Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αν είσαι τζι αν δεν είσαι.

Σήμερα το BBC έκαμεν έναν ρεπορτάζ περίπου μισής ώρας για το καινούργιο τεύχος του Τσιάρλυ, χωρίς να δείξει το εξώφυλλον. Με καλεσμένους, με ανταποκριτές που το Παρίσι, συνεντεύξεις που τους ανθρώπους που επεριμέναν στην ουρά για ένα τεύχος.

Μισή ώρα συζήτηση.

Δεν εδείξαν το εξώφυλλον.

Τόση η αλληλεγγύη για τους σκιτσογράφους.

Αλλά τα "ζιε σουί τσιάρλυ" ξέρουν να τα λαλούν ούλλοι.

Φίλε μου εν είσαι Τσιάρλυ, μεν λαλούμεν πελλάρες.

Αν ήσουν Τσιάρλυς εν θα εκάθεσουν να συζητάς για την ελευθερίαν της άποψης, που εν πλήρως αποπροσανατολιστική (τζαι προσβλητική) συζήτηση.

Έτο για κάποιο λόγο έπρεπεν να γινεί μια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι (στη δυτική Ευρώπη πες). Αν δεν εγίνετουν στου Τσιάρλυ τζαι εγίνετουν τυχαία μες στη στράτα ή μες το μολ ή μες το σούπερμάρκετ εν θα συζητούσαμεν για καρτούν, αλλά για την ουσίαν έννε ;

Τζαι μόνον το ότι συζητούμεν για τα καρτούν τζαι όι για τα κίνητρα τζαι το πως εκάμαν τούτοι οι άνθρωποι τες επιθέσεις εν προσβολή για τα πλάσματα του Τσιάρλυ. Λες τζαι μετριάζεται ή αλλάσσει κατ' όποιοδήποτε τρόπο η πράξη λόγω των καρτούν.

Ενευριάσαν με πρωίν πρωίν τζαι τούτοι

2 σχόλια:

Moonlight είπε...

Σhιαρλί κόρη, επήες μου στες αγγλίες τζι έκαμες τα ούλλα εγγλέζικα!!!

Επί της ουσίας σύμφωνοι. Όι μόνο στο αν δεν ήταν τζειαμέ έννα ήταν αλλού, αλλά κυρίως στο ότι λαλούν ότι συμπαραστέκουνται ενώ εν δείχνουν καν εικόνες που το νέο τεύχος γιατί σhέζουνται. Κρίμα.

Ερυκίνη είπε...

Ακριβώς!
Αν είσαι σιέσης, απλά εν είσαι Σιαρλί
(καλά, καλά παίρνω πίσω το Τσιάρλυ, εν επειδή εγίνηκα τσιάρλισσα, γιαυτό!!).

Το θέμαν έννεν απλώς ότι αν δεν ήταν τζιαμέ εννά ήταν κάπου αλλού. Εν το ότι αν ήταν αλλού εννά εκάμναμεν διαφορετική συζήτηση, την οποίαν εν κάμνουμεν τωρά. Λες τζαι αν υπάρχει ιδεολογικόν υπόβαθρον δικαιολογείται η μαζική δολοφονία. Τέσπα.