Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Εκσυγχρονισμός τώρα...

Το πρόβλημαν με το Δασούδιν, το πρόβλημα με τες πλημμύρες (που αναρωθκιέται ο αρθρογράφος του ΣίγμαΛάιβ γιατί η γης εν απορροφά τα νερά) εν βασικά έναν. Τζείνοι που διούν τες άδειες για να χτίζει ο καθένας, τζιαμέ στην Πολεοδομία, για που έννεν καταρτισμένοι να κάμνουν έτσι δουλειά (κάποιοι που τζείνους τουλάχιστον) για που πιάννουν φακελλάκι/κάμνουν χάρες στο γαμπρό του κουμπάρου της δεύτερη ανηψιάς (κάποιοι που τζείνους τουλάχιστον) για που το αντίστοιχο υπουργείο (ιδέα δεν έχω ποιο) δεν εμπήκε ποττέ μα ποττέ σε διαδικασία προγραμματισμού τζαι μακροχρόνιοι πλάνου για τούτον το νησίν.

Γιατί ΔΕΝ μπορείς να χτίσεις ούλλον το νησίν. ΔΕΝ μπορείς. όπως επίσης ΔΕΝ μπορείς να καταστρέφεις το φυσικόν τοπίον, την ομορφκιάν του νησιού που πουλούμεν στους τουρίστες γιατί έσιει ο Χ ή ο Ψ κάβλαν (σόρυ για τα γαλλικά) να χτίσει εξοχικόν πας το τζύμμαν κυριολεκτικά ή να κάμει το γάμο της κόρης του δίπλα που το τζύμμαν γιατί έτσι εν της μόδας στα περιοδικά ΓΑΜΟΣ τζαι ΜΑΝΤΑΜ ΦΟΥΚΑΡΩ (οι χωράφες που επαντρευτήκαν οι γονιοί μας προφανώς δεν ταιριάζουν καθόλου με το ντιζαινάτο νυφικό). όπως επίσης ΔΕΝ μπορείς να χτίζεις παράνομα ΠΑΣ τον ποταμόν επειδή "ε καλάν ολάν εν έβρεξεν τα τελευταία 20 χρόνια, σιγά το πρόβλημαν". Έτο κύριε μου που στο 21ο έτος (κατά τας γραφάς) εθθυμήθηκεν να βρέξει. Τώρα κλαίς; γιατί κλαις; συ δεν είσαι που γέλαγες χτες; Όπως επίσης κύριοι δήμαρχοι τζαι δημαρχίνες ΔΕΝ μπορείτε κάθε μα κάθε τρεις τζαι λλίον να κόφκετε τζαι τα λλία δεντρά που μας εμείναν για ππάρκινγκ, για διαπλάτυνση δρόμων τζαι άλλα όμορφα τζαι μετά να έρκεστε να σκέφτεστε ΜΑ γιατί ΜΑ γιατί το γέριμον το νερόν ΔΕΝ απορροφκιέται????

Τζαι ξέρεις ρε μαλάκα ποιον εν το πιο ουσιαστικόν? ειδικά σε τούτον τον τομέα? ότι πάει έτσι τζαι έκαμες τη μαλακία δεν μπορείς να την πάρεις πίσω. δεν μπορεί να έρτει ο άλλος μετά (συνήθως άμαν αλλάξει κυβέρνηση τζαι μπαίνει το αντίπαλον δέος σπεύδει να πει "δετε ίντα μαλακίες εκάμαν οι προηγούμενοι!!") τζαι να το σάσει, εν μπορείς να σύρεις τα εξοχικά τζαι τες βίλλες κάτω, τζαι αλί δεν μπορείς έτσι εύκολα να αναστήσεις τα δεντρά. Πάει η καταστροφή εγίνην.

τα γέριμα τα σκοτεινά εγινήκαν τα μαλλιά μας γκρίζα να κάμουμεν πανεπιστήμιον σε τζείνον το νησίν, τζαι παρά τους πολλούς εν η αλήθκεια τσέγκενους που παίζουν πιλότταν 89% των σπουδών τους, δόξα τω Θεώ εκαταφέραμεν να κάμουμεν λλίους επιστήμονες (οι παραπάνω εν άνεργοι για γυρεύκουν την τύχην τους έξω που την Κύπρον). Βάλτε ολάν μιαν ομάδαν νέων ανθρώπων, επιστημόνων, να κάμουν τα μοντέλα τους, το έναν τάλλον (εγώ εν τζαι καταλάβω), να γίνεται ανάπτυξην με λλίην έστω αίσθησην περιβαλλοντικής ευθύνης. Ούλλος ο κόσμος μάσιεται να έβρει περιβαλλοντικές λύσεις, να διατηρήσει τη φύση (δαμέ αν θέλεις να χτίσεις στες Ardennes που εν το πιο πράσινον μέρος του Βελγίου πρέπει να πιάεις άδειαν όι μόνον που την πολεοδομία, αλλά τζαι που ούλλους τους γειτόνους σου ότι το σπίτι σου δεν χαλά την περιοχή), ενώ εμείς ύυυυυπνον βαθύ.

Επιτέλους τζαιρός να έρτει λλίος εκσυγχρονισμός. Θέλουμεν να δούμεν προτάσεις, για ανάπτυξην υγιήν, οργανωμένες, με όραμαν για το μέλλον, όι κάμνουμεν τωρά ότι μας γουστάρει τζαι μετά "ε... καλά κάτι εννά κανονίσουμεν". Άτε, άτε. Καρτερούμεν να δούμεν αλλαγήν, απαιτούμεν να δούμεν αλλαγήν. οι νέοι άνθρωποι (αν με ρωτάς εμέναν) πρέπει που τους δρόμους να μπουν στα γραφεία, στη λήψη αποφάσεων για να έρτει τούτη η αλλαγή. Αλλά πρέπει να τους το επιτρέψετε κύριοι, να τους το επιτρέψετε.

ΥΓ: τζαι έτσι για να ξέρετε εν είμαστεν η μόνη χώρα με ήλιον τζαι θάλασσαν τζαι ωραίαν φύσην. Δηλαδή πέτε μου γιατί ένας Βέλγος να προτιμήσει να έρτει Κύπρον παρά Καραβαικήν (που θα του κάτσει πάνω κάτω η ίδια τιμή, μεν σου πω τζαι πιο φτηνά). πραγματικά απορώ. Πιστεύκω εν τζαιρός να αρκέψουμεν να κάμνουμεν αληθινά κάτι που να ελκύει τους τουρίστες (αν είχα γνώσεις θα επρόσφερα τες υπηρεσίες μου, γιατί εν είμαι μόνον του λαλούμεν αλλά δεν πράττουμεν, αλλά δυστυχώς τέθκοιες γνώσεις δεν έχω)

3 σχόλια:

Noor είπε...

Πρώτον, χαρά στην υπομονή σου να ακούεις ΣίγμαΛάιβ. Δεύτερον, επειδή δεν πολυμαθαίνω νέα της νήσου τώρα τελευταία, για πες περί τίνος πρόκειται ακριβώς... Θα βάλουν χέρι στο δασάκι του Πανεπιστημίου; Που ήταν η χαρά μου να περνώ από μέσα και να πηγαίνω Πανεπιστήμιο με τα πόδια και ουχί με αυτοκίνητο όπως 99,9% των συμφοιτητών μου; Πες μου ότι θα το κάνουν πάρκινγκ κιόλας να πέσω να πεθάνω!

Dr. Prixtis είπε...

@erykini: ws anergos epistimwn symfwnw kai epauksanw!
@noor: to comment en gia tes plymmyres thn deutera tou kataklysmou. men foasai to dasaki tou panepistimiou anavathmizetai. ekouvalisan kai kougkrenes vaseis gia na fwtagwgisoun tous pezodromous/podilatodrwmous pou evalan persi.

postbabylon είπε...

kala ta eipes kori, symfwnw se oulla, eidika sto na mpou neoi athrwpo na fioun oi palioi nipotistes!