Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Στο κάμπινγκ αδέλφια μου στο κάμπινγκ...

Τζι αν ήρτες λλίον τζαιρόν στα πάτρια εδάφη τζαι αποφάσισες ότι θέλεις να κάμεις πράματα που συνήθως κάμνεις Κύπρον το καλοτζαίριν, τζαι είπες να πάεις θάλασσαν τζαι να τζοιμηθείς στην παραλίαν (όποιος εν ετζοιμήθηκεν κάτω που τον έναστρο ουρανό της Κύπρου μας το καλοτζαίριν, εν ιξέρει ίντα μπου χάννει), ένα διημερούδιν ρε παιδί μου, να θθυμάσαι τα εξής:

- επειδή ζεις τωρά σε μιαν χώραν με λλίον ήλιον τζαι έλειψεν σου ρε παιδί μου, εν χρειάζεται να κάτσεις μες το λιοπύριν με τες ώωωωρες ώσπου να ακουστεί το τσσσσσσσσσσσσ του τσουρουφλίσματος. Λάου λάου ο ήλιος, ειδεμή εννά καταλήξεις με μιαν ράσιην τύπου, ξεχασμένη-εγγλέζα-τουρίστρια-στο-Figtree, τζαι εν θα φτάνουν 3 κεσεδάκια γιαούρτιν Μπάρμπα-Θωμάς να έρτεις στα ίσια σου (έχουμεν τζαι 2 στρέμματα ράσιην σεξουλιάρικην όι πελλάρες).

- αν θέλεις να πάρεις κάτι μαζί σου να προσκολιέσαι στην παραλία, αλλά εν έσιεις κανένα βιβλίο, μεν πάρεις ένα που τζείνα τα γυναικεία περιοδικά τύπου Must, Madame Figaro, omikron κλπ. Τα 3/4 του περιοδικού έννεν θκιαβάσιμον υλικό, αλλά φωτογραφίες (που μαγιά, ρούχα, ως λιπ-γκλος τζαι κουζινικά) τζαι το 1/4 που εν γραπτός λόγος, περιορίζεται στη θεματολογία: "Πως να χάσετε κιλά", "Πως να μαυρίσετε", "πως να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα" που ούλλα καταλήγουν στο ότι πρέπει να κόψεις τα τηανιτά τζαι να τρώεις λαχανικά (πράγμα που ούτως ή αλλιώς εν πρόκειται να κάμεις). 'Ωρα προσκόλιου: 5 λεπτά (τζαι με το ζόρι). Έθελα να ξερα τζείνοι που τα γοράζουν τι τα κάμνουν τούτα τα πράματα;; Κρίμας το χαρτίν...

- αν θα τζοιμηθείς στην παραλίαν, φρόντισε τουλάχιστον να σκουλλιστείς που πάνω ως κάτω με τον υπνόσακκον, αν δεν θέλεις να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα με φάτσαν δίδυμη-αδελφή-του-elephant man τζαι να αναρωθκιέσαι "ού, μα είσιεν κουνούπια;"

- αν έσιεις την ψευδαίσθηση ότι επειδή θα κοιμηθείς στα κρεβατάκια στην παραλία τζαι όι σε σκηνή (με τους διπλανούς να παίζουν τα άπαντα του Τερζή στη διαπασών ως τες 5 το πρωί), θα κόψεις κανέναν κουρούιν της προκοπής, ξέχαστο. Μεν εκπλαγείς αν ξυπνήσεις εν τω μέσω της νυκτός που τα "alalala long alalala long long lee long long long.." (ρε αναμνήσεις εφηβείας τούτον το τραούδιν) του μπαρ πάλε στη διαπασών ή που τα μεθυσμένα 16χρονα που προφανώς που ούυυυλλην την παραλίαν θα κάτσουν ακριβώς δίπλα σου για τες κουβέντες του πιοτού. Γενικώς έσιε υπόψην, στο κάμπινγκ εν έσιει ύπνον. Σίουρα πράματα. Αν θέλεις να τζοιμηθείς κλείσε ένα δωμάτιο κάπου.

- αν θέλεις να τζοιμηθείς τη νύχτα χωρίς να ταράσσουν τα στομάσια σου, απέφυγε να φάεις για βραδυνό, σάντουιτς με διάφορα που σαντουιτσάν στο δρόμο. μισό γουρουνόπουλο (υπό μορφή παντός είδους αλλαντικού, χαλλούμια, ντομάτες, αγγουράκια, μαγιονέζες φούλ). εν το λαλείς ακριβώς ελαφρύ, δεν είναι σαντουιτσιάες βελγίου...

- αν θέλεις να κάμεις τη διαδρομή Πάφος-Λευκωσία μετά μουσικής μες το αυτοκίνητο, φρόντισε να έσιεις μαζί σου καμπόσα σι-ντια, γιατί ώσπου να πιάσεις λεμεσό δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις σταθμό που ναν ελληνόφωνος, ούτε καν αγγλόφωνος, εκτός που το Ράδιο Πάφος, που εντάξει εν θέμα γούστου τούτο, αλλά τα πιο βαρετά (=βαριά) λαϊκά που το χάραμα, δε λέει, δε λέει....

Τζαι το πιο σημαντικόν που ούλλα. Αν έσιεις μυωπίαν τζαι σκοπεύκεις να φκεις στον ήλιον να φορείς τα γυαλιά σου όσον το δυνατόν λλιόττερον, αν δεν θέλεις να έσιει η κατακότζινη (παπουτσόσυκον) μούττη σου μια διακριτική λευκή γραμμή...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εν δκιεβάζεται το μπλογκ σου! Άλλαξε το χρώμα των γραμμάτων!!!!! (σοβαρά τωρά!)

Moonlight είπε...

χαχαχαχαχαχα!!! φαεινές ιδέεα βλέπω....

astronaftis είπε...

καλωσόρισες, σαν την Κύπρον εν έσιη. όι επειδή εν ο καλύτερος τόπος αλλά επειδή εν ο τόπος που μεγαλώσαμεν, είμαστε πλασμένοι που τούτα τα χώματα.

Ερυκίνη είπε...

@ανώνυμος...
ξέρω ρε, επροσπάθησα το καλύτερο δυνατόν. ετσι έπρεπε να αφαιρέσω το κείμενο που τα πρόσφατα σχόλια, αλλά ελπίζω να μεν σασ πειράζει.

@moonlight
ούλλον ιδέες, ούλλον ιδέες

@νυχτερινός ποδηλάτης
όπως τζαι να το κάμουμεν, τζείνον που θεωρείται "σπίτι" για τον καθέναν εν ξεχωριστόν, όπως τζι αν ένι. καλώς σας ήβρα, για λίγο δυστυχώς.

Sike είπε...

"'Ωρα προσκόλιου: 5 λεπτά"
so very well said!!!