Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει...

κάποιος που καταλάβει ρε παιδί μου που οικονομικά...

α) γιατί στα ανάθεμα πρέπει η κυβέρνηση μας να σώσει τες χρεωκοπημένες τράπεζες? Ποιο οικονομικό τραγικό/καταστροφικό συμβάν μας εμποδίζει να τους πούμεν "άτε έσσω σας", εκτός που τους άνεργους τραπεζικούς υπάλληλους τζαι τες καταθέσεις του κόσμου? Γιατί στο τέλος της ημέρας το πιο πιθανόν ένι από ότι εκατάλαβα να μας συμφέρει ως σύνολο να εγγυηθεί το κράτος ένα ποσοστό των καταθέσεων του κόσμου τζαι να παττίσει η Λαική παρά να της διούμεν τόσα ριάλλια ούλλην την ώρα. Τι μας σταματά? Εσκέφτηκεν κανένας ιθύνων τούτην την εναλλακτική?? Να ζήσουμε τες ζωές μας χωρίς Λαικήν τράπεζα? (τζαι στο τέλος της ημέρας γιατί εν μας ερώτησεν τζαι μας κανένας?)

τζαι κάποιος που καταλάβει που πολιτικήν....

β) γιατί σιηζούμαστεν που οι Τούρκοι μάχουνται να έβρουν πετρόλαα? έσιει κανέναν τόσον παλαβό στη νήσο που ενόμισεν ότι εννά σκάψουμεν τη γη να φκάλουμεν αέριον (άσε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που απασχολούν μόνον εμέναν) τζαι εννά μείνουν με σταυρωμένα τα σιέρκα?? έσιει κανέναν τόσον παλαβό, πολιτικόν ή απλόν πολίτη, που δεν αντιλαμβάνεται τα ρίσκα που (ηλιθιωδώς για μένα, είναι πολλά τα λεφτά άρη, για άλλους) επήραμεν με τα πετρόλαα? Μήπως (τζαι τούτη δεν είναι δική μου σκέψη αλλά κλεμμένη που τον ΤέκιΤσαν) δεν θα έπρεπε να είμαστεν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, πχ. θερμά επεισόδια που τους Τούρκους ή πολιτικές αντιδράσεις που την Τουρκία ή οποιοδήποτε άλλο γείτονα μας, Συρία, Λίβανο, που μπορεί μιαν καλήν ημέρα να ξυπνήσει τζαι να πει "κάτσε τούτα τα πετρόλαα εν τζαι δικά μου". Μήπως αλήθκεια δεν είμαστεν μια μιτσιά χώρα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γ*****εί που τους γειτόνους? Ας μου πει κάποιος που καταλάβει, που στηρίζουμεν το τουπέ μας να καταλάβω τζι εγώ.  

ΥΓ : εγώ αν ήμουν κυβέρνηση τζαι έβρισκα πετρόλαα θα αρνούμουν να τα εξορύξω πριν τη λύση του κυπριακού. θα τα έβαλλα στο τραπέζι των συνομιλιών τζαι θα ελάλουν " έτα κουμπάρε έρογλου που μου κάμνεις κούτζια. Θέλεις λύσην πετρόλαων συμπεριλαμβανομένων για εν θέλεις?? ".  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για το περιβαλλον απασχολει με και μενα αλλα φαινεται μου χαζο να μεν τα φκαλουμε και να χουμε λιβανο αιγυπτο και ισραηλ να φκαλουν τα πετρελαια τους και σε περιπτωση διαρροης να πλυμμηρισουμε και μεις.

Andreas

Ανώνυμος είπε...

Επισης αμαν εν μπει τρυπανι μες στη γη ενιξερουμε σιουρα τι υπαρχει πουκατω.Οποτα εν γινεται η εταιρεια που εβαλε τρυπανι να μεν το εκμεταλλευτει

Andreas