Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Εκδρομή

Εγώ σήμερα εν επία θάλασσαν. γιατί είμαι ανάποδος άνθρωπος τζαι επία μισοφτόμαδα με την Μ. (έγραψα τζαι πόστ, αλλά επειδή έβριζα για τα φραπέ των 4 ευρώ και τα κρεβατάκια των 7 επαρέτησα το μισοδότζι). τέλοσπάντων θάλασσαν επία μιαν άλλην ημέραν που εν ήταν πίττα, εν εκαρτέρουν 3 ώρες στην κίνησην, τζαι που η τρίχα ήταν, κάγκελο μεν, αλλά σε σημείον που να μπορείς να την αγνοήσεις δε (σήμερα δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε τζαι που τυφλόν και απαιτείται κατεπείγον αποτρίχωσις).

εθεωρήθην, όμως, η σημερινή, η τέλεια μέρα για εκδρομή στην κατεχόμενη κύπρο μας, αφού η Ερυκίνη σας ακόμη την Κερύνειαν μέραν εν την είδεν. εμπήκαμεν στο αυτοκίνητον με την Μ.#2 τζαι έναν παρέαν της τζαι επίαμεν Κερύνειαν, Πέλλαπαις, Λάπηθο, Καραβά, τούτα.
Επερπατήσαμεν στα χωρκούθκια, στα σοκάκια, στο κάστρον της Κερύνειας, εκάτσαμεν δίπλα που τη θάλασσαν, εκόψαμεν τζαι κουβένταν μ' έναν τουρκοκύπριο, είδαμεν την θάλασσα στο 5 μίλιν.... Θα επανέλθω με λεπτομέρειες στο θέμαν όταν θα έχω τις θεϊκές φωτογραφίες που τράβηξε η Μ.#2.

Απλά έθελα να μοιραστώ μαζί σας το πόσον με εντυπωσιάζει κάθε φοράν ο Πενταδάχτυλος. 24 χρόνια έμαθα να τον θορώ ομπρός μου μακριά στον ορίζονταν. Δεν υπάρχει πιο παράξενη αίσθηση που το να είσαι στο αυτοκίνητο τζαι να τον θορείς να πλησιάζει, να πλησιάζει, τζαι σε κάποια φάση να περνάς το βουνόν, τζαι να συνειδητοποιείς ότι είσαι πίσω που τον Πενταδάκτυλο. όπως τα μωρά που άμαν εν πολλά μικρά εν μπορούν να αντιληφθούν τες άλλες προοπτικές εκτός που τζείνον που βλέπουν, έτσι ακριβώς.

Υπάρχει τζαι πίσω που το βουνόν, φίλε. Τζαι οι φωτογραφίες που τα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ τετράδια, γίνουνται πραγματικότητα, φίλε.

Συγκλονιστικό.

εκατακρουσα εν τω μεταξύν, εγίνηκα ζαυλός, τζαι τωρά πονώ, αλλά χαλάλι.

8 σχόλια:

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Που να δεις πως σε κοιτάζει ο Ταϋγετος Ερυκίνη μου!

Ανώνυμος είπε...

ναι ο πενταδάκτυλος τζαι μένα κάμνει με να συγχίζουμαι.

εν τζείνο που λαλούμε

'i gotta take it on the other side'

ένα πράμα

Sike είπε...

egw akoma na paw "potzei" - i can wait till i wont be feeling like a tourist (no offense tho)

krevatakia 7 euro, eh? kanena ksenodoxeio sti lemeso? en tous esheses? teleiwsto post!!

Ερυκίνη είπε...

@ ΠΛΑΝΗΤΑΣ
αγαπητέ μου, δεν ξέρω για τον Ταϋγετο, είμαι σίγουρη ότι είναι βουνό με προσωπικότητα και χαρακτήρα, αλλά ο Πενταδάκτυλος έχει μιαν ιδιαιτερότηταν. καταρχήν εν το μόνον βουνόν παγκοσμίως με tattoo, κάτι μισοφέγγαρα τζι αστερούθκια. Τζαι το πιο σημαντικόν, για τα πλάσματα της γενιάς μου ήταν το τέλος του νησιού, τζι ας εξέραμεν ότι τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια, η εικόνα που είχαμεν ως τζιαμέ επίεννεν. εν είσιεν πάρακάτω.

@ sike
φίλη sike μπορώ να καταλάβω απόλυτα πως νιώθεις, κι εμέναν επήρεν μου χρόνια ώσπου να το πάρω απόφαση να δέιξω διαβατήριον. στην αρκήν, αν δεν έζησες προπολεμικά τζιαμέ, θορείς τα ούλλα σαν καινούργια, όπως ακριβώς ένας τουρίστας, απλά πιάννεται νάκκον η καρκιά σου τζι έσιεις έναν πολλά απροσδιόριστον συναίσθημαν, θλίψη, αλλά κάπως διαφορετικη, ένα σάστισμαν, ακατηγοριοποίητον. αναπόφευκτα. αλλά αξίζει τον κόπο πιστεύκω να το ξεπερνάς. αλλά εντάξει, πρέπει να νιώσεις έτοιμος υποθέτω.
όσο για τα κρεβατάκια άφησμε γιατί νευριάζω, στην παραλίαν της συτζιάς τωρά 7.50 ευρά μια ομπρέλα, θκυό κρεβάθκια, φάουσαν!!

ονήσιλος παυλίδης είπε...

DEN KSEXNW THANATOS STOYS TOYRKOYS NA PETHANOYN ! KARKINO STO SOI TOY PAPANDREOY KAI TOY MHTSOTAKH! ARKOYDEHDES1 BILIA KSERW TI SKEFTESAI ANTE KAI GAMHSOYOYOYOYOYOYOYOYOYOYOOYOY

Ανώνυμος είπε...

RE onisile iramise mana mou men sou firisi to prama boumerang.
(tzinous pou iperpsifinan to annan eksiases tous)

Sike είπε...

re file, enomisa 7.50 euro to ena re. Actually, 2.50 euro to ena en i kathorismeni timi pou ton KOT nomizw - thymoumai itan 1.25 lires prin 2 xronia.

eshei topo sti lemeso pou kofkei kkello: 5 lires to krevataki! Otan to epatha, en esikwstika pou panw oulli mera, perki fkalei ta lefta tou.

ονήσιλος παυλίδης είπε...

ανωνυμε οταν αποκτησεις ονομα θα αποκτησεις και φωνη. και δεν ειμαι η μανα σου, ειμαι χοντρος, οχι εγκυος, βλεπε καλυτερα