Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Να πα να μπιιιιιιιιιπ

Μπορεί να πείτε ότι εξύπνησεν η κόρη μου η σοσιαλίστρια μέσα μου, δεν ξέρω, δεν με κόφτει αλλά θκιαβάζοντας τούτον στης Δισδαιμόνας πρωίν-πρωίν επιαν με τα νεύρα τόοοοοοοοσον πολλά που δεν αντέχω. θέλω να αννοίξω το παραθύρι να τσιριλλώ των φυλακισμένων τζαι τι φταιν τα πλάσματα.

Δεν ξέρω ποιος εν ο Μάριος Μαυρίδης, ούτε με κόφτει, αλλά είπεν ανάμεσα σε άλλα ότι η δωρεάν παιδεία είναι λάθος, ναι λάθος, για τον πολλά λογικό λόγο:

 διότι όταν δεν πληρώνεις δεν θεωρείς τη μόρφωση ως επένδυση, αλλά ως ένα κοινωνικό αγαθό. 

Ναι, εσύ που νομίζεις ότι εν κοινωνικό αγαθό η παιδεία είσαι συγχισμένη τζαι αποπροσανατολισμένη.

Η απάντηση μου εν στον τίτλο. Θεωρώ το γελοίο να συζητήσω καν το αν η παιδεία εν κοινωνικό αγαθό ή όι. Όπως επίσης θεωρώ γελοίο να κάτσω να συζητήσω αν το κράτος πετάσει τα λεφτά του να μορφώσει τους φοιτητές (που σημειωτέον στην Κύπρο πρέπει να περάσουν μιαν εξέταση για να μπουν στο κρατικό πανεπιστήμιο).

Απλά θέλω το όνομάν του να το θυμούμαι. Τζαι να το θυμάστε τζι εσείς.

Μάριος Μαυρίδης. Ένας εκλελεγμένος αντιπρόσωπος των κυπρίων πολιτών στη Βουλή που θεωρεί ότι τα λεφτά που πιερώνει για τους φόρους του (αν πιερώννει) χαραμίζονται στη μόρφωση των κοπελλουθκιών μας.

Το πιο πιθανόν γιατί τα δικά του (αν έσιει) εν τα στέλνει στο δημόσιο.

Δε βαριέσαι. Η μόρφωση ούτως ή αλλιώς εν ττττοοου οβερρέιτετ τη σήμερον ημέραν. Τι το θέλετε το πανεπιστήμιο ρε χωρκάτες?

Ασσιχτιρ, τούτον μόνο έχω να πω. ΑΣΣΙΧΤΙΡ.

ΥΓ1: τι τα θέλω τζαι θκιεβάζω τες μαλακίες της κύπρου πρωί πρωί τζαι συγχίζουμαι, δεν ξέρω.
ΥΓ2: το πιο τραγικό που ούλλα εν ότι τούτος ο άνθρωπος εν καθηγητής πανεπιστημίου. Καθηγητής πανεπιστημίου.
ΥΓ3: τούτες τες απόψεις γιατί εν τες λαλεί κανένας πριν τες βουλευτικές έθελα να ξερα. 

4 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,
Shαιρετούμεν(τε)!

Δεν ξέρω αν γίνομαι φορτικός [ή και αδιάκριτος] αλλά νοιώθω την ανάγκη να επαναλάβω κάποια πράγματα που είπα και παλαιότερα και αφορούν την ταξική συνείδηση και την μελέτη του έργου του Μαρξ... Έχεις σπουδαία ταξικά αντανακλαστικά, αλλά σου λείπε ο ΜΑΡΞ για να κάμεις και τη ανάλογη [και σωστή] πολιτική ανάλυση [και οι αντιδράσεις σου -τις οποίες χαίρομαι!- να αποκτήσουν και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο]...

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει απλώς να κάμει μ’ ένα οποιοδήποτε βουλευτή, δηλ. «ένα εκλελεγμένο αντιπρόσωπο των κυπρίων πολιτών στη Βουλή», που «καθηγητής πανεπιστημίου» και που «τούτες τες απόψεις [...] εν τες λαλεί [...] πριν τες βουλευτικές»… Ο Μάριος Μαυρίδης ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη [τη Δεξιά] και πιο συγκεκριμένα στο κόμμα του “Συναγερμού”, το κόμμα του κεφαλαίου, κι αυτές οι προσεγγίσεις αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο της κοσμοθεωρίας Άκη της [νεοφιλελεύθερης] πολιτικής τους. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι απλώς ο πολιτικός φορέας και εκφραστής της άποψης όπως το κεφάλαιο να μην υπόκειται σε περικοπές γιατί [δήθεν] θα κάμει επενδύσεις [τρομάρα του!]...
Και παρεμπιπτόντως ΚΑΝΕΝΑΣ(!) Αριστερός [όσο χάλιας κι αν είναι] ΔΕΝ θα εκφράσει τέτοιες απόψεις...
Να σημειώσω ότι ο Μάριος Μαυρίδης πριν 2-3 βδομάδες σε άλλο όρθρο του μας είπε ότι δεν είναι προς το συμφέρον μας να κτίζουμε δικά μας σπίτια, αλλά είναι προτιμότερο να νοικιάζουμε... Άρα να μην μαραζώνουμε αν οι τράπεζες μας πάρουν τα σπίτια μας!

Ερυκίνη είπε...

άνευ,
θα συμφωνήσω απόλυτα. το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι μια συγκεκριμένη οικονομική ιδεολογίκα που τη θορούμε πολλά πολλά έντονα, ακόμα πιο έντονα τωρά που ο ΔΗΣΥ εν κυβέρνηση τζαι λόγω κρίσης πολλοί εν πιο δεκτικοί στο να ακούσουν έτσι πράματα, πχ. μη δωρεάν παιδεία, τα ιδιωτικά σχολεία να έχουν τον ίδιο χειρισμό με τα δημόσια που μας είπεν πρόσφατα ο Αβέρωφ, ιδιωτικοποιήσεις που ελυσσιάσαν. τζαι κατά βάση εν τούτο που έθελα να θίξω. το τι αδιανόητα πράματα αρκέψαμεν να συζητούμεν (τζαι πρέπει ο κόσμος να έσιει λλίον αντανακλαστικά σε τούτα τα πράματα)

Πέραν τούτου, ναι τζαι οι μονάδες παίζουν πολλή σημασία. Τούτες οι μονάδες κάθουνται στη Βουλή. Τζαι θα έθελα οι Βουλευτές να νιώθουν ότι έχουν προσωπική ευθύνη. όι ότι μπορουν να χώννουνται πίσω που το κόμμαν τους.

kaisi είπε...

"ΥΓ3: τούτες τες απόψεις γιατί εν τες λαλεί κανένας πριν τες βουλευτικές έθελα να ξερα"

Πέ τζιαι σου!!! Το θέμα είναι στις επόμενες βουλευτικές εννα θυμούνται οι ψηφοφόροι τούτες τες δηλώσεις?

Ερυκίνη είπε...

εν γι' αυτό που τα γράφομεν. Εννά προσπαθησω να κάμω ανασκόπηση σε τούτα άμαν έρτει ο τζαιρός (αν αθθυμηθώ δηλαδής)