Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Χτυπήματα..

Ο Βέλγος συνάδελφος του γάλλου παρέα προχτές μετά που τη δεύτερη στη ζωή του επίσκεψη στην Κύπρο (για συνέδριο) είπε μου ως τελικό συμπέρασμα για τη νήσον μας, ότι εντάξει:

"... it wouldn't be my preferred holiday destination". 

IN YOUR FACE (που λαλούν τζαι οι εγγλέζοι) αχάπαροι ιδιοκτήτες παραλιακών τουριστικών εστιατορίων/μπαρ/καφέ που κοττάτε του τουρίστα χαμηλήν ποιότητα αλλά πανύψηλες τιμές επειδή ως ττόππουζοι νομίζετε ότι ούλλοι οι άλλοι εν παλαβοί τζαι εσείς είσαστεν έξυπνοι. 

IN YOUR FACE αχάπαροι ιθύνοντες που τόσα χρόνια δεν εσυγκινηθήκετε να κάμετε κάτι αξιόλογο που να ελκύσει τουρίστες πχ. πραγματικά μουσεία όι τούτα που έχουμεν να παραπαίουν που παεννουν τα πλάσματα τζαι περιπαίζουν μας ύστερα. 

έτα τωρά.

ΥΓ: κατά τα άλλα εντυπωσιάστηκε που το ΠανΚυ (εδώ αίσθημα υπερηφάνιας) τζαι το επίπεδο της έρευνας. τζαι το φαίν εννοείται.
ΥΓ: εν λλίον αστείο βέβαια του άλλου να του ξινίζει τζαι σέναν να τρέχουν τα σάλια σου τζαι να λαλείς "άτε πότε εννά πάω, πότε εννά πάω", αλλά συμβαίνει σε ούλλους υποθέτω.

6 σχόλια:

Noor είπε...

Φρόντισε μόνο να μη μας δυσφημίζει σε όλο το Βέλγιο ο παρέας! Και να φανταστείς αυτός θα είδε τη Λευκωσία όπως την σουλούπωσαν άρον άρον για την Προεδρία...
Πάντως είχα κι εγώ την εμπειρία να ξεναγώ (ακαδημαϊκό) κόσμο στην Κύπρο και το μόνο που να τους εντυπωσιάζει να είναι το ΠανΚυ!

Moonlight είπε...

Αντρέπουμαι πάρα πολλά, άμα χρειαστεί να γυρίσω κόσμο προϊδεάζω τους αρνητικά για να μεν απογοητευτούν/μουρμουρούν ύστερα..... Τι να κάμουμεν....
Αντρποή...

Ερυκίνη είπε...

Noor
δε νομίζω ρε. μιλούμε ο άνθρωπος έκαμεν αρκετά πράματα στο νησί, συμπεριλαμβανομένης κατάδυσης στο Ζηνοβία τζαι ποδηλασία που πάφον ως λάρνακα μέσω Τροόδους κάτι τέθκοιον. Απλά ο άνθρωπος που εσιει εμπειρίες τζαι που άλλες χώρες λαλεί το λογικό, "εν όμορφα, αλλά έσιει τζαι πιο όμορφα με πιο πολλά πράματα να κάμεις". εμείς έχουμεν λλίον την εντύπωσην ότι είμαστεν το κέντρον της γης αλλά εν είμαστεν. τζαι το πως χειριζούμαστεν τους τουρίστες αντί να βοηθά κάμνει τα σιηρόττερα.

Το ΠανΚυ αστεία αστεία κάμνει τεράστιαν εντύπωση.

moonlight
εν μου έτυχεν ακόμα να γυρίσω άλλον πλάσμαν πέραν της σχέσης. αλλά ναι μερικές φορές κάμνω το τζι εγώ, γιατί ειδικά πλάσματα που κρυές χώρες νομίζουν ότι εννά παν στον παράδεισο τζαι αν μη τι άλλον προσπαθώ να τους προετοιμάσω για πράματα που θεωρούν δεδομένα, πχ. ότι εν έσιει τρένα. Τζαι μείνισκουν χάσκοντα βέβαια. Τι να πεις???

Ανώνυμος είπε...

να μην μας ξαναέρθει δεν πειράζει! ...και λίγος σεβασμός στον τόπο μας δεν βλάπτει. enough με τα κόμπλεξ κατωτερότητας και το αυτομαστιγώμα.

Ανώνυμος είπε...

ιντα πον τουντο πανκυ ρε παιθκια;

Ερυκίνη είπε...

@Ανώνυμε α

Κανένα αυτομαστίγωμα τζαι κανέναν κόμπλεξ κατωτερότητας. πραγματικότητα. εμέναν ενοχλεί με το να "μεν μας ξανάρτει" όι για τζείνον, τι με κόφτει άλλωστε, αλλά για μας που ζούμεν στη νήσο. Τι εννοώ? Αν δεν μπορούμε να ελκύσουμεν τούτου του είδους τους τουρίστες, που δεν τους κόφτει μόνον ο ήλιος τζαι η θάλασσα αλλα τζαι τα μουσεία τζαι δραστηριότητες πέραν των θαλάσσιων σπορ έχουμεν πρόβλημα.
Δεν είναι κόμπλεξ, πιστεύω ότι μπορούμεν να είμαστεν τέθκοιος προορισμός, πιστεύκω ότι έσιει πάρα πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους πχ. στο νησί. Αλλά εν θέμαν πολιτικής βούλησης το δεν προωθούμεν τούτα τα ταλέντα (πχ. με το να φτιάξουμεν ένα μουσείο μοντέρνας τέχνης), όι μόνον για τους τουρίστες αλλά τζαι για μας που ζούμεν τζιαμέ τζαι μπορεί να θέλαμεν το σάββατο μας αντί στο μολ να το επερνούσαμεν στο μουσείο.
Το να πεις "ε καλά ας μεν έρτει αφού εν του αρέσκουμεν" εν για μέναν μια παραίτηση που την προσπάθεια να γινούμεν καλλύττεροι ως κοινωνία, να αναπτυχθούμεν αν θέλεις, όι μόνον για τους τουρίστες. Για μας πρώτα.

@ ανώνυμος β

ωωωωω. ίνταλως φαίνεται το πλάσμαν που δεν με διαβάζει χρόνια :))). ΠανΚυ εν το Πανεπιστήμιο Κύπρου