Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μποϋκοτάζ

Γράφω τζιάλλον ποστ πίντα γιατί ναι ναι σήμερα εν αργία στο καθολικό μας πανεπιστήμιον (δηλαδής το μόνον καλόν της θρησκείας εν που βρίσκουμεν τζαι λλίην ησυχία στες αργίες ρε παιδί μου) τζαι μια που εν τζαι Πέμπτη, εν πιάννουμεν τζαι τζείνην τη γέριμη την Παρασκευή τζαι να το κάμουμεν 4ημεράκι στα Λονδίνα?

Τέλοσπάντων, άσχετα τούτα με το θέμα μας. Εθκιάβασα σε έναν μπλόγκ την προτροπή για μποϋκοτάρισμα των προϊόντων Λανίτη, ως υποστήριξη των απεργών, οι οποίοι παρά την από ότι εκατάλαβα λογική συμφωνίαν, δεν επιάσαν την ΑΤΑ (το τι είναι η ΑΤΑ δεν ξέρουμεν ακριβώς γιατί είμαστεν ασχέτου, αλλά α) εν πράμαν καλόν τζαι β) προς το παρόν οι εργοδότες πρέπει να την καταβάλουν).

Εθθυμήθηκα τούτα που ελάλεν η Κρότ για το μποϋκοτάζ λλίον τζαιρόν πριν. Τζαι έσιει τζαι δίκαιον, πως μπορεί αλήθκεια κάτι τέθκοιον να δουλέψει? Εκτός τζι αν καταφέρεις να συντονίσεις κανέναν εκατομμύριον κόσμον, οι εταιρίες ούτε να συγκινηθούν που εσού εν θα γοράσεις κοακόλαν. Τζαι, όπως λαλεί τζι η Κρότ, με το μπουκοτάζ εν τζαι σταμάτησεν τζαι κανένας πόλεμος.

Παρόλα αυτά έσιει ακόμα έναν σωστόν σημείον. Ότι το μποϋκοτάζ εν τζαι θέμαν προσωπικής ηθικής. Γιατί αν έσιεις την οικονομική δυνατότητα της επιλογής του τι θα γοράσεις, σε μια κοινωνία με τόσην απελπιστικά πολλήν πληθώρα υλικών αγαθών, γιατί να δώκεις τα ριάλλια σου σε μιαν εταιρία που σιήζει τα ρούχα που πετάσσει για να μεν τα φορήσουν οι φτωσιοί" τζαι εν πάεις να τα δώκεις σε έναν άλλον που τα πάμπολλα καταστήματα??? ακόμα τζι αν τούτη η εταιρία εν το Η & Μ, που ειλικρινά για τα δικά μου τα ριάλλια εχέστηκεν. Κατά κάποιον τρόπον το μποϋκοτάζ εν μια πράξη "ρομαντική" που τζείνες που κάμνεις ακόμα τζι αν ξέρεις πως εν έχουν αποτέλεσμαν. Τζαι μια πράξη συμβολική, ότι ως καταναλωτές δεν μας κόφτει μόνον η τιμή τζαι η ποιότητα των πραμάτων σας, αλλά τζαι το πως τα κατασκευάζετε, το πως συμπεριφέρεστε στους υπαλλήλους σας, το πόσον επιβαρύνετε τη φύση. Ο σκεπτόμενος καταναλωτής που λένε.

Τέλοσπάντων, εγώ αν ήμουν στην Κύπρο θα έκοφκα τα προϊόντα Λανίτη. Αν τζαι για μένα το πιο αποτελεσματικό μέτρο θα ήταν να επιβληθούν τζείνες οι γαμημένες οι κυρώσεις του κράτους (που ΔΕΝ γίνεται, ΠΡΕΠΕΙ να προβλέπουνται που το νόμον, κάποιον, έναν νόμο, για τζείνους τους εργοδότες που παρανομούν, τζαι ΠΡΕΠΕΙ να εν πολλά ψηλές όι ψίχουλα, για να συγκινηθεί ο εργοδότης). Παρόλα αυτά ως Ερυκίνη θα έθελα να έκαμνα κάτι. Τζαι αφού εκαταντήσαμεν η μόνη μας δύναμη ναν τα ριάλλια που κραούμεν, ε τα ριάλλια μου θα τα εφύλαα τζαι θα έπινα νερό (έτσι τζι αλλιώς τα αναψυχτικά πασιηνίσκουν τζαι έβαλα τωρά τελευταία).

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ποινές προβλέπονται ψηλές για τους εργοδότες... Το θέμα είναι ότι το ποσό του προστιμου το καθορίζει ο δικαστής.

Για να καταλάβεις (στο θέμα ασφάλεια και υγεία που το κατέχω), π.χ. ένας εργολάβος δεν έστησε σκαλωσιές στο εργοτάξιο του ενώ υπάρχει κίνδυνος πτώσης από ύψος. Ενώ η νομοθεσία προέβλεπε μέχρι το Μάρτιο του 11, ανώτατη ποινή 17000 ευρώ ή/και δυο χρόνια φυλάκιση, ο/η δικαστής επέβαλε πρόστιμο από 200-500 ευρώ στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Ο λόγος ήταν ότι θεωρείται μετριασμός ποινής α) η παραδοχή και β) το λευκό ποινικό μητρώο.

Πως θα πειστεί ο άλλος να αγοράσει σκαλωσιές όταν πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ θα έδινε 30000 ευρώ για να προμηθευτεί σκαλωσιές;

Το θετικό είναι ότι άλλαξε ο νόμος και οι ποινές αυξήθηκαν σε 80000 ευρώ ή/και τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Ευελπιστούμε ότι τουλάχιστο τώρα θα τους βάζουν ψηλότερα πρόστιμα, γύρω στις 2 με 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε κατηγορία.

Ερυκίνη είπε...

Εξωφρενικό.

Τα ίδια γίνουνται στα περιβαλλοντικά θέματα. ελάλεν το ο Επίτροπος στο μπλογκ του πριν λλίον τζαιρόν. Δεν διανοείται εταιρία να πληρώνει 100 ευρώ πρόστιμο για παραβάσεις που έχουν να κάμουν με ζημιές στο περιβάλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμορφωθούν χωρίς να υπάρχει τιμωρία ισχυρή τζαι συστηματική (δηλαδής να μεν την γλυτώνουν).

Δηλαδή τούτον το πράμαν εν γελοίον!!

μήπως στο τέλος της ημέρας εν τους δικαστές που πρέπει να βάλουμεν ομπρός???

Παύλος είπε...

Δείτε το τζιαι τούτον:
http://fortheisland.wordpress.com/2012/01/19/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CF%82/

Σκεφτείτε να είχαμεν τζιαι κυβέρνησην νεοφιλελεύθερην!

Χριστόδουλος Καλλίνος είπε...

οι ρομαντικές 'πράξεις'' δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και ταυτόχρονα ουσιαστικές για την επιτυχία ενός σκοπού... βέβαια, νομίζω ότι στην εποχή μας κάθε πράξη που στηρίζεται σ'ένα ελάχιστο αξιακό σύστημα αρχών θεωρείται ρομαντική... αν όντως ισχύει αυτό τότε ο αθεράπευτος ρομαντισμός είναι η μόνη πράξη με νόημα..

Ανώνυμος είπε...

@Ερυκίνη Δυστυχώς οι δικαστές είναι όπως το άβατον του Αγίου Όρους. Μην σου πω, ότι αν κοντέψει κάποιος να τους εξηγήσει, μπορεί να θεωρηθεί ότι επηρεάζει τη δικαιοσύνη, τζαι να αρκέψουν αυταπάγγελτα να τον δικάζουν!!!

@Παύλο Νομίζω ότι επιθεωρούν τζαι άλλα εργοτάξια, εκτός που τζείνα που κάμνουν κυβερνητικά έργα. Εξ' όσων γνωρίζω υπάρχουν μεικτά κλιμάκια (κοινωνικές ασφαλίσεις, τμήμα μετανάστευσης). Τα εργοτάξια εν προτεραιότητα γιατί εκει παρατηρείται κυρίως η παράνομη εργοδότηση.

Φυσικά οι δικοί μας οι έξυπνοι, εκμεταλλεύονται τον κόσμο, ακόμα τζαι όταν τον εργοδοτούν νόμιμα...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ερυκίνη είπε...

@Καλλίνος.

ο ρομαντισμός, έτσι όπως τον ορίζεις, είναι ο μόνος τρόπος. μονόδρομος.