Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Απρογραμμάτιστα

Την πρώτη φορά που μου έκαμεν πρόταση γάμου η σχέση (ναι, αγαπητέ/ή αναγνώστη/στρια, φύρτου) τα πράματα εν επίαν καθόλου όπως τα εσχεδίαζεν. Γιατί μπορεί η σχέση να εκανόνιζεν το τέλειο σκηνικό, οι θκυό μας σε ταξιδάκι, μες τη φύση, να καθούμαστεν κάτω που ένα δέντρο, δίπλα που μια λίμνη, αλλά έτο το πράμαν αρκέψεν να στραβώνει που την αρκή.

Που πριν να πάμεν κατακρίβειαν. Όταν λλίες μέρες πριν το ταξίδι μας η κολλητή Μ. ανακοίνωνεν τη δική της πρόταση γάμου, η σχέση που μέσα της ήταν να σπάσει ("επρολάβαν μας τα γέριμα"). Αλλά απτόητος. Συνεχίζουμεν βάσει σχεδίου.

Πάμεν Νορβηγία. Πάμεν στη λίμνη. Με τα απαραίτητα για πικ-νικ που εγοράσαμεν που το σούπερμαρκετ. Βρίσκουμεν το ιδανικό σημείο. Ρομαντικά, απομονωμένα, Καθούμαστεν κάτω που το δέντρον.

Αλλά αλί, με το που εκάτσαμέν κάτω που το δέντρον (ούτε ένα φιλούιν εν επρολαβεν να μου δώκει ο γέριμος), εσύγκοψα την την αράχνην να φκαίνει πας το παπούτσιν μου τζαι επετάχτηκα ίσιαπάνω σε κατάσταση πανικού.

Η σχέση όμως απτόητη. Ν'αφήκουμεν την αράχνη τη γέριμη να μας χαλάσει το πλάνον; όι.

Σηκωνούμαστεν, συνάουμεν τα πράματα τζαι τέλοσπάντων, μετά που λλίον περπάτημαν βρίσκουμεν έναν παγκούιν εκδρομικόν δίπλα που τη λίμνη (σαν τζείνα που χρησιμοποιούμεν στο τρόοδος άμαν πάμεν για σούβλες). Γιατί όχι; Τζαι τα γέριμα τα σκοτεινά, δεν εβρεθήκαν άλλα έντομα να το χαλάσουν της σχέσης. Τουλάχιστον έτσι εν θα έφταια εγώ. Αλλά όι. Το σκηνικόν εχάλασεν εντελώς που την υποφαινόμενη που εφρίκαρεν.
Γιατί υποθέτω άμαν γονατά ένας άντρας μες το άγχος να κάμει μιαν πρότασην γάμου, το τελευταίον που θέλει να ακούσει, εν το "όι, όι, μεν κάμεις έτσι πράμαν". Τζαι άμαν αννοίει το κουτούιν με το δαχτυλίδιν (το ακριβοπληρωμένον), το τελευταίον που καρτερά εν το να κλείσει η κοπέλα τα μμάθκια της να μεν το δει.

Οπόταν λαλεί σου η σχέση: Τι εκατάλαβα που έκαμα τόσον κόπο τζαι προγραμματισμό; Έτο έμεινεν μου η αγωνία. Οπόταν τη δεύτερη φορά έσυρεν το έτσι απρογραμμάτιστα, σε τζείνην τη γλυτζιά φάση λλίον πριν να ποτζοιμηθείς ξέρετε μεταξύν ύπνου τζαι ξύπνιου, τζιαμέ που τα βλέφαρα σου είναι βαριάαααα πολύ βαριάααα.

Με λλία λόγια έπιαν με στον ύπνον τζαι εν επρόλαβα με να σκεφτώ με τίποτες. Είπα ναι (γιατί εν με έπαιρνεν να πω άλλον όι). Μια ψυχή που είναι να βγει ας βγεί που λαλει ο σοφός λαός. Επίσης, ας πάει το παλιάμπελο, ας αρχίσουν οι χοροί, τζαι στα δικά μας οι λεύτερες τζαι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (τούτον εν το λαλεί ο λαός, λαλεί το ο σάκης).

Το ηθικό διδαγμά της ιστορίας μας σήμερα είναι διπλό: α) μεν πολλοπρογραμματίζεις τη ζωή, τα καλλύττερα πράματα έρκουνται αυθόρμητα/φυσικά τζαι β) η επιμονή εν μεγαλόν πράμαν.

ΥΓ: όποιος έσιει γνώσεις για καθολικο/ορθόδοξους γάμους, ας αφήκει σχόλια
ΥΓ2: τωρά θέλετε να πείτε πρέπει να αλλάξει το παρατσούκλιν της σχέσης στο μπλόγκ; εν γίνεται να παραμείνει ως έχει; ίσως μπορεί να γινεί ΣΠΣΔΓ: Σχέση Πιο Σοβαρή Δε γίνεται.

  

8 σχόλια:

Moonlight είπε...

Ωωω, τι όμορφα νέα! Τα καλύτερα να έρθουν σας εύχομαι! :)

Σχόλιο: ο ξάδερφος παντρεύτηκε καθολική κοπέλλα, εκάμαν 2 γάμους, έναν στη χώρα της- όπου και θα ζούσαν, κι έναν εδώ γιατί εν τζαι γίνεται, εξάλλου εν τζαι ξέρεις καμιά φορά.

Πάντως εν μου αρέσκουν πολλά τούτα τα σαν επήαινα να τζοιμηθώ, αλλά ο άθρωπος η αλήθεια αφού είδε κι απόειδε μαζι σου, δικαιολογείται που το έκαμε τζείνη την ώρα!

Λετ ας νόου για εξελίξεις!

Noor είπε...

Συγχαρητήρια! Σε έπιασε στον ύπνο η σχέση... καλά να πάθεις :-)
Έχω εκτεταμένες γνώσεις για καθολικο-ορθόδοξους γάμους, ρώτα ό,τι θέλεις. Δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερα περίπλοκο όμως. Απλά πρέπει να σκεφτείτε τι είδους γάμο θα κάνετε (ή αν θα κάνετε και καθολικό και ορθόδοξο, που λέει και η Μουνλάιτ). Εγώ ψηφίζω πολιτικό :-)

Beatrix Kiddo είπε...

μια φίλη μου καθολική έκαμε ορθόδοξο γάμο στην Κύπρο, είχε λλίη διαδικασία αλλά γίνεται!

κονγκρατς!

Aceras Anthropophorum είπε...

Εν τόσον αναγκαίοι είτε οι καθολικοί, είτε οι ορθόδοξοι σε μιαν τόσον ωραίαν σχέσην;

Από πείραν, σου λέω ότι καλλύττερα να απελευθερωθείς που τούτα τα πράματα πριν να το κάμεις παρά μετά. Διότι από ότι είπες ως τωρά σε τούτον το μπλόγκ, σκέφτουμαι ότι ίσως μετά θα σκέφτεσαι πάντα πόσον αδύναμη ήσουν να αντισταθείς σε τούτες τες κληρονομικές αθλιότητες τζιαι θα λαλείς "τί καλά να είχα τον νουν που έχω τωρά τον τζιαιρόν που έθελαν να αρέσω στα σόγια". Φυσικά εσύ ξέρεις εσύ νοιώθεις τί γίνεται τζιαι τί δεν γίνεται, τί αντέχεται τζιαι τί δεν αντέχεται, τι θέλεις τζιαι τί δεν θέλεις. Διότι μπορεί κατά βάθος τζιαι να τους θέλεις τους ορθόδοξους, οπότε δεν έσιει κανέναν πρόβλημαν.

Εγώ να φανταστείς εβάφτησα τζιαι το μωρόν "για πλάκαν" ιμισς τζιαι pour la fête. Με μιάν νούνναν καθολικήν τζιαι έναν τατάν ορθόδοξον, τζιαι στον γάμον είχαν πρώτην κουμέραν προτεστάντησσαν μετά που καφκάες με τους παπάες. Τωρά σκέφτουμαι τα τζιαι αντρέπουμαι πόσον υποταγμένος ήμουν στην παράδοσην, τζιαι πόσον ανίκανος ήμουν να κάμω τζιείνον που ένοιωθα εγώ παρά τζιείνον που μου επέβαλλεν "το καθήκον προς το clan". Τζιαι νοιώθω παραπάνω άβολα όταν σκέφτουμαι ότι μπορεί τζιαι ως τζιειαμαί να επήαιννεν ο νούς μου, ή καλλύττερα η ελευθερία του νού μου, τζιαι κατά βάθος έθελα τα.

Καλά στέφανα. Αλλά έσιει τζιαι εναλλαχτικά Δημαρχεία όπως τζιείνον της Μανάγουα, της Αβάνας, του Κίτο, ακόμα τζιαι του Παρισσιού ή της Κοπεχάγης. Για να μεν σου πω της Γεροσσιήπου :))

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,

Θα εισηγούμουν κι ΕΓΩ [αν και δεν ΜΟΎ πέφτει λόγος φυσικά] τον πολιτικό γάμο! Γιατί όχι, μια και είστε και νέοι και προοδευτικοί άνθρωποι. Ή μήπως οι ένθεν κι ένθεν περιρρέουσες δεν το επιτρέπουν;
Όπως και να ‘χει πολλές ευχές για [συζυγικό] βίο ανθόσπαρτον!

Disciple είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω για το πρώτο συμπέρασμα. Πάντα να απολαμβάνεις τη ζωή σου όπως σου έρκεται Ερυκίνη:))

Ο επιμενων νικα τελικά. Μια του κλέφτη, θκυο του κλέφτη, η Σχέση εκατάφερεν τα. Τον συγχαίρω για την επιμονή του.

Εσκεφτήκετε πολιτικό γάμο; Πέρα που το..ιδεολογικό του θέματος, γλυτώνεις πολλήν γραφειοκρατία τζιαι τράβαλλα/έξοδα με εκκλησίες.

Ό,τι τζιαι να αποφασίσετε, εύχομαι στην κυρία και κύριο Ερυκίνη τα καλύτερα!
χ

Ερυκίνη είπε...

Παιθκιά ευχαριστώ για τες ευχές σας :)))

Μουν,
εγώ προτιμώ τα τούτα παρά τα στημένα, αλλά ναι εν έχω παράπονο είχα τζαι που τα θκυό (η γαιδούρα)

Νοορ,
επερίμενα απάντησην σου. εψαξες καθόλου αν μπορεί να γίνει συνδυαστικός γάμος ή πρέπει να επιλέξουμεν μιαν που τες θκυό τελετές; Τζαι αν ναι, πρέπει να κάμουμεν τζείνον το ασπάζομαι την πίστη; κλπ κλπ?

Βεατρίκη,
ευχαριστούμεν βρε

Ασέρα, άνευ, δεσποσύνη,

Ο πολιτικός εν σίουρα μια που τες σκέψεις μας. έννεν θέμαν πίεσης που τες οικογένειες, αν τζαι είμαι σίουρη ότι εννά χουμεν τζαι που τες θκυό. Απλά επίαμεν στο παρελθόν σε πολιτικούς γάμους, τζαι όντας συνηθισμένοι σε θρησκευτικά παναύρκα ήβραμεν το λλίον βαρετό. κυρίως η σχέση εν ενθουσιάστηκεν καθόλου. οπόταν εν παραπάνω το να συμφωνήσουμεν μεταξύ μας σε τούτη τη φάση.

Παρόλαυτά γενικότερα, καταλαβαίνω τι λαλείς ασέρα. Αλλά ναι εν η αλήθκεια, τουλάχιστον στην κύπρο τούτον εν σημαντικό γεγονός για τους γονιούς. Εν θέλω να τους αγνοήσω, αλλά ούτε να τους αφήκω να αλωνίσουν. Ελπίζω ότι εννά έβρουμεν μιαν ισορροπίαν. Τέλοσπάντων. Εννά δείξει. Ακόμα εν εμπήκαμεν σε έτσι διαδικασίες, κυρίως γιατί εγώ εν αντέχω στην ιδέα της οργάνωσης γάμου.

Noor είπε...

Για συνδυαστικό γάμο δεν έχω ξανακούσει (ακούγεται τέλεια ιδέα όμως). Εγώ παντρεύτηκα καθολικό σε ορθόδοξη τελετή και με κουμπάρους αλλα αντ᾽άλλων. Κανένας δεν ρώτησε για το δόγμα των κουμπάρων. Απλά παρουσιάστηκαν εκεί, ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν και δεν αντάλλαξαν λέξη με τον παπά. Επίσης κανείς δεν ασπάστηκε την πίστη κανενός. Για να παντρευτείς με καθολικό (αντί με ορθόδοξο) το μόνο extra step που πρέπει να κάνεις είναι να παρουσιάσεις το πιστοποιητικό βάφτισης του, σφραγισμένο από την ενορία του και μεταφρασμένο αν ο γάμος θα γίνει Κύπρο - αν θα γίνει Αγγλία προφανώς δεν θα χρειαστεί ούτε μετάφραση. Μια φίλη μου που παντρεύτηκε καθολικό σε καθολικό γάμο μου είπε ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνους. Οι δύο Εκκλησίες πλέον αναγνωρίζουν πλήρως τα μυστήρια η μια της άλλης, πράγμα που νομίζω είναι αρκετά πρόσφατο. Τα πιστοποιητικά ελευθερίας που θα χρειαστείτε και για τους δυο σας θα τα χρειαστείτε ό,τι γάμο κι αν κάνετε.