Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

i που να μεν σώσει...

τζείνος που εσκέφτηκεν το i pod. Καλάν η τεχνολογία φέρνει μας μέσα μέσα κοντά εν λαλώ, αλλά τούτον το πράμαν εν πολλά αντικοινωνικόν ολάν. i pod-ε δεν πρόκειται να γοράσω i pod, ακόμα τζι αν καταλήξω (σε τζείνην την απειροελάχιστην πιθανότηταν) hi-techακιας. Δημόσια δέσμευση.

Ύστερα λαλούν σου ότι φταίεις εσύ που είσαι αντροπιάρα τζαι εν μιλάς με ξένα πλάσματα. Πως να γνωρίσεις ολάν κόσμον, άμαν όπου πάεις οι δίπλα σου έχουν τζείνον το πράμαν μες τα φκια, τζαι κόσμον τους; Αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, καμία. Ούτε καν τον πορνόγερον που τους παίζει πουρούν εν ακούν... Τς τς τς. Σημερινοί νεολαίοι. Που ο τζαιρός που οι νεολαίοι εκρατούσαν στον ώμον τζείνον το μεγάλον το ράδιον με τα στρογγυλά μεγάφωνα τζαι επαένναν μες τη στράτα, όπως στες αμερικάνικες ταινίες. Αν μη τι άλλον, ακούαν τζι οι άλλοι τη μουσική τζαι υπήρχεν μια άλφα επικοινωνία.

άδε τωρά ίντα μπου θυμήθηκα. Το ράδιον τούτον είσιεν την τιμητικήν του σε τούτην την ταινίαν.



Τίποτε. Τίποτε. Το i pod είναι από τις χειρότερες δυνατές εφευρέσεις.

Τζαι προκαλεί τζαι μόνιμην κώφωσην σε υπερβολικήν χρήσην.

5 σχόλια:

Diasporos είπε...

νομίζω εν οι ανθρώποι που εγίναν αντικοινωνικοί, το άι πποτ απλά βολεύκει την αμηχανία που νιώθουν αμα κάθουνται απέναντι σε αγνώστους.

Ανώνυμος είπε...

Erykini moy kala na pernas.
T.K.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ απόλυτα Ερυκίνη.

εγώ νευριάζω όταν είμαι στο λεωφορείο/μετρό/δρόμο τζαι θέλω να περάσω τζαι λαλώ 1000 φορές excuse me τζαιν σαν να μιλώ του τοίχου αφού εν στον κόσμο τους.

τζαι δεν υπάρχει περίπτωση να μεν στέκουνται τέλια μπροστά που την πόρτα τζαι να κόφκουν τον δρόμο.

τζαι δεν υπάρχει περίπτωση το volume να μεν εν στο μαξιμουμ τζαι να ακούει το ηλίθιο τραούδιν τους ούλλον το μπας.

πάντως έχει ένα χρόνο, με excuse me λαλώ με τίποτε. έτσι τζαι δω ότι έχουν τα ακουστικά μες τα αφκιά απλά διώ τους μια πάν στην κελλέ τζαι προχωρώ. ίντα εννα σπάσω?

Ερυκίνη είπε...

@διάσπορος
φίλε νομίζω θα συμφωνήσω. καλά είμαι λλίον υπερβολική. Έννεν το ipod που φταίει εν το πως το χρησιμοποιείς. τζαι νομίζω τούτη η υπερβολική χρήση εν αποτέλεσμαν τούτου που λαλείς, εγινήκαν πιο αντικοινωνικοί οι άνθρωποι. τζαι εγώ μέσα. δηλαδή σκέφτουμαι τη μάνα μου, τον πατέρα μου τζαι ούλλους τους ανθρώπους που ξέρω της προηγούμενης γενιάς, το πόσον εύκολα κουβεντιάζουν με τα άγνωστα πλάσματα άμαν βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, στην ουρά, στο δρόμο. Με πολλήν άνεση τζαι διάθεση για κουβέντα, με αμηχανία, με τίποτε. Εγώ πάλε δυσκολεύκουμαι. Τζαι πολλοί της γενιάς μου νομίζω. Τζαι τούτης της νέας. Μάλλον τούτοι οι νεολαίοι έχουν άλλους τρόπους επικοινωνίας τζαι ο απλός εν τους κάμνει. ξέρω;

@Τ.Κ.
ευχαριστώ σου ρε φίλε. τζαιρό να σε δούμεν!!

@ ανώνυμος/η
τούτο με το δρόμο επρόσεξα το τζαι εγώ. Τζιαμέ το πράμαν που αντικοινωνικόν γίνεται τζαι επικίνδυνο, δαμέ ποδηλατούν με το ipod, πως μπορούν δεν ξέρω. να τους παίζουν πουρούν τζαι χαπάριν...

Psychia είπε...

Στη θεωρία της αντικοινωνικότητας, να προσθέσω πως η αντικοινωνικότητα αυξάνεται παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Δηλαδή με την εμφάνιση τζαι την εξέλιξη του ίντερνετ, του κινητού, του mp3 player κτλ, σταδιακά όλο και περισσότερος κόσμος κουβεντιάζει μέσω sms και chat αντί face to face ή ακόμα voice to voice, και όλο και περισσότερος κόσμος ένι ξέρει πως ακούεται η κίνηση στον δρόμο επειδή έσιει χρόνια να ξιστουππώσει τα αφτιά του από τα ακουστικά.

Οι νεότεροι εμεγαλώσαν έτσι τζαι εν φυσιολογικό να τους ξενίζει η κοινωνικοποίηση της προ-προηγούμενης γενιάς τζαι το αντίθετο, όσο τζαι προχωρημένοι τζαι προοδευτικοί να ένει. Το χάσμα εν τεράστιο τζαι δεν φταιν οι ανθρώποι για τούτο, αλλά ο τρόπος ζωής του 21ου αιώνα. Εν παγκόσμιο το φαινόμενο.