Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Παρακάτω?? Τι κάμνουμεν τωρά?

Γιατί έννεν μόνον να πειτε όι. Ποιος πελλός εννά εψήφιζεν Ναι ? (ούτε καν τζείνοι του ΔΗΣΥ εν το εκάμαν)

Εν η δουλειά σας, εν η υποχρέωση σας, να έσιετε τζι ένα σχέδιο. Όξα το ΟΧΙ ήταν απλά διαπραγματευτικό χαρτί τζαι τωρά εννά καρτεράτε μπας τζαι έρτει πίσω η ΕΕ με πιο ευνοικούς όρους την ώρα που οι τραπεζες εν κλειστές???

Τούτη η κατάσταση ΔΕΝ πάει άλλον. Πάρτε μιαν απόφαση σήμερα τζαι ανοίξετε τες τράπεζες αύριο. Αν εν να γινεί μπανκ ραν ας γινεί, τι το καθυστερούμεν??

Μια εν η λύση. Τζαι τούτη θα έπρεπεν να ήταν εξαρχης. Να χρεωκοπήσει η Λαική. Έπρεπεν να την εκλείαμεν εξαρχής (τζαι τότε θυμίζω κανένας μα κανένας πολιτικός κανενιού κόμματος δεν εισηγήθηκεν καν το κλείσιμον της Λαικής, ούλλοι επροτιμούσαν να χρεωθεί το κράτος 17δις). Να κλείσει τζαι κανεί. Κάμετε καλες/κακές τράπεζες με εγγύησην των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ τζαι προχωρήστε σε έναν συσταρισμένον ξεσκαρτάρισμαν των παλιοτραπεζών (όπως εγίνηκεν δαμέ με την DEXIA).

Κανεί ποιον. Οι τράπεζες πρέπει να μιτσιάνουν. ΔΕΝ γίνεται αλλωσπως, δεν γίνεται. Τζαι ο κόσμος θα ήταν παλαβος αν δεν το απαιτήσει. Καμία λύπηση δεν έχω ούτε για τους μεγαλοκαταθέτες, ούτε για τους μεγαλομετόχους της Λαικής (εχω για τους υπαλλήλους αλλά εντάξει ο αριθμός των απολυμένων μπορεί να μειωθεί με την δημιουργία της "καλής" τράπεζας). Οι τράπεζες τόσα χρόνια εκάμναν πάρτυ. Τωρά τέρμα το διάλειμμα, τα κεφάλια μέσα. Μεν να τες γοράσουν οι Ρώσσοι με τίποτε (πέτε έναν λόγο γιατί κάποιος να γοράσει ένα χρεωκοπημένον μαχαζί? ποιον το κέρδος?? τι θα τους τάξουν για να κάμουν έτσι πράμα??)

Η σμικρυνση πρέπει να γινεί γιατί το μέγεθος των τραπεζών ήταν αφύσικο. τέλος.

Τζαι που εδιαλύσαμεν κάθε άλλου είδους παραγωγική δραστηριότητα στην οικονομία μας τζαι ούλλοι ασχολούνταν με τες εταιρίες τζαι τα χρηματο-οικονομικά, εν που την κκελλέ μας. τζαι εννά τη φάμεν άσιημα, αλλά ας ήμασταν πιο έξυπνοι όταν έπρεπε.

Αυτά (προς το παρόν τουλάχιστον).


5 σχόλια:

Moonlight είπε...

Για το τελευταίο που λες, πράγματι και ο πατέρας μου που είναι στον κατασκευαστικό τομέα (όι στα constructions), τόσα χρόνια τη βιομηχανία μας αφήκαν την τζι εξέρανε, το κράτος πρώτα που ούλλους. Εθώρεν πολλά βραχυπρόυθεσμα, να γλυτώσει 5 μπακίρες σήμερα να φέρει κινέζικα προϊόντα, αντί να πληρώσει 2 λίρες παραπάνω τζαι να στηρίξει μια βιοτεχνία, μια βιομηχανία, ένα εργοστάσιο, τους υπαλλήλους, να πιάνει τους φόρους τούτων των εργαζομένων, να ξοθκιάζουν τζαι τζίνοι να συντηρούν το κράτος.
Τωρά εθυμηθήκαν, μετά που εν εμείναν αργαζόμενοι στην Κυπριακή βιομηχανία, που δουλεύκουν απλά για να μπορούν να πιάσουν μια ψωροσύνταξη σε 5 χρόνια (και αν), χωρίς μισθό, χωρίς τίποτε, να βάλουν ρήτρες στες προσφορές που αννοίουν για να μεν παίζουν τα εισαγώμενα σαν ενδεχόμενο....

kaisi είπε...

Το θέμα είναι ότι τα τελευταία 30 χρόνια η οικονομία της Κύπρου εστήθηκε πάνω στον τομέα των υπηρεσιών. Από αυτόν τον τομέα εζούσαν και όλοι οι υπόλοιποι τομείς.

Αν δεν γίνει προσπάθεια να σωθεί εν όλα που έννα παν πούκουππα.

Και δεύτερον, ο καφκάς εν για το αέριο και τη γεωπολιτική θέση. Όπως πάντα. Έσhει ψουμίν. Αλλιώς ήταν να δώκουν τες πενταροδεκάρες, αναλογικά, που χρειαζόμαστε.

Και δε θα εδιούσαν μίζες σε τραπεζίτες, για να γοράσουν τοξικά ομόλογα.

Δεν είναι μόνο οικονομικό πρόβλημα. Είναι πολιτικοοικονομική επίθεση.

Ερυκίνη είπε...

@moon,

Δυστυχώς πολλύς μαρασμός σε ούλλους τους τομείς. Όσον σκληρόν τζαι επώδυνον τζι αν ακούεται εν μπορώ να μεν σκέφτουμαι πόσον εν τζαι που την κκελλέ μας κάποια πράματα. Τζείνον που με ενοχλεί εν ο τρόπος. Γιατί ότι σε κάποια φάσην εννά εφταννεν ο κόμπος στο χτένιν εννά έφταννεν. Αλλά που μόνος του, όι επειδή οι Ευρωπαίοι αποφασίσαν να τραβήσουν το σιοινίν.

@Καϊσίν,
συμφωνώ ότι το θέμαν εννεν απλά οικονομικόν, έσιει προφανώς τζαι πολιτικό χαρακτήρα ή κυρίως πολιτικό. Για την Ευρώπη 17 δις εννεν τίποτε.
Απλά ανεξαρτήτως του τι γίνεται τωρά, το να στήννεις ούλλην σου την οικονομία μόνο σε 2 τομείς τζαι ούλλα τα άλλα τίποτε, εν βλακώδες. τζαι δυστυχώς νομίζω εν εσιει τρόπον να αλλάξεις το είδος της οικονομίας σου που να μεν είναι τρομερά επώδυνος για ούλλους.
Προς το παρών βέβαια όπως το θορώ ούλλοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα πράματα όπως ήταν, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούμεν για αλλαγές.

Dimitris είπε...

“Ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να ανακάμψει η Κύπρος, να βγει δηλαδή από αυτό το αδιέξοδο, είναι η Κυπριακή λίρα. Εθνικό νόμισμα, η κρατικοποίηση των τραπεζών έτσι ώστε να γίνει η εκκαθάρισή τους και να δουν όλοι που πήγαν καταθέσεις, αποταμιεύσεις και δάνεια, ώστε να λογοδοτήσουν πολιτικοί και τραπεζίτες που κατακλέψανε τον κόσμο διαμέσου των τραπεζών.”

Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ: Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...
Published on Sep 21, 2012 http://youtu.be/0e1D-lzPgsk
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!
10-12-2012 http://youtu.be/GUHjGlgFHXc
Ανάλυση για το ΟΧΙ στην Κύπρο.
Published on Mar 20, 2013 http://youtu.be/g3rw-2DbqtY

Τι αντιπροσωπεύει στ’ αλήθεια το «όχι» της Κυπριακής Βουλής;
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_21.html

Αν νομίζεται ότι σας είναι βαρύ να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να ακούσετε μια διαφορετική άποψη από ότι σας σερβίρουν τα ΜΜΕ, μην παραπονιέστε για το πως φτάσαμε μέχρι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι καταντημα πρωτη φορα ειδαμεν.
Να καρτερουν στη γωνια τον mr YESMAN για να τον εκβιασουν τζιο αλλος να νομιζει οτι εν φιλοι του.

Παει να γινει ο Γιωργακης της Κυπρου


Andreas