Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Κύριε Χριστόφκια,

μπορεί πολλοί να σου έχουν σούρει πολλά για διάφορους λόγους τζαι εν αλήθκεια ότι μα ότι τζι αν πεις εννα σε κατηγορήσουν (ακόμα τζαι αυτονόητα θετικά πράματα, πχ. να αρνηθείς να αυξήσεις το όριο συνταξιοδότησης), απλά γιατί εν σε θέλουν, που προσωπικήν εμπάθειαν. Εγώ πάλε κύριε Χριστόφκια έχω σου άλλα παράπονα.

ήσουν πολλά σόφτ τούτα ούλλα τα χρόνια. Εκαρτέρουν άλλα. Επροσπάθησες φυσικά. Επροσπάθησες να σοζυγιάσεις τζείνα που έθελες να κάμεις με τα φίθκια που είσιες στον κόρφον σου (που τα εθκιάλεξες να εν στον κόρφον σου ας είμαστεν ειλικρινείς). Τα πράματα που εκαρτέρουν που σέναν εν τα είδα. Τουλάχιστον όι δυναμικά (ίσως να φταίει που η Βουλή ποττέ εν εσυμφώνησεν με τα πλάνα σου), αλλά εγώ εκαρτέρουν παραπάνω δυναμισμόν. Τζαι απογοητεύτηκα.

Τωρά κύριε Χριστόφκια, η θητεία σου όπου ναναι τελειώνει, τζαι ας είμαστεν ειλικρινείς, εν έσιεις πολλα τσιάνσες για το μέλλον, εν ξαναβάλλεις ούτως ή αλλιώς για υποψηφιότηταν. έτσι άλλους λόγους να το παίζεις σοφτ τζαι διπλωματίαν εν έσιεις. Κάμε μου μιαν χάρην πριν να φύεις. Γίνε λλίον κουμμουνιστής/αριστερός (ότι σου αρέσκει πε το), τζαι έφκα να πεις της Λαϊκής bye bye love, bye bye happiness. Κάμε τούτον το ριζοσπαστικόν. Πε ότι η κυβέρνηση αρνείται να πιάει χρέη πάνω στη ράσιην της να σώσει τη λαϊκή, τζι αν εν χρεωκοπημένη ας κλείσει. Αν δεν μπορείς να το πεις (επειδή για κάποιο λόγο που δεν καταλάβω αποφάσισες ήδη τζαι έταξες τους σώσιμον), κάμε δημοψήφισμαν τζαι πε "ότι πει ο λαός", τζαι ρώτα μας "Λαϊκή ή δάνειον". Άιστο πάνω μας.

Ερυκίνη

ΥΓ: συνέχισε όπως πάεις, αρνήθου να πάρεις μέτρα, οποιαδήποτε, τζαι τρέναρε το όσον πάει. Μεν ακούεις τι λαλούν. Η μισή Ευρωζώνη σούζεται τζαι καρτερά να δει ποιος εννά ππέσει πρώτος. Σύντομα κάποιος εννά ππέσει τζαι τότε οι "συνταγές" θα αλλάξουν. Το καλλύττερον εν να κρύψουμεν ως τότε.
ΥΓ2: ένα μέτρο αν μπορείς να πάρεις, τούτον που εκαρτέρουν πάνω που ούλλα ότι θα έκαμνες (μιαν τζαι ήσουν κόμμαν του εργάτη), βάλε τεράστια προστίματα τζαι κυνήγα ούλλους τζείνους τους εργοδότες που εργοδοτούν παράνομα, που δεν διούν των εργαζομένων τα νόμιμα δικαιώματά τους. Τούτον να κάμεις τζαι εννά είμαι χάππιν.  




5 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Γίνε λλίον κουμμουνιστής/αριστερός (ότι σου αρέσκει πε το)

Για να το κάμεις πρέπει να έχεις @@ 50%!1 και βάλε. Αλλιώς το μόνον που μπορείς να κάμεις είναι ικανοποιητικούς συμβιβασμούς, τζιαι η τέχνη είναι να μεν γινείς σκλάβος τους τζιαι να δώκεις την ψυσιήν σου. Αν δεις πως εχειρήστην τα φίδκια τζιαι έμεινεν 100% κουμμουνιστής στο εθνικόν θέμαν που ήταν ο λόγος που έβαλεν υποψηφιότηταν, εστάθην εις τον πούντον του. Έχασεν την Εδέκ τζιαι τελικά τζιαι το Δήκο τζιαι εν υποχώρησεν σε θέματα αρχής. Αν δεν ελύθην το κυπριακόν είναι διότι δεν εδέχτην να δώκει τες περιουσίες του κόσμου χωρίς αντάλλαγμαν στους Τούρκους. Οι πους τον κόφτουν οι περιουσίες, αλλά όπως το 70% των κυπραίων (και βάλε) δεν είναι αριστεροί τζιαι οι περιουσίες είναι η θρησκεία τους δεν θα εμπόρηεν να έβρει πλειοψηφίαν για να δεχτεί την λύσην. Το ζήτημαν δεν ήταν να έβρει μιαν λύσην που την αποδέχεται τζιείνος, το ζήτημαν ήταν να ενωθεί για πάντα ο τόπος πάνω σε μιαν βάσην ειρήνης τζιαι ευημερίας. Θέλεις πλαθκειάν κοινωνικήν συναίνεσην τζιαι μεταξύ των ελληνοκυπρίων τζιαι μεταξύ ελληνοκυπρίων τζιαι τουρκοκυπρίων. Σε αυτές τες συνθήκες δεν ήταν δυνατή. Η Τούρτζιοι είπαν Χάιρ σε ούλλες τες προτάσεις που έβαλεν στο τραπέζιν για να λυθεί το περιουσιακόν. Δεν νομίζω να ήταν αειφόρα λύση να τους τα δώκει ούλλα για να γινεί κάτι. Συνεχίζουμεν. Δεν τα επήρεν τα πράματα πίσω. Είναι ούλλα τζιαμαί έτοιμα για τον επόμενον να συνεχίσει.

Για την Λαϊκήν εν τζιαι εν συναισθηματικόν το ζήτημαν. Αν ήταν έτσι εν θα έθελεν δημοψήφισμαν να τους ασσιχτηρίσει όπως έκαμεν τζιαι του Ορφανίδη. Φκάλλεις λοαρκασμόν: πόσα θα χάσει το κράτος αν παττήσει η Λαϊκή τζιαι πόσα θα κερδίσει; Πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν, πόσες επιχειρήσεις θα κλείσουν, πόσοι Ρώσσοι, Ισραηλήτες, Αράπηες θα φύουν, πόσα θα χάσει το κράτος τζιαι ο κόσμος που αυτούς που θα φύουν τζιαι αποφασίζεις. Δεν συφφωνώ μαζί σου (όπως αφήννεις να νοηθεί) ότι ο Γριστόφκιας αποφάσισεν με βάσην τα σσυφφέροντα των μετόχων (σαν μή "100% κομμουνιστής"). Αποφάσισεν σαν 100% ορθολογιστής τζιαι βάλλοντας όπως βάλλει πάντα πάνω που ούλλα πάνω που ούλλα το σσυφφέρον των πολλών. Ούτε το δικόν του, ούτε του κόμματος του, ούτε από πίκκαν, ούτε κάποιων ππαραλλήδων που τους οποίους θα μπορούσεν να εξαρτάται.

Που την κομμουνιστικήν σου πρότασην θα φκάλουμεν όντος το έσσκιν μας πάνω στους άρπαγες μεν, ανάξιους τζιαι χαρραμοψούμηες δε τραπεζήτες που επαττήσαν τες δουλειές τους τζιαι επήραν τζιαι την οικονομίαν του τόπου μιτά τους, οι πολλοί όμως δεν νομίζω πως θα κερδίσουν παραπάνω που όσα θα χάσουν που το σκόρσον της λιτότητας για να έβρουν τα 1.8 δις να τα δώκουν τζιαι που το ρίσκον να μεν φανούν αρκετά για να ξηλασπώσει τζιαι να τα πληρώσει πίσω η τράπεζα που θα σώσουσιν στο μέλλον. Η κκελλέ του Κυπραίου εν μες την βούρκαν όποια απόφαση τζιαι να παρτεί.

Ερυκίνη είπε...

Ασέρα μου,

καταρχήν εγώ να πω ότι δεν είμαι του χώρου, εννοώ δεν ξέρω τι θεωρείται "κομμουνιστική" άποψη, (εξού τζαι η παρένθεση του "ότι θέλεις πε το").

Εγώ όπως εκατάλαβες εψήφισα τον Χριστοφκια τζαι εν αλήθκεια για τα πράματα που τον εψήφισεν ο κόσμος (πιστεύκω), δηλαδή το κυπριακό, έμεινεν πολλά σταθερός τζια νομίζω ούλλοι αναγνωρίζουν του το, το ότι επροσπάθησεν (τζαι μπορεί εσωτερικά κάποιοι να φκάλλουν σπυρούθκια για υποχωρήσεις τζαι μαλακίες, αλλα εξωτερικά τουλάχιστον ήταν απαραίτητο, έστω τζαι αν ούλλοι οι άλλοι εν το εκάμαν να πετύχουν οι προσπάθειες).

Για τη Λαική τζαι πάλε εν το κατέχω το ζήτημα. Εν εφκήκεν κάποιος να μας πει, κοιτάτε τούτη η κουβέντα εννά μας κοστίσει τόσα. Καταλάβω τούτην τη λογική (εν είμαι πουτζείνους που βιάζουνται να υποθέσουν κακές προθέσεις).

Παρόλα αυτά τούτα εν ριάλλια του κράτους. Δηλαδή το να μπούμε σε μιαν διαδικασία σαν τες άλλες χώρες, να βάλλουμεν ριάλλια σε ένα σύστημα που θα μείνει το ίδιον τζαι αύριο θα μας κάμει τα ίδια, εν βοηθά. Εννοώ αν θα θέλει η τράπεζα κάτι δις κάθε τρεις τζαι λλίον, εν θα μας κοστίσει παραπάνω που το να την αφήναμεν να πάει? Λαλώ το τούτον βάσει του τι γίνεται αλλού. Δεν είμαι οικονομολόγος έτσι δεν ξέρω, ας μας φκάλει κάποιος τη σούμα.

Ναι ίσως η άποψη μου ναν συναισθηματική, τζαι παράλογη, όπως θέλεις πε το, ρε παιδί μου εν μου κάθεται καλά τούτον το πράμαν. Αλλά έσιει τζαι κάποιαν βάσην. Κάποιοι λαλούν πως ότι επιβραβεύεται θα επαναληφθεί. Τζαι δεν γουστάρω να επιβραβεύεται τούτη η συμπεριφορά τούτων ούλλων που μας εβάλαν σε τούτην την κατάσταση που ότι τζι αν κάμουμεν όπως το λαλεί "η κκελλέ μας εν μες τη βούρκαν". εν λαλώ απαραίτητα να διαλύσουμεν τη χώρα για να τους τιμωρήσουμεν, αλλά εννά υπάρχει τρόπος να γινεί το ένα δίχα το άλλο, εννα μεν??

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,

Αν μου επιτρέπεις [και συνεχίζω χωρίς την άδεια ΣΟΥ] μερικά σχολιάκια πάνω στα όσα γράφεις:

1. Λες [για τον Χριστόφια και τους πολίτικους του αντίπαλους]: «…εν σε θέλουν, που προσωπικήν εμπάθειαν» Όχι φίλτατη και Συντρόφισσα Ερυκίνη. Εν τον θέλουν λόγω ταξικού μισούς επειδή γιατί θίγονται τα ταξικά τους συμφέροντα και πολλοί λόγω μαννοσύνης! Γιατί εν καταλάβουν ποιο εν το ταξικό τους συμφέρον! Τζι’ ΕΣΥ νομίζω πως εν τζιαιρός να δκιαβάσεις τζιαι λλίον Μαρξ. Για την ώρα μαθήματα και παθήματα Πολιτικής Οικονομίας μπορείς να πάρεις και ωδικώς από το Γιάννη Νεγρεπόντη, τον Μάνο Λοΐζο και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/01/22012-2012.html

2. Επίσης γράφεις: «ήσουν πολλά σόφτ τούτα ούλλα τα χρόνια…» --- Πολιτικά αφελής ήταν! Γιατί σ’ ένα κόσμο όπου <«οι λύκοι [είν’] αγκαλιά με τα σκυλιά» [link: http://www.youtube.com/watch?v=Q3_7JNU86m0] ΠΡΕΠΕΙ να δακκανεις τζιαι αν κλωτσάς τζι’ ο κόσμος ΣΟΥ [κοινωνικά και πολιτικά] να ‘ναι καθημερινά στους δρόμους!!! Γιατί τέλος πάντων «πόσες φωλιές νερού να συντηρήσουμε [από μόνοι μας] μέσα στις φλόγες» όταν οι άλλοι «με σπουδή φορτώνανε το εμπόρευμα», καθότι «πρόγνωσίς τους ασφαλής, θα πέσει η πόλις» [link: http://www.youtube.com/watch?v=9Kzzf2b6Ipw&feature=related] … Όντως «… θέλει ακόμη πολύ φως να ξημερώσει»

Ερυκίνη είπε...

Άνευ,

την άδειαν μου έσιεις την εσαεί.

το συντρόφισσα εν το επερίμενα :)). Που να τάκουεν τούτα η Μάνα, η οποία εμεγάλωσε σε τζείνην την περίοδο που κομμουνισμός, λέπρα το ένα και το αυτό. θα έφριττε!!

όπως και να έχει, ο Χριστόφκιας δυστυχώς εγίνηκεν τζαι στόχος προσωπικά. εννοώ θορούμεν τα. Που το Μαρίν τζαι μετά κατά βάση. Προφανώς έσιει τζαι άλλα πράματα που πίσω αλλά το σύνθημαν "να πεθάνει ο Χριστόφιας" δείχνει ότι εστοχοποιήθηκεν τζαι προσωπικά. τζαι εγώ λυπούμαι. Μάρξ δεν έχω διαβάσει (εκτός που κάτι αποσπάσματα της Δυσδαιμόνας). Θα έπρεπε.

όσο για δεύτερο σημείο συμφωνώ απόλυτα. η μάνα μου λαλεί καλός με τους καλούς κακός με τους κακούς. αλλά άτε, εν πολλά δύσκολον πράμαν να το κάμεις αν δεν είσαι έτσι πλάσμαν.

Beatrix Kiddo είπε...

Ρε μα περιπαίζετε μας? μόνο και μόνο που ήταν πολιτικά αφελής τότε ήταν λάθος, εν για πρόεδρος μιας χώρας που επήε, εν εδικαιούτουν να ήταν πολιτικά αφελής, αν ήταν να διοικήσει την Ουτοπία ήταν να τα καταφέρει! Όι πως οι άλλοι ούλλοι εν σωστοί, αλλά μεν εκμηδενίζουμε τις επιπτώσεις της προεδρίας του Ακελ απλά και μόνο επδ εν το Ακέλ, αριστεροί κουμμουνιστες ρομαντικοί! Διεκδικάς την εξουσία ενός τόπου και διοικάς την πραγματικότητα, όι οπως θα ήθελες μες τον νου σου να ήταν.