Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Μιτσιά-μιτσιά

- Το διάγγελμαν του Προέδρου εν το είδα (είχα τα καταθλιπτικά μου τούτες τες μέρες), αλλά εθκιάβασα ποτζεί ποδά στες εφημερίδες πάνω κάτω. Ο Τριμ πάνω κάτω είπεν τζείνα που με εκφράζουν. Αφού οι τράπεζες φταίσιν γιατί τες επιβραβεύουμεν με το να δεχούμαστεν αδιαμαρτύτητα τζαι αδιαμβισβήτητα το σώσιμον τους? (λες τζαι το να σώσουμεν μιαν τζαι να αήκουμεν τες άλλες να πάσιν έννεν επιλογή, ή να σώσουμεν υγιή κομμάθκια τζαι τα άλλα να χρεωκοπήσουν όπως εγίνηκεν με την Dexia, νυν Belfius δαμέ ή ρε παιδί μου να τες αήκουμεν ούλλες να πάσιν τζαι να γίνει που το κράτος εγγύηση καταθέσεων ως ένα ποσό, ώστε οι φτωχοί/μεσαία τάξη να μεν χάσουν τα ριάλλια τους έννεν πιθανότητες)

- Επίσης τα κλάματα του προέδρου εν θα τα σχολιάσω (λυπούμαι τον Χριστόφκια τωρά τελευταία γιατί δέχεται τόσην τόσην τόσην άδικη κριτική, εν τον υποστηρίζω, αλλά εν τόσον προφανής η στοχοποίηση που εν αντέχεται). Τα κλάματα όμως εθυμίσαν μου κάτι άλλα κλάματα που με ενοχλήσαν εξίσου τζείνου του εθνικού προδότη, περίπου 8 (πόσα??) χρόνια πριν. Τζαι καπάκι (εν η επέτειος του θανάτου του ή κάτι??) να ακούω κάτι μαλακίες στο ράδιο για το πόσο μεγάλος ηγέτης ήταν. Τζαι είσαι κάπως ή οι άλλοι εχάσαν επαφή με την πραγματικότητα ή εσύ, εν υπάρχει άλλη εξήγηση. Εντάξει επέθανεν ο άνθρωπος, ας πούμεν έναν ρεστ ιν πις τζαι κανεί, εν ανάγκη να τον ονομάζουμεν μεγάλον ηγέτη? εν του μάτς.


- Εν τω μεταξύ ακόμα δεν εκατάλαβα γιατί ψηφίζουνται ήδη νομοσχέδια για το Μνημόνιο πριν καν να ψηφιστεί. Ίντα μπου είμαστεν τα σπάσματα που θκιαβάζουν το επόμενον κεφάλαιο πριν να το κάμει ο δάσκαλος στο μάθημα για να παίξουμεν τους έξυπνους?? είμαστεν παλαβοί ή κάτι?

- Εξεκινήσαν δε τα όργανα. Που καθόλου δεν αμφέβαλλα. Γιατί ρε παιδί μου οποιοσδήποτε που είσιεν κάτι (ανεξαρτήτως του πόσον δίκαιον ήταν που το είσιεν) άμαν το χάννει νιώθει ότι αδικείται. τζαι με όσα πρόκειται να έρτουν σύντομα πολλοί θα νιώσουν να αδικούνται. Μόνον που έσιει αδικίες τζαι αδικίες. έτσι έσιεις εποχιακούς που επιάνναν 1000 ευρώ τζαι τωρά χάννουν τη δουλειάν τους που εν μεγάλη αδικία τζαι καλά εκάμαν αν με ρωτά εμέναν που επίαν στη βουλή. Αλλά έσιεις τζαι δασκάλους που θα χάσουν που τον μισθόν τους κάπου μεταξύ 100 ευρώ τζαι 500 ευρώ, οι οποίοι πιάννουν που 2000 ευρώ εως 4500 η ανώτατη βαθμίδα. Που εννά μου πεις εννά τους φανούν εν θα τους φανούν? Προφανώς εννά τους φανούν αλλά υποθέτω όι όσον τζείνου που πιάννει 1000 ευρώ τζαι έσιει επίσης οικογένεια/δανεια κλπ. Επίσης, συγγνώμην έσιει δάσκαλον που πιάννει 4500??? Εγώ πάντως, τζαι λαλώ το με κάθε ειλικρίνεια, αν έπιαννα 4000 το μήνα θα εισηγούμουν οικειοθελώς να μου κόψουν το μισθό στα μισά τζαι να μεν απολυθεί κανένας άλλος δάσκαλος (γιατί ας μεν ξεχνούμεν έσιει περίπου 1000 που τους καρτερά απόλυση). Εκτός φυσικά αν τα τόσα ριάλλια εκάμναν με υλίστριαν τζαι εγωκεντρικήν.

- οι πιο γελοίοι δε εν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας. εντάξει κανενιού εν του αρέσκει το Μνημόνιο (εγώ είμαι κάθετα εναντίον), αλλά τζαι δίχα μνημόνιον ήρτεν ο τζαιρός τωρά που εζορίσαν τα πράματα, τζείνα που ήταν "ανώμαλα" να σταματήσουν να υφίστανται. Τζαι να υπάρχουν 1500 ντιβέλοππερς σε μιαν κουκκίδαν γην εν ανώμαλον. Τζαι όσον τζι αν προσπαθεί ο κύριος εκπρόσωπος των ντιβέλοππερς να υπερασπιστεί την τιμή των σπιθκιών ακόμα τζαι σε καιρόν κρίσης, δηλαδή πρέπει να είσαι αμοιβάδα για να πειστείς. Η κατάσταση εν τραγική τζαι με ή χωρίς μνημόνιο (εγώ θα ήλπιζα χωρίς) τζείνοι ούλλοι που τόσα χρόνια απολάμβαναν κέρδη που τη φούσκα πρέπει να τη φαν στα μούτρα τους, όι άλλοι να κερδίζουν τζαι άλλοι να τρων τη φάκκα. Φυσικά τούτα σε έναν θεωρητικά δίκαιον κόσμον όπου ότι έσπειρες θερίζεις.

Φυσικά ξέρουμεν ότι ο κόσμος ο συγκεκριμένος έτσι όπως ένι εν τα πάει τζαι τόσον καλά με την αντιστοιχία. Έτσι πρέπει κάπως να το πιέσουμεν το πράμαν.

UPDATE 13/12: τζαι που ούλλα τα νομοσχέδια φυσικά τζείνον που επήραν πίσω να το ξανασκεφτούν ήταν ο φόρος ακίνητης περιουσίας.... 

4 σχόλια:

Noor είπε...

Εμένανε τα κλάματα μ᾽εκνεύρισαν τα μάλα (αατς ο ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος). Δεν θέλω οι ηγέτες μου να κλαίνε. Και εφόσον δεν έκλαψε το 2004, ούτε σε κάποια φάση αργότερα για να εξιλεωθεί για το 2004, δεν δικαιολογείται να κλαίει τώρα.

Ναι, έσιει δάσκαλον που πιάννει 4500. Ούτε εγώ το επίστευκα, αλλά έσιει. Αν περιμένεις καμιά κίνηση εκ μέρους τους όπως αυτήν που εισηγείσαι... don't hold your breath.

Έχω τζι εγώ τα καταθλιπτικά μου τούτες τες μέρες. Νομίζω φταιν τα Χριστούγεννα: δεν συνδυάζονται καλα με την έρευνα. Ενώ το Πάσχα... άααανετα!

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Τώρα "Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα" που έλεγε και η παλιά ταινία...
Ο δρόμος γνωστός μέσω "μητρός" από δω και πέρα και θεωρώ την Κύπρο ήδη παραδομένη. Ανθρωποφαγία. Κυριολεκτικότατα.

Ερυκίνη είπε...

@Noor,
Ούτε εμέναν μου άρεσεν. Εν αμφισβητώ την ειλικρίνειαν τους. Όπως τζαι ο Τάσσος ήταν ειλικρινέστατος πιστευκω. Αλλά ή που κάμνεις πολιτικήν με επιχειρήματα ή με το θυμικό.
Προφανώς δεν περιμένω τίποτε τέθκοιον. Αν υπήρχεν τούτη η νοοτροπία της ασ πούμεν "εργατικής αλληλεγγύης" θα ήμασταν μια άλλη κοινωνία τζαι θα ήμασταν ούλλοι στες στράτες ενάντια του Μνημονίου. Ο καθένας θορεί την πούγκαν του, τζαι τούτον έννεν κυπριακό φαινόμενον, εν γενικότερο. Η πούγκα τζαι τίποτες αλλον.

όσο για την κατάθλιψη, έννεν τα χριστούγεννα που φταιν, εν η έρευνα που δεν συνδυάζεται με τίποτε :)))

@Πλάνητας
Είναι αργά για δάκρυα, ξέρω το τζαι μπορείς να πεις ότι ο αγώνας ήταν χαμένος που την αρκή. Ο αγώνας που δεν έγινε καν δηλαδή... Μερικές φορές λαλώ του εαυτού μου να μεν γράφω, αφού έτσι τζι αλλιώς δεν καταλάβω "τι λένε τα κομπιουτερσ κι οι αριθμοί" που λαλεί το άσμα, τζαι αφού εν μάταιον. Ας γράφω μόνον τες καθημερινές μου βλακείες, άσε που όσον τα σκέφτεσαι τόσον παραπάνω μαραζώνεις για την κατάντιαν ενός κόσμου/συστήματος/κοινωνίας που θεωρεί ως "αναγκαίον κακό" τες ανθρωποθυσίες στο βωμό της "αγοράς" τζαι της "ανάπτυξης".
Αλλά τζαι πάλε, εν μπορώ. Τι να πεις?

Ανώνυμος είπε...

Ενα ακομα μικρομέγαλο τζιαι τραγικο

Επεθανε ο στιχουργος Αλκης Αλκαιος.
Απο τους τελευταιους των μοικανων...
Τα τραουθκια του μιλουν για τζεινον.
Ο ιδιος αρνιοταν πεισματικα να εμφανιστει στην τελεοραση ελεω καταπτωσης του μεσου.
Αιωνια του η μνημη.


Andreas