Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Επειδή ο Carlin ειπεν τα ούλλα...

Τούτον αφιερωμένον στον κύριο Σιακόλα (μετά το 2:50) που μαθαίνω σήμερα ότι εγκαινιάζει εγκαταστάσεις με γήπεδα γκόλφ, ξενοδοχεία τζαι λοιπές μαλακίες, τζαι σε ούλλους όσους επαρακαλούσαν να γινεί κάτι τέθκοιον για να έρτει η μαυρογέριμη η ανάπτυξη τζαι να δημιουργηθούν δουλειές (κάπου στο 2:10) κλπ κλπ.

Υπενθυμίζω μόνον ότι ο κύριος Σιακόλας για να κάμει το καινούργιο σύγχρονον αεροδρόμιο μας που παραπλανά τους τουρίστες ότι είμαστεν μια ανεπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα έσυρνεν κάτι απόβλητα μέσα στην Αλυτζήν πράγμα για το οποίο εν αθθυμούμαι, εκατηγορήθηκεν ποττέ? επιέρωσεν κανέναν πρόστιμο? χμμμμμμ.... εν αθθυμούμαι, αλλά έχω μιαν υποψία.

Ούτε ξέρω που εννά γινεί το μαυρογέρημον τού, ούτε θέλω να μάθω. Αλλά τα περί σεβασμού στο περιβάλλον, εγώ εν τα χάφτω. Ώσπου να αννοίξουν τα μμάθκια μας στο νησί (τζαι εννά πάρει μερικά ακόμα χρόνια) εννάν αργά τζαι εννά κλαίμεν το τουριστικόν μας προϊόν που εχάσαμεν.



ΥΓ: μπορείτε να με πείτε οπισθοδρομικιά, αλλά εμέναν τούτη ούλλη η "ανάπτυξη" φακκά μου. Ίσως γιατί αντιλαμβανούμαστεν την ανάπτυξην μόνον οικονομικά, αλλά όι κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτισμικά. Πάρτε μολ, τζαι γήπεδα γκολφ, τζαι ρεζορτ για τους πλούσιους χλεχλέδες να δουμεν τι θα καταλάβετε. 
Λαλεί τζαι ο Πανούσης "θέλω να γίνω σαν Αμερικάνος, μ'αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος" 

4 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Η διαφορά είναι ότι τα ζώα (από την έννοιαν, κυνηγώ -αμπελοπούλια ή € - μαειρεύκω, τρώω, αναπαράγομαι τζιαι ότι δεν άρπαξα εγώ δασκαλεύκω τζιαι "μορφώννω" τους απογόνους μου να το απράξουν τζιείνοι) όταν έχουν να ποσκολοιούνται τζιαι να χαίρουνται (με το τρώω, αναπαράγουμαι καμαρώννω τες επενδύσεις μου) δεν είναι κακοί, φασίστες, πικράντεροι, άξεστοι αγαναχτισμένοι. Καλλύττερα να τους (τες) θωρείς να χαριεντίζουνται παρά να κάμνουν πολιτικήν ή να διαδηλώννουν τζιαι να ρυπαίνουν τον δημόσιον χώρον. Άρα ο Σιακόλας επιτελεί κοινωνικόν έργον. Διότι αν δεν είναι σκλάβοι κάποιου να πιάννουν έναν μισθόν (μιλώ για τα ζώα) τζιαι να καταλιούν την ζωήν τους να γινούν "αθρώποι" (σαν τον πλούσιον μάστρον τους που μιλά τζιαι στο γιούτιουμπ), αντίς να εν έσσω τους να θωρούν σαπουνόπερες τζαι να ταυτίζουνται με τους ήρωες της Ελένης της πόρνης, θα εν έξω τζιαι να ξημαρίζουν τον δημόσιον χώρον. Θα εν καταθλιμμένοι τζιαι θα δείχνουν τα ξημαρισμένα άντερα τους για να χάλασουν το κκέφιν του κόσμου ούλλου, θα κλαίουνται ότι εν έχουν να φάσιν για να τους λυπηθεί κάποιος, θα τα εχουν με τους ξένους τζιαι με τους κομμουνιστές.

Σσίλιες φορές ανάπτυξη παρά τζιείνον που γίνεται στην Ελλάδα που άπλωσεν τζιαι σε μας με την Ένωσην. (την Ευρωπαϊκήν όπως λαλεί τζιαι ο Αρχιεπίσκοπος).

Ανώνυμος είπε...

Το κακόν είναι πως σε μια Κύπρο αλλοτριωμένη από την διαχρονική ενασχόληση με το μεγάλο άλλοθι του Κυπριακού, όπου προοδευτικά μυαλά βρίσκεις στα κυρίως στα δυο "ακραία" κόμματα, όπου ο συντηρητισμός και ο εθνικισμός είναι συσσωρευμένος στο λεγόμενο κέντρο, βλέπεις και τον δήθεν κομμουνιστή πρόεδρο να κάνει εγκαίνια στο έργο του μεγάλου επιχειρηματία. Τους βλέπεις να ταυτίζονται και να εύχονται το ίδιο, πέραν από κάθε ιδεολογία πέραν από κάθε βιβλιογραφική αναφορά. Ένας ανώμαλος τόπος.

Noor είπε...

Για τα απόβλητα στην Αλυτζήν όντως κατηγορήθηκε η Γαλλική εταιρία που είχε αναλάβει την κατασκευή, έγιναν δίκες, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω. Άκουσα από ανθρώπους των δικαστηρίων ότι οι συνήγοροι της Δημοκρατίας ήταν πολύ κατώτεροι των συνήγορων της εταιρίας...

Ερυκίνη είπε...

Καλημέρα σας.

Αχ βρε Ασέρα, μερικές φορές τα πράματα που γράφεις κάμνουν μου την καρκιάν μου περιβόλιν. Να πω ότι έσιεις άδικον. Μακάρι να εμπορούσα. Απλά έτο υπάρχει κάπου μέσα μου τζείνη η ελπίδα ότι εννεν απαραιτήτως ή το έναν ή το άλλον. ότι θα μπορούσεν να υπάρχει τζαι τρίτη κατάσταση, αλλά μέχρι στιγμής η ζωή εν μας έδωκεν στοιχεία για κάτι τέθκοιο.
Ανάπτυξη εντάξει, αλλά γιατί πρέπει ναν τούτη η ανάπτυξη? Ο κύριος Σιακόλας θα μπορούσε να σιωνώσει τα ριάλλια του να επιτελέσει κοινωνικόν έργον με πολλούς άλλους τρόπους τζι όι με γήπεδα του γκολφ, αλλά άτε.

@Στροβ,
Πολλά ανώμαλος όντως. Η κύπρος εν "αλλοτριωμένη" (οι κυπραίοι δηλαδή εν αλλοτριωμένοι) που πολλά πράματα. Εν μέρει τζαι συμφωνώ με το Κυπριακόν που δυστυχώς 40 χρόνια εχρησιμοποιήθηκεν αρκετά ως άλλοθι, αλλά τζαι που άλλα πολλά. Το απότομον σιώνωμαν ριαλλιών. Την μετάβαση μιας αγροτικής κοινωνίας σε "επενδυτικόν κέντρον" (τωρά θέλουμεν να γινούμεν τζαι "ενεργειακόν") σε πολλά λλίον χρονικόν διάστημα. Εν επεράσαμεν στάδια, ζυμώσεις, για να καταλήξουμεν σε κοινωνικές αλλαγές με τον ίδιο τρόπο που επεράσαν άλλες χώρες. Εμέναν έτσι μου φαίνεται δηλαδή. Τζαι γι'αυτόν τα πραγματικά "προοδευτικά" μυαλά εν ΕΛΑΧΙΣΤΑ στον τόπο. τζείνοι που το παίζουν προοδευτικοί αλλά κατά βάθος συντηρητισμός φουλ εν παραπάνω. Γι' αυτόν τζαι ο αρχιεπίσκοπος ακόμα τολμά να λαλεί ότι η Εκκλησία πρέπει να έσιει θέσην στην παιδεία τζαι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εν το βρίσκει τούτον παράλογο ή εφτάσαμεν ως κοινωνία να συζητούμεν το σύμφωνον συμβίωσης (μπράβο μας) αλλα τα κοπελλούθκια μαθαίνουν στο σχολείον ότι το σεξ εκτός γάμου εν αφύσικο.
Οι ανωμαλίες εν πολλές πάρα πολλές Στροβολιώτη.

@Νοορ,
ευχαριστώ για την ενημέρωση. εν το αθθυμούμουν. Προφανώς οι εταιρίες έχουν τους καλλύττερους δικηγόρους, γιατί έχουν τζαι τα ριάλλια. Να πω ότι εκπλήσσομαι θα ήταν ψέμα. Τούλαχιστον εγινήκαν δίκες.