Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αυτός ο κόσμος που αλλάζει

καθόλου δεν με τρομάζει. Ή τουλάχιστον τρομάζει με λλιόττερον που το πως ήταν μέχρι πριν λλίες εφτομάδες.

Άμαν αναλογιστείς το τι παρακολουθούμε να γίνεται στον κόσμο. Καταρχήν, παρακολουθούμεν να ππέφτει πείνα παντού, τζαι παρακολουθούμεν οικονομίες να καταρρέουν, γιατί ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο υποθέτω (τωρά εννά μου πεις για ποιους ήταν το ωραίον τζαι για ποιους εν ο πόνος, αναδερ στορυ).

Παρακολουθούμεν τους ανθρώπους σιγά σιγά να πολώνουνται. Οι φασίστες γίνουνται ακόμα λλίον πιο φασίστες, οι "αντι-κομφορμιστές" λλίον ακόμα πιο αντικομφορμιστές, τα καθεστώτα λλίον πιο καταπιεστικά τζαι οι καταπιεσμένοι σε κάποια φάση εκρύγνηνται (πως στα ανάθθεμα γράφεται τούτη η λέξη;).

Τζείνον που λαλούν στα νέα, το μομέντουμ, εν τωρά, συμβαίνει γυρόν μας τζαι παντού. Η μια χώρα κολλά της άλλης εξέγερσην (κάτιτις καλλύττερον που τα STD's υποθέτω). Οι κυβερνήσεις φυσικά αυξάνουν την πίεση, σκοτώνουν, κλείουν το ίντερνετ (αχ τούτον το ίντερνετ) τζαι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να παραπληροφορήσουν το λαό (ακόμα τζαι να χρίσουν πεθαμένο διαδηλωτή ως μέλος του στρατού, που χτυπήθηκε βάναυσα που τους κακούς διαδηλωτές). Αλλά ο λαός φαίνεται να μεν χάφτει τίποτες. Ο λαός ποττέ εν έχαφτεν δηλαδή, πάντα έξερε, αλλά ήρτεν η ώρα που εν σηκώννει άλλα μουσκουρούθκια.

Εν ξέρω αν θα πρεπε να λυπούμαι που πεθανίσκουν πλάσματα, ή που αναστατώθηκε η ισορροπία στη Μέση Ανατολή (δε μας χέζετε λέω γω;) ή που αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου (γιατί εμάς άλλον εν μας κόφτει). Εγώ ξέρω ότι κάπου κάποιοι άνθρωποι παλεύκουν, κάπου κάποιοι άνθρωποι εξυπνήσαν μετά που 30-40 χρόνια, ποιος ξέρει μπορεί τζαι παραπάνω . Πως μπορείς να μεν σιέρεσαι άμαν θορείς έτσι αγώναν για ελευθερία;

Σκέφτουμαι παραπάνω τζείνους τους θκυό πιλότους που αντί να βομβαρδίζουν στη Λιβύη ελιποταχτήσαν. Ίσως η δυσκολότερη θέση να βρίσκεται κάποιος. Παρόλαυτα εσηκωστήκαν τζαι εφύαν. Εν σαν να αρνείται μέλος της ΜΑΔ να δέρει. Μαγκιά τους.

Αυτός ο κόσμος που αλλάζει δεν ξέρω πως θα ένι άμαν τελειώσει τούτον ούλλον, αλλά σίουρα εν θαν ποττέ ο ίδιος. άμαν το σκεφτείς εν τζαι ήταν ακριβώς στο σημείο της απόλυτης τελειότητας για να μεν σηκώνει άλλην αλλαγή.

εχτές είδα το τούτον (ξανά) σε μιαν έκθεση τζαι βρίσκω το σχετικό, ακόμα τζι αν μιλά έναν εγγλεζούδιν που επίεν πρώτη φορά σε διαδήλωση τζαι τίποτε που έζησεν δεν έσιει σχέσην με το τι γίνεται στη Λιβύη ή το Βαχρέιν, αλλά λαλεί τα καλά.

http://www.youtube.com/watch?v=CrgzpPvJxmQ&feature=related

6 σχόλια:

Noor είπε...

εκρήγνυνται

Δεν είχα ξαναδεί αυτό το βίντεο. Ελπίζω να έχει πολλούς άλλους σαν κι αυτόν. Ενισχύει την πίστη μου στη νεότερη γενιά. Νομίζω θα είναι καλύτεροι από εμάς (οι μικροί που βλέπω εδώ στο εξωτερικό δηλαδή. Για τους μικρούς στην Κύπρο έχω κάποιες επιφυλάξεις...)

Νάσια είπε...

"Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ".

Δηλαδή πάντα αλλάζει, αλλά στην ουσία του μένει ίδιος - νέοι καταπιεστές θα διαδεχθούν τους παλιούς και πάει λέγοντας...

Αυτό, όμως, που μένει είναι εκείνη η στιγμή που ο άνθρωπος πιστεύει ότι είναι στο χέρι του να τον αλλάξει τον κόσμο. Και πράγματι ίσως εκείνη τη στιγμή κάτι να αλλάζει...

Καλό βράδυ.

kato ydata είπε...

exairetikos (anaferomai sto link)

kai simfono me ta grafomena sou Erykini

Moonlight είπε...

Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που ήβρα ένα πλάσμα να λαλεί που μόνο του ότι είμαστε αναίσθητοι κάπως που ασχολούμαστε κυρίως με την τιμή του πετρελαίου. Σαμπώς τζι εν τα εθέλαμε τζι επάθαμεν τα με τούτη την εξάρτηση μας που το πετρέλαιο.
Τζι εγώ σhαίρουμαι, τζαι μακάρι να έχουν μια κατάληξη πιο αίσια (να οδηγήσουν σε μια καλύτερη κατάσταση που την προηγούμενη, τελικά, εννοώ) ούλλοι τούτοι οι ξεσηκωμοί γιατι εν κρίμα τα πλάσματα που χάνουνται τζαι που πονούν για τούτο το καλύτερο αύριο.
Νοιώθω λίο ένοχη που σhαίρουμαι γιατί γίνουνται τζαι τόσα κακά μαζί, αλλά.....ελπίζω....

Ερυκίνη είπε...

Καλημέρα σας,

@Noor
ευχαριστώ για τη διόρθωση ρε. εν επερίμενα να καμνω τόσα λάθη στα ελληνικά που τα τωρά, ακόμα 1.5 χρόνον έχω στα ξένα. Κοίτα τούτη η νέα γενιά πολλές φορές ένιωσα να με απογοητεύκει στην κύπρον, αλλά τζαι κάποιες φορές έφυεν η κκελλέ μου. όπως τζαι η δική μας γενιά δηλαδή. πάντα έσιεις εξαιρέσεις που μπορεί ναν πολλά λαμπρές (ελπίζω δηλαδής)

@Νασια

ααααχχχχ. τι στιχος. εν έσιεις τζι άδικον. στο ότι πάντα θα υπάρχει μια εξουσία. τζαι τούτες ούλλες οι εξεγέρσεις ας είμαστεν ειλικρινείς δεν ξέρουμεν αν θα καταλήξουν σε κάτι σιηρόττερο ή καλλύττερο για τούτα τα πλάσματα, αλλά πιστεύκω πολλά στην ορμή τζαι στο πάθος τζείνων των απλών ανθρώπων που εν στους δρόμους. μπορεί ναν ψευδαίσθηση όπως λες, αλλά στο παρελθόν τούτη η ορμή έφερεν αλλαγές (που τα δικαιώματα των μαύρων ως τη Γαλλικήν επανάσταση). Αν σταματήσουμεν να πιστεύκουμεν σε τούτον, είμαστεν τελειωμένοι.

@Moonlight
που πολιτικήν εν κατέχω τζαι πολλά έτσι εν μπορώ να μιλήσω με ντοκουμέντα, αλλά πιστεύκω ότι πίσω που πολλά καθεστώτα στην περιοχή τζαι πίσω που πολλήν ανακατωσούραν κρύφκουνται ούλλοι τζείνοι οι δυτικοί, τζείνοι που θέλουν "ηρεμίαν" τζαι "ειρήνην" στην περιοχή, όι γιατί τους κόφτει ο κόσμος, αλλά γιατί συμφέρει τους. την "ισορροπίαν" εχω την εντύπωσην (μπορεί να κάμνω τζαι λάθος) επιερώνναν την κάποιοι άνθρωποι σε τούτον τον κόσμον. Ε, εν τζαιρός να μας πουν "δεν μας χέζετε". Τζαι εγώ στενοχωρκούμαι πολλά για ούλλους τους θανάτους τζαι μακάρι, μακάρι, αν μη τι άλλον να οδηγήσουν σε κάτι καλόν.

Μάνα είπε...

ο κόσμος αλλάζει και μακάρι ο καινούριος που θα αναδυθεί στη θέση του να είναι καλύτερος και όχι μια από τα ίδια σκατά. αν μη τι άλλο για όσους σκοτώθηκαν, φυλακίστηκαν ή βασανίστηκαν.

οι άραβες έχουν πολύ πλούσιες περιοχές. έπρεπε εδώ και καιρό να κάνουν την επανάστασή τους.