Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Πολυτεχνείο

Για το Πολυτεχνείον εννά έθελα να πω μόνο θκυό πράματα (εννά ήθελα να τα γράψω καλλύττερα αλλά είμαι υπερβολικά νευριασμένη) :
1) η δρακούνα, αν δεν το είδατε ήδη, έβαλεν ένα βίντεο για τζείνον το παιδίν που εκάμαν άχρηστον οι μπάτσοι στη Θεσσαλλονίκη, έτσι για να μεν νομίζουμεν ότι η Χούντα εν μακρινό, ξεχασμένο παρελθόν. Απλά σήμερα εν πιο κεκαλυμμένο.
2) ακόμα εν καταλαβαίνω γιατί διαδηλώνουμε την ημέραν του Πολυτεχνείου, η διαδήλωση έσιει νόημαν, έσιει λόγον, τζαι αιτήματα. τζι άμαν θέλουν κάποιοι να τιμήσουν το Πολυτεχνείον εννεν με το να πιάννουν τες σημαιούες τους, να φορούν τα κότζινα ή τα μπλε τους αναλόγως, τζαι να τσακκώνουνται μέσω συνθημάτων.
Άμα θέλουν να τιμήσουν το Πολυτεχνείον, να πάρουν παράδειγμαν, τζαι να φκούν στο δρόμο να διεκδικήσουν, να κάμουν αποχήν ή τζαι κατάληψην, να φωνάξουν τελοσπάντων. Εν λαλώ ότι εγώ ως φοιτήτρια κάμνω τα τούτα ούλλα αλλά τουλάχιστον εν έχω τη ψευδαίσθηση ότι τάχα τζαι καλά είμαι μαχόμενος φοιτητής. Ο μαχόμενος φοιτητής ρε μαλάκες άμαν του αρνηθεί η Σύγκλητος τη δεύτερην εξεταστική εν λαλεί "Ok. Εν πειράζει, να στε καλά". Οργανώνει αντίδραση, επανάσταση ρεεε.... Ο μαχόμενος φοιτητής εν ανέχεται κάποιοι συμφοιτητές του να αδικούνται, εν πα ναν 5 πλάσματα που την Πολυτεχνική, στέκεται δίπλα τους τζι υπερασπίζεται τους, τζι ας μεν έσιει κανένα συμφέρον ο ίδιος. Μαχόμενος φοιτητής εν σημαίνει ξιτιμάζω τζαι δέρνουμαι με τζείνους που έχουν άλλην ιδεολογίαν που μένα. Τζαι στόχος του μαχόμενου φοιτητή γαμώτο μου έννεν το να πιάει το μεγαλλύτερο ποσοστό στες εκλογές, αλλά να κάμει κάτι. ΚΑΤΙ.
3) έχω να πάω σε διαδήλωση για το Πολυτεχνείον που τότε που ήμουν στο σχολείο. Που τότε που μπήκα στο Πανεπιστήμιον, εν εξαναπία. Γιατί; ίσως γιατί είδα τι εν οι φοιτητές στην Κύπρο. Τζαι σε κάτι φάσεις σαν τη σημερινή (που είσιεν 20 πλάσματα με τες σημαίες τους στη μια μερκάν, των αριστερών, τζαι 20 πλάσματα που την άλλην, των δεξιών, να μεν θορκούνται καν) έρκεται μου να ξεκινήσω να τσιριλλώ μες το Πανεπιστήμιον και να διώ πάτσους, μπας τζαι φέρουν τα μίλια τους.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Τελικά είπες μας τρία πράματα αντί θκυο. Μεταξύ μας, εσχημάτισα την άποψη ότι οι Κυπραίοι φοιτητές γενικότερα εν διεκδικούν τίποτε,εν αρνούθκια. Δαμέ στην Ελλάδα γίνεται το σώσε με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (φυσικά όι που τις κυπριακές παρατάξεις). Στην Κύπρο εγίναν πιλέ τζιαι χαπάριν εν επήραμε. Εν ηξέρω νάμπου γίνεται με στέγαση, σίτιση, συγγράμματα κτλ αλλά θεωρώ πολλά ίλαρους τους Κυπραίους φοιτητές. Όι πως εγώ είμαι κάτι σπέσιαλ αλλά προσπαθώ...

Ανώνυμος είπε...

Οι φοιτητές στην Κύπρο εν διακινδυνεύουν, εν φωνάζουν , εν μιλούν καν. Παίζουν πιλόττα, παν κλαμπ τζιαι πίνουν φραπέ. Εν τους κόφτει τίποτε τζιαι κανένας.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΡΕ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ
Μ.

Ερυκίνη είπε...

για να καταλάβεις νεύρα που έχω ρε τσαρτελλούιν, έχασα το μέτρημαν. τζι έχω νεύρα γιατί τον τελευταίον τζαιρόν γίνουνται διάφορα.
τζαι εν ιξέρω τι εν σηιρόττερον, τζείνοι οι χαντακωμένοι που πίνουν φραπέ, παίζουν πιλότταν τζαι λαλούν εγώ χέστηκα ή τζείνοι ούλλοι που αφιερώνουν τόσον χρόνον, τόσον κόπο, βάλλουν τα πτυχία τους τζαι τη ζωήν τους σε δεύτερη μοίρα, για να πιαν ένα γαμημένο ποσοστό, 5 ψήφους τζαι πιστεύκουν πραγματικά ότι επιτελούν έργο. τζαι λαλούν σου την τζαι που πάνω, επειδή εσύ που αρνείσαι να παίξεις το παιχνιδάκιν τους απλά αδιαφορείς.
Μαλακίζουνται, τζαι θα μαλακίζουνται στον αιώνα τον άπαντα. Ρίφκια.

Ανώνυμος είπε...

Οι φοιτητές στην Κύπρο είναι αρνιά γιατί έτσι τους εκάμαν οι γονιοί τους. Τους παρέχουν τα πάντα, το αυτοκινητούϊ τους, την visa card, το διαμερισματούϊ τους, το χαρτζιλίκι κάθε μέρα, το φαούϊ στο σπίτι της μάμμας ή της γιαγιάς. Κάμνουν τους να πιστεύκουν ότι εν οι εκλεκτοί των εκλεκτών γιατί εκαταφέραν να περάσουν σε μια σχολή του πανεπιστημίου της Κύπρου τζιαι υποτιμούν τους άλλους μαθητές που επήαν κάπου αλλού γιατί εν εκαταφέραν να περάσουν. Ασχετα αν τζινοι που επεράσαν σπουδάζουν κάτι που ίσως δεν τους αρέσκει.

Μην το ψαχνετε, είναι όλοι χαμένοι γιατί έτσι τους εμεγάλωσαν.

Ερυκίνη είπε...

@ανώνυμος
τούτον που λαλείς εν όντως πάρα πολλά έντονο. στο ucy ούλλοι εν λλίον εως πολλά ελιτιστές. οι καθηγητές, το σύστημαν το ίδιον. θέλουν να έχουν τους καλλύττερους, τζαι μπαίνουν πάντα οι καλλύττεροι. τζαι οι φοιτητές, άμαν εν κόφκει ο νους τους παίρνουν πάνω τους, τζαι νομίζουν ότι εν κάτι πολλά πιο ανώττερον επειδή εφκάλαν 20 τζαι 19 στες προεισαγωγικές, τζαι οι άλλοι εν του πεταματού. ελπίζω, ότι εννεν πολλοί τούτοι που σκέφτουνται έτσι.

πάντως επειδή ακριβώς συνάουνται στο ucy ούλλοι οι "καλοί" μαθητές των σχολείων, η πλειοψηφία τους εν τόσον επικεντρωμένη στα μαθήματα, τζαι να πιαν καλούς βαθμούς (σαν να είμαστεν σχολείον ρε γαμώτο) που αγνοούν άλλα πράματα. τζαι θορούν με πολλήν αποδοκιμασίαν τζείνους που εννεν τόσον κολλημένοι (δες ερασμικοί, καλαμαράες, κάποιες εξαιρέσεις κυπραίων).
συμφωνώ με όσα είπες, αλλά πε με βλάκα, πε με μη ρεαλιστική, θέλω να πιστέφκω ότι έννεν χαμένοι, τουλάχιστον όι ούλλοι. πραγματικά πιστέφκω ότι με ώθησην εννα μπορούσεν να γινεί κάτι, όι πολλύν, αλλά κάτι. απλά τζείνες οι εξαιρέσεις που εννά μπορούσαν να αποτελέσουν πυρήναν, μέσα στο σύστημαν του πανεπιστημίου, μια-θκυό κουράζουνται. τζαι εν λογικόν.