Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Παρορμήσεις

Κοπέλλες τζαι κοπέλια,

έλειψα εν η αλήθκεια. Οι δουλειές βλέπετε. Εννά μου πεις τωρά ίντα δουλειές έσιει μια άνεργη σχεδόν διδάκτορας αλλά όχι ακόμα; Εντάξει, έννεν ακριβώς δουλειές, έννοιες παραπάνω.

Να με συγχωράτε τζιόλις που δεν συμμετέχω στην επικαιρότητα. Τες τελευταίες μέρες έκαιγεν τζαι έκρουζεν μας έναν πράμαν. Η ημερομηνία. Η ζωή εσταμάτησεν τζαι εκαρτέραν χωρίς ανάσαν να έρτει η ανακοίνωση της μέρας. Τζαι η μέρα αλί θα αρκήσει. Πάμεν για Ιούνη. Τουτέστιν ακόμα 2,5 μήνες σχεδόν, με το βιβλίο τελειωμένο, αλλά χωρίς χαρτίν, χωρίς αίσθησην του τέλος, τζαι κυρίως χωρίς τη ξεγνοιασιάν που ευελπιστώ να επέλθει άμαν τελειώσει η γέρημη η υποστήριξη.

Τζαι μετά την απογοήτευσην ήρτεν η παρόρμηση, τι τζι αν το Πάσκαν εν σε λλιόττερον που έναν μήνα; Τι τζι αν θα ήταν πιο φτηνό να πάμεν Νέα Υόρκη παρά Λάρνακα αυτόν τον Απρίλη. Σικκιμέ αγαπητέ αναγνώστη. Έρκουμαι μετά σχέσης για Ανάστασην στην Κύπρο, για φλαούνες, κότζινα αυκά, σούπαν αυκολέμονο μετά τον καλό λόο, τζαι την απαραίτητη σούγλαν. Πάσκαν για πρώτη φορά έσσω μετά που 4 χρόνια. φίλοι τζαι φίλες ετοιμαστείτε.

ΥΓ: Για πρώτη φορά δεν νιώθω ιδιαίτερο ενθουσιασμό να έρτω έσσω. ίσως γι'αυτό να γράφω τούτον το κείμενο. Για να μου δημιουργήσω λλίην ευφορία. Φταίει που το επερίμενα αλλιώς το επόμενο μου ταξίδι σπίτι. Ναν η πρώτη στάση σε έναν ολοκαίνουργιον ταξίδι. Να σηματοδοτήσει έναν τέλος τζαι μιαν αρχή. Αλλά είμαι σίουρη ότι άμαν είμαι τζιαμέ, ελάχιστα θα με απασχολήσει η σημειολογία.
ΥΓ2: Πάσχα στο χωρκό με τη σχέση σημαίνει ένα μόνο πράμα. Η σχέση θα κάμει την πρώτη εμφάνιση μετά Ερυκίνης στην εκκλησιάν μας. άτε να πείσεις το χωρκό μετά ότι εν παντρεύκεσαι. 

8 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

"άτε να πείσεις το χωρκό μετά ότι εν παντρεύκεσαι."

Θωρώ ότι 4 χρόνια διατριβής η ζωή έμαθεν σου μέρος της ουσίας της επιστήμης.

Τωρά γιατί θέλεις να νεκατώννεις το χωρκόν τζιαι την άποψην του στα δικά σου, ίσως να εν το άλλον μέρος που θα σου μάθει η ζωή στα επόμενα επισόδεια :))

Αλλά με τες βάσεις του διδακτορικού, ίσως εν πιο εύκολα τα επόμενα επισόδεια.

Ερυκίνη είπε...

μεγάλη κουβέντα το πόση σχέση έχουν τα διδακτορικά με την ουσία της επιστήμης.
κάμνω πολλές επιστημολογικές σκέψεις τελευταίως αλλά ακόμα εν ωρίμασεν το θέμαν μέσα μου να τες καταγράψω. Σε κάποια φάση όμως.

όσο για το χωρκόν... εν με πολλοεπηρεάζει η άποψη του για τα δικά μου. ήμουν πάντα παρίας ακόμα τζι όταν εζούσα τζιαμέ. Αλλά αρέσκει μου η αλληλεπίδραση με πλάσματα που σκέφτουνται τόσο διαφορετικά που μένα. Εν έναν μάθημαν όντως χρήσιμον για ούλλους.

Εν ξέρω αν εν το διδακτορικό ή απλά ότι... εμεγάλωσα, αλλά ναι εν η αλήθκεια είμαι πιο έτοιμη φορ ιτ!

noor είπε...

Εγώ απλά ήρθα να σου πω ότι είδα πριν λίγες μέρες τα ντοκυμαντέρ που πρότεινες στο προηγούμενο ποστ και τα απόλαυσα, ειδικά το κυπριακό, αν και εμένα δεν μου άφησε και πολλές ελπίδες (η έλλειψη κοινής γλώσσας και κοινής ιστορικής αφήγησης είναι μεγάλο πρόβλημα τελικά).
Για αυτό το ποστ ένα έχω να σου πω: 2,5 μήνες για την υπεράσπιση είναι μια χάρα, ίσια που φτάνεις να φέρεις τα μίλια σου και να σκεφτείς λίγο τι θα κάνεις παρακάτω (γιατί μάλλον θα σε ρωτήσουν, χε χε). Καλά έκανες που έκλεισες ταξίδι. Αναμένω ποστ για τις εμπειρίες της σχέσης από το κυπριακό Πάσχα (ή έχει ξαναπάει;) Have fun!

Ερυκίνη είπε...

Noor,

καλημέρα!! χαιρομαι που σου αρέσαν τα ντοκυμαντέρ! Ενδιαφέρον το σχόλιο σου για το κυπριακό ντοκυμαντέρ. ίσως να έσιει να κάμει με το πως το βιώνει ο καθένας. εγώ όταν εβρέθηκα σε παρόμοια φάση, εννοώ όταν επρωτογνώρισα συνομήλικους μου τουρκοκύπριους είχα νιώσει την ελπίδα. γιατί ναι έλειπεν η κοινή γλώσσα τζαι η κοινή ιστορική αφήγηση, αλλά υπήρχαν άλλα πολλά κοινά. είμασταν ούλλοι φοιτητές, σε παρόμοια φάση ζωής με παρόμοιες έννοιες, ανησυχίες. Εννοώ υπήρχαν αρκετά κοινά για να δεις τον άλλο ως απλά έναν συνομήλικό σου, τζι όι ως Τουρκοκύπριο. τζαι ήταν θετικό τούτο. το φκαίνουμεν που τα πλαίσια του ελληνο/τουρκο-κύπριος. αλλά ναι το πως επιτυγχάνεται τούτο σε μεγαλύτερη κλίμακα, ούτε τζι εγώ είμαι πολλά αισιόδοξη.

ας μεν πάμε στο τι κάμνουμεν παρακάτω, ακόμα είμαι σε πολλύν σύγχιση. νομίζω εννάν καλό να έρτω κύπρο λλίο όντως. Η σχέση εξανάζησεν Πάσχα στην Κύπρο μας, στην πρώτη του επίσκεψην έβερ (κάπως έτσι γνωριστήκαμεν) οπόταν εν εξοικειωμένος :)))) Αλλά πάσχα στο χωριό δεν εξανάκαμεν. θα σας κρατήσω ενήμερους σίουρα πράματα!

Disciple είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=8JqKWk1uzVU

"Πάσχα στο χωριό
συγκέντρωση μετοίκων"

εκόλλησεν μου που την ώρα που εθκιέβασα την ανάρτηση σου.

2.5 μήνες έννεν τίποτε. Ώσπου να κάμεις τες διαφάνειες, να κανονίσεις πρόβα παρουσίασης με συναδέλφους/φίλους, να κάμεις αλλαγές, εννα περάσουν χωρίς να το καταλάβεις.
έτσι έχουν να πουν:)

Φλαούνες πάουερ!

Ελλαδίτισσα είπε...

Ερυκίνη,
ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα!!! Αν σκεφτείς ότι μεσολαβουν: Πάσχα τον Απρίλιο και Ευρω-εκλογές τον Μάη, ο Ιούνης είναι δίπλα μας!!! Keep calm λοιπον!!

Πάσχα στην Κύπρο δεν έχω γιορτάσει! Είμαι σίγουρη πως είναι υπέροχα!! Όπως και κάθε εποχή στην Κύπρο!!! Όσο για την σχέση και το τι θα συμπαιράνουν οι χωριανοί; Αστους να λένε και διασκέδασέ το!!

ALm είπε...

"Τι τζι αν θα ήταν πιο φτηνό να πάμεν Νέα Υόρκη παρά Λάρνακα αυτόν τον Απρίλη. Σικκιμέ αγαπητέ αναγνώστη"

αΧαχΑχαχαχκλαψ.

καλά να περάσετε και καλήν υπερασπίσην!

Ερυκίνη είπε...

Δεσποσύνη,
φλαούνες πάουερ δε λες τίποτε (αν τζαι εν είμαι πολλά φαν να πω την αλήθκεια). τι μου εθθύμισες την παρουσιαση καλέ;

Ελλαδίτισσα,
ναι εξέχασα τες ευρωεκλογές, ψηφίζω τζαι εις διπλούν φέτι, για κυπρο τζαι αγγλία!! Πάσχα στην Κύπρο... εν ωραία. Πιο ωραία που τα χριστούγεννα να πω την αλήθεια, αλλά πιο ωραία από Ελλάδα δεν είμαι σίγουρη. Εκάμαμε μια φορά πάσχα στην Κέρκυρα. ήταν άλλο πράμα!!!

@Αλμ,

γελάς, γελάς, αλλά εν η τραγική αλήθκεια... Εμείς όμως απτόητοι τζιαμέ Κύπρο δώστου :)). Ευχαριστώ βρε για τες ευχές.