Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Λλίον νερόν... τζι εστάθηκεν μου

Διάλογος σε ένα από τα πιο γνωστά καφέ της Λευκωσίας:

Τύπος: Τι να σας φέρουμε;
Ερυκίνη και φίλες: ένα φραπέ, ένα κοκτέιλ και δύο νερά.
Τύπος: καλά μα εσείς μόνο νερό εννά πιείτε;
φίλη Ερυκίνης: Ε...ξέρετε ερκούμασεν που αλλού τζαι εν θέλουμεν κάτι άλλο.
Τύπος: (εν το θυμούμαι ακριβώς, παραφράζω) Ξέρετε υπάρχει μια πολιτική Τάδε, γράφουμεν το τζαι στο μενού (κάτι ψιλά γράμματα κάτω κάτω), επειδή μετά που κάποιαν ώραν το 1/5 των πελατών έρκουνται που αλλού τζαι εν θέλουν να πιουν τίποτε, μόνο νερό.... μπλά μπλά ..... δικαιούμαστε να χρεώνουμεν 3 ευρά το νερό γιατί εν γίνεται διαφορετικά
Ερυκίνη και φίλες:........ (μούγκα στη στρούγκα, επροσπαθούσαμεν να καταλάβουμεν, εν το εφόρεν ο νους που λαλούμεν)
Τύπος: αλλά εντελώς κατ' εξαίρεσην, εσάς εννά σας φέρω τα νερά χωρίς έξτρα χρέωση, για χάρην σας οκ;

ΙΝΤΑ ΠΡΑΜΑΝ;;;; εννά μας κάμει τζαι χάρην μίσηι μου να μας χρεώσει τα νερά κανονικά. Εκατάλαβες; κάμνουν μας τζαι χάρην. Αλλά όι αγάπη μου εμείς είμαστεν οι μαλάκες που καθούμαστεν τζαι ανεχούμαστεν τα. να πίνουμεν φραπέ πάνω που 4 ευρώ τζαι να μας κάμνουν τζαι χάρην που πάνω.

Μια εισήγηση στούς ιδιοκτήτες των καφέ: μετά τις 12 να έχουν κάποιον έξω στην είσοδο τζαι να πιάνουν παραγγελία πριν να μπεις μέσα. τζαι τζείνοι που εννά θέλουν νερό να τρών πόρτα. Ή μπορείς να πιάνεις το νερό σου τζαι να στέκεσαι στην είσοδο να το πιείς τζαι να κάθουνται τζείνοι που πίνουν οτιδήποτε πάνω των 3 ευρώ. Ή να υπάρχει χρέωση για το τραπέζι και την καρέκλα. Ή ακόμα καλλύτερα να φκεί ένας νόμος να μεν σερβίρουν καθόλου νερά στα καφέ. τζείνος που θέλει νερό να πάει στο περίπτερο.

ρε παιδί μου εν ιφκαίνει ο άθρωπος, να παττίσει η επιχείρηση που θέλεις;
στήριξε την οικονομία του τόπου σου, γίνε κι εσύ μαλάκας, μπορείς....

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλά ο Κυπραίος επιχειρηματίας ώσπου βρίσκει αγελάδες να αρμέγει έτσι εν να μας συμπεριφέρεται. Τι άλλο εν να ακούσουμεν πλέον!

Εμένα το χειρότερο μου είναι όταν είσαι κάπου για καφέ/ποτό τζιαι σαν φυσιολογικός άνθρωπος κάποια στιγμή τελειώνεις το ποτό σου. Μετά έρκουνται πουπάνω σου σαν τα κοράκια τα γκαρσόνια για να παραγγείλεις τζιαι δεύτερο ή να ξηκουμπιστείς να φύεις. Εν θέλω ρε κουμπάρε! (Τζιαι εν μιλώ για ώρες αιχμής που εν φίσκα τζιαι εν τους ελευθερώνω το τραπεζούι)

Έπρεπε να ήταν στην Ελλάδα που ένας καφές μπορεί να διαρκεί τζιαι τέσσερεις ώρες. (Τζιαι φέρνουν σου πάντα μα πάντα νερό δωρεάν. Έστω της βρύσης αλλά κάποτε τζιαι εμφιαλωμένο)

mouzoura είπε...

opos ta parking pou ama mou laloun 3 euro lalo tous 1 krato ate to polli 2. kai ta dexountai.eleos

zappa είπε...

Einai giati pernane krish twra. H plaka einai oti synh8ws ayta pou lene oti tous odhgoun sto na akrybainoun tis times (petrelaia,logariasmoi, mis8oi, kostos prwtwn ylwn) synh8ws einai gyrw sto 1/10 twn kerdwn tous

Ερυκίνη είπε...

περνάνε κρίση...εμείς να δεις κρίση. 4.50 ευρώ το φραπέ. εσείς οι εξ ελλάδος δεν βρίσκετε τα πάντα πιο ακριβά εδώ;

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Κοίτα το ζήτημα καφές είναι ούτως ή άλλως πονεμένη ιστορία και πάνω, το 4 και το 5 υπάρχει ειδικά σε περιοχές όπου θεωρούνται "νεοπλουτέ".
Δεν παύουν όμως να υπάρχουν τα στέκια όπου μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στην λογική τιμή των 2 ευρώ, και να εχεις μια στοιχειωδώς ευγενική αντιμετώπιση.
Το πρόβλημα στην Λευκωσία είναι ότι ακόμα και μέρη που αυτοαποκαλουνται "alternative" (μην "δώσω" μαγαζιά τώρα αλλά όλοι καταλαβαίνουμε για ποιούς μιλάμε"), μερικές φορές χρεώνουν παραπάνω και έχουν και Α-Θ-Λ-Ι-Α συμπεριφορά κι απο πάνω.

Π.χ. μαγαζιά που θα δεις τον ιδιοκτήτη να τριγυρνάει πέρα-δώθε με ένα βιβλίο του 18ου αιώνα και μερικούς από τους θαμώνες να φωτογραφίζουν τα τραπέζια για να δείξουν ότι "κάνουν τέχνη" (ενώ αν ζητήσεις ενα ποτήρι νερό μπορεί να σε βρίσουνε κιόλας)

Ή άλλοι που βάζουν σερβιτόρους τατουαζάκηδες και μουσική ambient αλλά σερβίρουνε σουβλάκια και μάλιστα έναντι 15 ευρώ...

Ε ήμαρτον ρε κουμπάρε!

zappa είπε...

Sto monadiko kafe ths leykwsias pou mporeis na katseis na pieis kafes xwris na sou mpastakw8ei o estiatwr, o kafes einai neromplouki......

milame gia kafeteries tou ucy panta....


btw yparxoun kai kafenedes pou einai ligo pio fthnoi (alla kai pali se sxesh me ellada asta) kai oi idiokthtes einai ligo polly to xaba tous (blepe Mpriki)

Ανώνυμος είπε...

Εγέλασα πολλά με το ποστ σου! Έυγε ερυκίνη τήαρρ!!! χχ