Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η τρόικα έννεν η δικαιολογία που τα καλύφκει ούλλα...

είδαμεν το τζαι στην Ελλάδα. το μπαλάκι της ευθύνης να πετάσσεται ποτζεί ποδά κάθε φοράν που ο κόσμος εδιαμαρτύρετουν για τα μέτρα. Η κυβέρνηση να λαλεί "ου μα εγώ εν τζαι... η τρόικα, η τρόικα". τζαι η τρόικα να λαλεί "ου μα εν η κυβέρνηση που παίρνει τες αποφάσεις".

Τα ίδια αρκέφκουν τζαι σε μας.

Μόνον που κ. Αναστασιάδη καμιά τρόικα δεν μπορεί να σου επιβάλει να κόψεις τες υπερωρίες που το νοσοκομειακό προσωπικό, την αστυνομία, την πυροσβεστική, που τζείνα ούλλα τα πλάσματα που δουλεύκουν τζαι κυριακές, τζαι χριστούγεννα τζαι πάσκα. Αν είσαι ηγέτης (ε τζαι πίου) μιας ανεξάρτητης χώρας κανένας δεν μπορεί να σου επιβάλει να compromise (ίνταλως το λαλούμεν στα ελληνικά) την ασφάλεια τζαι την υγεία των πολιτών σου. Κανένας. Μόνος σου το αποφάσισες.

Η κυβέρνηση της Κύπρου αποφάσισεν ότι εν πολλά κρίσιμον να έσιει καταστήματα τζαι μολ ανοιχτά τες Κυριακάες, αλλά όι τζαι τόσον κρίσιμον να έσιει νοσοκόμες στα νοσοκομεία. Τούτες εν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης τωρά που ελείψαν τα ριάλλια. Τζαι ξέρεις γιατί?

Γιατί οι ίδιοι τζαι οι οικογένειες τους, τζαι οι πλούσιοι φίλοι τους εν θα παν ποττέ στο δημόσιο νοσοκομείο, τζαι έχουν φρουράν δική τους. Εν έχουν ανάγκη που τες δημόσιες υπηρεσίες.

Τούτον κ. Αναστασιάδη εν πάνω σου. Έννεν της τρόικας. Τζείνοι λαλούν κόψε. Εσού αποφασίζεις το πόθεν. τζαι αποφάσισες να κόψεις που τζείνα τα πιο ουσιαστικά. Επέρασες τες κόκκινες γραμμές μου (τι αγαπημένη φράση) που εν η παιδεία τζαι η υγεία. Τζαι η ασφάλεια.

Εύχουμαι τζι ελπίζω τούτα ούλλα τα πλάσματα που εστηρίζουνταν σε τούτες τες υπερωρίες τζαι που φκαίνει η πίστη τους σε τούτα τα πόστα να κάμουν γενικήν απεργία. Να παραλύσουν τα νοσοκομεία τζαι τα αστυνομικά τμήματα, να δω τι θα κάμεις. Εγώ πάντως είμαι μαζίν τους.

ΥΓ: επίσης τραγικότατος ο τρόπος που περνούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Εκμετάλλευση του σκανδάλου της Δρομολαξιάς, για να "χρυσώσεις το χάπι" του ξεπουλήματος. "Αλλάσσουμεν το συμβούλιο για να επέλθουν αλλαγές σε τούτο το άντρο της λαμογιάς που λέγεται ημικρατικοί." επίσης το συμβούλιο έσιει ως πρώτο στόχο την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, αλλά τούτον λαλούν σου το με μικρά γράμματα. Αν μη τι άλλο οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι κάμνουν καλά τη δουλειά τους. Αξίζουν τα τα λεφτά που παίρνουν (σε αντίθεση με τες νοσοκόμες βέβαια).

5 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Κανένας εν θα κάμει απεργίες.

Οι απεργίες εν καλαμαρίστικα συστήματα που παραλύουν την οικονομία, εμεις δακατω στην κύπρο έχουμεν άλλη κουλτουρα, της συναίνεσης τζαι γι αυτο ειχαμεν τζαι καλήν οικονομία...

αυτα ηταν τα επιχειρηματα των αριστερων ως πριν εξη μήνες. τζαι τουτη ηταν η ερμηνεία της "καλής οικονομίας".

τα ίδια ακουσαμεν τζαι όταν θα ιδιωτικοποιουνταν οι Κυπριακες Αερογραμμές. Ότι θα εχαναν την δουλεια τους οι εργαζόμενοι αν δεν υπογραφαμεν το ξεπουλημα..

τωρά εν της παπαθκιάς τα ξύλα...

εννε μονον ο Χάσικος που χρησιμοποιά σκάνδαλα για να ξεπουλά τον τόπο. Ουτε εμεις οποτεδήποτε είχαμεν κάτι εκτος που μια συμβιβασμένη τζαι συνομωτική σιωπή για ότι εσυνεβαινεν σε τουντο τόπο.

ο συναγερμος εξυπηρετά τα λόμπυ, θελει την ισχύ του κεφαλαίου γιατι το κεφαλαιο θελει ενα μεσαζονταν στον τόπο, να τον ταίζει για να του εξυπηρετα τα οικονομικα του συφφέροντα. Εν τον επιαεν τον συναγερμο η έννοια για τες νοσοκομες. εν τζαι αστείο να φωναζεις του συναγερμού για κοινωνική δικαιοσύνη.

εμείς όμως;; εν τα ηξέραμεν που θα πάμε; ποση λάσπη εσύραμεν σε οποιον εμίλαν για αντίσταση;
γιατί; εν ένα μεγαλο ερώτημα τουτο..

Disciple είπε...

Ερυκίνη να σου πω κάτι;

θέλει τα ο κώλος μας.

Άμαν με το έτσι θέλω η κυβέρνηση αποφάσισεν ότι τα καταστήματα ενναν ανοιχτά ούλλες τες ημέρες τζιαι η αντίδραση των Κυπραίων ήταν "α κουλ, τωρά εννα πηαίννω τζιαι την Κυριακή στο μολ", ε πε μου εσύ μετά ποιος φταίει περίτου.

Γιατί ήμουν Κύπρο άμαν ανακοινώθηκεν τούτη η απόφαση, τζιαι επροσπάθησα να το συζητήσω με φίλους/γνωστούς, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία εν είδεν το παραμικρό κακό σε τούντην ιστορία. ίσια ίσια άρεσεν τους
. τη βολήν τους εσκέφτουνταν ούλλοι.

Είμαστεν εγωιστές αππωμένοι που εν φακκούμεν πενιά για τον δίπλα ούτε για τιποτε που εν μας αφορά άμεσα.

Να δεις ίνταλοις εννα φωνάζουν μετά τούτοι που σιωπούν άμαν χρειαστούν το νοσοκομείο τζιαι εν έσιει προσωπικό τζιαι πρέπει να πληρώσεις τζιαι είσοδο.

Συμφωνώ με την Δισδαιμόνα. Κανένας εν θα κάμει απεργίες γιατί ούλλοι θωρούν να σώσουν τον κώλο τους. Τζιαι αν πει να κάμει οποιοσδήποτε απεργία εννα τον φκάλουν οι άλλοι χαραμοφάη..

Αποχαιρέτα την την Κύπρο που χάνεις...

Ερυκίνη είπε...

dis
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Προφανώς έτσι πράματα εν που τους αριστερούς που εννά ξεκινήσουν. τζαι γι'αυτόν εν το βλέπω να γίνεται...
τζαι ναι πρέπει να αναρωτηθούμεν γιατί εν γίνεται τούτον το πράμαν, γιατί εν υπάρχει έστω τζαι μια υποτυπώδης αντίδραση.
ίσως ναν τζαι τζείνον που λαλεί η δεσποσύνη, πολλύς κόσμος ακόμα δεν εκατάλαβεν τζαι χάφτει τα τζείνα που του λαλούν.
εν η συναίνεση που μας έφαεν, να μεν κάμουμεν πολλύν ντόρο, να μεν διαταράξουμεν την οικονομία. ώσπου να μείνουμεν χάσκοντα. Αλήθκεια δεν ξέρω ώσπου θα φτάσουμεν για να ανοίξουν τα μμάθκια μας ως κοινωνία.


@ δεσποσύνη
έσιεις πολλύν πολλύν δίκαιο. συμφωνώ με ούλλα.

προσθήκη στο σχόλιο για τα καταστήματα. Ελάλεν μου η πολωνή η συγκάτοικος, ότι στην Πολωνία έσιει το ίδιον πράμαν, ανοιχτά την Κυριακή. Αλλά ούλλοι οι φίλοι της (δηλαδή νέοι 25-30) αρνούνται να παν να ψουμνίσουν κυριακή. γιατί εν θέλουν να στηρίξουν τούτον το σύστημα.

Εμείς ναι... ο καθένας τη βολή του.

Disciple είπε...

Δαμέ στην Κρυοχώρα φέρνουν το σιγά σιγά το θέμα με τα καταστήματα. Θυμούμαι μόλις ήρτα, τα σούπερμαρκετ εκλείαν στες 6, τζιαι 2 μέρες την εφτομάδα στες 8.
Μετά έγινεν 8 για ούλλες τες ημέρες.
Μετά 10.
Μετά 12 τα μεσάνυχτα!!!
Τζιαι μετά 1 Κυριακή τον μήνα ανοιχτά.

Τζιαι πάλε έσιει κόσμο που κλωτσά τζιαι εν πάει να ψουμνίσει μετά τες 8, ή τες Κυριακές. Δηλαδή τι εν τόσο σημαντικό που εν μπορεί να περιμένι; τι εν πιο σημαντικό που το να πάεις γυρό με τους αθρώπους σου;

Αλλά ξεφεύγω.

Εν σκεφτούμαστε σαν μέλη κοινωνίας.
Τζιαι εννα το πληρώσουμεν πολλά ακριβά, εμείς οι μοναδικοί ατομικιστές...γιατί άμαν έρτει πείνα, εν θα έσιει μείνει ψίχουλο που το γέριμο το κράτος που ελυσσιάσαμεν να το ιδιωτικοποιήσουμε

Ερυκίνη είπε...

εν θα μπορούσα να συμφωνήσω παραπάνω.

δαμέ πάλε οι βέλγοι (που έχουν τζαι παραπάνω ριάλλια να ψουμνίζουν σε τούτη τη φάση) εν έσιει κυριακάες εν έσιει τίποτες. καταστήματα κλείουν η ώρα 6, σούπερμαρκετ η ώρα 19:30 κάποιες φορές τζι η ώρα 20:00. μόνον το καρφουρ αννοίει κυριακάες.

είσιεν το πει κάποιος καλαμαράς κάπου, νομίζουμεν ότι είμαστεν κοινωνικοί γιατί έχουμεν πάντα παρέα για καφέ, αλλά εν είμαστεν καθόλου κοινωνικοί άμαν αφορά στο "σκέφτουμαι το κοινό καλό". μεγάλη κουβέντα.