Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Έτσι στα γληορα γιατί βιάζουμαι...

(γράφουμεν τζι ένα γέριμο διδακτορικό)

Οι κάτοχοι αξιογράφων να ΣΚΑΣΟΥΝ. άτε τζαι κανεί.

Άμαν ξέρεις ίνταμπου κάμνεις, εν σε παραπλανά κανένας. Έπαιξες τζι έχασες. Αν έξερες τι έκαμνες τζι έχασες τα ριάλλια σου εγιώ τι φταίω.

Τζείνοι που επαραπλανηθήκαν, τζαι είμαι σίουρη ότι έσιει που επαραπλανηθήκαν, εν τζείνοι που δεν εξέραν τι εκάμναν. Τζι αν δεν εξέραν τι εκάμναν, ας μεν επίενναν να επενδύσουν τα ριάλλια τους. Εν τζαι επίεσεν τους κανένας να το κάμουν, ήταν επιλογή τους. Εγώ ας πούμεν, εν καταλάβω γρι, εν ανακατώνουμαι. Εν κοντά στο νου, αν δεν το κατέχεις μεν μουντάρεις. Αν έκαμες βλακεία, πρέπει να πιερώσεις τζαι τες συνέπειες της.

Τζαι αν έσιει τραγικές περιπτώσεις ανθρώπων φτωχών που εξαπατηθήκαν, που είμαι σίουρη ότι έσιει, να είμαστεν ξεκάθαροι. Η τραγικότητα που επήλθεν πάνω τους εν επήλθεν επειδή απολυθήκαν που τη δουλειάν τους (όπως πολλοί πολλοί συνανθρώποι μας που μεινίσκουν άνεργοι τζαι δεν μπορούν να φροντίσουν τες οικογένειες τους). Επάθαν την που την απληστείαν τους ή τη βλακεία τους ή την άγνοια τους. όπως θέλεις πε το. Είπεν τους κάποιος κάμε το, τζαι επίαν τζι εδώκαν.

Με ποια λογική, με ποια λογική, με ποια λογική, να πάει το κράτος να τους αποζημειώσει;
Το κράτος που δεν έσιει ριάλλια να πιερώννει νοσοκόμες τζαι αστυνόμους, τζαι πυροσβέστες για υπερωρίες. Το κράτος που δεν έσιει ριάλλια να προσλάβει κόσμον τζαι κλείουν σχολεία ποτζεί ποδά. Το κράτος που αρνείται να κάμει κρατικόν ογκολογικό κέντρο τη στιγμή που ο καρκίνος θερίζει.

Το κράτος δόξα τω θεώ έσιει τρύπες δικές του να κλείσει με τα ριάλλια του γκαζιού (που να μεν σώσει να φκει το αναθεματισμένο).

Εν εκατάλαβα γιατί θα πρέπει ο φορολογούμενος πολίτης να πιερώννει τες μαλακίες του καθενιού.

Ατε γιατί πολλύν περιπαίξιμον εφάμεν ποιον.



5 σχόλια:

Μάριος είπε...

Αρέσκει μου τούτη η διαρκής εναλλαγή που σοσιαλιστικό σύστημα σε καπιταλιστικόν. Ώσπου φκάλλουμεν κέρδος, πληρώννουμεν όσον το δυνατόν λλιόττερους φόρους τζιαι ξοθκιάζουμεν τα πας τες καύλες μας. Άμαν όμως παττίσουμεν, το κράτος έσιει ευθύνη να μας προστατέψει γιατί διούμεν δουλειές του κόσμου τζιαι η μπίζνα μας ωφελεί τον τόπον. Για σοσιαλισμός για καπιταλισμός. Πίτταν γερήν τζιαι σσιύλλον χορτάτον, τετραγώνισμαν του κύκλου κλπ μόνον στην Νήσον κάμνουμεν-αλλά στο τέλος εν ο κοσμάκης που την πιερώννει την νύφφην. Φακκινγκ χελλ.

Moonlight είπε...

Κόρη, μπορείς να μου στείλεις ένα mail σου που βλέπεις να σε ρωτήσω κάποια πράματα αν ξέρεις να με βοηθήσεις όταν έχεις χρόνο; :/

Ερυκίνη είπε...

@Μάριος
Υπάρχει μια άποψη για τους κρατούντες στη Νήσο που κατά την Μάνα μου ίσχυεν παλιά αλλά όι πλέον. Εγώ είμαι μιτσιά εν επρόλαβα τζείνους τους τζαιρούς αλλά η Μάνα μου λαλεί ότι "τότες μάνα μου ο κόσμος ήταν φτωχός. λλίοι ήταν οι πλούσιοι. τζαι τζείνοι εδιούσαν, εβοηθούσαν τους πιο φτωχούς στο χωρκόν. είχαν μιαν καλοσύνην. τωρά οι πλούσιοι στοιβάζουν τα στες τράπεζες τζαι του φτωχού ούτε να του φτύσουν μες τα μμάθκια".
Η ιδέα ότι η μπίζνα ενός ντόπιου επιχειρηματία εννάν καλλύττερη για τον τόπον εν μια ψευδαίσθηση. ότι ένας ντόπιος εννά νοιαστεί παραπάνω. Χέστηκε.

Αλλά έτσι ένι ο καπιταλισμός ώσπου τους συμφέρει. Πότε η κυβέρνηση θα σταματήσει να εκδουλεύκεται στους επιχειρηματίες.... να δούμεν. όπως το λαλείς... φάκκινγκ χελλ.

@ μουνλαιτ
εστειλα σου εμαιλ κόρη!!!

Anef_Oriwn είπε...

Ερυκίνη,

Γράφεις: «Η ιδέα ότι η μπίζνα ενός ντόπιου επιχειρηματία εννάν καλλύττερη για τον τόπον εν μια ψευδαίσθηση. ότι ένας ντόπιος εννά νοιαστεί παραπάνω. Χέστηκε.
Αλλά έτσι ένι ο καπιταλισμός ώσπου τους συμφέρει.»
--- Μια καθαρά ταξική προσέγγιση! Ωραία!!!
Και παρακάτω:
«Πότε η κυβέρνηση θα σταματήσει να εκδουλεύκεται στους επιχειρηματίες....» --- Sorry, αλλά αφελής κι απολίτικη προσέγγιση! Μια αστική [Δεξιά] κυβέρνηση ΠΑΝΤΟΤΕ θα προσφέρει εκδουλεύσεις στην επιχειρηματική τάξη και στο κεφάλαιο ...
Απλοϊκή και λανθασμένη και η προσέγγιση του Μάριου για τον σοσιαλισμό και τον καπιταλισμό και για τη δήθεν «διαρκή εναλλαγή που σοσιαλιστικό σύστημα σε καπιταλιστικόν». Οι κρατικές χορηγίες, επιχορηγήσεις και βοήθειες προς τους οποιουσδήποτε ΔΕΝ αποτελούν σοσιαλισμό! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ! Από την άλλη αν το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς και τους θεσμούς του δεν μπορεί να βοηθήσει τους επιχειρηματίες [τη σάρκα εκ της σαρκός του] να ξελασπώσουν για ποιον λόγο να υπάρχει, ή για ποιο λόγο το συνέστησαν;

Μάριος είπε...

Φίλε Άνευ, εν έπιασες τον σαρκασμόν μου :-)