Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Στο μηχανικό

Μηχανικός: έτοιμον το αυτοκίνητον σου κ. Ερυκίνη μου. Θέλεις να σου το φκάλω ή εννά τα καταφέρεις να το φκάλεις πισινή;

Ερυκίνη: όι, όι μεν ανησυχείς. Εννά τα καταφέρω.

Μηχανικός: Μα είσαι σίουρη; Γιατί οι παραπάνω κοπέλλες θέλουν βοήθεια, εν λλίον δύσκολη η είσοδος μας.

Ερυκίνη: όι, όι, μα όι, μεν ανησυχείς. Εννά τα καταφέρω.

Μηχανικός: μα είσαι σίουρη; 

Απαξιώ να ξανα-απαντήσω, αννοίω την πόρτα, μπαίνω στο αυτοκίνητο, σάζω τα καθρεφτούθκια μου, παρατηρώ ότι η πόρτα του καράσh εν όντως λλίον στενή τζαι στα δεξιά έσιει τον κώλον ενός άλλου αυτοκινήτου.
 
Τζαι ξεκινώ. Τζαι καθόλη τη διάρκεια ελαλούσα που μέσα μου (για χάρη μου τζαι για τες απανταχού γυναίκες) "μακάρι να τα καταφέρω, Παναγία μου (ναι ναι επίκληση και στα θεία, there is too much on stake) να το φκάλω τέλεια τζαι μεν κάμω καμιάν ματσουτζιάν".

Τζαι η Ερυκίνη σας, θεά, έφκαλεν το αυτοκίνητο πισινή, που μιαν στενή πόρτα, πισινή στο κατήφορο τζαι μετά στο δρόμο, καθώς 3 άντρες (ο μηχανικός τζαι οι θκυό μαθητευόμενοι) εσταματήσαν ότι εκάμναν, εφκήκαν προς την πόρτα τζαι εθορούσαν επικριτικά αν θα τα καταφέρει η γεναίκα ή όι. 
Ο μηχανικός δε που με έξερεν τζαι είσιεν την άνεση εξεκίνησεν (κλασσικά) να διά οδηγίες, χωρίς να του τες ζητήσω, "πάρτο τιμόνιν σου λλίον ποτζεί", "πάεις πολλά καλά" κλπ.

Αλλά δεν έσιει σημασία. Σημασίαν έσιει ότι τα εκατάφερα, ήμουν τέλεια τζαι εμείναν χάσκοντα τζαι μια ακόμα μικρή (πολλά μικρή) νίκην κατά των σεξιστικών στερεότυπων έχει επιτευχθεί. 

(όταν το ελάλουν μετά της σχέσης, ήταν κάπως..."Νομίζω το ότι επίες εσύ να κάμεις το σέρβις του αυτοκινήτου τζαι εγώ έμεινα σπίτι να προσέχω το μωρόν, εν ακόμα πιο μεγάλη κατάρριψη των σεξιστικών στερότυπων, έννε")

5 σχόλια:

Clueless είπε...

Ακόμα μια νίκη, έχω να πω.

Beatrix Kiddo είπε...

που να με δεις αμα βαλλω νερό ή να ελέγχω το λάδι! εξτρα ποντους για το ότι σε βλεπαν

Ερυκίνη είπε...

clueless, άμαν δεν μπορεί μια γεναίκα να ξιπαρκάρει χωρίς να τραβήξει τα βλέμματα τζαι χωρίς κάποιον άντρα να της λαλεί τι να κάμει, ακόμα τζαι το ξιπαρκάρισμαν εν νίκη. τι να πεις...

beatrix,
χαχα. Να ελέγχεις το λάδι!! Ο Πατέρας έκαμεν μου το μάθημαν όταν εξεκίνησα να οδηγώ για τούτα τα πράματα, αλλά δεν τα έκαμα ποττέ μου, όι επειδή είμαι γεναίκα, απλά τεμπέλα.

Moonlight είπε...

Εν μου πήρε ποτέ ο παπάς μου το αυτοκίνητο για σέρβις/ λάδια, ελέγχω μόνη μου νερό και λάδι πριν από εκδρομές/ διακοπές, άμα ξεκινούν να μου διούν οδηγίες για το οδήγημα χωρίς να το ζητήσω κλείω τα παράθυρα, τταππώνω μουσική και αφήνω τους να χάσκουν. Ο παπάς μου θεωρεί ότι εν έχει δουλειές για άντρες και γυναίκες. Άμα ήθελε εκαθάριζε φασολάκι, εμαείρευκε, έβαλλε πλυντήρια, εσιδέρωνε κλπ. Θεωρεί ότι πρέπει να ξέρουμε όσα παραπάνω πράματα γίνεται, για τα πάντα. Από ττην αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητο, στην αλλαγή πρίζας σε μια συσκευή, στο πώς δουλεύκει η πόμπα του νερού (που τον καιρό που μας το εκόφκαν), και 1002 άλλα. Και τι εκατάλαβε; Να μεν βρίσκουμε ένα πλάσμα να ξέρει να κάμει παραπάνω πράματα που μας, να εν ούλλοι άχρηστοι και να θέλουν να έχουν έναν υπάλληλο για κάθε δουλειά, και να ξενερώνουμε. Oh well...

Ερυκίνη είπε...

χαχαχα. εν την εσκέφτηκα τούτην την παράπλευρην συνέπειαν Μουνλάιτ!!!