Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Περίπου...

Αντιγράφοντας που τον Φιλελεύθερο σήμερα την απίστευτη φράση:

"περίπου ήταν με τη θέλησή της". 

Κύριε άντρα δημοσιογράφε (γιατί γεναίτζες εν θα έγραφαν έτσι τσιόφτες) εν έσιει περίπου σε έτσι φάσεις. Εν ή ναι ή όι.

Τι σημαίνει περίπου ακριβώς; Εξήγα μας. Αν δεν μπορείς να πεις με σιγουριά ότι ήταν με τη θέληση της, τότε απλά ΕΝ ΗΤΑΝ.

Έλεος ποιον. Ανοίξετε κανένα βιβλίο να μάθετε τι θεωρείται βιασμός.

ΥΓ: Σεξ με ανήλικη τζαι υπό την επήρρεια ναρκωτικών σε ούλλα τα δικαστήρια εννά εμέτραν ως βιασμός, γιατί απλούστατα εν θεωρείται νομικά τουλάχιστον σε θέση να δώκει συναίνεση το άτομο. Σε ούλλα τα άλλα δικαστήρια δηλαδή. Εμείς στη νήσο εννά κάτσουμε να το συζητήσουμεν τζιόλις. Αίσχος, απλά αίσχος.

UPDATE: κάπου στο φατσοβιβλίον εθκιάβασα ότι ο παρέας αντιμετωπίζει 3 χρόνια φυλάκιση (3!!!). έτσι που περιέργεια έψαξα στο ίντερνετ το νόμο στην Κύπρο. Τζαι ιδού ο ορισμός του βιασμού για τον κυπριακό ποινικό κώδικα, τουλάχιστον στο σάιτ που ήβρα.



144. Όποιος έρχεται σε παράνομη συνουσία με γυναίκα, χωρίς τη συναίνεση της παθούσας ή με τη συναίνεση της εφόσον η συναίνεση για αυτό δόθηκε υπό το κράτος βίας ή φόβου σωματικής βλάβης ή προκειμένου για παντρεμένη γυναίκα, με την πλαστοπροσωπία του συζύγου της, είναι ένοχος κακουργήματος το οποίο καλείται βιασμός.

Πλιιιιιζ πέτε μου ότι έσιει κάπου μιαν αναθεώρηση που εν την ξέρω τζαι ότι εν έχουμεν που ταλήθκεια ΤΕΤΟΙΟΝ ορισμό για το βιασμό, που όι μόνον αποκλείει βιασμούς ανδρών (!!!), αλλά ορίζει μόνο τη φυσική βία ως λόγο περιορισμένης συναίνεσης (!!!!). Επίσης, ο βιασμός τιμωρείται με δια βίου αλλά η διαφθορά ανήλικης με 3 χρόνια, ας πούμεν με ποια λογική ;;;;; Πλίζ πέτε μου ότι κάμνω λάθος, αν έσιει κάποιον που ξέρει το θέμαν καλλύττερα. Πλιζ.


9 σχόλια:

Moonlight είπε...

κατ'αρχήν εν στέκει η πρόταση σαν νόημα. "περίπου ήταν με τη θέλησή της." ήταν, όξα εν ήταν; εν νάκκο σαν το "νομίζω σίουρα ήταν μπλε" πχ. νομίζεις όξα σίουρα;

Ουφ! είπε...

εν εντυπωσιακό το πόσες μαλακίες γράφουν :/

the Idiot Mouflon είπε...

Όντως.

Δεν θα απέκλεια να προετοιμάζουν κάποιοι παραδοχή με υπεράσπιση "δεν ήξερα ηλικία" για φερόμενο δράστη με κανένα ελαφρυντικό για φερόμενο ως μεσάζοντα.

Ελλαδίτισσα είπε...

Δεν μπορεί να γίνει λόγος για βιασμό όταν υπάρχει συναίνεση, έστω και αν ήταν στο... περίπου! Άρα έχουμε δύο αντίρροπες εκφράσεις! Επιπλέον ή θέλεις ή όχι! Δεν υπάρχει "περίπου θέλω".
Ο ορισμός του βιασμού είναι σαφής και ισχύει με μικρές τροποποιήσεις ως προς τη διατύπωση, στις περισσότερες δημοκρατικές χώρες του κόσμου!
Όσο για την δημοσιογραφική δεοντολογία... Τα χουμε ξαναπεί τι να λέμε τώρα!!
Οι τύποι απλά δεν υπάρχουν!!
Αυτοί που θα έπρεπε να χειρίζονται τη γλώσσα και το λόγο(γραπτό τε και προφορικό),καλύτερα από όλους, ή ξεχνούν να το κάνουν ή δεν ξέρουν να το κάνουν...
Αυτά!! Καλημέρα!!

Ερυκίνη είπε...

Καλημέρα σας,

Μουνλάιτ,
ακριβώς τούτον έθελα να πω. οξύμωρον.

Ουφ,
μαλακίες δε λες τίποτε.

Αγρινό,
ότι εννά προσπαθήσουν να τον φκάλουν κούππαν άπαννη εν σίουρο πράμα.

Ελλαδίτισσα,
συμφωνώ. Δυστυχώς εν είμαι σπίτι (στην Κύπρο) να έβρω τες σημειώσεις της εγκληματολογίας που έκαμα προ αμνημονεύτων, αλλά θυμούμαι συγκεκριμένα όταν εμιλούσαμεν για τον ορισμό του βιασμού, ότι ετροποποιήθηκε πριν κάτι δεκαετίες να περιλαμβάνει τες περιπτώσεις που έναν άτομο δεν είναι σε θέση να δώσει συναίνεση πχ. υπό την επήρρεια ναρκωτικών/αλκοόλ.
Ο βιασμός ορίζεται με λλία λόγια στη συναίνεση τζι όι στη χρήση βίας. Γι'αυτό τζαι τούτες ούλλες οι πελλάρες. Τι να πεις....

Ερυκίνη είπε...

Εν ενδιαφέροντα πάντως τούτα τα ολισθήματα της γλώσσας. Ο παππούς μας ο Ζίγκι (ο Φρόυντ) εννά ελάλεν ότι δείχνουν μας τζείνες τες ασυνείδητες σκέψεις/πεποιθήσεις. Τζαι το ότι για πολλούς άντρες άουτδέαρ υπάρχει ως έννοια το "περίπου", εν τουλάχιστον φοητσιάρικο.

Ανώνυμος είπε...

Μιλούμε για ανήλικο πρόσωπο. 14χρονο μάλιστα! Νομικά δεν μπορεί να δώσει συναίνεση για σεξουαλική επαφή. Τες βλακείες που έγραψε ο δημιοσιογράφος ότι τάχα μου διαφοροποιείται η υπόθεση γιατί ήταν "περίπου με τη θέλησή της" έβαλε τες που την τζέπη του τζαι δείχνουν την επικίνδυνη αμάθειά του. Τζαι τες πεποιθήσεις του γύρω που το τί σημαίνει γενήτησια ελευθερία φυσικά. Τι εν να γίνει όμως με τούτους ούλλους τους απαράδεκτους δημοσιογράφους; Πραγματικά εκουράστηκα να τα λέμε τζαι να αγανακτούμε μεταξύ μας.

Ερυκίνη είπε...

Ακριβώς!!!
Το ότι δε ήταν ανήλικες πολλά βολικά εμπήκεν σε δεύτερη μοίρα στα μέσα, γιατί όπως τζαι να το κάμουμεν ακούεται πολλά σιηρόττερον. Ξέρεις για αύριο που θα ππέσει στα μαλακά ο κύριος, να το έχουμεν ξεχάσει το κομμάτιν τούτον.

Συμφωνώ με τη λέξη "επικίνδυνη", γιατί τζι εγώ βρίσκω επικίνδυνες τέθκοιου είδους απόψεις τζαι πεποιθήσεις, γιατί κρύβει πεποίθησην που πίσω.
Αλήθκεια δεν ξέρω τι μπορεί να γινεί με τα ΜΜΕ. Εγώ γενικώς είμαι απηυδισμένη.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να δεις δαμαί τα σχετικά άρθρα του Κυπριακού Ποινικού Κώδικα http://www.cylaw.org/nomoi/enop/non-ind/0_154/sub-division-sd69a17ba6-f8de-4b3e-abe9-432f2d07500c.html
Σε διάφορες χώρες ο βιασμός άντρα έσιει διαφορετική ποινική μεταχείριση από το βιασμό γυναίκας. Μπορείς να δεις σχετικά σχόλια δαμαί. http://olganos.blogspot.it/2007/12/blog-post_8768.html
Οι νόμοι εν αλάσσουν που μόνοι τους. Η αλλαγή, ειδικά σε θέματα που αντανακλούν τόσο βαθειά κοινωνικές αντιλήψεις, εν συνήθως αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων τζαι πιέσεων.