Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

De Blauwe Kater

The blue cat.

Ο μπλε γάτος.

Το "blue cat", που λαλείτε, εν το πιο γαμάτο μπαρ τούτης της πόλης, μπορεί τζαι της χώρας ολόκληρης.

Το "blue cat" έσιει απλά μιαν ταπέλλαν κρεμασμένην μέσα στο δρόμο (δε δίπλα) τζαι έναν πίνακα, πουτζείνους που έχουν οι παραλιακές ταβέρνες πόξω για να γράφουν το μενού, τζαι γράφουν το δικό τους μενού. Το συγκρότημα που θα παίζει μπλουζ κάθε Δευτέρα.

Ακολουθείς το στενό λιθόστρωτο μονοπάτι πίσω που την ταπέλλαν που σε φκάλλει στην είσοδο του μπαρ.

Ένας μικρός χώρος, με τον πάγκο του μπαρ στη μια πλευρά, 6 με 7 τραπεζάκια, τζαι το χώρο για το συγκρότημα στην άλλη. Ούλλα στριμωγμένα. Διακόσμηση στους τοίχους οι δεκάδες αφίσες με τα μπλουζ συγκροτήματα που επεράσαν που την πόλη τζαι το Βέλγιο. Μια υπογραμμένη κιθάρα κρεμασμένη στον ένα τοίχο (αλήθκεια που ποιον;) τζαι ένα σαξόφωνο στον άλλο.

Στον μαύρο γάτο, εν θα έβρεις πρωτοετείς φοιτητές, εν θα έβρεις 18χρονα κοπελλούθκια με τον ενθουσιασμό τζαι τη βλακεία τους, εν θα έβρεις τους κουλτουριάρηδες τύπους, που παν να ακούσουν τζαζ με το κρασούδιν τους κλπ., εν θα έβρεις κυριλέδες.

Στον μαύρο γάτο, εννά έβρεις αθρώπους διαφόρων ηλικιών, που ούλλα τα μέρη της γης. Που καραγουστάρουν να εν τζιαμέ τζαι να ακούν τούτην την μουσικήν. Τζαι καταλάβεις το άμαν θορείς τες φάτσες τους, το πόσο μέσα ένι σε τζείνον που ακούν.

Στον μαύρο γάτο εν έσιει κόμπλεξ, ούλλοι χορεύκουν όποτε τους έρτει, αν τους έρτει, όπως τους έρτει τζαι όπως μπόρουν (γιατί είμαστεν τζαι μιαν φάουσα πλάσματα σε μιαν καμαρούλα μια σταλιά). Εν έσιει ξεχωριστές παρέες, όπου βρίσκεις ελεύθερη καρέκλα κάθεσαι, εξάλλου όσοι είμαστε στο μαύρο γάτο, μια παρέα είμαστε.

Ακόμα τζαι με τον περίεργο τύπο που φορεί πάντα μαύρα τζαι ένα καουμπόικο καπέλο, τον πορνόγερο που χουφτώνει κώλους, όι μόνο των γυναικών, αλλά τζαι των αντρών με μακριά μαλλιά, τον παράξενο τύπο που κάθεται στο μπαρ τίτσιρος που πάνω, που με το ψυχολογικό μου δαιμόνιο (χούιν που εν φκαίνει) προσπαθώ να καταλάβω τι διαταραχή έχει ακριβώς, τον τύπο που εν φτυστός ο τραουδιστής των Coldplay, τες δύο Λατινοαμερικάνες που κανένας ακόμα εν εκατάλαβε αν εν όντως που τη Χιλή, τη μυθομανή γερμανίδα τζαι την παράξενη κυπραία που εν της αρέσκει η μπίρα.

Άμαν ποττέ βρεθείτε στη Leuven Δευτέρα ξέρετε που να πάτε...

5 σχόλια:

Moonlight είπε...

εν μπλε είπες μας, οι μαύρος!

Kato Ydata είπε...

Μπορεί ο μπλε γάτος να σε μάγεψε αλλά τον μαύρο γάτο δεν τον ξεχνάς ποτέ.

Ερυκίνη είπε...

χεχε
Moonlight, που τα λλία ολλανδέζικα που ξέρω εν μπλέ, όι μαύρος. Ελπίζω δηλαδή να μεν εν μαύρος (όι ότι πιστεύκω)

Κάτω ύδατα,
πππεεεε!!!

voukwla είπε...

na rtw gia to savko????

hahahaha

Moonlight είπε...

ναι, οτι στα ολλανδέζικα εν μπλε, ξέρω το, μετά που μας λαλείς για τον μαύρο όμως, έχασες με!