Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Εβδομάδα 23-27 Μαρτίου

(πιο κάτω ένα κείμενο που έγραψα για το Βουκώλο εν βρασμώ ψυχής και τελικά δεν μπήκε. Το αναρτώ για όσους ενδιεφέρονται.)

Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Πέρασε κιόλας μια εβδομάδα. Μια γεμάτη εβδομάδα. Με φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου την Πέμπτη, μια αθωωτική απόφαση, μια διαδήλωση την Παρασκευή και μια αυθόρμητη πορεία το Σάββατο.

Δευτέρα πρωί και οι δύο μεγάλες παρατάξεις του Πανεπιστημίου Κύπρου διανέμουν παντού τα καθιερωμένα εβδομαδιαία ενημερωτικά δελτία τους, που λίγες ώρες μετά θα γίνουν εβδομαδιαία ενημερωτικά σκουπίδια (λόγω αργίας είμαι ευγενική και δεν τα αποκαλώ εξαρχής εβδομαδιαία ενημερωτικά σκουπίδια).

Πάρτε βαθιά ανάσα και πάμε αγαπητοί αναγνώστες.

Στην κουρτίνα Νούμερο 1. Οι Μπλε. Το τετρασέλιδο της Πρωτοπορίας: ωραιότατο. Στην πρώτη σελίδα το πανηγυρικό ποσοστό νίκης σε τεράστιο μέγεθος γραμματοσειράς (για να δουν κι οι τυφλοί) και στις επόμενες δύο τα σχετικά των εκλογών και των ψηφισθέντων εκπροσώπων. Που είναι η ανακοίνωση για τη σημερινή διαδήλωση; Ο τύπος στο παγκάκι των Μπλε μου είπε πως έχουν ενημερωθεί για τη σημερινή εκδήλωση και το γράφουν στο δελτίο τους. Α, έτο ρε. Στην τέταρτη και τελευταία σελίδα. Πάνω πάνω. Ακριβώς πάνω από τα καυτά ερωτήματα που ταλανίζουν τους απανταχού Πρωτοπόρους. Όλα βέβαια περιστρέφονται γύρω από το τι λέει και τι κάνει η Προοδευτική. Σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια. Άλλα ερωτήματα, όπως «Βάση ποιων κριτηρίων αθωώθηκαν οι 10 αστυνομικοί; Τι έκαμαν θκυό φοιτητές για να τρων έτσι ξύλον; Τούτοι οι άνθρωποι εννά παν πίσω στες δουλειές τους;» κλπ., δεν είναι και τόσο καυτά, μάλλον χλιαρά, γι’ αυτό δεν μπαίνουν στο τετρασέλιδο. Δεν υπάρχει χώρος για δευτερεύοντα, συγγνώμη.

Και πάμε στο έτερον ήμισυ, στην κουρτίνα Νούμερο 2. Οι Κόκκινοι. Ένα άλλο συγκλονιστικό τετρασέλιδο. Στολίδι. Οι πρώτες δύο σελίδες είναι αφιερωμένες στα των εκλογών. Ενημερώνουν τους φοιτητές για τους εκλεχθέντες αντιπροσώπους. Η τρίτη σελίδα αναφέρεται στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και τους Ακελικούς υποψηφίους. Η τέταρτη και τελευταία σελίδα: διαφημίσεις. Γιατί ένα διάλειμμα το χρειάζεσαι. Ή γιατί δεν είχαν τι άλλο να βάλουν, ξέρω γω; Από ερωτήματα οι Προοδευτικάριοι μηδέν αυτή τη βδομάδα στο ενημερωτικό. Βλέπετε είναι Μάρτης και το Μάρτη στην Προοδευτική κάνουν διάλειμμα. Αχ, τούτοι οι δικαστές. Εν εμπορούσαν να αφήσουν την απόφαση για τον Απρίλη; Για να μπορούν και οι της Προοδευτικής να απορήσουν μαζί μας.

Οι φοιτητικές μας παρατάξεις κυρίες και κύριοι. Και έχεις δίκιο. Άφησε τα κομματόσκυλα, ούτως ή αλλιώς τίποτα δεν κάνουν, πήγαινε στον απλό φοιτητή, μίλα του, ως ένας απλός συμφοιτητής του να δεις πως ήδη ξέρει, πως ενημερώθηκε κι αν δεν ξέρει, θα θέλει να μάθει.
Τι λε ρε; Σε ποιο πανεπιστήμιο ζεις εσύ; Η αδιαφορία, η πλήρης αδιαφορία. Μόνον εάν εγίνουμουν καμικάζι ήταν να εσηκώννετουν κανένας που την καφετέρια (για να κάτσει πιο κάτω να μεν τον έβρουν τα γαίματα).

Που λαλείτε φίλοι αναγνώστες, εν πιο πιθανόν στις διαδηλώσεις τούτες τες μέρες να δείτε τους καθηγητές του Πανεπιστημίου, τη μάνα μου, τη θκειά μου τζαι τη γιαγιά μου με το τσεμπέριν, παρά τους φοιτητές του UCY, υπογράφω σας το άμα θέλετε (με κότζινο σαν τον Αρχιεπίσκοπο).

Όσον περνά ο τζαιρός τόσο βεβαιώνουμαι ότι οι άνθρωποι πόξω που τούτον το πανεπιστήμιον εν σιήλιες φορές καλλύττεροι που τζείνους που εν μέσα. Ένας τόπος που καταφέρνει να «ξυπνήσει» 1 στους 100 τζαι να «τζοιμίσει» ακόμα παραπάνω τους υπόλοιπους 99. Ξεφτίλα. Ούστ.

Το εορταστικό πρόγραμμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου τελειώνει άδοξα κάπου εδώ. Η Ερυκίνη σας πάει να ξεράσει.

5 σχόλια:

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

έπρεπε να το στείλεις όμως...

Leni είπε...

Κρίμα που δεν μπήκε. Ήταν να τζιτρινίσουν ούλλοι οι μπλε τζαι οι κόκκινοι που το κακό τους.

Αλεξανδρος Σουτσος είπε...

Γιατί δεν είναι γραμμένο στη Κυπριακή; Θα σε μαλώσω... και δεν το λέω ειρωνικά!

ΒΟΥΚΩΛΟΣ είπε...

Απολογούμαι ήταν παράλειψη ρε Χέλεν. Θα κυκλοφορήσει σε φυλλάδα όμως, μεν ανησυχείς, τωρά ή μετά το πάσχα...

Ερυκίνη είπε...

κόσμε ευχαριστώ για τα σχόλια. Τελικά επούλησα το στα 21 γραμμάρια. Εν φίλος τζαι αναγνώστης τζαι που το είδεν είπεν μου θέλω το, έγραψα τους ακόμα ένα για την πορεία του Σαββάτου... άμαν φκει εννά το βάλω τζαι τζείνον.

άλεξ, μη με μαλώνεις χρυσέ μου. Εξανάπα σου το γράφω σε ότι γλώσσαα μου φκαίνει τζαι τα ελληνικά στον γραπτό λόγο φκαίνουν μου αυτόματα. Τι να κάμω; Η ειρωνία συνήθως φκαίνει μου στα ελληνικά. Εν είμαι που τζείνους τους ανθρώπους που νιώθουν ότι απειλείται η ταυτότητά τους άμαν μιλήσουν άλλην γλώσσαν. Ότι γλώσσαν τζι αν μιλήσω Κυπραία καρακυπραία...