλλην. Γιατί πρώτη φορά μου συμβαίνει να είμαι σε διαδήλωση τζαι τα 3/4 των συνθημάτων να μεν φκαίνουν που το στόμα μου. Δεν μπορώ να πω "θάνατος στο Χριστόφια" λυπούμαι. μπορώ να πω πολλά, αλλά όι τούτον. δεν μπορώ να χειροκροτήσω στο "Ζήτω η ελλάς", λυπούμαι. Δεν είμαι ωραία ελληνίδα (είμαι ωραία κυπραία) τζαι δεν μπορώ να ακούω έναν παππούν να λαλεί πόξω που το προεδρικόν ότι ακόμα τζαι τωρά που εν 85 χρονών (νομίζω) δεν θα διστάσει να πιάσει το ντουφέκιν του (εναντίον ποιου αλήθκεια?) τζαι να του χειροκροτήσω τζαι που πάνω.

Ξέρω ότι οι διαδηλώσεις δεν είναι κομματικές, δεν είναι εναντίον του Χριστόφκια ως αριστερού προέδρου, αλλά ως προέδρου που φταίει (που μεγάλη μερίδα ανθρώπων τουλάχιστον), ότι ο πραγματικά πολύς κόσμος που πρώτη φορά φκαίνει στους δρόμους (τζαι μαγκιά τους, σιέρουμαι πολλά) δεν αποτελείται από μια συγκεκριμένη ομάδα, ότι δεν έχουν όλοι τες ίδιες απόψεις τζαι κυρίως ΔΕΝ υποστηρίζουν τους ελαμίτες τζαι τα χουλινγκανιλλίκκια. Δυστυχώς όμως τούτη η πολυφωνία δεν φαίνεται. εγώ εψές ένιωσα πολλύν οργήν για τζείνον που εγίνηκεν μεν, αλλά τζαι πολλύν θυμόν απέναντι στην κυβέρνηση για ένα σωρό άσχετα με το θέμα πράματα. τζαι το "ε καλά έσιει τζαι μερικούς που λαλούν μαλακίες/το μακρύν τους τζαι το κοντόν τους" για μέναν δεν είναι ασήμαντον πράμαν που μπορώ να το αγνοήσω.

εχτές εστέκουμουν στη διαδήλωση χασκιασμένη, συγχυσμένη πραγματικά.

Γι' αυτόν τζαι δεν θα πάω ούτε σήμερα ούτε την άλλην εφτομάδαν....

Απολογούμαι. Δεν μπόρω.

ΥΓ: (επειδή δεν αντέχω) το συγχωροχάρτιν στους Πραξικοπηματίες ήταν η πιο μεγάλη "ε σιγά ρε κουμπάρε, εν τζαι παρέας/συγγενής/κουμπάρος/οικογενειάρχης/κρίμαν"- ανοχή του κυπριακού λαού τζαι η απαρχή για πολλά που ακολουθήσαν μετά, πάρα πολλά, μικρά τζαι μεγάλα. Το κτίσιμο ενός πολιτικού συστήματος πας τα σκατά, εν μπορεί παρά να βρωμά που ούλλες τες πάντες. Η ανοχή κάποτε πρέπει να σταματήσει. Καθολικά, για όλα τα χρώματα της ίριδας. Τζαι να σταματήσει για πάντα.

14 σχόλια:

Ænima είπε...

Δυστυχώς μερικοί εχάσαν το νόημα απλά..

Ανώνυμος είπε...

Ερυκίνη συμφωνώ απόλυτα με όσα λαλείς, η κάθαρση πρέπει να μας πιάει ούλλους

Ανώνυμος είπε...

Έχεις όλα τα δίκια, Ερυκίνη. Ούτε εγώ θα πήγαινα σε διαδήλωση για να φωνάξω ᾽θάνατος᾽στον οποιονδήποτε ούτε ᾽ζήτω η Ελλάς᾽ούτε ᾽να πάρω το τουφέκι μου᾽. Έλπιζα ότι αυτά τα πράγματα τα είχαμε ξεπεράσει λίγο πολύ. Παραμένει το πρόβλημα του πώς να εκφράσεις την απογοήτευση και το θυμό σου...

Noor είπε...

That's me above

iordanou είπε...

Έγραψες ακριβώς ότι σκέφτουμαι. Ευχαριστώ.

Moonlight είπε...

όμως μπορείς να πάεις τζαι να ζητήσεις να τιμωρηθεί κάποιος.
ούτε εγώ εφώναξα να πεθάνει κανένας, ούτε ότι είμαι ωραία ελληνίδα, ούτε ότι έννα κάμω πόλεμο κλπ.
Όμως θέλω να είμαι ένας που τους πολλούς που απαιτούν να τιμωρηθούν όσοι φταιν. Που ζητούν να καταλάβουν οι "μεγάλοι" ότι πλέον εν θα ανεχτούμεν τέθκοια, ότι πλέον οι πολιτικοί πρέπει να ακούν το λαό και να υπάρχει αλληλοσεβασμός.
Τζαι εν κρίμα για 100-200 ελαμίτες ή οτιδήποτε, να κάθουνται στον καναπέ τους πόσες χιλιάδες άτομα τζαι να μεν πηέννουμεν να ζητούμεν τζίνα που θέλουμεν.

the Idiot Mouflon είπε...

Νομίζω... ακόμα έχουμε πολλά να μάθουμε στη διαχείριση τέτοιων συναισθημάτων. Goodnight and Good Luck.

Ανώνυμος είπε...

ευτυχώς υπάρχει ακόμα λογική. Ερυκίνη μου έδωσες ελπίδα μέσα από το χάος των κυπριακών μπλογκς τούτην την εβδομάδα. Τζαι αν αναρωθκιέσαι εναντιων ποιων ήταν να σηκώσει το ντουφέκι του το γερούι, εννα σου δώσω ένα hint. εσήκωσεν το 15/7/1974.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως τα γράφεις ένι.Μα πού ήταν τούτοι ούλλοι να φωνάξουν για κάθαρση τζαι τιμωρία των ενόχων των εγκλημάτων της ΕΟΚΑ Β΄;
Ηύραν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τον πόνο των ανθρώπων που εχάσαν τους δικούς τους στο Μαρί τζαι να βκάλουν τα εθνικιστικά τους.Αλλά ας όψονται τζεινοι που τους εδώκαν αφορμή!

Ερυκίνη είπε...

Καλή σας μέρα (συντόμως πριν την θάλασσα)

Moonlight,
συμφωνώ. Τζαι όπως λαλεί τζι η Νοορ θέλουμεν ούλλοι να εκφράσουμεν την απογοήτευσην μας. Γιαυτόν τζαι επροσπάθησα να είμαι τζιαμέ, τζαι σιέρουμαι που οι άλλοι δεν είναι σαν εμέναν τζαι παν τζιαμέ παρά το ότι έσιει 100 Ελληνο-καβλους (μπροστά στες χιλιάδες έννεν τίποτες). απλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το κάνω.

@original deuce
για ούλλους οι μέρες εν φορτισμένες πολλά. το σχόλιο σου πραγματικά εκφράζει με πολλά. τζαι σιέρουμαι που πάεις τζαι στο βάθος των πραμάτων. χρειαζούμαστεν μιαν αλλαγήν συνολικήν. να σταματήσει η θεοποίηση του κόμματος τζαι η πλύση εγκεφάλου. να μπορούμεν πλέον να σκεφτούμαστεν αχρωμάτιστα. Μακάρι τούτον το τραγικότατο συμβάν να φέρει τούτες τες αλλαγές. Μακάρι.

αγρινέ,
συμφωνώ. τζαι στο πως διοχετεύουμεν τούτον το συναίσθημαν για κάτι που θα επιφέρει αλλαγές (όχι απλή εκτόνωση)

Ανώνυμοι,
πολλοί βρήκαν άτοπην τη σύνδεση που τον προέδρο των συμβάντων με το πραξικόπημαν. τζι εγώ μαζί. γιατί καμία σχέση δεν έχουν. εκτός που μιαν πολλά σημαντικήν ομοιότητα, το ότι κανένας δεν ετιμωρήθηκεν τότε τζαι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φκούν κούππα άπαννη και τώρα. Πιστεύκω ότι η αδιανόητη ανοχή του κυπριακού λαού τότε, εδημιούργησεν έναν προηγούμενον, "αφού εγλυτώσαν την τζείνοι" το οποίον πάει μέχρι τζαι σήμερα. εξού τζαι τα επιχειρήματα "μα τζαι τζείνοι εκάμαν το τάδε τζαι το τάδε". Εννοώ, εν μου αρέσκει το Πραξικόπημαν να χρησιμοποιείται που μερικούς ως δικαιολογία. Παρόλα αυτά συμφωνώ σιήλλια τα εκατό με τες πολιτικές σκοπιμότητες μερικών πάνω στον τάφον των πλασμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι κυβερνώντες δεν έφεραν ενώπιον της δικαιοσύνης τους πραξικοπηματίες; Αφού ξέρουν ποιοί είναι. Γιατί δεν δικάζουν τον Κίκη ας πούμε; Γιατί δεν ξεκινούν επιτέλους νομικές διαδικασίες εναντίον παντός υπευθύνου;

Μήπως γιατί τους βολεύει να μένουν ατιμώρητοι; Μήπως γιατί είναι το τέλειο άλλοθι για να φκαίννουν τζαι τούτοι "κούππες άπαννες" κάθε φορά; Εν τυχαίο άλλωστε που κάθε φορά που υπάρχει ένα σκάνδαλο αμέσως βρίσκουν τον τρόπο να το συνδέουν με την ΕΟΚΑ Β' τζαι το πραξικόπημα; Τζαι να μας υπενθυμίζουν ότι τζίνοι εμείναν ατιμώρητοι (άρα ούτε μεις εννα τιμωρηθούμεν, χωνέψετε το);

Ερυκίνη είπε...

Invictus
με βρίσκεις ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνη.

εγώ διαφωνώ με τη λογική "μα επεράσαν τόσα χρόνια". όσα χρόνια τζι αν επεράσαν, οφείλουν στο λαό την αλήθκεια. Ποιοι εν τούτοι οι άνθρωποι? να διωχθούν ποινικά ή εστω να απομακρυνθούν που τες θεσούες τους. Τζείνος ο φάκελος της Κύπρου ο γέριμος, πότε εννά τελειώσει? που σκαλώνει? ή ποιος τον εμποδίζει?

Αντί να μείνουν οι τωρασινοί ατιμώρητοι σαν τους προηγούμενους, προτιμώ να τιμωρηθούν ούλλοι τζαι οι τωρασινοί τζαι οι προηγούμενοι (τζαι τζείνοι του 74). Τζι αν δεν μείνει ούτε ένας με τη φωλιάν του καθαρήν εν πειράζει, να μπουν στην εξουσία άνθρωποι νέοι. καλλύττερα.

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,

Τα πράματα δεν είναι απρόσωπα. Για ψάξε λίγο ποιοι [ποιο πολιτικό κόμμα] εναντιώθηκαν [τελευταία] στην έκδοση πορίσματος για τον Φάκελο της Κύπρο ...

Ανώνυμος είπε...

@Anef_Oriwn
Αν ΟΛΑ τα άλλα κόμματα συμφωνούν και διαφωνεί ο ΔΗΣΥ, τί εμποδίζει τη Βουλή να προχωρήσει με το πόρισμα; Πλειοψηφία υπάρχει ή δεν υπάρχει;