Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Νεύρων συνέχεια

Ας πούμεν πως μπορεί να ξυπνήσει κανείς δίχα νεύρα άμαν πρωίν πρωίν θκιαβάζει το εξής άρθρο:


Περιληπτικά εν έναν άρθρο για μιαν έρευναν για τες συνέπειες του αντι-καπνιστικού νόμου που χμμμμ, διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, στην οποία εσυμμετείχαν, χμμμμ, ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής τζαι γουάτ ε σαρπράιζζζζ, αποφάσισε ότι ο αντι-καπνιστικός έκαμεν κακό στα κέντρα αναψυχής.

Το πόσον αντικειμενικά ή όι εγίνηκεν η έρευνα εν θα το σχολιάσω γιατί δεν ξέρω τζαι δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω (λέμε τώρα) αλλά άψαν τα λαμπούθκια μου που την εισαγωγή του "δημοσιογράφου" (ή όποιος το έγραψε τέλοσπάντων).

"Μάλλον πλανήθηκαν πλάνην οικτράν όσοι βουλευτές έβαζαν την υπογραφή τους στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος και νόμιζαν, ενδεχομένως, πως με αυτό τον τρόπο θα έκοβαν οι καπνιστές το τσιγάρο. Εκείνο που σίγουρα φαίνεται να πέτυχαν είναι τη μείωση του κύκλου εργασιών των κέντρων αναψυχής και ταυτόχρονα την άνθιση της παρανομίας, λόγω της μη εφαρμογής της νομοθεσίας."

τζείνον που μας λαλεί με λλία λόγια ο ποιητής εν ότι ο λόγος που εγίνηκεν ο αντι-καπνιστικός εν για να κόψουν το τσιγάρο οι καπνιστές τζαι αφού ο σκοπός δεν επιτεύχθει, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να υφίσταται ο νόμος. Τούτον μας λαλεί.

Τζαι μετά για να στηρίξει την άποψη (που εμμέσως λαλεί ότι λανθασμένα εψηφίστηκεν ο νόμος εξαρχής) παραθέτει τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνει μείωση του τσίρου των κέντρων αναψυχής. Πουθενά δεν αναφέρεται πως ελέγξαν οι ερευνητές ότι η μείωση του τσίρου οφείλεται στο τσιγάρο αποκλειστικά τζαι όι σε άλλους παράγοντες πχ. χμμμ οικονομική κρίση (ένδειξη ότι το ποσοστό μείωσης ήταν διπλάσιο τον δεύτερο χρόνο, ενώ θα ανέμενες ότι τον πρώτο που ήταν η αρχική εφαρμογή του νόμου θα είσιεν την παραπάνω μείωση).

Επίσης λαλεί ότι α) ανθίζει η παρανομία τζαι β) αυξάνονται τα έξοδα των κέντρων γιατί πρέπει να κάμουν εξωτερικούς χώρους καπνίσματος τζαι πρέπει να πιερώσουν πρόστιμα.

Το ότι ανθίζει η παρανομία δεν είναι πρόβλημα του νόμου αλλά των κέντρων αναψυχής που χμμμμ δεν θα έπρεπε να παρανομούν (τζαι το όριο ταχύτητας πολλοί παραβιάζουν το, εν νομίζω να το καταργήσουμεν). τζαι όσον αφορά τα έξοδα, πάλε σύμφωνα με το άρθρο τη μεγαλύτερη μείωση στο τσίρο είχαν την τζείνοι που δεν εκάμαν εξωτερικούς χώρους (άρα οι εξωτερικοί χώροι μπορεί να είναι έξοδο αλλά αποφέρει τζαι κάποιο εισόδημα). όσο για τα πρόστιμα, αν δεν θέλεις να πιερώνεις πρόστιμο, ΜΕΝ παρανομείς ρε κουμπάρε.

Σημειωτέον οι ερευνητές (όποιοι τζαι να ήταν) δεν εμπήκαν στον κόπο να πάρουν δεδομένα που τον κόσμο που πάει στα μπαρ τζαι τα νυχτερινά κέντρα. άρα στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ γιατί εσταματήσαν να πιέννουν. τζαι εφόσον ΔΕΝ έχουμε δεδομένα ΔΕΝ μπορούμε να μιλούμεν για αιτιακές σχέσεις, δηλαδή ότι εν ο νόμος που οδήγησε στο φαινόμενο.

Τούτον το τραγικόν άρθρον εν μια ακόμα απόδειξη ότι η έρευνα θέλει κάποιον που να ξέρει να την κάμει αλλά τζαι κάποιον που να ξέρει να την θκιαβάσει τζαι άσχετοι δημοσιογραφίσκοι, παρακαλώ να σκέφτεστε τζαι λλίον πριν παραδώσετε το θέμα σας (εκτός τζι αν ο Πολίτης τωρά κάμνει τζαι λόμπυινγκ να καταργήσει τον αντι-καπνιστικό).

ΥΓ: ο αντι-καπνιστικός νόμος όσο τζι αν φαίνεται παράδοξο για μένα τουλάχιστον εν για τους μη καπνιστές, γιατί όσον έσιει δικαίωμαν ένας καπνιστής να καταστρέφει τους πνεύμονες τους, άλλο τόσο έχω τζαι εγώ να θέλω τους δικούς μου δίχα καπνόν. Τζαι που τούτην την άποψη ο αντι-καπνιστικός μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένος (αν εφαρμόζετουν δηλαδής).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μαζι σου αλλα τζιαι μεις εχουμε την ευθυνη για τουντη κατασταση.Πολλα λλιοι εξερασιν το τηλ για ειδοποιηση της αστυνομιας.
Το προβλημα εν στον νομο που εν τους κοφκει τα ποθκια σε οσους παρανομουν.
Επαναλαμβανω οτι το προβλημα εν στην ανοχη μας

Andreas

Moonlight είπε...

μαζί σου. Είμαι πάρα πολλά εκνευρισμένη με την καάσταση τζι εγώ. Ποττέ εν είχα πρόβλημα με το κάπνισμα, εκάπνιζα κι εγώ έξω, αλλά που τη στιγμή που το υγειές είναι να ΜΗΝ καπνίζεις, τζαι που τη στιγμή που κάμνεις κακό τζαι στους άλλους με τζίνο που κάμνεις εν απόλυτα λογικό (εν έπρεπε να υπάρχει καν ανάγκη για νόμο) να απαγορευτεί.
Το σπαστικό είναι ότι όσοι άκουσα ως τωρά που εζητήσαν από κάποιον υπεύθυνο να κάμει παρατήρηση σε κάποιον πελάτη που καπνίζει, οι εκκλήσεις τους εγραφτήκαν τζιαμέ π'ον πιάννει μελάνι, τζαι όσοι επιάσαν αστυνομία ή που το εκούσαν οι υπεύθυνοι τζι επροειδοποιήσαν τον κόσμο, ήρτε η αστυνομία τζι εν ήβρεν τίποτε τζαι μετά απλά έγινε χειρότερη η κατάσταση(εν θα περάσει δεύτερη φορά η αστυνομία), ή που η αστυνομία εν ήρτεν ποττέ.

Είδα τόπους που πχ κάμνουν λάιβ με μουσσική κλπ, οι ίδιοι οι μουσικοί να ανάφκουν τσιγάρο πριν να αρχίσει ο κόσμος να καταπατά το νόμο.

το χειρότερο φυσικά εν τούτο με τες έρευνες που ΕΝΝΕΝ έρευνες. Που γίνουνται που "πανεπιστήμια" που δεν ξέρουν να ελέγξουν τα συμπεράσπατα τζαι το βαλίντιτι της. Τζαι ακόμα πιο κάτω, τα ΜΜΕ που ανακοινώνουν τούτα τα πράματα τζαι δεν αντρέπουνται που τους θκιεβάζει τζαι κρίνει τους τόσος κόσμος που ξέρει λιότερα τους ή τζαι παραπάνω τους!

Τραγικοί που κάθε άποψη.

Noor είπε...

Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί επιμένουμε να διαβάζουμε Πολίτη. Analyse us, please!
Τουλάχιστον σ᾽αυτή την περίπτωση οι αναγνώστες στα σχόλια κάτω από το άρθρο λένε τα αυτονόητα.

milaz είπε...

Το πιο σημαντικό εν το Υ.Γ. Ο νόμος εν για προστασία πρωτά απ' όλα των μη-καπνιστών τζαι ιδιαίτερα των ανήλικων μη-καπνιστών που εν πιο ευάλωτοι οργανισμοί τζαι παθαίνουν μόνιμες βλάβες λόγω έκθεσης στον καπνό. Άμα θωρώ κάτι αμπάλατους με τα μωρά μες την καπνίλα πιάνει με ο πέλλαρος.... Παντώς μια εκστρατεία ενημέρωσης, κάποια μαθήματα επιπλέον στα σχολεία, κάποια κίνητρα στα μαχαζία τζαι τα κέντρα εμπορούσαν να εκάμναν... αλλά πέμου είχαν ποττέ πλάνο για οτιδήποτε τζαι εννα έχουμεν τωρά;

Αυτομολημένη είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !! και παραθέτω τη προσωπική μου εμπειρία. μετά από κάποιες εξετάσεις που έκανα το να είμαι ενεργός ή παθητικός καπνιστής μπορεί να μου προκαλέσει θρόμβωση, παρολαυτα ο μαστρος μου εν τόσο αναίσθητος που εξακολουθεί να καπνίζει αγνοώντας και το νόμο και το πρόβλημα υγείας μου και αμαν του πω και τιποτε αγριοθωρει με και λαλει μου εν δικο μου το γραφειο ότι θέλω καμνω. Κύπρος του 2012!

Ερυκίνη είπε...

@ Andreas

Νομίζω το πιο συγκλονιστικό για μένα που τούτον το άρθρον εν ότι κάποιοι κάμνουν "έρευνες" τζαι κάποιοι δημοσιεύκουν τες με σκοπό να καταργήσουν ένα νόμο. Αντί πχ. να γινεί μια έρευνα για το γιατί υπάρχει τόση παρανομία, πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο νόμος καλλύττερα κλπ. Ως άτομο που ασχολείται με έρευνα δεν μπορώ να θορώ τέθκοια χρήση "ερευνητικής δουλειάς"

@Μουν
εκάλυψες με πλήρως.

@ Νοορ
Εξακολουθούμε να θκιαβάζουμε πολίτη γιατί είμαστεν μαζόχες. Στην αρκήν εφκήκεν ως πολλά ανεξάρτητη εφημερίδα (τζαι ας είμαστεν ειλικρινείς δεν έσιει άλλην) έτσι επιστέψαμεν ότι επιτέλους υπάρχει φως στο τούνελ. Στη συνέχεια ο Πολίτης κάπου εκτροχιάστηκε, οι προσδοκίες μας ήταν πολλά μεγάλες, δεν ξέρω. αλλά επιμένουμε. για το ηλεκτρονικό βέρσιον εξανάπα το, εν επώδυνο, αλλά φέρνει σε στην με τα σχόλια που κάτω (θυμίζει σου τι κουβαλούν οι κυπραίοι μες το νου τους).

@Μιλαζ
νομίζω θα έπρεπε να γινεί όντως μια εκστρατεία για το παθητικό κάπνισμα !! ή τελοσπαντων να προωθηθεί καλλύττερα το πράμα.

@αυτομολημένη
ο μάστρος σου εν γάδαρος. θκιάλεξε μιαν μέραν που ενναν κρυάδα, βάλε έναν βραστό σακκάκι τζαι άνοιξε ούλλα τα παράθυρα του κτηρίου.