Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γιατί θκιαβάζω ακόμα Φιλελεύθερο

Γιατί κάμνω ανεπίσημη έρευνα πεδίου (πως λέμεν το field study στα ελληνικά???) για τες αντιλήψεις των συμπατριωτών μου. 

Μετά λοιπόν που ένας αστυνομικός επυροβόλησεν 3 φορές έναν ληστή (η μια στο μέτωπο παρακαλώ) το τι ελέχθη στο ιντερνετ δε λεγεται. Δεν θα ασχοληθώ αν έπρεπεν ή όι να το κάμει (εννά έπρεπε να ήταν αυτονόητον το όι έννε??). Έννεν τούτον το θέμα μου. 

Τα σημεία που θα έθελα να θείξω που ούλλα όσα εθκιάβασα στο σάιτ του φιλελεύθερου εν θκυό:

Πρώτον τούτον το σχόλιον (έσιει τζιάλλα δαμέ για όποιον αντέχει) που κάποιον αναγνώστη που λαλεί:

Καλά έπραξε ο αστυνομικός. Θα μπορούσε βέβαια να μην τον σκότωνε, αλλά από την άλλη θα είμαστε αναγκασμένοι να τον συντηρούμε για 10-15 χρονάκια... ενώ τώρα με €500 έξοδα κηδείας ξεμπερδέψαμε... (μπορεί να ακούγομαι κυνικός, αλλά αυτή είναι η αλήθεια!) Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής είναι πρώην δεσμοφύλακας ο οποίος απολύθηκε για υπεξαίρεση...

το οποίο θα αφήκω ασχολίαστο γιατί εν ξέρω πως τζαι τι να πω. Απλά για τζείνους που εν το εξέραν έσιει τζαι έτσι ανθρώπους, ανάμεσα μας (έρκεται σου αναουλιατός? τζαι μένα).

Τζαι αφού στο πρώτο άρθρο εθάψαμεν καλά καλά τον δράστη τζαι ανυψώσαμεν τον αστυνομικό που καλά έκαμεν ότι έκαμεν τζαι μπράβο του τζαι κανονικά εν κρεμάλα που θέλουν (όσοι κλέφκουν φούρνους) θκυό μέρες μετά ο αρθρογράφος του Φιλελεύθερου λαλεί τα εξής δαμέ:

Ο 34χρονος ουδέποτε συγκέντρωσε τις υποψίες της Αστυνομίας, ότι θα μπορούσε να ήταν ο δράστης των αρτοποιείων λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι δεν το είχε στο αίμα του να είναι κακοποιός.

Επειδή ο αρθρογράφος του Φιλελεύθερου (όπως τζαι η Κυπριακή Αστυνομία άλλωστε) εθκιάβασεν ούλλην τη σχετική επιστημονική έρευνα τζαι εκαταλήξαν ότι έσιει γονίδιον εγκληματικότητας τζαι προφανώς γεννιέσαι εγκληματίας. έσιεις το στο αίμα σου σαν την πίεση μου ένα πράμα που όποτε θκιαβάζω φιλελεύθερο ανεβαίνει, ανεβαίνει, ανεβαίνει....

Τι άλλο θα ακούσουμεν πκιον???
Πάει.
Χρειαζούμαστεν παραπάνω μόρφωση σε τούτο το νησί. Επειγόντως.

ΥΓ: πρέπει να κόψω ΤΖΑΙ το φιλελεύθερο νομίζω, αν θέλω τη ψυχική μου υγεία.

9 σχόλια:

Costas Ioannou είπε...

Τούτη η φυλλάδα, τον καιρό που οι τράπεζες εκάμναν τα πάρτυ τους, εκαταχώνιαζε μες τα ενδότερα της το τι μαφίες εγίνονταν με τους τραπεζίτες, και πρωτοσέλιδα της, για μήνες, ήταν να σταυρώνουν το Χριστόφια που εν έκαμεν καλά την δουλειά του στρατού.

Θωμάς ο γνωστός είπε...

Νομίζω ότι η Κύπρος είναι γεμάτη ανθρώπους τύπου Πολυβίου. Ελπίζω και αυτής της ιστορίας η αλήθεια τελικά να λάμψει στο δικαστήριο. Δεν πιστεύω ούτε λέξη απ' αυτά που λένε στα ΜΜΕ. Είναι όλα πιασμένα, Πολυβιασμένα.

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιοί εν τούτοι ούλλοι πραγματκά απορώ... Έκαμες με τζαι εμπήκα όι μόνο στο Φιλελεύθερο αλλά τζαι στον Πολίτη (δε σου το συνιστώ!)ενώ ήμουν μιά χαρά καθαρή τόσες μέρες. Έφριξα. Πόσο αιμοσταγής ένει τούτος ο κόσμος; Εν θέλω καν να σκεφτώ τι θα είχαν γράψει αν ο δράστης ετύχαινε να ήταν αλλοδαπός.

Ανώνυμος είπε...

o fileleftheros htan k eine h agaphmenh mou efhmerida alla prepei na po oti exalase mas ta lio tora teleutea,eno palia empenes sto site kai diavazes thn efhmerida fullo-fullo,tora prepei na plhroshs sindromi kai allaxan kai to site tous,nai men mporeis na diavaseis meros ths efhmeridas dorean alla eine sugkekrimena kommatia me lexeis kleidia kai mpixtes an mporo na to po etsi pou mporei o anagnosteis na afhsei sxolio k sto telos katalhgoun na tsakononte metaxu tous. palia agorazame ka8e mera,meta emeina anergi k agoraza thn ka8e tetarth gia thn kariera ospou den eixa lefta k thn diavaza apo to site ospou to ekanan me sindromi.dhl ti 8a pa8oun an valoun dorean to en8eto kariera?sto ektos sindromhs meros tou site mia fora th vdomada? eime ektos 8ematos xero to alla en 8elo na sxoliaso to sumvan.

Ερυκίνη είπε...

Κώστα τζαι Θωμά (γιατί είναι γνωστός ??)

Εν θα διαφωνήσω πολλά. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε μια εφημερίδα που να μπορείς να την πεις ανεξάρτητη, αχρωμάτιστη, στην Κύπρο... Αλλά ακόμα τζι έτσι, τέθκοιες γελοίες αντιλήψεις (οι κακοποιοί γεννιούνται) ανεξαρτήτως χρώματος να παρουσιάζουνται στα ΜΜΕ... Το τι έγινε που λαλεί τζαι ο Θωμάς εν κάτι που αφορά το δικαστήριο τζαι τους ανώττερους στην αστυνομία. το πως παρουσιάζονται όμως κάποια στερεότυπα/αντιλήψεις εν κάτι που μας αφορά ούλλους.

@ανώνυμος (10:48)
Τζι εγώ απορώ που ταλήθκεια. Τον Πολίτη έκοψαν τον γιατί εν άντεχα ήταν να πελλάνω. τζαι άρκεψα τον Φιλελεύθερο ακριβώς γιατί (τότε) εν είσιε σχόλια τζαι μετά αρκέψαν τα σχόλια τζαι τζιαμέ. τωρά πρέπει να έβρω άλλη. άρκεψα να θκιαβάζω πιο συχνά cyprusnews.eu
Α... αν ο δράστης ήταν αλλοδαπός θα εκατέληγε η εφημερίδα ότι προφανώς είσιεν το στο αίμαν του να εν κακοποιός γιατί τούτοι οι ξένοι γεννιούνται εγκληματίες τζαι ο αστυνόμος θα έπιαννεν προαγωγή.

@τελευταία ανώνυμη
εν το έξερα τούτο με τη συνδρομή. Εν η αλήθκεια ότι όντως παλιά εμπορούσες να ψάξεις για δουλειές χωρίς συνδρομή... ξεφτίλες. τίποτε εν θα επαθαίναν.
καλήν τύχη με την ανεύρεση εργασίας!

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: εαν ήσουν εσύ Ερυκίνη στη θέση του αστυνομικού. Τζαι εαν εφώναζες του ληστή που ήταν στο ταμείο να πετάξει το μασιέριν τζαι δεν το επέτασσεν αλλά εκινήτουν προς το μέρος σου. Τζαι εαν τον επυροβόλας στο πόδι τζαι δεν εσταμάταν τζαι εσυνέχιζεν να έρκεται προς το μέρος σου με το μασιέριν. Τζαι εαν τον επυροβόλας στο σιέριν τζαι δεν εσταμάταν τζαι έρκετουν προς το μέρος σου με το μασιέριν. Τί ακριβώς θα έκαμνες;

Ερυκίνη είπε...

Επαναλαμβάνω δεν είναι τούτο το θέμα μου. Δεν με απασχολεί αν έπρεπεν ή όχι να πυροβολήσει. τούτον εν θέμαν της έρευνας.
Εν κατηγορώ τον αστυνομικό ή κάτι. Καμία σχέση.

Εμένα πειράζει με ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το συμβάν. Δηλαδή ακόμα τζι αν η χρήση του όπλου βρεθεί ότι ήταν απαραίτητη, δηλαδή ότι όντως δεν υπήρχεν άλλος τρόπος τζαι ήταν αυτοάμυνα, το μόνον που μπορώ εγώ να πω εν "δυστυχώς ο άνθρωπος επυρολήθηκε θανάσιμα". Εν μπορώ να πω τζιόλις "καλά του έκαμεν". έσιει διαφορά. τζαι εν νομίζω τζείνος ο αστυνομικός που έπαιξεν έναν άνθρωπο να συμμερίζεται τον ενθουσιασμόν τούτων ούλλων των αιμοσταγών ανθρώπων.

Δεν κρίνω το πρώτο. Κρίνω το δεύτερον. το "καλά του έκαμεν". Τες αντιλήψεις για το τι κάμνει κάποιον εγκληματία. Εν τούτο που με ενοχλεί.

Γι'αυτό τζαι η ερώτηση σου εν έσιει νόημα. Γιατί εν διαφωνώ. ούτε ξέρω κανέναν που εννά μεν προσπαθούσε να σωθεί εαν εδέχετουν επίθεση.
Το τι μπορεί να κάμει ένας αστυνομικός σε έτσι περίπτωση εν το ξέρω εν έκαμα εκπαίδευση στην αστυνομία. Αλλά τζείνοι που εκάμαν ξέρουν τζαι αν τα γεγονότα ήταν όπως επεριγράφησαν, τζαι αν η αντίδραση του αστυνόμου ήταν σύμφωνη με την εκπαίδευση των αστυνόμων εν μπορεί κανένας μας να του πει τίποτε. Προφανώς.

Θωμάς είπε...

Πρώτα πρώτα ο αστυνομικός με το που μπήκεν τζιαί επενέβηκεν την ώραν της ληστείας έθεσεν σε κίνδυνον την πωλήτριαν, διότι ο ληστής θα μπορούσε να την αρπάξει για όμηρον. Όπως οι πιο πολλοί αστυνομικοί στην Κύπρον, μάλλον τζιαί τούτος ήταν μια μετριότητα. Τα γεγονότα που περιγράφει ο εκπρόσωπος του αστυνομικού συνδέσμου εν αληθινά; Εμέναν που είμαι ο άπιστος Θωμάς (εκατάλαβες Ερυκίνη;), δεν μου φαίνουνται αληθινά αλλά μια πολλά βολική ιστορία. Εν πολλά ωραία για ναν αληθινή. Μάλλον θα αποδειχτεί άλλον έναν επεισόδιον τύπου Χλώρακας. Ευτυχώς που έννε σκοτώθηκεν τζιαί η πωλήτρια. Γιατί αν έσυρνεν αλλό θκυό τρείς ο αστυνομικός ήταν να την φάει τζιαί τζιείνην.

Ανώνυμος είπε...

΄Οσοι γνώριζαν τον Πανίκκο δεν πίστευαν σε ότι έβλεπαν και ότι διάβαζαν. Είναι λυπηρό πως ένα παιδί μεγαλωμένο σε μια καλή οικογένεια, αθλητής, παίρνει τον κατήφορο χωρίς επιστροφή. Ούτε εγώ συζητώ, ούτε είμαι σε θέση να ξέρω τι έπρεπε΄να πράξει ή όχι ο αστυνομικός. Θα σταθώ μόνο στο μίσος που βγάζουν διάφοροι, το οποίο βρίσκω αρωστημένο. Ο αστυνονμικός νομίζετε ότι είναι ευτυχής με την κατάληξη που είχε το συμβάν;