Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Επικίνδυνα μονοπάθκια

Επειδή σε 1-2 χρόνια ή όποτε τέλοσπάντων εννά έρτουν να μας έβρουν οι ρατσιστικές δολοφονίες τζαι εννά φκούν οι πολιτικοί να καταδικάσουν, ας σημειωθούν παρακαλώ τα όσα γίνουνται τες τελευταίες μέρες.

Η δημόσια υγεία θα μπορούσεν να εξορθολογιστεί με το να μπούν εισοδηματικά κριτήρια σε ούλλους ανεξαρτήτου εθνικότητας (ελληνοκυπριους, τουρκοκύπριους ξένους), δίνοντας το μήνυμαν ότι σε ώρες δύσκολες οι φτωσιοί έχουν προτεραιότητα στην κρατική βοήθεια. Τζαι δεν θα είσιεν πρόβλημαν κανένας.

Τουναντίον, κάποιος αποφάσισεν ότι το μήνυμαν που θέλουμεν να περάσουμεν εν ότι η δημόσια υγεία σε δύσκολες ώρες εν για τους ελληνοκύπριους τζαι κανέναν άλλον, γιατί ένας ελληνοκύπριος αξίζει παραπάνω που μιαν οποιαδήποτε άλλη ράτσα.

Ούτε που ξέρω τι λαλεί το καινούργιο νομοσχέδιο, τζείνον που ξέρω εν το πως παρουσιάζεται στες εφημερίδες, ότι εμείς οι Ε/Κ βάλλουμεν τα ριάλλια τζαι μόνον εμείς οι Ε/Κ θα πρέπει να απολαμβάνουμεν τζείνον που το κράτος προσφέρει.

Με λλία λόγια τζείνον που θα έπρεπεν να αξιολογείται εισοδηματικά τωρά αξιολογείται βάσην ράτσας.

Τζαι τούτον εσείς το αρκέψατε κύριε Αναστασιάδη για λλίους έξτρα ψήφους στες εκλογές που έτσι τζι αλλιώς φαίνεται να κερδίζετε. Να το θυμάστε αύριον που θα καταδικάζετε, να το θυμάστε.

ΥΓ: Μικρή λεπτομέρεια αλλά ουσιαστική: τα ριάλλια βάλλουν τα οι εργαζόμενοι στην Κύπρο (που δεν είναι το ένα και το αυτό με το Ελληνοκύπριος μπάι δε γουέι), τζαι με τούτην την λογική μόνον οι εργαζόμενοι στην Κύπρο πρέπει να απολαμβάνουν τες υπηρεσίες του κράτους. Αναρωθκιούμαι τι λαλεί το νομοσχέδιον για τες σιηλλιάες Ε/Κ ανέργων που συνάουνται τζαι δεν συνεισφέρουν στον ΤΚΑ.

ΥΓ2: πολλύς πολλύς καμός για του πολιτικούς πρόσφυγες. Να υπενθυμίσω ότι με τες τελευταίες στατιστικές οι πολιτικοί πρόσφυγες εν κάπου κοντά στους 1500. Οι φιλιππινέζες οικιακές βοηθοί που τες φέρνουν οικειοθελώς (το τονίζω τούτον) κύπραιοι τζαι κυπραίες να τους καθαρίζουν το σπίτιν/ξεσκατίζουν τους γέρους κλπ κλπ επειδή δεν θέλουν να πιερώσουν μιαν κυπραίαν να το κάμει ή δεν έσιει κυπραίαν/κυπραίον που καταδέχεται να το κάμει εν 37.000 (ή κάπου τζιαμέ). Απλά για μια μικρή σύγκριση

ΥΓ3: Σκατάες, σκατάες άνθρωποι εγινήκαμεν. ή μάλλον ήμασταν πάντα αλλά τωρά μας εφάνηκεν παραπάνω.    

4 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Σκατάες έν είμαστιν. Σκατάες ένει τζιείνοι που θέλουν να φκάλουν κομματική υπεραξίαν που τον ρατσισμόν. Σκατάες εν όσοι σιαίρουνται που θα τρών μόνον ελληνοκυπριακής ράτσας τζιαι οι άλλοι ψόφον.

Οταν σας ελάλουν πριν 1 χρόνον βαστάτε να έρτει η δεξιά να δείτε την γλύκαν, όσοι δεν τους αρέσκει η αριστερά να κυβερνά τζιαι την θεωρούν ανεπαρκήν (είπεν το τζιαι ο Πολίτης, είπεν το τζιαι η τηλεόραση), ελαλούσαν "εν που τα σκατά στα κότσιρα". Ε όχι κύριε, δεν είναι που τα σκατά στα κότσιρα. Βαστάτε τζιαι ακόμα είμαστιν εις τα προκαταρκτικά τζιαι θα δείτε τζιαι τα σκατά, θα δείτε τζιαι τα κότσιρα. Εξαναείδαμεν το έργον όταν έφυεν ο Βασιλείου που ήταν "δεξιός πλουτοκράτης στον οποίον επουλήθην η αριστερά". Όσοι τον εφτύνναν εκλαίαν τον όταν εφάαν αμυντικά δόγματα, πυραύλους S300, πεθαμμένους πας την πράσινην γραμμήν με τον grande statesman της ομοσπονδιακής λύσης.

Όποιος είναι ανίκανος να εκτιμήσει τζιείνον που έχει άμαν το έχει, θα το εκτιμήσει το την ώραν που το χάννει.

Ερυκίνη είπε...

@Ασέρας
Χμ, θα έλεγα ότι εγινήκαμεν ασέρα. Σιγά σιγά τούτα τα πράματα εφυτευτήκαν σε πολλών τα μυαλά διαφορετικά εν θα έφκαινεν να τα ελάλεν. Ξέρει ότι έσιει φκιά πρόθυμα να τα ακούσουν.
Αλλά προφανώς ακόμα πιο σκατάες τζείνοι που καλλιεργούν τούτα τα αισθημάτα για 5 ψήφους. Επερίμενα κάμποσα αλλά ομολογώ τόσον ανοικτή ρατσιστική πολιτική εξέπληξεν με.

Εγώ καμιάν ψευδαίσθησην δεν έχω. όσον τζαι αν ομολογώ επερίμενα παραπάνω (ίσως πιο μαχητικήν κυβέρνησην αν θέλεις απέναντι σε τούτον ούλλους που την εδιαβάλλαν που παντού). Σε καμιάν περίπτωσην δεν εξισώνω. τζαι όσον τζι αν εκτίμησα την μιαν τζαι μόνην κίνησην του Αναστασιάδη το 2004 (που τζαι τζείνην επήρεν την πίσω τωρά) τίποτε μα τίποτε δεν με κάμνει να του δείξω εμπιστοσύνην, όι τόσον του ίδιου όσον του κόμματος του.
Λειπεί με η σκέψη του τι μας περιμένει... αλλά λαλείς τζαι εσύ ότι θέλει ο λαός. Τζαι ο λαός δεν είναι πάντα σοφός.

Ερυκίνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hlithio Agrino είπε...

http://www.aljazeera.com/programmes/faultlines/2012/12/20121211112848544968.html

Disneyland 1984: The Future Now.