Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ιδιωτικοποιήσεις

Βασικά οι πρώτοι που θα έπρεπε να διαμαρτύρουνται για την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος εννά έπρεπεν να ήταν οι χρήστες του τζαι όι οι υπάλληλοι της ΑΗΚ.

Τζι αν ήταν παραπάνω έξυπνοι, τζαι λλιόττερον παρτάκηδες οι των συντεχνιών θα επόνταραν παραπάνω στο επιχείρημα ότι τούτον εν συμφέρει τον κόσμο τζαι δευτερευόντως στα εργασιακά τους συμβόλαια.

Ας εκαλούσαν τον κόσμο για γενική απεργία. Ο κόσμος ήταν να σταθεί δίπλα τους, αν το επαίζαν ελαφρώς καλλύττερα. Τζαι μόνον έτσι θα μπορούσεν να δρώσει το φτιν κανενιού.

Τωρά (όπως πάντα) το πουλλίν επέτασεν. 

7 σχόλια:

Ελλαδίτισσα είπε...

Παραπονιούνται γιατί τώρα θα πρέπει να δουλεύουν, εφόσον θα εργάζονται σε ιδιωτική επιχείρηση!! Μακάρι να ιδιωτικοποιούνταν η αντίστοιχη υπηρεσία παροχής ηλεκτρικού ρευματος και στην Ελλάδα. Πας να πλήρωσεις και έχει δυο χιλιόμετρα ουρά. Ανθρωποι όλων των ηλικιών -πολλοί ανήμποροι για ορθοστασία- περίμενουν καρτερικά.. Υπάρχουν 10 ταμεία και δουλευουν δυο. Στα άλλα βλέπεις μόνο σακάκια στις καρέκλες των γραφείων και αν τυχόν παραπονεθείς σου λένε για δουλειά τις υπηρεσίας τρέχουν, δεν κάθονται..
Α ρε ξύλο που τους χρειάζεται...
Βολεμένα κομματόσκυλα ειναι όλοι τους...

Ερυκίνη είπε...

Ελλαδίτισσα,

υποθέτω παραπονιούνται γιατί φοούνται ότι εννά χάσουν τες δουλειές τους. Δυστυχώς εγώ δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη, όχι ότι διαφωνώ με αυτά που λες. όντως είναι έτσι. Σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες στην Κύπρο θα δεις το ίδιο πράμα. Αλλά για μένα είναι όλα θέμα διοίκησης και ελέγχου, ανεξαρτήτως του αν είναι ιδιωτική ή δημόσια η επιχείρηση.

Ενώ συμφωνώ με το ότι η κατάσταση είναι αηδία, θα επροτιμούσα ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που δουλεύει η δημόσια υπηρεσία παρά το ιδιωτικοποιήστε τα να τελειώνουμε. Δεν ξέρω για την Ελλάδα, αλλά για την Κύπρο μια σταλιά τόπο, τρομάζει με το τι μπορεί να σημαίνει ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ουσιαστικά σημαίνει ιδιωτικό μονοπώλειο (γιατί αμφιβάλλω ότι θα έρθουν πάνω από μια εταιρείες να καλύψουν ένα πληθυσμό 1εκ).

Πολλοί παραπονιούνται τώρα για την ΑΗΚ που μπορεί να έχει χίλια μύρια ελαττώματα στον τρόπο που δουλεύκει, αλλά τι θα γίνει όταν θα είναι ιδιώτης??

ίσως σε μερικά χρόνια να ξυπνήσουν οι υπόλοιποι τζαι να καταλάβουν ότι θα έπρεπε εχτές τζαι σήμερα να ήταν στην Βουλή. Μακάρι να είμαι λάθος τζαι να γινούν τα πράγματα καλύτερα τι να πω?

Moonlight είπε...

ούλλα σχετικά είναι. το πώς έννα διαχειριστούν την υπόθεση έννα δείξει αν εν για καλό ή για κακό.
τζαι τούτο φαίνεται με παραδείγματα. στην Ελλάδα που λεν για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τους άρεσε η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και θέλουν να γίνει έτσι και η ΔΕΗ; Γιατί για μένα ο ΟΤΕ μετά την ιδιωτικοποίηση εν το ίδιο ή και χειρότερο πράμα από ότι ήταν πριν.
αν δεν μελετήσουν σωστά το πώς έννα γίνει η ιδιωτικοποίηση στην εκάστοτε περίπτωση (όπως γίνεται πάντα στην Κύπρο με ΚΑΘΕ τι που πιάνουμε να κάμουμε), τα ίδια σκατά θα έχουμε και χειρότερα. Αν γίνει σοβαρή, συγκεκριμένη έρευνα σε πολλά επίπεδα παίζει να εν καλό πράμα για ούλλους (εκτός τους υπαλλήλουν i guess).
Όσο για το θέμα να ενημερώσουν-ξεσηκώσουν τον κόσμο, μεν αρκέψω με τες συντεχνίες, τζαι για το πόσο γελοίο φαίνεται που ΚΑΘΕ υπάλληλος της ΑΗΚ μουρμουρά μόνο για τον χρήστη τζαι όι για τον εαυτό του. Όι επειδή έννα εν σίουρα καλό για τον καταναλωτή, αλλά γιατί εκατάντησε κασεττούα.

Ερυκίνη είπε...

Moonlight,

εννά συμφωνήσω, αλλά ως ένα σημείο. Κάποια πράγματα εν εκτός χειρισμού. δηλαδή είτε μας αρέσκει είτε όι εν μπορούμε να έχουμε 10 εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος. όπως δεν έχουμε 10 εταιρείες τηλεπικοινωνιών. έχουμε 3. κάποια πράματα εν δεδομένα. όση έρευνα τζαι να γινεί.

Τζαι το ότι ένας ιδιώτης αύριο μπορεί να εν λλιόττερο ευέλικτος με τζείνους που εν έχουν να πιερώσουν για παράδειγμα που την ΑΗΚ, εν κάτι που εν μπορείς να το αποτρέψεις με αρχικό σχεδιασμό. Μπορείς βεβαίως να αποτρέψεις με διάφορους τρόπους τη δημιουργία καρτέλ ή κάτι. ή τες μαφίες στην αγορά τούτων των οργανισμών. Εννοώ αν θα προχωρήσεις συμφωνώ, καλλύττερα κάμε το οργανωμένα. εγώ θα προτιμούσα να μεν.

τζαι καλά κάμνει ο υπάλληλος της ΑΗΚ. που τη στιγμή που τούτοι οι άνθρωποι για τόσα χρόνια απολαμβάναν τόσα υπερ-προνόμια, εν ο μόνος τρόπος να φέρουν τον κόσμο μαζί τους. τζαι για μένα ο κόσμος καλά κάμνει ναν μαζί τους. Τζαι που εννενι εν βλακείαν που κάμνουν. οι καιροί θέλουν μας ενωμένους όι να καυκαλατίζουμεν μεταξύ μας ενώ τζείνοι κάμνουν ότι θέλουν.

Ελλαδίτισσα είπε...

Συμφωνώ με Moonlight.Eδω ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ αλλά δεν άλλαξε κάτι. Εντούτοις άλλο δημόσιος υπάλληλος άλλο ιδιωτικός. Ο γάρος ο οκνάρης είναι και βαρυγκομάρης. Ετσι δεν λέτε στην Κύπρο; Αυτο συμβαίνει και με τους δημοσίους υπαλλήλους. Τουλάχιστον με τους Ελλαδίτες. Αλλα και παντού υπάρχουν τέτοιοι..

Disciple είπε...

εν μπορώ να σου πω πόσο ενάντια είμαι με την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, ή του νερού, ή της παιδείας, ή της υγείας.
Μιλούμεν για υποδομές που το κράτος, άρα εμείς, οι γονιοί μας τζιαι οι παππούδες μας, επλήρωνεν για δεκαετίες για να τες φτιάξει, να τες συντηρεί.
Το ότι η διοίκηση της ΑΗΚ εν για τα κλάματα, εν άλλου παπά ευαγγέλιο. Η λύση εν το να φέρουμεν κάποιον ιδιώτη που ο μόνος του σκοπός εν το να φκάλλει λίρες; Τζιαι άρα εν να κόψει τες συντηρησεις, τες επενδύσεις σε νέες υποδρομές;

Ενόμιζα ότι η λύση ήταν να παν φυλακή όσοι εκακομεταχειριστήκαν την δημόσια περιουσία του κυπραιου πολίτη, τζιαι να μπουν άλλου που εννα φοούνται να κλέψουν.

Το παραμύθι με την ιδιωτικοποίηση εννα καταλήξει σε εφιάλτη. Υπάρχει ατελειωτη βιβλιογραφία που το υποστηρίζει. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που το αποδεικνύουν.

Αλλά ποττέ εν εμάθαμεν να σκεφτούμαστεν σαν πολίτες, γιατί να περιμένω ότι εννα ξεκινήσουμε τωρά που σφκίγκουν τα ζωνάρκα;

Ερυκίνη είπε...

Ελλαδίτισσα,
και πάλι δεν διαφωνώ μαζί σου για το πρόβλημα. αλλά το είπες και η ίδια πιο πάνω. τα ίδια άτομα θα πρέπει να δουλεύουν κανονικά εαν γίνει ιδιωτική επιχείρηση. άρα δεν έχει να κάνει με προσωπική τεμπελιά των δημοσίων υπαλλήλων. είναι θέμα διοίκησης και συστήματος. Εάν είχαν ουσιαστική αξιολόγηση και ουσιαστική επιτήρηση θα ήταν όλοι μια χαρά. Οπόταν τείνω να συμφωνήσω με τη Δεσποσύνη, το πρόβλημα έχει και άλλη λύση που δεν χρειάζεται την ιδιωτικοποίηση. Ας μην ξεχνούμαι ότι στην κύπρο (δεν ξέρω για την ελλάδα) αυτοί οι οργανισμοί είναι κερδοφόροι και τα κέρδη τους τα επωφελείται η κυβέρνηση, δες δάνεια μερικών εκατομμυρίων από ΑΤΗΚ και ΑΗΚ. από τη στιγμή που θα ιδιωτικοποιηθούν, αυτά πάππαλα.

@δεσποσύνη.
μαζί σου φουλ. τουλάχιστον για τα πιο βασικά αγαθά (ρεύμα, νερό, παιδεία, υγεία) τζι εγώ φοούμαι ότι τα αποτελέσματα θα εν άσιημα. Τζαι όντως υπάρχουν παραδείγματα που άλλες χώρες, απλά είμαστεν βλάκες γιατί δεν συζητούμεν καν τούτα τα ζητήματα. καθόλου.