Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι γίνεται?

κάμνεις 4-5 μέρες να θκιεβάσεις ειδήσεις τζαι έρκουνται τα πάνω κάτω.

Πως γίνεται να εκάμαμεν αίτηση στο μηχανισμό ενώ 3 μέρες πριν οι ανακοινώσεις ήταν για δάνεια που Ρωσία, Κίνα τζαι κάμνουμεν ότι μπόρουμεν να το αποφύγουμεν? Εννά μας πει κανένας ίνταλως επάρθηκεν τούτη η απόφαση?

Τζαι γιατί κύριε μου το δάνειο μας εν 10 δις τζιαμέ που πριν μιαν εφτομάδαν εξέραμεν ότι το πρόβλημαν εν τα 1.8 δις της Λαϊκής?? Μήπως τζαι οι άλλες τράπεζες εν έτοιμες να ππέσουν τζαι εμεις βουρούμεν να τες σώσουμεν ούλλες (ας αίκουμεν μιαν να πάει ολάν) ή μήπως λέω μήπως τζείνα τα καλά παιθκιά θέλουν να μας δανείσουν τόσα που να μεν μπορούμεν να τα δώκουμεν πίσω??

Ελπίζω τουλάχιστον οι δικοί μας να μεν κάμουν ότι ο ΓΑΠ. να μεν το υπογράψουν νύχτα τζαι να μας πουν ύστερα που μήνες τι έγραφεν το παλιόχαρτον μέσα. Πριν να υπογράψετε ρε να μας πείτε ποιοι εν οι όροι να ξέρουμεν.

ΥΓ: μετά τζαι τα τελευταία σχόλια τύπου " να μεν αναλάβουμεν την προεδρία μια τζαι είμαστε που τζείνα τα γουρούνια που γυρεύκουν ριάλλια" θα έθελα να συμφωνήσω με τα λεγόμενα του Ασέρα κάπου ότι άλλην Ευρώπην μας εδείξαν τζαι άλλην μας εμπήξαν. Η Ευρώπη εσταμάτησε να λειτουργά δημοκρατικά εδώ τζαι καιρό, τζαι τα μέλη της δεν είναι ισότιμα έγινεν προφανές. Τζαι πολλά φοούμαι ότι επειδή εν τόσον ππαραόπιστοι, εν θα καταλάβουν ότι σκοτώνουν την Ευρώπην ώσπου να την κάνει ο πρώτος που μέσα τζαι να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος που λένε.

ΥΓ2: η σχέση εδούλεψεν το τζαι εκατέληξε ότι με την είσοδο της Κύπρου στο κλαμπ χαλά η τόσο πετυχημένη ονομασία PIIGS αλλά γίνεται μια άλλη ωραία (αλλά ανορθόγραφη) GIPCI.

16 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

http://www.tzimakos.gr/diskogr/shmaia/d17-b06.php

Ανώνυμος είπε...

Ο δανεισμός από την ΕΕ συνεπάγεται όρους που χαλούν την ιδεολογική καθαρότητα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Γι’ αυτό αναζητούσαμε ριάλια από άλλου, μπας και γλυτώσουμε τα απαραίτητα ανταλλάγματα.
Κατ΄ αναλογία, αν κάποιος γυρεύει που να κάνει διδακτορικό, και επιλέγει να το κάνει στο πιο χαλαρό σχολείο, για να το έχει, αντί να πάει σε ένα σπουδαίο σχολείο του οποίου θα βαρεί το δίπλωμα.
Τα 10 δις είναι από μόνα τους απάντηση στο κατά πόσον για το πρόβλημα μας ευθύνονται (μόνο) οι τράπεζες.

Ήδη έχει ζητήσει και η Τράπεζα Κύπρου στήριξη. Light στήριξη.

Ερυκίνη είπε...

Στροβολιώτη,

τους όρους εν τους θορώ ιδεολογικά τζαι ελπίζω τζαι εύχομαι να μεν τους θορούν τζαι οι άρχοντες έτσι (γιατί εν πελλάρα). Θορώ τους πρακτικά. Τι σημαίνουν.
Τζαι προς το παρόν, εγώ εν ξέρω ποιοι εν τούτοι οι όροι αλλά θέλω να τους μάθω. Αν οι όροι εν τύπου ελλάδα δηλαδή α) λιτότητα κυρίως για τους πουκάτω (δηλαδή εν κόφκουμεν που τους υψηλόβαθμους), τζαι β) ιδιωτικοποίηση (που για μιαν μικρήν αγορά σαν την κύπρο εν νομίζω ότι θα εβοηθούσεν,
τότε ευχαριστώ δε θα πάρω.

Έννεν ιδεολογικό το ζήτημα. Αλλά πρέπει να ξέρουμεν τα ανταλλάγματα. Αν το σπουδαίο σχολείο για να έσιει βαρύτητα πιέζει τόσον πολλά το πλάσμα που καταλήγει με νευρικό κλονισμό σε κανένα ίδρυμα τότε ξίκκος σου το διδακτορικό.

Δεν λαλώ ότι εν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Απλά δεν πιστεύκω ότι είμαστε σε τέτοιο σημείο που δεν μας παίρνει να διαπραγματευτούμεν. Εν για μένα προφανές το παιχνιδάκι που παίζεται στην Ευρώπη τζαι γιατί ακολουθούνται παντού τα ίδια μέτρα (ακόμα τζαι αν ξέρουν ότι εν βοηθούν).

Τζαι μια απορία. Τούτον που λαλείς εν ότι με τα 10 δις θέλουμεν να καλύψουμεν τζαι τρύπες του δημοσίου. Ποιες εν τούτες οι τρύπες? πόσα ριάλλια ένουν? Γιατί πες 6 δις (άμαν φκάλεις τζείνα των τραπεζών) για την μικρή μας οικονομία εν πολλά ριάλλια. Εν νομίζω να εν οι πιερωμές των Δ.Υ. για οι συντάξεις? ένουν?????

Anef_Oriwn είπε...

Ν’ αγιάσει το στόμα ΣΟΥ Ερυκίνη τζιαι το shέριν ΣΟΥ που τα γράφει, γιατί άμα τα λαλούμεν εμείς, λαλούν ΜΑΣ [κάτι τύποι όπως τον Strovolioti] ότι έχουμε «ιδεολογικές αγκυλώσεις»!!!

Αναφορικά με τα «λεγόμενα» του Aceras για την Ευρώπη ότι «άλλην Ευρώπην μας εδείξαν τζαι άλλην μας εμπήξαν», [θυμάσαι που το έγραψεν;] προσωπικά θεωρώ ότι έτσι ήταν πάντοτε η φυσώ της καπιταλιστικής Ευρώπης, απλώς οι [μακροί] περίοδοι ευμάρειας κάλυπταν τη ασχήμια της και δεν βλέπαμε όλ’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα!!!

Noor είπε...

«πρέπει να ξέρουμεν τα ανταλλάγματα» - συμφωνώ. Και αυτό θα ήταν, για μένα, το κυρίως πρόβλημα με τα δάνεια από Ρωσία / Κίνα. Εσύ κι εγώ δεν θα μαθαίναμε ποτέ τι είδους ανταλλαγμάτα και εξυπηρετήσεις υποσχέθηκαν για να πάρουν τα λεφτά. Το Μνημόνιο τουλάχιστον θα μπορείς να το βρεις κάπου και να το διαβάσεις!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δεν τους βλέπεις ιδεολογικά, ο Χριστόφιας όμως αυτό ακριβώς κάνει – άσχετο αν οι υπουργοί του προφανώς αντιλαμβάνονται καλύτερα τι γίνεται.

Οι συστάσεις, που θα ποσοστικοποιηθούν και μάλλον θα γίνουν όροι της βοήθειας είναι αυτοί:

«…ζητείται η λήψη πρόσθετων μέτρων για να επιτευχθεί διατηρήσιμη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος το 2012, καθώς και πιο αυστηρός έλεγχος των δαπανών, μείωση του δημοσίου χρέους, βελτίωση της φοροσυλλεκτικότητας και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ζητείται, επίσης, εναρμόνιση της εποπτείας των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν για τις εμπορικές τράπεζες και ενίσχυση των κανονιστικών διατάξεων για την αποτελεσματική ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να περιοριστεί η έκθεση του χρηματοπιστωτικού τομέα σε εξωτερικές κρίσεις.»

Δεν θα έχουμε όρους ανάλογους της Ελλάδας, γιατί το πρόβλημα μας είναι μικρότερο.

Φυσικά θα διαπραγματευτούμε! Αλλά σε τούτα τα πράματα, όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Ο δικός μας απλώς *δεν* ήθελε να μπει στη διαδικασία, άφησε τα πράγματα να φτάσουν στο επίπεδο του αναπόφευκτου, και τώρα φυσικά, έχουμε λιγότερα ατού!

Τα επιπρόσθετα ριάλια αφορούν κυρίως αποπληρωμή υφιστάμενων χρεών. Περίπου 5 δις τα επόμενα δυο χρόνια + τα ελλείμματα.

Οι μισθοί των δημοσίων είναι περίπου 4 δις για το 2012.

Ανεφ, ναι έχετε.

Ερυκίνη είπε...

@Άνευ
Δεν ξέρω. Κάποιοι αχάπαροι πάντως άλλα εβλέπαν στην Ευρώπη, των λαών, του πολιτισμού, της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, τζαι ιδεών, όι μόνο ριαλλιών. Κάποιοι εβλέπαν την Ευρώπη σαν μια οικογένεια. Απογοήτευση.

@Νοορ
τι να πω? έσιεις δίκαιον. εν γέλοιο να πιστεύκει κανείς ότι εννά σου δώκει κανένας λεφτά έτσι που την καλήν τους την καρκιάν. Τζαι τούτον εν που με εκνευρίζει/ανησυχεί/πιστεύκω πρέπει να είμαστεν πολλά σε εγρήγορση. το ότι στην ουσία δεν μας λαλούν τίποτε. Εννοώ, δεν υπάρχει διαφάνεια στο τι συζητιέται, δεν μας λαλούν ξεκάθαρα ποιοι εν οι όροι.

@ Στροβολιώτη,

αν εν έτσι όπως λαλείς, γιατί τελικώς εστραφήκαμεν στο Μηχανισμό? εν καταλάβω τι επαίχτηκε ακριβώς.

Τζαι εγώ διαφωνώ (δίχα να καταλάβω οικονομικά) με τη λογική του "αρκήσαμεν" τζαι "εκαθυστέρησεν ο χριστόφκιας", τζαι πάλε όι επειδή υποστηρίζω τον Χριστόφκιαν, αλλά γιατί πιστεύκω ότι θα ήταν στο συμφέρον μας να εκρύφκαμεν όσον μα όσον μας παίρνει. Γιατί η πολιτική που εφαρμόζει η Ευρώπη εν προφανώς λάθος τζαι σε κάποια φάση όσον ζορίζουν τα πράματα παραπάνω θα αναγκαστούν να την αλλάξουν γιατί σύντομα μια που τες μιάλες χώρες θα σκάσει.

εξάλλου μέτρα εξυγίανσης εν τζαι πρέπει να σε αναγκαζει ο τοκογλύφος με το πιστόλι στον κρόταφο, αν εθέλαμεν επαίρναμεν τα τόσα χρόνια πριν. Δηλαδή πρέπει να μας πει η Ευρώπη να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή? Τζαι δαμέ ούλλοι εκάμαν φάουλ, εννοώ ούλλες οι κυβερνήσεις, γιατί υπάρχουν πράματα που εγίνουνταν τζαι γίνουνται χρόνια. Τζαι εμείς φταίμεν γιατί ήμασταν στο "ούσσου".

όσο για τους όρους. Αν καταλάβεις, τι εννοεί με το
"...εναρμόνιση της εποπτείας των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν για τις εμπορικές τράπεζες"?

ΥΓ: το χρέος μας πριν να σκάσουν οι τράπεζες τζαι να χρεωννούμαστεν ποτζεί ποδά να τους τα δώκουμεν ήταν αρκετά πιο χαμηλό που άλλες χώρες της ΕΕ. πριν 10 χρόνια ήταν κατά 10% υψηλότερο τζαι πρόβλημαν δεν είσιεν. Γιατί λαλούν μας να το μειώσουμεν?

Disdaimona είπε...

Ο δικός μας απλώς *δεν* ήθελε να μπει στη διαδικασία, άφησε τα πράγματα να φτάσουν στο επίπεδο του αναπόφευκτου, και τώρα φυσικά, έχουμε λιγότερα ατού!

είπε ο Στροβολιωτης...

ενω για παραδειγμα ο Ραχόι πηρε απο μονος του μετρα, οπως ηθελε η αντιπολιτευση, και ακολουθως η αντιπολιτευση και ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ θεοποιησαν τον μαστρο Ραζόι που πηρε εγκαιρα μετρα, οπως θα επρεπε να παρουμε κι εμεις.

Τωρα λυστε μας τζαι την απορία μας γιατι η Ισπανία καταφευγει στο Μηχανισμο την ιδια μερα μαζί μας!!

Το γεγονος οτι τα λεφτα του δημοσίου επαιξεν τα ο κάθε Βγενοπουλος και ο καθε Ορφανιδης στο τζογο τζαι εχαθηκαν, τζαι εβουραν το κρατος να καλυψει τα "νομιμα τραπεζικα καζινα" με αποτελεσμα να την πληρωσει ολοκληρη η χωρα,...ουτε το συζητουμε!!

Γιατι να πληρωσω εγω το συστημα που λεει πως τα κρατη δεν εχουν ΚΡΑΤΙΚΕΣ τραπεζες ωστε να διασφαλίζεται ο ΚΟΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ τζαι να τα επενδυει ο καθε ππεζεβεγκης οπως θελει, να τα χανει τζαι μετα να μεν εχουν οι γονιοι μας πανω που 350 ευρω σύνταξη!!!

εν μαζί που τα εδουλεψαν; με την Μερκελ, τον Σόιμπλε τζαι τον Βγενοπουλο;;

Anef_Oriwn είπε...

Strovolioti,

Η μεγάλη πλάκα είναι που προσπαθείς αν ΜΑΣ πείσεις [λες τζι’ έχεις να κάμεις με μωρά του Δημοτικού] ότι ΕΣΥ εν έχεις «ιδεολογικές αγκυλώσεις»!!! ΕΣΟΥ τζι’ αν έχεις, που εκόλλησες πα’ στον νεοφιλελευθερισμό!!!

Ανώνυμος είπε...

Ερυκίνη,

Στραφήκαμε προς τον μηχανισμό γιατί κάποιοι δεν μας δίνουν προς το παρόν ριάλια, και μέχρι τέλος του μήνα πρέπει να διευθετηθεί τουλάχιστον το ζήτημα των τραπεζών.

Μα γιατί να καθυστερήσουμε, ή να χωστούμεν; Οι συστάσεις της ΕΕ έγιναν ήδη δεκτές με υπογραφή του Χριστόφια από πέρσι. Δείχνοντας όμως όσο αναξιόπιστος είναι, ένα χρόνο μετά τις βρήκε πάλι σχεδόν ακριβώς τις ίδιες αφού εν τω μεταξύ δεν άφησε να γίνει τίποτα. Και εξ άλλου οι συγκεκριμένες συστάσεις δεν λένε κάτι παράλογο – αν μπορείς να σκεφτείς ορθολογιστικά.

Η Ευρώπη *δεν* είναι τοκογλύφος. Αντίθετα η Ευρώπη έρχεται να σε στηρίξει με 3% για να *μην* πάεις στους τοκογλύφους των 17%.

Για τα συνεργατικά εννοεί πως πρέπει να υπάρχουν τα ίδια (και άρα αυστηρότερα), κριτήρια αξιολόγησης των χαρτοφυλακίων τους με αυτά των τραπεζών. Ο Χριστόφιας πάλι αντιδρά γιατί θεωρεί πως ο ρόλος των συνεργατικών είναι διαφορετικός από αυτό των τραπεζών…

Το χρέος είναι μόνο μία παράμετρος της δημοσιονομικής εικόνας μιας χώρας. Η Ιαπωνία ας πούμε χρωστά σχεδόν 200% του ΑΕΠ, αλλά κανείς δεν τη λέει παττισμένη, πρώτον γιατί υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη της δυνατότητα για ανάπτυξη και αποπληρωμή (κάτι που *δεν* έχουμε και αποτελεί το μεγαλύτερο μας μειονέκτημα) , και επίσης γιατί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι από Ιαπωνικές πηγές, και άρα δεν επηρεάζονται άλλες χώρες.

Ανεφ, το μόνο που κάνω είναι να περιγράφω τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα. Δεν κάνω πολιτική.

osr είπε...

strovolioti πραγματικά εν εξοργιστικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τα πράγματα

σκέφτου τι επιχειρήματα χρησιμοποιείς:


"Τα 10 δις είναι από μόνα τους απάντηση στο κατά πόσον για το πρόβλημα μας ευθύνονται (μόνο) οι τράπεζες."

τι ακριβώς εν τούτον τάχα;

επειδή το κράτος εννα πιάει 10 δις τι σημαίνει τούτον

ας βάλουμεν κάτω κάποια μικρούλικα στοιχεία τζαι να μεν λαλούμεν αερολογίες όπως κάμνεις εσύ

δαμέ εν ο προυπολογισμός με στοιχεία τζαι όι αέρας κουπανιστός

http://www.mof.gov.cy/mof/mof.nsf/307626BFB1780E78C22577A0001D5AC9/$file/budget%202011%20press%20%5BCompatibility%20Mode%5D.pdf

σελίδα 16 τα έσοδα σελίδα 17 τα έξοδα

η κύπρος το 2010 είχε έσοδα 5 δις 707 εκατομύρια

τζαι έξοδα 7 δις 936 εκατομύρια

άρα πρωτογενές έλλειμμα

2 δις 200 εκατομύρια

ας κάμουμεν έναν γαμημένο μικρούλικο υπολογισμό

η κωλολαική που φταίει αποκλειστικά η ίδια ήδη πήρε που το κράτος 1,8 δις

ο έτερος μεγαλοτοκογλύφος ζητά μισό δις

οππ μα τούτον εν ούλλον το πρωτογενές έλλειμα ρε γαμώ την κοινωνία μου γαμώ

τζαι μεν ξεχνάς τζαι τα 3 δις που λήγουν το νιόβρη του 2012 που εννοείται ότι εν εμείς οι μαλάκες που εννα τα πληρώσουμε πάλε

ποιος στον γαμ#$%^%$στο φταίει στροβολιώτη με τις ιδεολογικές παρωπίδες;

α ναι φταίν οι δημόσιοι υπάλληλοι αφού λαλείς το τζαι πάρακατω ολάν

ας δούμε πάλε καποια μικρούλικα στοιχεία που τον προυπολογισμό τζαι οι κλανιές που πετάσσεις συνέχεια

για το 2010 ΣΥΝΟΛΙΚΑ οι μισθοί αλλά και όλες οι συντάξεις ανήλθαν στα 2 δις 600 εκατομύρια

άρα είναι περίπου στο μισό του προυπολογισμού

άρα πάει περίπατο ότι τάχα φταίν οι δημόσιοι υπάλληλοι τζαι όι οι τοκογλύφοι οι φίλοι σου που επαττίσαν το κράτος

ας δούμεν τζαι κάποια άλλα όμορφα στοιχεία

ο γιώρκος ο πάμπος η αντρούλλα τζαι η δοξούλα ως φυσικά πρόσωπο επληρώσαν φόρους στο κράτος

608 εκατομύρια

ούλλες οι χιλιάδες χιλιάδων χιλιάδων εταιρειών νομικά πρόσωπα που διακινούν δισεκατομύρια δισεκατομυριών και έχουν κέρδη απίστευτα αν το έβρεις πόσα επληρώσαν

655 εκατομύρια!!

δηλαδή ο κάθε γιώρκος μισθωτός επλήρωσεν τους ίδιους φόρους με τον παρασκευαδίδι κοντράκτορς λτδ πχ

ναι ρε γαμώ το έχεις δίκαιο

εν οι δημόσιοι υπάλληλοι που φταιν για ούλλα

σαν δεν ντρέπεστε τζαι λλίο ρε γμτ αντί να φκάλετε τον σκασμό μιλά τζαι ο νικολάκιος ο άθλιος

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΡ, πριν να γράφεις τα ωραία και τα γραφικά σου, κάμε κανένα φροντιστήριο: άλλο τα έσοδα και τα έξοδα του έτους, και άλλο τα χρήματα που απαιτούνται για στήριξη των τραπεζών. Αυτά *δεν* περιλαμβάνονται στα έξοδα και στο έλλειμμα.
Φαίνονται, και συνεπώς αυξάνουν όμως, το δημόσιο χρέος.
Αντιλαμβάνεσαι (υποθέτω), πως ακόμα και να μην υπήρχε το πρόβλημα των τραπεζών, η διατήρηση ελλειμμάτων χωρίς ικανοποιητική ανάπτυξη οδηγεί πάλι σε αδιέξοδα.

osr είπε...

http://www.mof.gov.cy/mof/mof.nsf/307626BFB1780E78C22577A0001D5AC9/$file/budget%202011%20press%20%5BCompatibility%20Mode%5D.pdf

σελίδα 17
τίτλος Δημόσιες Δαπάνες

στο σημείο 5 γράφει τα εξής:
5. Εξυπηρέτηση Δημόσιου χρέους 655,003 εκατομύρια

νομίζω ούτε καν τουτα που λαλείς ότι ξέρεις εν τα κατέχεις

το κράτος θα δανειστεί για να καλύψει τις γαμημένες κωλοτράπεζες τοκογλύφους τζαι άρα θα τα φορτωθεί ο φορολογούμενος μέσω των δημοσίων δαπανών

ή δεν ξέρεις τι γράφεις ή σκόπιμα προσπαθείς να παραπλανήσεις

οπότε 1,8 Δις για την κωλολαική συν το μισό δις για την τράπεζα κύπρου θα τα φορτωθεί ο φορολογουμένος

Ανώνυμος είπε...

Ρε κουμπάρε, έππεσες που έππεσες μέσα στον λάκκο, μεν σκάφτεις παραπάνω: η εξυπηρέτηση του χρέους αφορά τόκους επί των λεφτών που χρωστά το κράτος της Κυπρουλλας.
Χαλάς την εικόναν σου πάντως :) είναι και οι λοιπές σου θεωρίες τόοοοσο τεκμηριωμένες;

osr είπε...

κατανοητή η αμηχανία σου τζαι εξου τζαι οι μαλακιούλες που λαλείς

"η εξυπηρέτηση του χρέους αφορά τόκους επί των λεφτών που χρωστά το κράτος της Κυπρουλλας.¨


ακου τι λαλεί ο άνθρωπος

τζαι τα λεφτά που χρωστά το κράτος της κυπρούλλας πόθεν εννα τα έβρει γιοκκα μου;

ενεν που τα δημόσια έσοδα;;; δηλαδή που τις φορολογίες που πληρώνουν εξίσου τα φυσικά πρόσωπα τζαι ούλλες τούτες οι χιλιάδες χιλιάδων εταιρειών;

δηλαδή το κράτος που εννα δανειστεί 1,8 δις για την κωλολαική τζαι μισό δις για την τραπεζα κύπρου

που στον γαμο$$%%#$#@στο εννα τα έβρει;


έχει δύο επιλογές να τα πιάει κατευθείαν που τα δημόσια έσοδα

ή να τα πιάει με δάνειο

τζαι στις δκυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα εν το ίδιο
τούτα ούλλα εννα επιβαρύνουν τα δημόσια έξοδα του κράτους

να δούμε τι άλλη εξυπνοβλακεία εννα σκεφτείς να σύρεις πιον

Ερυκίνη είπε...

Συγγνώμη για την καθυστερηση, ήμουν εκτός που ίντερνετ για λλίες μέρες.

@ Στροβολιώτη,
Για μένα ο Χριστόφκιας εν έπρεπεν να υπογράψει ούτε πέρσι. Ούτε μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαμεν. Υποθέτω γιατί είμαστεν πολλά μιτσιοί μέσα στην Ευρώπην τζαι πάμεν με το ρεύμα (άλλωστε ούλλοι οι Ευρωπαίοι υπογράψαν τα). Παρόλα αυτά σε μια διάλεξη στο πανεπιστήμιο δαμέ είχαμεν έναν πολιτικό που την ΕΕ που εμίλησε για την κρίση τζαι επαραδέχτηκε στο τέλος (με σιήλλια ζόρκα) ότι οι αποφάσεις εντάξει παρά το ότι εν "τέλειες τζαι εγινήκαν δεκτές που ούλλους" στην ουσία ο τρόπος που επαρθήκαν παραβιάζει τον τρόπο που υποτίθεται ότι λειτουργά η ΕΕ. ο ίδιος είπεν ότι επιάν το Σύμφωνο λλίον πριν να ψηφίσουν.

Τζείνον που θέλω να πω εν ότι η απόφαση που τάχα έσιει τη νομιμοποίηση ούλλης της Ευρώπης για το πως χειριζούμαστεν την κρίσην δεν επέρασεν ουσιαστικά που ούλλους, δεν εδημιουργήθηκεν δημοκρατικά. Τζαι δεν θεωρώ ως πολίτης της ΕΕ ότι είμαι υποχρεωμένη να την ακολουθήσω.

όσο για το τι λεν οι συστάσεις... κάποια πράματα προφανώς εν λογικά πχ. φοροδιαφυγή αλλά επαναλαμβάνω, μπορούμεν να την κάμουμεν τζαι μόνοι μας (άμαν οι πολιτικοί τζαι ο κόσμος που τους ψηφίζει αποφασίσουν το). Εγώ περιμένω να φκει μια λίστα στα ΜΜΕ (πριν να δεσμευτούμεν για πράματα) που να λαλεί τούτα τζαι τούτα θέλουν να κάμουμεν.

Η κατάλυση του κράτους στα πλαίσια της "εξυγίανσης", που θορούμεν να γίνεται αλλού για μέναν είναι παράλογο. τζαι όι δεν είναι ορθολογιστικό. Ζω στην Ευρώπη, είδα τους, είδα τες αποκρατικοποιήσεις ίντα ωραίες που ένουν. Τζαι είπα που μέσα μου "σιήλλιες φορές κύπρος". υπάρχει μια ηλίθια θεώρηση, που την ακούω που κάποιους κυπραίους, "αν ιδιωτικοποιηθεί κάτι εννά γινεί καλά αφού οι κυβερνητικοί εν άχρηστοι κλπ κλπ." Προτιμώ να βελτιώσουμεν την αποτελεσματικότητα του δημοσίου παρά να το καταλύσουμεν εγώ προσωπικά. αλλά βέβαια τι θα καμουν οι εταιρείες??

Τέλοσπάντων, μακρυγορώ. το θέμαν είναι ότι δεν πιστεύω πως θα μας ζητήσουν μόνον "λογικά" πράματα, θα μας ζητήσουν τζαι "παράλογα" γιατί έτσι εν το παιχνίδιν τους. Αν τους έκοφτεν πραγματικά να ισοζυγιάσουν οι λαοί της Ευρώπης εν θα εσυνεχίζαν τούτην την πολιτική.