Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Το Μνημόνιον κανείς??

Στες 4 του Απρίλη θα πάει στο Γιουρογκρουπ το κυπριακό Μνημόνιο προς ψήφιση λαλεί η εφημερίδα.

Έσιει κανένας σας το Μνημόνιο ή ξέρει που μπορούμε να το έβρουμεν όσοι που μας έχουν τη διάθεση να το θκιεβάσουν?? (έτσι για αλλαγή στο toilet reading μενού. κανεί πόσον Economist, ας θκιεβάσουμεν τζαι κάτι ανάλαφρο).

Ή μήπως, λέω μήπως, η δανειακή συμφωνία που ούλλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ψηφίσουν σε μιαν εφτομάδαν, εν έφτασεν καν στα φκια των ενδιαφερομένων???

 Γιατί το τελευταίο βέρσιον του Μνημονίου που εκυκλοφόρησεν ήταν τζείνον του Νιόβρη/Δεκέμβρη. Έμεινεν το ίδιον, όξα??? όξα εννά μαθαίνουμεν έναν-έναν τους όρους που αποφασιστήκαν??

ΥΓ: το καλόν οι άνθρωποι ήταν ψύχραιμοι εχτές. Ποιος ο λόγος άλλωστε να εκάμναν μπανκ ραν? Τι εννά εβοηθούσεν?

ΥΓ2: η Μάνα εχτές στο τηλέφωνον είπεν μου "εν τζαι κόφτει με που μέναν για που τον πατέραν σου. Εμείς όσον έχουμεν έναν πιάτο φαίν είμαστεν εντάξει. Στα σιηρόττερα έτο ο Πατέρας εννά κόψει το τσιάρο. Εν εσάς που σκέφτουμαι. Εσέναν τζαι τον αρφόν σου. ίντα μέλλον εννά έσιετε, ίντα ζωήν εννά κάμετε. Εν με κόφτει αν θα χάσουμεν ριάλλια στην τράπεζαν τζαι πόσα, να έβρει δουλειάν ο αρφός σου που εν άνεργος 2 χρόνια, τζαι ούλλοι οι άνεργοι που πολλυνίσκουν. Να έσιετε δουλειάν, να μπορείτε να κάμετε τη ζωή σας, τούτον με κόφτει". Τι να πω. Η Μάνα μου έσιει τον τρόπο της να με αφήνει με άφωνη.

5 σχόλια:

Moonlight είπε...

Μα το μαράζι ούλλων τούτον ένει. Ξέρουμεν να δουλέψουμεν, έχουμεν όρεξην. Αλλά πρέπει να υπάρχει χρήμα να κινείται για να έχουμεν δουλειάν να κάμουμεν.

Εκνεύρισεν με μια πρωί πρωί που φωνάζει όπου βρεθεί ότι έννα κλείσει η τράπεζα Κύπρου τζαι τα λεφτά της έννα τα πιάει να τα πάρει αλλού να μεν της τα φαν. ΈΝΝΕΝ έτσι που θα τα σώσουμεν γαμώτο. Χωρκαθκιόν τζαι κοντοφθαλμοσύνη που θα μας φάει...

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς η γενιά η δική μας, των παιδιών μας θα είναι αυτή που θα τραβάσει όλα τα προβλήματα...Δυστηχώς γινόμαστε Αργεντινή! Ότι έκαναν οι αμερικάνοι στη Αργεντινή το κάνουμε σε έμας τώρα (βασικά χρόνια τώρα από το 74', να μην γελιόμαστε). Εάν βρεις το μνημόνιο σε παρακαλώ στειλε μου το γιατί το ψάχνω και εγώ από το Νοέμβρη να το βρω(από ότι γνωρίζω εν το τελευταίο βερσιον)! Είχε κυκλοφορήσει σε κάποιες εφημερίδες αλλά μέχρι να το πάρω είδηση και να το κατεβάσω το σβήσανε! Υποτίθεται ότι δεν ήταν για το κοινό! Tάχα και καλά contains sensitive information! Ευχαριστώ! nekat0meni

kaisi είπε...

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα λένε. Λένε.

osr είπε...

http://www.politis-news.com/upload/20121130/1354292326-07337.pdf

ελληνικά

http://www.lillikas.com/assets/document/Mnimonio-Greek.pdf

Eólica είπε...

http://media.philenews.com/PDF/mnimonio_new.pdf