Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Χουλιγκανς

Αρκεί να έρτει το χαπάριν δαμέ, αλλά στο τέλος έρκεται. Ας εν καλά το Αγρινόν που τα είπεν μια χαρά στο κείμενο του.

Μάλιστα. Ένας άνθρωπος εκατέληξεν στην εντατική. Για πελλάρες. Τζαι εννά εξεκινήσαν φαντάζομαι τα γνωστά "Καταδικάζω" στα νέα. Λες τζαι έσιει διαγωνισμόν για το ποιος θα καταδικάσει καλλύττερα. Εννά καταδικάσουν οι προέδροι των σωματείων τα έκτροπα που γίνουνται, οι οργανωμένοι φίλαθλοι, οι πολιτικοί, όπως και δήποτε, η αστυνομία. Α, ναι. Ούλλοι εννά πουν για την αστυνομία. Μετά εννά ξεκινήσει συζήτηση αστυνομίας, σωματείων, ΚΟΠ κλπ για το αν πρέπει να πάρει η αστυνομία μέτρα, η αστυνομία θα θέλει να μην ξαναεποπτεύσει αγώνα, μπλα μπλα μπλα.

Πάντως σε τούτον, συγγνώμη κιόλας, μόνον η αστυνομία εν φταίει. Εντάξει εν τζαι ξέρω δηλαδή τζαι πολλά πράματα ως προς το τι γίνεται. Αλλά τι να κάμουν άλλον; Να έβρουν ποιοι εν μέσα στες Θύρες τζαι να τους επιβάλουν κατοίκον περιορισμό, όποτε έσιει μάτς; Νομίζω κάτι τέθκοιον εκάμναν κάποτε στην Αγγλία. Αλλά εγώ εννά το έβρισκα λλίον καταπάτηση δικαιωμάτων. Να σύρνουν δακρυγόνα; Να διούν ξύλον; Να συλλάβουν τους ταραξίες; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο φίλαθλος της οποιασδήποτε ομάδας πιστεύκει ότι η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να τον συλλάβει. Εάν έσυρνεν τόσον ξύλον έξω που το γήπεδο θα ήταν παράνομο τζαι θα τον εσύναεν η αστυνομία. Επειδή εν στο γήπεδο δικαιολογείται;

Όι, έννεν η αστυνομία που φταίει που οι οπαδοί πορώννουνται τόσον με τες ομάδες τους. τζαι τούτοι ούλλοι που λαλούν "καταδικάζω, καταδικάζω", καλλιεργούν τούτην την πόρωση, το φανατισμό, γιατί έτσι πουλούν τες φανελλούες τζαι τες σιάρπες τζαι τα εισητήρια εισόδου στους αγώνες ρε φίλε. Ούλλα στο τέλος φτάνουν στα λεφτά.

Τζαι όι, ούτε το σύστημαν φταίει που τους ωθεί στη βία, "γιατί έτσι μας εκάμαν", ελάλεν ένας στο ράδιο σήμερα. Το σύστημαν τζαι η κοινωνία φταίει, αλλά αν εν σε κάτι που φταίει το σύστημα ρε φίλε, εν επειδή εγίνηκες 17 χρονών γαούριν τζαι εν είσαι ικανός να κάτσεις να σκεφτείς τι που τούτα που σε ωθούν να κάμεις εν καλόν τζαι τι όι. Τζαι εγώ ήμουν κάποτε 17 τζαι 16, αλλά εμπορούσα να αναγνωρίσω τζαι την ευθύνην των πράξεων μου. Εν τόσον εύκολον να κάμνεις ότι κάμνεις τζαι μετά να λαλείς φταιν οι άλλοι. Εσύ τι είσαι; Αρνίν; Ότι σου πλασάρει η κοινωνία χάφτεις το; Προφανώς είσαι. Τζαι η κοινωνία φταίει που σε έκαμεν αρνίν, αλλά μεν φκαίνεις στα ΜΜΕ να το χουμίζεσαι τζιόλας. Φίλε φίλαθλε, μπορεί να είσαι 16 χρονών, αλλά έσιεις τζαι το δικαίωμαν της επιλογής, ναι σίουρα, το περιβάλλον που εμεγάλωσες τζαι οι επιδράσεις που είσιες εδιαμορφώσαν σε, αλλά στο τέλος της ημέρας εν τα σιέρκα σου που κρατούν την ρότσαν. Μεν φκάλλεις τον εαυτόν σου πόξω, εν φταίει μόνον ο διαιτητής, μόνον οι αντίπαλοι που σε προκαλούν, μόνον οι γονιοί σου, μόνον η κοινωνία, εσύ θκιαλέεις. Τζαι εν θα μεγαλώσεις, ώσπου να πάρεις την ευθύνην των επιλογών σου.

Άμαν φκάλεις ούλλες τες λεπτομέρειες έξω, ουσιαστικά μιλούμεν για το να πιάσεις μιαν πέτραν τζαι να τη σύρεις σε έναν άλλον άνθρωπο, να πιάσεις έναν άνθρωπο να τον χτυπήσεις, όι γιατί σου έκαμεν κάτι, μπορεί να μεν ξέρεις καν τι τον λαλούν, αλλά για να εκτονώσεις τα νεύρα σου.

Τι σόιν άνθρωποι εν τούτοι που μπορούν να κάμουν έτσι πράμαν; Λένε ότι άμαν σε μιαν κοινωνίαν έσιει πολλύν έκφρασην βίας τότε σημαίνει ότι στην κοινωνία υπάρχουν πολλά προβλήματα τζαι οι άνθρωποι εκτονώνουνται τζιαμέ. Εν λαλώ. έσιει βάσην. Αλλά, οι δικοί μας νομίζω σκοτώνουνται τζιαμέ γιατί ΔΕΝ έχουν πολλά προβλήματα. Βία για να σκοτώσουμε την ώρα μας. Εν γελοίον τζαι τραγικόν ταυτόχρονα που στη χώρα μας οι νέοι άνθρωποι παίζουν πετροπόλεμο με την αστυνομία για τη μάππαν, ενώ κάποιοι άλλοι νέοι παίζουν πετροπόλεμον με την αστυνομίαν για την ελευθερίαν τους (εν τζαι μέρα του Πολυτεχνείου σήμερα), για το σύστημαν, που αγανάκτησην για όσα γίνουνται γυρόν τους. Σε έναν τόπον χωρίς προβλήματα σαν το νησίν μας, οι νέοι παίζουν πετροπόλεμον για βλακείες.....

Σώβρακα και φανέλες που λαλούν....

(τζαι σταματάτε να τους λαλείτε ανεγκέφαλους. Έχουν εγκέφαλον, τζι αν δεν τον χρησιμοποιούν εβάλαν τζαι κάποιοι το σιερούιν τους. Τα αρνούθκια εν πάντα χρήσιμα)

9 σχόλια:

Moonlight είπε...

Τζαι εκατάντησεν αηδία να ακούμε τη δικαιολογία-κόκα κόλα πάει με όλα- "τούτη την κοινωνία μας επαραδώσετε, που δαμέ συνεχίζουμεν".

Προχτές στα νέα έδειχνε μια μικρή διαμαρτυρία στον Καναδά. Ήταν αλόπως 200 πλάσματα. Η αστυνομία ήταν τουλάχιστον διπλάσια. Στα γήπεδα δαμέσα, τι γίνεται;

αου είπε...

Δαμέσα βαστούν πίσω επειδή παίζουν συμφέροντα. Αλλά μεν φοάσαι, έχουν τα ούλλα κανονισμένα. Μόλις φτάσουν σε έξαρση τα περιστατικά, εννά ρτουν να μας πούν, Oo, μα χρειάζεται τζαι άλλους μπάτσους το γήπ[εδο τζαι η κοινωνία..

Kato Ydata είπε...

polla polla kalo post erykini.

ps: pou exathikes re ktino!?

Ερυκίνη είπε...

@ Moonlight
όπως το λες ακριβώς εκατάντησεν αηδία. άμαν λαλείς εμέναν τούντην κοινωνίαν μου εδώκετε εν σαν να λαλείς ότι εσύ εν μπορείς, εν θέλεις, εν θα προσπαθήσεις καν να κάμεις τίποτε να την αλλάξεις. Ρε το θέμαν δεν είναι ο αριθμός των αστυνομικών. Το πράμαν θέλει μέτρα, ίσως τζαι άλλου τύπου. Αφού λλίον πολλά ξέρουν ποιοι απαρτίζουν τους πυρήνες, οι ομάδες τουλάχιστον ξέρουν.

@αου
ασυζητητι συμφέροντα. κυρίως που τους παράγοντες του ποδοσφαίρου. Που πάντα τους εννά φκουν να καταδικάσουν. ά για ολάν.

@ κάτω ύδατού
κόρη κορού. εχάθην λλίον, αλλά αφού ξέρεις τα τρεχάματα μου. έκαμαν τον ξεναγό τούτες τες μέρες.

ο ύποπτος είπε...

Έννεν μόνο πέτρες που σύρνουμε. Ούτε ξύλα. Εμφανίστηκε ακόμα ένα φαινόμενο σε τούτον τον τόπο που επήρεν την κατηφόρα τζιαι να δούμε που θα φτάσει.
Έπιασεν η αστυνομία οδηγό σε ένα αυτοκινητόδρομο τες πρωινές ώρες να βουρά με 231 χλμ. Ναι εδκιάβασες καλά δεν είμαι δυσλεξικός τζιαί γράφω αριθμούς αξινόστραφα. Τζιαι αναγκάστηκε η αστυνομία να φκάλει φιρμάνι όποιος βουρά πάνω από 150 να τον συλλαμβάνει τζιαι να περνά λιειν ώρα στο σταθμό (αφούν εν μπορούν να κάμουν τίποτε άλλο). Τζιαί την ίδια νύχτα επιαστήκαν τρείς με 160+, 170+, 180+. Θα μου πείτε χαράς τα ωά. Γιατί μας τα λαλείς; Ε ναι! αλλά αν στα γήπεδα ακόμα εν έχουμε θανάτους στες στράτες εν κάθε μέρα το κακό. Ο Οκτώβρης εβαφτήστηκε ο "μαύρος του 2009". Τζιαί το πρόβλημα εν το ίδιο: "Το σύστημαν τζαι η κοινωνία φταίει, αλλά αν εν σε κάτι που φταίει το σύστημα ρε φίλε, εν επειδή εγίνηκες 17 χρονών γαούριν τζαι εν είσαι ικανός να κάτσεις να σκεφτείς τι που τούτα που σε ωθούν να κάμεις εν καλόν τζαι τι όι". Τζιαί τα γαούρκα εννεν μόνο 17 χρόνων αλλά τζιαί 37 τζιαί 47. Πραγματικά μιάλα γαούρκα.

Haris είπε...

Poly kalo post kai ta sxolia. Simfonw oti an eixes kaka paradigmata (koinwnia kai oikogenia) sto telos tis imeras esy ise ipefhtinos twn praksewn sou. Afto isxiei gia olous mas se olous tous tomeis kai oxi mono stes akrees aftes prakseis.

Ola afta mou fernoun sto miallo to tragoudi tou Michael Jackson "Man in the mirror": an theleis na kaneis tin koinwnia kaliteri arxise me to atomo ston kathrefti (diladi esena)

http://www.azlyrics.com/lyrics/michaeljackson/maninthemirror.html

Moonlight είπε...

απλά εν μπορώ να δω μια λύση που μπορεί να δουλέψει απλά τζαι μόνο επειδή ξέρουν ποιοι κάμνουν τες φασαρίες. Τζαι να μεν τους αφήσουν να παν στον αγώνα έννα κάμουν τα χειρότερα έξω. Τζαι εν λίο δύσκολο να τους βάλεις κατ'οίκον περιορισμό... :S

Ερυκίνη είπε...

καλημέρα σας. Είμαι πολλά busy τάχα τζαι είπα σήμερα να μεν ασχοληθώ με το βλογ, αλλά εν αντέχω!!!

ύποπτε, αρέσκει μου η σύνδεση σου. Απλά έθελα να πω, επειδή μια σχέση με την οδική συμπεριφορά έχω την (έκαμνα τζαι έρευναν κάποτε στο θέμα), ότι στην πραγματικότητα οι θάνατοι στους δρόμους τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν μειωθεί σε απίστευτο βαθμό από το 2004-2005 ας πούμε. μιλούμε για μείωση κοντά στο 40%. τζαι νομίζω ότι εν αποτέλεσμαν της δουλειάς της αστυνομίας. Αλλά ναι το 17χρονον γαούριν, εννά μεγαλώσει τζαι εννά γινεί 20, 30, 40. Τζαι έννεν εύκολο να αλλάξεις, άμαν ούλλην σου τη ζωήν έμαθες να μεν σκέφτεσαι κριτικά τζαι να τη "γλυτώνεις" ή ακόμα να επιβραβεύεσαι γι'αυτό.

@χάρης
φίλε μου ο Μάικλ ο Τζάκσον εν αδυναμία μου, τι μου τον θύμισες, εννά στεναχωρηθώ πάλε. Μεγάλος!! Τζαι αρέσκει μου όπως το θέτεις. Κοίτα, πιστεύω ότι το περιβάλλον τζαι η μάθηση που την πρώτη στιγμή που γεννιέσαι έσιει τεράστιαν επίδραση στο ποιος είσαι τζαι τι κάμνεις. Τζαι άμαν ένας νέος λαλεί "τι κόσμος εν τούτος που μας εδώκετε" έσιει δίκαιον. Αλλά εν μου αρέσκει άμαν το χρησιμοποιούν τούτον ως δικαιολογία. είσαι 17 χρονών. Εν γίνεται να είσαι τόσο μεμψίμοιρος. Φυσικά έτσι εσύ γίνεσαι άμοιρος ευθυνών, τζαι έτσι εν χρειάζεται ποττέ να νιώσεις άσχημα που εχτύπησες έναν άγνωστον ας πούμεν. Μα έτσι εν μαθαίνεις ποττέ. είσαι πάντα ένας "ανεγκέφαλος" επειδή η κοινωνία έκαμεν σε "ανεγκέφαλο". Ε σιγά ρε. Αν είσαι μάγκας, απόδειξε στην κοινωνίαν ότι τζαι που να φακκά χαμέ εσύ ΕΝ είσαι ανεγκέφαλος... αλλά εντάξει τούτον εν δύσκολον

@Moonlight
ούτε κι εγώ ξέρω τι θα μπορούσε να ήταν λύση. Αυτό με τον περιορισμό μας το είχε πει ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο που είχε ασχοληθεί με το θέμα στην Αγγλία. Ιδέα δεν έχω τι θα δούλευε για να είμαι ειλικρινής. Αν οι ομάδες εχάναν βαθμούς από τη συμπεριφορά των οπαδών τους; θα υπήρχε peer pressure από τους υπόλοιπους οπαδούς, τζείνους που τωρά μπορεί να πούν "μπράβο ρε γιαννή έδερες έναν ΑΠΟΕΛίστα", σε τζείνους που κάμνουν φασαρίες. Εν ξέρω. Αλλά εν γίνεται, πρέπει να υπάρχουν τρόποι, εκτός που το να κατεβεί σύσσωμον το αστυνομικό σώμα σε κάθε αγώνα. Αλλά πιστεύκω σε ούλλους τους τρόπους πρέπει να υπάρχει η θέληση των ομάδων, που ΔΕΝ υπάρχει

Haris είπε...

To pio katw athro tou politi teriazei poly stin sizitisi pou den mporousa na min to kanw post:
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=909898&-V=articles&-p

An den doulevei to link xrisimopoiiste tis pio katw plirofories gia na to vrite:

Ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος ανεύθυνος;

Αναλγητικά ή αντιβιοτικά;


Δημήτρης Ν. Σιούερ

Κωδικός άρθρου: 909898

ΠΟΛΙΤΗΣ - 19/11/2009, Σελίδα: 48