Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αν εκατάλαβα καλά...

Δεν υπάρχει υποψήφιος στες εκλογές που να προτείνει άλλον οικονομικό πρόγραμμαν που τζείνον του Μνημονίου (εκτος που την ΕΡΑΣ που ακόμα εν εκατάλαβα αν θα κατέβουν στες εκλογές ή όι).

Ότι γίνεται, γίνεται με την συναίνεση ούλλων. Τζαι εν θα σταματήσει με τες εκλογές (για τζείνους που έχουν φαντασιώσεις). Βασικά ότι τζι αν ψηφίσουμεν, εν την γλυτώνουμεν.

(τζαι υπάρχει εναλλακτική επιλογή, πάντα υπήρχεν τζαι ακόμα υπάρχει. Απλά η εναλλακτική απαιτεί α) που τους πολιτικούς να κάμουν κάτι ουσιαστικό, τζαι τούτον έννεν μέσα στες δραστηριότητες τους τζαι β) που ούλλους τους υπόλοιπους αλλαγή ρότας, που είμαστεν πολλά βαστούμενη κοινωνία για να προχωρήσουμεν σε έτσι πράματα. Δυστυχώς όσον πολιτικοί τζαι πολίτες φαντασιώννουνται την Κύπρο ως έναν "χρηματο-πιστωτικόν κέντρο" τζαι λίαν συντόμως ως "ενεργειακόν παράγοντα στην περιοχή" τζι όι σαν τη γη της λεμονιάς τζαι της ελιάς που ήμασταν πάνταν, τα μνημόνια θα εν πάντα ο μόνος δρόμος.)

8 σχόλια:

noor είπε...

Τι είναι η ΕΡΑΣ; Από το ότι δεν την έχω καν ακουστά (ΟΚ, είμαι ξενιτεμένη, αλλά ενημερώνομαι αρκετά), καταλαβαίνεις τι πιθανότητες έχουν να κάνουν κάτι στις εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Διαλύσαμε την παραγωγική δραστηριότητα και νομίσαμε ότι θα ζούμε για πάντα από την διακίνηση των χρημάτων.

Κανένας δεν μπορεί να σκεφτεί έξω από αυτά τα πλαίσια. Όλοι μας τρομοκρατούν και μας πλασάρουν λύσεις προ- μαγειρευμένες, προ-δοκιμασμένες και συνάμα εξ ορισμού αποτυχημένες, γιατί δεν μπορούν να δουν τον άλλο δρόμο, τον δύσκολο και κακοτράχαλο που θέλει δυναμική και μαστοριά για να τον ανεβείς. Αλλά και @ρχίδι@.

Ερυκίνη είπε...

@Νοορ,
ούτε εγώ ξέρω πολλά καλά. Που το μπλογκ τους ξέρω ότι εν κατά του Μνημονίου. Νομίζω εν αριστεροί που προσπαθούν να οργανωθούν εκτός ΑΚΕΛ, αλλά δεν ξέρω ούτε εγώ πολλά. το πιο πιθανόν εν ότι δεν είναι κομμά καν (ακόμα τουλάχιστον)

@ ανώνυμος
ακριβώς. Τζαι εν πολλά θλιβερό το πως τόσοι τομείς παραγωγικότητας πεθανίσκουν χωρίς την υποστήριξη/αντίδραση κανενός.
Εν κρίμα που θεωρείται υψίστης σημασίας ο εταιρικός φόρος (για να μπορούν να φοροοδιαφεύγουν οι πλούσιοι δαμέ τζι όι αλλού), αλλά όι η γεωργία, η βιομηχανία ένδυσης/υπόδυσης που επέθανεν εδώ και καιρό κλπ.

το γεγονός ότι η ιστορία της Ελλάδας, ακόμα τζαι οι φράσεις, οι λέξεις, επαναλαμβανουνται εν λυπηρό. Πέφτει τρομοκρατία για καταστροφή, κατάρρευση των πάντων. Το μνημόνιο παρουσιάζεται ως η μόνη λύση, τζαι οι περικοπές του σπάταλου κράτους απαραίτητες (ίντα παράξενον πάντα οι περικοπές εννεν στοχευμένες σε τζείνους που πιάννουν πολλά).
Τζαι ενώ η συνταγή απέτυχεν αλλού, προσπαθούν να πας πείσουν ότι σε εμάς σίουρα εννά πετύχει.
ο άλλος δρόμος απαιτεί τεράστιες αλλαγές. Απαιτεί α****α που λες τζι εσύ τζαι δεν ξέρω ποιος θα τον προτείνει. Καρτερώ. Ελπίζω.

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε θα πα να πιάεις τα τάσπια με τες πατάτες να τες φορτώννες στα κοτσινοχώρκα στην παραγωγική διαδικασία; Θα πά να πιάσεις δίσκο που εκρατούσαν οι γονιοί μας σαν δεύτερη δουλειά την νύχτα στες Αγιάνναπες εις τα τουριστικά για να φκάλουν διπλόν μεροκάματον. Θα φήννει η γεναίκα σου τα κοπελλούθκια στην γιαγιάν για να πααίννει στα χωράφκια να συνάει λουφκιά, πατάτες, καϊσιά για να συμπληρώννεται το διπλόν μεροκάματον της παραγωγής που δεν θα κανεί;

Ο θκιειός μου ο Γιαννής του Κ. ελάλεν μου πριν λλίον τζιαιρόν ότι τα τελευταία 4 χρόνια συνάει τα πορτοκάλλια τζιαι απλά πκιορώννει τους Βούλβαρους που τα συνάουν. Τα πετρόλαα για την άντλησην τζιαι για το πότισμαν εν για το χαττήριν των δεντρών. Κόφκει τα πορτοκάλια για να μεν ηππέφτουν πουκάτω τζιαι να ανκυκλώννουν αρρώσκιες. Πέρσυ είπεν τους να πα να τα συνάξουν τζιείνοι τζιαι να τα πουλήσουν για το μεροκάματον. Είπαν του όι. Άφηκεν τα τζιαι εππέσαν πουκάτω. Έσιει κανέναν που έσιει @@ να πάει να τα συνάξει όπως παλιά που ο τόπος έζιεν που την παραγωγικήν διαδικασίαν γέννημαν βούττημαν μες τα χωράφκια; Έτσι θεωρητικά @@ έχω τζιαι γώ :))

Άμαν εν να το κάμουμεν συγκεκριμένον όμως;; Έχω; έχεις; Τι θα κάμουμεν για να μετατραπούν τα πορτοκάλια του θκειού μου του Γιαννή σε πλούτον που θα αντικαταστήσει τα δισεκατομύρια που θα χάσει η οικονομία που τζιείνα που κλέφτουν οι τράπεζες μας που τους Ρ'ωσσους που φέρνουν τα λεφτά τους στον τόπον να τα πλύννουν στην Μεσόγειον που το γαίμαν τζιαι που το δρώμαν που βρωμούν λόγω του ότι τα εβυζάσαν παρασιτικά που τον Ρωσσικόν λαόν;
Αντέχει ο εργαζόμενος να ζήσει χωρίς την ντρόγαν του; Έναν ψηλόν μισθόν (σε σχέσην με τί πραγματικά παράγει) από κλεμένα λεφτά που αρτηρούσαν μέχρι εχτές του χρηματοπιστωτικού συστήματος τζιαι εδάνιζεν τα χαμηλότοκα; Άτε να δούμεν τί είναι διαθετιμένος ο "λαός" να βάλει τον κώλον του κάτω παράξει...

Ερυκίνη είπε...

@Ασέρας
έσιεις απόλυτο δίκαιο.
Εαν θα υπάρξει εναλλακτική πρέπει ναν συγκεκριμένη, με σχέδιο.
(τι έσιει το να συνάεις πορτοκάλια δηλαδή??)
Αλλά εν θα υπάρξει ή τζαι να υπάρξει θα υποστηριχτεί που 5-10 πλάσματα. Γιατί η πλειοψηφία καμία διάθεση δεν έσιει να αλλάξει τη ζωήν του. Μια αλλαγή τέθκοια εν μπορεί να συμβαδίσει με καινούργιο άι-φόουν κάθε χρόνο, τζαι σπιταρώνες τζαι ταξίδια στο Λονδίνο για ψούμνισμαν.

Αν δεν θέλει ο λαός να τα αφήκει τούτα ούλλα τζαι "να πάμεν 100 χρόνια πίσω" (αγαπημένη φράση τούτη), τότε μνημόνιο τζαι πάλε μνημόνιο.

ΥΓ. απο-ανάπτυξη εν σημαίνει απαραιτήτως πάμεν πίσω στον τζαιρόν των παππούδων μας. δηλαδή εν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη παραγωγή???

Disciple είπε...

Acera,
εγώ που εννα εφόρτωνα πατάτες; που εννα έκοφκα πορτοκάλια; εγώ που εν θέλω πολλά, φτάνει να εν καλά...εγώ γιατί εν έχω φωνή που να ακούεται;

εν θέλω μνημόνιο. ούτε τον αναστασιάδη. ούτε τον μαλλά. εν έσιει κανένα που να μεν εν καραγκιόζης τζιαι να έσιει αρχίδια να φκάλει ένα σχέδιο;

στεναχωρκούμαι γιατί κοιτώντας την ελλάδα, θωρώ την κύπρο του 2014..

Ερυκίνη είπε...

Update:
σήμερα στο ράδιο εκλαίετουν ένας κύριος του Συνδέσμου ντιβελοππερς ή κάτι τέθκοιον ο οποίος επροσπαθούσεν να μας εξηγήσει γιατί θα ήταν τραγικό να μειωθούν οι τιμές των ακινήτων (τζαι να αυξηθεί ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας). Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Επιχείρημα: "τζαι 50.000 να ππέσει έναν ακίνητο άμαν η τράπεζα εν διά δάνειον εν δώρον άδωρον, γιατί είτε 50 είτε 200 σιηλλιάες, πάλε θα θέλεις δάνειον".

Γιατί το δάνειον 50.000 και 200.000 εν το ίδιο. Ας πούμεν πως μπορούμε να ακούμεν κάτι τέθκοια τζαι να μεν φρικάρουμεν δεν ξέρω.

Οι ντιβελοππερς εννά φκουν να πουν να μεν ταραχτούν τα συμφέροντα τους γιατί θα επηρεαστεί η "ανάπτυξη" (η χρυσή λέξη). Μια ανάπτυξη που ήταν ούτως ή αλλιώς εντελώς εφύσικη. Το να έσιει μια κουκκίδα πας το χάρτη 1500 ντιβελοππερς δεν ήταν ποτέ φυσιολογικό.

Τζαι τζείνος ο πολιτικός που έσιει αρχίδια εννά πρέπει να τους πει σόρυ, το να επιβιώσουν τα πλάσματα που εν στο όριο της φτώχιας εν πιο σημαντικόν που την ανάπτυξην σας... Αλλά που??
Δεσποσύνη τζαι εγώ κατά τζι μας θορώ. Εννεν εγκληματικό ενώ ξέρουμεν να ακολουθούμεν τα ίδια βήματα??? Τι να πω...

Ερυκίνη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.