Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Δημοκρατικά...

Ευχαριστώ κοπέλια που την προηγούμενη ανάρτηση που μου εστείλετε το Μνημόνιο.

Έκατσα τζι εθκιάβασα το εχτές, μαζί με τα καινούργια που εγράψαν οι εφημερίδες.

Μάλιστα. Με συνοπτικές διαδικασίες ούλλα εκανονιστήκαν. Δημοκρατικότατα.

Το Μνημόνιον εν θα περάσει καν που ψήφισην στη Βουλή.

Θα ψηφιστεί την Πέμπτη που την Ευρώπη (γιατί εν τούτοι που παίρνουν τες αποφάσεις πλέον) τζαι εμείς δεν έχουμεν κανένα λέγειν.

Επίσης δεν έχουμεν τη δυνατότητα πλέον να φκούμεν που το Μνημόνιο πριν το "τέλος" του "προγράμματος". Μονόδρομος (έννεν αστείον πόσον πολλά χρησιμοποιείται τούτη η λέξη?)

Τζαι μια άλλη Ελλάδα ξεκινά.
"Μετά που τούτα τα επώδυνα εν θα έσιει άλλα μέτρα" (τζαι μετά πάντα έσιει, τζαι ξέρουμεν ότι θα έσιει γιατί πως θα πιάσει η πεθαμένη μας οικονομία τους στόχους του προγράμματος?),
"εμείς εθέλαμεν, αλλά η Τρόικα εν το επέτρεψεν" (λες τζαι εν η Τρόικα που ψηφίζει νομοσχέδια)
"εβελτιώσαμεν το Μνημόνιο, εσώσαμεν τη χώρα" (όπως έσωσεν την Ελλάδα τζαι ο Παπανδρέου, τζαι ο Σαμαράς, κάπως έτσι)

σε λλίον εννά μας που ότι όπου να'σαι εννά έρτει τζαι η ανάπτυξη. τζαι εννά γελάσει τζαι η παρδαλή αίγια.

ΥΓ: που το Μνημόνιο δεν ξέρω τι με εκνευρίζει παραπάνω. οι ιδιωτικοποιήσεις (που πλέον μπαίνουν ονομαστικά τζαι τελεσίδικα στο κείμενο, όι "εαν τζαι εφόσον δεν φκαίνουν τα ριάλλια", εννά γινούν, έσιει αποφασιστεί), το ότι πρέπει να αποχαιρετίσουμεν τη δημόσια υγεία που χάνουμεν, οι απολύσεις στο δημόσιο (που να θυμίσω πριν λλίες μέρες ο Πρόεδρας, ο οποίος έξερεν ήδη τες πρόνειες του Μνημονίου αλλά επερίπαιζεν μας, έκαμνεν δηλώσεις του τύπου θα μειωθούν τα έξοδα του δημοσίου, αλλά χωρίς απολύσεις τζαι μειώσεις μισθών. άτε ρε... τζαι πως θα εγίνετουν έτσι πράμαν??)... Τα πράματα εμέναν φαίνουνται μου ήταν τζαι είναι αποφασισμένα μια χαρά (εκατέροθεν). Τα υπόλοιπα εν μουσκουρούθκια για να μας χρυσώσουν το χάπι που λεν τζι οι καλαμαράες.

ΥΓ2: τα περί ευθυνών τζαι τι έγινε στες τράπεζες τζαι ου παναγία μου οι τραπεζίτες που τα εκάμαν σαν τα μούτρα τους πολλά θλιβερά τα θορώ (τζαι λλίον στάχτη στα μμάθκια να ποθυμάνει ο κόσμος).  Η έρευνα κύριοι έπρεπεν να γινεί πριν να αποφασίσει η κυβέρνηση (η όποια τζαι να ήταν) να στηρίξει τες τράπεζες. Αν έκοφτεν τους πολιτικούς η ορθότητα των πραμάτων, ας ελαλούσαν όταν εζήτησαν οι τράπεζες τα πρώτα ριάλλια, ου κάτσε ένα λεπτό θέλω να δω πως εδημιουργηθήκαν τα χρέη σου τζαι ύστερα εννά αποφασίσω αν θα τα βάλω στη ράσιη του λαού. Τωρά.... αργά πολύ αργά. Εν λαλώ να μεν γινεί (προφανώς να γινεί τζαι μακάρι να φκει τζαι τίποτε) αλλά.... ήδη επιβραβεύσαμεν το όλο σύστημα. να τιμωρήσεις έναν έτσι για τα μμάθκια του κόσμου ελάχιστα λαλεί.

ΥΓ3: ακόμα ΔΕΝ εκατάλαβα γιατί δανειζούμαστεν 10 δις. Το ποσόν εν τεράστιο. Εν τεράστιο. Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να το αποπληρώσουμεν με μια οικονομία που όσον πάει θα βουλιάζει. Τζαι ξέρουν το εξαρχής, τζαι ξέρουμεν το τζαι εμείς. Παρόλαυτά πιάννουμεν τα τζαι διουν μας τα. Εν παραλογισμός τούτον το πράμαν. Ας πιάμεν πιο λλία τα γέριμα τα σκοτεινά. Πιο λλία.   

9 σχόλια:

Moonlight είπε...

Ήταν επιλογή μας να πιάσουμεν τα 10 δις αντί λιότερα; Εξήγα μου το λίον...
Συμφωνώ ότι έπρεπε (όπως πρέπει πάντα, τζαι όπως τζαι οι ίδιες οι τράπεζες μας κάμνουν) να ξέρουμε πριν τους δώσουμε βοήθεια, ΓΙΑΤΙ χρειάζουνται τη βοήθεια, τζαι πώς σκοπεύουν να αξιοποιήσυν τη βοήθεια τζαι να μεν φτάσουν ξανά στο ίδιο σημείο (για να μεν μιλήσω για αποπληρωμή της βοήθειας).
Αλλά εν νομίζω ότι είχαμεν επιλογή άλλη...
Το μόνο που ήλπιζα πριν τις εκλογές ήταν ότι όποιος και να έφκεννε (και ειδικά ο συγκεκριμένος αφού εθεωρούσα ότι ήταν ο ένας με την μεγαλύτερη εμπειρία στο όλον παιχνίδι της πολιτικής) θα έθελε να αποδείξει ότι μπορεί, ότι άξιζεν, κλπ κλπ κλπ, απλά που εγωισμό τζαι μόνον. Εν μπορώ να δω πώς γίνεται να μεν έχεις εγωισμό πρώτα από όλα μετά που ούλλα τζείνα...

Επίσης να σου πω ότι προσωπικά για μένα τζαι την οικογένειά μου η κρίση εξεκίνησε πριν 4 χρόνια. Που τότε δεν έχουν οι δικοί μου δουλειά, που τότε δεν βρίσκει η μάμμα μου να ενοικιάσει ό,τι έχει, που πιο πριν ακόμα που έχει να πληρωθεί ο παπάς μου. Εν έκαμα όνειρα για άλλες σπουδές, για δικό μου σπίτι, για ζωή με το δικό μου σύντροφο, για πράματα για τον εαυτό μου... Εν επερίμενα τες 15 του Μάρτη του 13 για να καταλάβω ότι είμαι in deep shit... deeper maybe, αλλά παραπάνω χάνουν τζείνοι που τωρά επήραν είδηση τελικά.

Ερυκίνη είπε...

Καλημέρα Μουν (εν έσιει σήμερα δουλειά πάλε),

για την ερώτησή σου, δεν ξέρω. τζαι εμέναν τούτη εν η απορία μου (τζαι μακάρι να έσιει κανέναν που καταλάβει να μας πει). εγώ ξέρω ότι στην αρκή εγίνετουν ολόκληρος καυκάς για το πόσα εννάν τα λεφτά στο τέλος (αν θυμάσαι για κάτι μήνες εν εξέραμεν το ακριβές ποσό). Εμείς ελαλούσαμεν το έναν, τζαι οι τροικανοί άλλον. Τζαι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπεν να πιάμεν τόσα. Αν εθέλαμεν πιο λλία γιατί εν υπερίσχυσε η δική μας άποψη? εννοώ αν πάω εγώ σε μια τράπεζα εν ζητώ όσα θέλω? εννά μου πει η τράπεζα, ου εν θα σε κανίσουν πιάε τζιάλλα??? Βασικά δεν καταλάβω γιατί το ποσόν εν τόσο μεγάλο τζαι γιατί δεν άλλαξε παρά το γεγονός ότι με τα κουρέματα ένα μέρος του ποσού των τραπεζών καλύφκεται που τους (καημένους) τους καταθέτες. Γιατί εν αφαιρεθήκαν τούτα που την τελική συμφωνία? Τούτα εν απορίες μου. ΔΕΝ έχω απάντηση να σου δώκω.

Αν είχαμεν άλλην επιλογή, εν ξέρω. ούτε εγώ πιστεύκω ότι οι εναλλακτικές ήταν λλιόττερο επώδυνες (πχ. επιστροφή στη λίρα). ίσως αν είχαμεν λυμένο το Κυπριακό να μεν είχαμεν τόσην ανάγκην την Ευρώπη. Αλλά έτσι όπως τα εκάμαμεν. Απλά δεν πιστεύκω τζαι πολλά την "απόλυτη αδυναμία" της κυβέρνησης, εν μπορεί να παρουσιάζουνται ούλλα τα μέτρα ως "ότι λαλεί η Τρόικα". ας καταργήσουμεν την κυβέρνηση καλό. Εν γίνεται να μεν έχουν επιλογές.

Τζαι για τη δική μου την οικογένεια η κρίση άρκεψεν χρόνια πριν. έχοντας 2 στους 3 άνεργους σπίτι μας (τζαι μάλιστα για πάνω που 2 χρόνια) το πρόβλημαν μας εν πιο μιάλον που το κούρεμαν των καταθέσεων. Όι ότι εν καταλάβω τον πόνο των πλασμάτων που εφυλάαν ριάλλια ούλλην τους τη ζωή για να χτίσουν, να κάμουν έναν γάμο, τζαι τωρά εν μπορούν να κάμουν τίποτε, αλλά για κάποιους (τζαι στο χωρκόν μου εν πολλοί) ντιπ σιητ σημαίνει ίσια ίσια να έσιεις λεφτά για τον μπακάλη, τζαι τους λοαρκασμούς (έχουμε γειτονες χωρίς ρεύμα να καταλάβεις). οπόταν εμέναν τζαι την οικογένειά μου, τζαι τους χωρκανούς μας, οι απολύσεις, η δημόσια υγεία εν πράματα που μας κρούζουν πολλά παραπάνω.

Τζαι το τι μας περιμένει με το Μνημόνιο φοβίζει με πολλά. πάρα πολλά.

Moonlight είπε...

Μέσες άκρες συμφωνούμε δηλαδή, τζαι είμαστεν εξίσου στο σκοτάδι τζαι οι 2.... :S

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,
Άρα,
- πρώτον, να ξαπολύσουμε την Τρόικα τζιαι να φύουμεν! Αφού μόνο χρέη εν να δημιουργήσουμε, τζι’ εν θα μπορούμε να τα πληρώνουμε χωρίς ανάπτυξη [με αποτέλεσμα να ΜΑΣ έρκουνται όλο τζιαι νέα μνημόνια], γιατί να είμαστε μαζί τους, τζιαι
- δεύτερον, αν ένας επιχειρηματίας κάμει ξανοίγματα και δεν πετύχει [όπως εκάμαν κάποιοι τραπεζίτες με τα ελληνικά ομόλογα], μπορεί να φέρει/να έχει ποινικές ευθύνες; Επιχειρηματικό ρίσκο θα σου πει…

Τα περί γενικών ευθυνών, ή τα ούλλοι φταίμε, ή ούλλοι [οι πολιτικοί] εν το ίδιο, ή τα εζούσαμε με δανεικά ή ετρώαμεν πολλά, είναι και ισοπεδωτικά και αυτομαστιγωτικά και δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος… Έστω και εκ των υστέρων ποια θα μπορούσε να ήταν η άλλη η διαφορετική μας πορεία μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού μας συστήματα; Όλ’ αυτά που σήμερα αντιμετωπίζουμε κι εδώ στην Κύπρο [αλλά και γενικώς όλη η Νότια Ευρώπη] δεν αποτελούν εγγενή προβλήματα του καπιταλισμού [και δη της περιφέρειας] ένεκα της ανισομερούς ανάπτυξης μεταξύ Βορρά και Νότου;
Όπως γράφω και στην τελευταία μου ανάρτηση στο Blog μου [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2013/04/612013.html]: «…η ραγδαία αύξηση του τραπεζικού δανεισμού προς τις λαϊκές οικογένειες πραγματοποιήθηκε σε περιόδους άνθησης της καπιταλιστικής οικονομίας με σκοπό να φέρει στις τράπεζες πρόσκαιρα κέρδη. Βλέπετε είχαν συσσωρευτεί εκεί τεράστια κεφάλαια που λίμναζαν». Και συμπληρώνω ότι με τα δανεικά αγοράζαμε κύριο γερμανικά προϊόντα [καθώς εκεί είχαν περισσέματα και τα εξήγαγαν], όπως και γιαπωνέζικα…

Ερυκίνη είπε...

@Άνευ

Κοίτα δεν ξέρω ποια εννά ήταν η άλλη λύση (ή αν θα ήταν καλλύττερη). Εννοώ η ιδέα του φεύκουμεν που το Ευρώ (τζαι κατά συνέπεια που την Ευρωζώνη), εν δύσκολη φάση. Κάποιοι λεν ότι λόγω μεγέθους έσιει παραπάνω πιθανότητες να δουλέψει για την Κύπρο παρά για κάποιον άλλο, αλλά τούτα ούλλα θεωρητικά. Τζαι είμαστεν μια μιτσια χώρα που αποφάσισεν να φκάλει γκάζια χωρίς να λύσει τα προβλήματά της με τους γείτονες στηριζόμενη ότι έχουμεν την Ευρώπη πίσω μας τζι εν φοούμαστε. Σωστά?

Εν έχω φετιχ με το Ευρώ. Τζείνος που υποστηρίζει να φύουμεν να παρουσιάσει έναν οργανωμένον πρόγραμμα του πως θα γινεί έτσι πράμαν τζαι τι συνέπειες εννά έσιει τζαι να το σκεφτούμεν.

Αλλά γιατί απαραιτήτως να εν είτε Μνημόνιον όπως θέλουν τζείνοι είτε έξοδος? Υπήρχαν τζαι άλλες οδοί, πχ. η απευθείας αναχρηματοδότηση των τραπεζών που την Ευρωπαική χωρίς να δανείζεται το κράτος. λύσεις που επροταθήκαν τζαι η Μερκελ έκαμνεν κούτζια. ο μόνος τρόπος θα ήταν μια κάποιου είδους συμμαχία ούλλων των γουρουνιών της Ευρώπης. Να πιέσουμεν προς πιο ευνοικούς όρους για μας, εξάλλου όπως το λες το πρόβλημαν εν συστημικόν, τζαι που τούτον κάποιοι στην Ευρώπη εφκαίναν κερδισμένοι τόσα χρόνια. Αλλά εν το εκάμαμεν.

Όσο για το δεύτερο, προφανώς δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες (μεν λέμεν πελλάρες), αλλά άμαν κάποιος πάρει έναν επιχειρηματικό ρίσκο τζαι εν του φκει πιερώννει τζείνος τη νύφη, όι οι άλλοι. Τζαι εν ερώτημα γιατί αποφασίσαμεν να πιερώσουμεν τούτον το ρίσκο.

Noor είπε...

Από τα πολύ λίγα που κατάλαβα εγώ είναι ότι τα 10 δις πάνε για την αναχρηματοδότηση του χρέους (αποφυγή χρεωκοπίας δλδ) και τα δημοσιονομικά ελλείμματα, όχι για τις τράπεζες. Η Τράπεζα Κύπρου θα ανακεφαλαιοποιηθεί μόνη της με το κούρεμα. Το ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αποδεχόταν ότι το κράτος χρειάζεται τα 10 δις, δεν σημαίνει και ότι είχαν δίκιο. Αυτοί έκαναν τη ζημιά, λογικό είναι να θέλουν να την παρουσιάσουν όσο πιο μικρή γίνεται.

Και επίσης θέλω να δω την Κύπρο να προσπαθεί να βγάλει το γκάζι με άλυτο το Κυπριακό και χωρίς Ευρωπαϊκή στήριξη! Να δούμε ποιοί είναι οι μάγκες!

Ανώνυμος είπε...

Το ρεζουμέ του/ης Noor με εκφράζει απόλυτα.

Δίνει και κατεύθυνση προς την κυβέρνηση, την οποία το ΑΚΕΛ *ήδη* άρχισε να υπονομεύει!

Ερυκίνη είπε...

Συγγνώμη δηλαδή αν εκατάλαβα καλά το κράτος έσιει χρέος 10δις????
Τζαι ο στόχος εν το να έχουμεν μηδενικό χρέος?? (ελάχιστες χώρες έχουν μηδενικό χρέος. οι ίδιες οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν έναν μέσο όρο τι? 80% του ΑΕΠ???). Εμείς γιατί να ζερώσουμεν??

Εκτός τζι αν το χρέος μας εν πολλά παραπάνω. τούτα γιατί εν μας τα λαλεί κανένας? πως εδημιουργήθηκεν έτσι τρύπα? γιατί εγώ θυμούμαι μέχρι πριν λλία χρόνια το χρέος μας ήταν κάτω που 80% του ΑΕΠ, δηλαδή μια χαρά.

(όσο για τα γκάζια, εγώ συμφωνώ με τον Τούρκο, να τα χρησιμοποιήσουμεν για επίτευξη λύσης του Κυπριακού. Εν θέλω να παίζουμεν τους μάγκες. Εν μας παίρνει.
Να πούμεν τα γκάζια εν θα φκουν που τη γη αν δεν γινούν υποχωρήσεις τζι αν δεν γινεί ενιαίον κράτος. μόνον τότε να τα φκάλουμεν τζαι να τα διαχειριστούμεν μαζί. Τα γκάζια αν δεν περάσουν που Τουρκίαν εν θα μας δώκουν κέρδος έτσι τζι αλλιώς.)

the Idiot Mouflon είπε...

http://proedrikes.blogspot.com/2013/04/ever-get-feeling-youve-been-cheated.html