Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Όταν η Ερυκίνη κρυφακούει VI (Βρυξελλιώτικο)

Η Ερυκίνη σας εβρέθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στες Βρυξέλλες με αρχικό στόχο να πάει στην προβολή του "Ζ" του Γαβρά για στήριξη των Ελλήνω απεργών της Χαλυβουργικής, αλλά στο τέλος εν επίεν γιατί έπιασεν τον Γάλλον παρέαν φωτογραφικός οίστρος τζαι δεν εξεκόλλαν ον τάιμ που τες ολόφωτες Βρυξέλλες που απλώνουνται κάτω που το Justice Palace. Τζι αφού αρκήσαμεν για την ταινία είπαμεν να πάμε για φαίν σε παρακμιακό βιετναμέζικο του κέντρου των Βρυξελλών. Δίπλα μας μια παρέα με ένα Βέλγο τζαι ένα ζευγάρι Ισπανών να συνεννοούνται σε σπασμένα αγγλικά.

Τζαι λαλεί ο Ισπανός του Βέλγου: "In Spain usually is like here before christmas. but now with the crisis... there is no light in the country"

Εννοούσε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ο άνθρωπος (που ενεργειακά καλλύττερα ναν σβηστά) αλλά άμα το σκεφτείς μεταφορικά.... (φυσικά για τους έλληνες της κρίσης μετά τα της ΔΕΗ, το no light πιο κυριολεκτικόν δεν μπορεί να είναι)

4 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Πολλά ενδιαφέρουσα πληροφορία Ερικύνη!

η προηγούμενη προβολή του Ζ ήταν στο Παρίσι, όπου επαρεβρέθηκεν ο "ολοι μαζί τα φάγαμε" Παγκαλος, τζαι εμπήκαν μεσα στην αίθουσα φοιτητές τζαι εγιουχάραν τον, τζαι εγινεν το έλα να δεις.

Τωρά ο Γαβράς κάμνει προβολές για τους απεργούς...μπράβο! κάτι εκαταλαβεν φαίνεται ο άνθρωπος.

πρεπει να διαδωσουμε τουτη την πληροφορία. ο Γαβράς είναι πρόεδρος της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Εννε κανένας τυχαίος.

Кроткая είπε...

Καταρχάς, ΓΙΑΤΙ δεν ήρθες? Να γνωριζόμασταν κιόλας!

Δεισδαιμόνα, χμ, δεν την έκανε ο ίδιος ο Γαβράς την προβολή -την έκανε η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Ο Γαβράς δε νομίζω να το ξέρει, αλλά δε νομίζω πως θα είχε και αντίρρηση.

Για την ιστορία στο Παρίσι ήταν τελετή βράβεσυης του γαβρά στη Σορβόννη, δε θυμάμαι να πρόβαλαν το Ζ, ίσως κάποια άλλη ταινία του; Κάποια πρόσφατη, όπως το Αμήν πχ?

Disdaimona είπε...

κροτ, ήταν προβολή του Ζ νομίζω στο παρίσι.

να μην το ήξερε λες; μπα...

κάτι μου λέει πως το ήξερε..να σου πω πως ήταν καλεσμένος και στην κύπρο από "κάποιους κύκλους" και μετά τα γεγονότα στο Μαρί και το όλο σκηνικό που ξέρεις, αρνήθηκε να παραστει στου "κύκλους"...άτε λεμε τζαι απόρρητα μυστικά! :)

Ερυκίνη είπε...

Δυσ,
η εκδήλωση όπως είπε κι η κροτ δεν ήταν από τον ίδιο το Γαβρά. τούτον με την πρόσκληση του Γαβρά στην Κύπρον εν το έξερα (ο Γαβράς μας εμάρανε :)).

Κροτ
γιατί είμαι παλαβή. Αν εκατέβαινα μόνη μου βρυξέλλες θα ερχόμουν, αλλά άτε με παρέα που να συνεννοηθείς? στην επόμενη εκδήλωση...