Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Προδωμένη εκ των έσω

Κάπως έτσι τη θορώ εγώ την Ελλάδα.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το επαίσχυντο των αξιώσεων των δανειστάδων. όπως είπεν τζι η σχέση, άμαν χρωστάς της τράπεζας τζι εν έσιεις να πιερώσεις εν θα διστάσει, θα σου πάρει τζαι το σπίτιν τζαι το βρατζίν που φορείς. Τζαι αν ενόμισεν κανένας ότι οι δανειστάδες εν Ευρωπαίοι τζαι δημοκράτες τζαι ευαίσθητοι στα δεινά των λαών (τζαι άλλες λοιπές μαλακίες), well think again. η ευαισθησία εν πλέον πασιφανές εν επιλεκτική τζαι πάει πάντα προς τζιαμέ που εν τα ριάλλια.

Δεν ξέρω όμως ποιος εν πιο αισχρός τζείνος που ζητά που τον γονατισμένο τζαι την ψυσιήν του ή τζείνος ο εκ των έσσω που λαλεί ναι? απλά σκέφτου ότι υπάρχει μια χώρα που βιώνει έτσι τεράστια κρίση τα τελευταία 3 χρόνια τζαι τζείνοι που ηγούνται της χώρας μέσα σε τούτα τα 3 χρόνια (τα γέριμα εν κάμποσος τζαιρός να σκεφτείς) δεν εκατάφεραν (δεν επροσπαθήσαν) να χτίσουν ένα σχέδιο δράσης. δεν εφκήκαν να πουν "οκ. τούτον εν το πρόβλημα, τούτον εν το σχέδιο μου για να λυθεί, το και το". δηλαδή μόνο τζαι μόνο που η κυβέρνηση αρνείται να σκεφτεί μέτρα δικά της για να αντιπροτείνει τούτον δεν είναι προδοσία? να πει, "κάτσε ρε κύριοι, θέλετε τα ριάλλια σας. Κατανοητό, εν τζαι είσαστεν φιλόπτωχον. Εν ανάγκη να σας τα δώκω έτσι? έτο, εγώ θα κάμω τούτον τζαι τούτον να έβρω τα ριάλλια σας." Τωρά εννά μου πεις, που ξέρεις? μπορεί να το εκάμαν. ίσως. αλλά έτσι όπως τους συγκόφκω τίποτε εν εκάμαν. Εσηκώσαν τα σιέρκα ψηλά τζαι παρακολουθούν τες εξελίξεις.

Τζαι όι εν τα καταλάβω τα περί " ο κάθε λαός έσιει την κυβέρνηση που του αξίζει". Εντάξει φταιν, αλλά ως έναν σημείον. Τζαι τούτοι οι άνθρωποι επεράσαν τούτον το σημείον. Η μεγαλύτερη τραγωδία της Ελλάδας δεν είναι η φτώσια, αλί, αλλά τούτη η προδοσία, που την ανίκανη ηγεσία, που τον εθισμό μιας μερίδας του κόσμου στες αιώνιες καλαμαρίστικες πρακτικές (που δεν είναι τζαι αποκλειστικά καλαμαρίστικες). Τζαι με έτσι προδοσίαν, που τζαι πως να έβρεις ελπίδαν?

ΥΓ: αν ήμουν στη θέση τους θα έκαμνα νομίζω τα ίδια. εν θα μπορούσα νομίζω ποττέ να κρούσω κάτι ή να κάμω τίποτες βίαιον, αλλά θα έθελα να έρτουν ούλλα πουκουππα. Αφού έτσι τζι αλλιώς το παιχνίδιν εν χαμένον. Παρά να σε πεθανίσκουν λλίο λλίο, καλλύττερα ένα γκράντε φινάλε. Για να μπορέσει να γινεί μια καινούργια αρχή που λένε (δεν οραματίστηκε κανένας σας προχτές τους διαδηλωτές να μπαίνουν μέσα στη βουλή? εγώ ναι)

ΥΓ2: επειδή κάποιος μπορεί να ρωτήσει τι ασχολείσαι με τα ξένα πλάσματα τζαι δεν ασχολείσαι με τα δικά μας, έχω να πω ότι αν ξαναθκιεβάσω κυπριακές ειδήσεις, θα κάμω εμετό. το σύνολο του πολιτικού κόσμου (ο θεός να τον κάμει πολιτικό) είναι έναν μάτσο αχάπαροι που διούν πραγματικά το νόημα του μικρό- στη λέξη μικρο-κομματικά. Πολλά πολλά μικροί άνθρωποι. Τζαι έτσι όπως βράζει η περιοχή γυρώ μας είμαι πλέον βέβαιη, σε κάποια φάση θα μας πάρουν τζι εμάς τα σκάγια που αχαπαροσύνη τζαι μαλακία μόνον. τζαι αποχαιρέτα την τη νήσο που χάνεις.

ΥΓ3: ανάθθεμαν τα γαμημένα τα πετρόλαα

ΥΓ4: κατα τα άλλα, ούλλα καλά. καλό σουκού να έσιετε

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω θ απαιτουσα εκδικαση της υποθεσης του γιωργακη και δαμε ριχνω ενα φταιξιμο στους αδελγους μας που δεν το απαιτουν.
Δλδ θα μπορει πολιτικος να πιασει ξανα με τεθκιο τροπο την καρέκλα?

Επισης θλιβομαι για την καταντια της αριστερας και δη του ΚΚΕ που ουτε τωρα εκαταλαβε την κρισιμοτητα των στιγμων

Μονο αυτα τα 2

Andreas

Ερυκίνη είπε...

Πράγματι απορώ αν ποττέ θα φκεί κανένα δικαστήριο να τιμωρήσει τούτους τους ανθρώπους.

όσο βάλλω τον εαυτό μου στη θέση τους πραγματικά απελπίζομαι. Δηλαδή, να ζεις ουσιαστικά υπό καθεστώς δικτατορίας (εμένα τούτο φαίνεται μου δικτατορία πάντως), να θέλεις να γινούν εκλογές ρε παιδί έστω να νιώσεις ότι εσύ ο λαός έσιεις μια κάποια επίδραση. Τζαι να μεν έσιεις κανένα να ψηφίσεις. καμία εναλλακτική λύση (ουσιαστική με ιδέες). Απελπισία. Πραγματικά.

Μαρία είπε...

Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι. Ο τεως πρωθυπουργός Παπανδρέου κατηγορείται οτι είχε συννενοηθεί να μπούμε στο δντ όταν δεν είχε καν εκλεγεί πρωθυπουργός και μας έλεγε "λεφτά υπάρχουν" (εμείς οι χαζοί νομίζαμε οτι εννοούσε οτι θα φορολογήσει τους πλούσιους, θα καταπολεμίσει τη φοροδιαφυγή και άλλες εξυπνάδες). Ξέρεις οτι τώρα είναι στα δικαστήρια καταγγελία οτι έδωσαν επίτηδες λάθος στατιστικά για να μας οδηγήσουν ευκολότερα στο δντ; Και μάλιστα οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση κατήγγειλαν παρέμβαση στο έργο τους! Οι προδότες είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Η φτώχια και η πείνα είναι κάτι γνώριμο που το έχουμε ζήσει και ξέρουμε να τα βγάζουμε πέρα. Η προδοσία απο την ηγεσία όμως..
Οταν τα μέτρα έχουν αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που θα έπρεπε, η οικονομική κατάσταση χειροτερέυει, το χρεός αυξάνεται αντι να μειώνεται, όταν οι συμφωνία που συνάπτουν γράφει οτι η χώρα δεν έχει κανενός είδους ασυλία ενάντια σε κατασχέσεις, όταν βγαίνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα απολύτως επεισόδιο ρίχνουν δακρυγόνα και οι βουλευτές απο μέσα βλέπουν μπάσκετ.. πες μου πως αντιδράς;;

Ερυκίνη είπε...

Αυτό το άκουσα για το δικαστήριο τζαι ΜΑΚΑΡΙ να μεν κουκουλωθεί η ιστορία. Το πόσο συνδεδεμένη εν η δικαιοσύνη με την εξουσία εν ίσως που τα πιο βασικά προβλήματα τζαι της Ελλάδας τζαι της Κύπρου δυστυχώς. Το πως κάποια πράγματα ποτέ δεν τιμωρούνται τζαι κάποιοι μένουν στο απυρόβλητο (γιαυτό τζαι την φυλάκιση του Εφραίμ εφκαριστήθηκα τη, να μείνει μέσα να σαπίσει).

τζαι τα της διαδηλώσεως τα είδα σε βίντεο από μπλόκκερς (που ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν τζαι τζείνοι να λεν την αλήθκεια. οι ιρλανδικές ειδήσεις (ήμουν ιρλανδία τότε) εμιλήσαν μόνο για 15.000 (!!!) διαδηλωτές τζαι 100 που κρούζουν κτήρια (μηδέν αναφορά στην αστυνομία).

Το πως αντιδράς... δεν υπάρχει άλλος τρόπος που τζείνον που ήδη κάμνει ο κόσμος. Στο δρόμο, κάθε μέρα κάθε μέρα κάθε μέρα. αν τζαι δεν είμαι Ελληνίδα, δεν ζω Ελλάδα, ανησυχώ πολλά γιατί πολλοί άνθρωποι εν απελπισμένοι, θυμωμένοι, τζαι χωρίς καμία διέξοδο. Δεν μπορείς να πιέζεις να πιέζεις να πιέζεις, χωρίς στο τέλος να έρτει η έκρηξη. Εν αναπόφευκτο (τζαι τζείνη η στιγμή μπορεί να εν τραγική τζαι λυτρωτική ταυτόχρονα). Ελπίζω τουλάχιστον ούλλα τούτα που γίνουνται να καταλήξουν καλά.

Μαρία είπε...

Και μάλιστα βγαίνανε στην τηλεόραση όταν βγήκε το θέμα των εισαγγελέων και λέγανε οτι αν τους πειράξουν (τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου) θα γίνει μακελειό. Ευτυχώς που υπάρχει και το ίντερνετ γιατί αν περιμέναμε απο τα μμε.. δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και σε αγροτικές περιοχές δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες κι έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα. Μακάρι τουλάχιστον αυτό να γίνει η ευκαιρία να διορθωθούν τα όποια λάθη μας έφεραν εδώ και να μην ξαναγίνουν..

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ομως αρεσκει μου να ρίχνω πρωτιστως της ευθύνες σ εμας τους ίδιους, να πω οτι εμεις ανεχόμαστε ή εστω αρεσκει μας τετοιου είδους δημοκρατια...
Οταν σε ενα χρονο εννα κληθω να ψηφίσω δεν θα κάτσω να ακουσω οτι τι θα πει το κάθε κομμα.
Οι πλειστοι έχουν ηδη κυβερνήσει και πρεπει απο τα πεπραγμενα τους να κρίνουμε για το πως εννα κυβερνήσουν μελλοντικα.
Το πασοκ αγαπητη μου μαρια εχει χρονια διακυβέρνησης στην Ελλαδα.Δεν επρεπε να περιμενει κανεις οτι θα τα εβαζε με τα ιδια του τα σπλάχνα , μ τους ιδιους του τους πελάτες.

Και αφου εμιλησα για δημοκρατια, μάθε λοιπον μάθε οτι τα δικα μας τα κωθώνια ,οι ταχατες αγανακτισμενοι στην κύπρο, αντι ν απαιτησουν καλύτερη δημοκρατια με εφαρμογή καλύτερης δημοκρατιας , το ΜΟΝΟ που τους ενοιζε ηταν να φύει ο χριστοφιας απο την εξουσια(βεβαιως κατι τετοιο δεν λέγεται).
Ουτε καν να τιμωρηθουν οι βαρυνοντες με πονικες - πειθαρχικες ευθυνες , να φύει ο άθρωπος που εχει πολιτικες ευθυνες ...
Και αφου εκαμε χρήση του δικαιωματος του να μην αποχωρήσεις ελεω σημαντικων γεγονοτων που επονται, ΑΜΕΣΩΣ το ολο κίνημα εξαφανιστηκε γραφοντας στα παλια του τα παπουτσια , θύματα πονο και απογνωση.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΠΡΑΙΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΣΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και η μπιπ η κοινωνια.

Χαθηκε δυστυχως μια τεραστια ευκαιρια , ο κυπραιος δεν αλλαξε και θα πορευτει με τα ιδια μυαλα στο μελλον.

Ηδη, άρχισε ο λαικισμος απο τωρα για τις επερχομενες εκλογες σ ενα χρονο, ο άνθρωπος που μας έφερε το σχεδιο ΑΝΝΑΝ να το αρνειται πεισματικα και να λεει οτι εν απλα... παρελθον.
(Και συ ΚΥΠΡΑΙΕ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟΣ ΕΝΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ)

Andreas