Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πε αλλόναν

Για να είμαι ειλικρινής τα της κρίσης στην Κύπρο εν τα πολλοεπαρακολούθησα έτσι άποψην δεν έχω για το αν εν καλά τα μέτρα για αν δεν ένι (εν τα ξέρω τα μέτρα τζιόλις) αν πρέπει να παρθούν για όι. Αλλά μιλούμεν ώσπου φτάνουν κάποιοι για να υποστηρίξουν τα μέτρα δε λέγεται. ας πούμεν εθκιάβασα στο μπλόγνκ Εφημερίδα τα παρακάτω που τα είπεν ο Παπαδόπουλος, τουλάχιστον σύμφωνα με τον αρθρογράφο. Μιλούμεν, αν όντως είπεν τα έτσι όπως τα γράφουν, τι να πω ρε Παπαδόπουλε, έκαμες μας τζαι εγελάσαμεν.

Παπαδόπουλος: ''....Μας απειλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με κυρώσεις. Μας απειλούν οι Οίκοι Αξιολόγησης ότι θα μας κατατάξουν στα σκουπίδια. Προειδοποιεί ο Υπουργός Οικονομικών ότι εάν δεν προχωρήσουμε σε μέτρα ενδεχομένως να φτάσουμε στα πρόθυρα ή και να έχουμε στάση πληρωμών, δηλαδή να μην έχουμε να πληρώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους...." (σόρυ τζιόλας αλλά τζαι η τελευταία άσχετη, δηλαδής εγώ, έμαθε τωρά με την κρίση ότι όταν λέμε στάση πληρωμών, εννοούμεν πληρωμών σε τζείνους που μας δανείζουν ριάλλια, που μάλιστα από ότι ξέρω δεν έχουμεν τζαι πολλύν χρέος (πριν 7-8 χρόνια το χρέος μας έτζιζεν το 75% τζαι κανένας εν αγχώνετουν). αλλά εντάξει πως εννά τρομοκρατηθεί ο κόσμος αν δεν τον απειλήσεις με τα ριάλλια του?)

Αλλά το υπέρτατο ήταν ο Βασιλάκης ο Καιλάς:

"... Τι θα γίνουμε για να ζήσουμε; Θα πρέπει να ξαναγίνουμε γεωργοί; Θα βασιστούμε στο τουρισμό; Θα πρέπει να δημιουργήσουμε στην Κύπρο βιομηχανίες; Ποιο είναι το σχέδιο του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΑΚΕΛ για μετά την καταστροφή εποχή;....''
Δηλαδή στην αρκήν εσκέφτηκα ότι εν γίνεται πρέπει στο μπλόνγκ Εφημερίδα να τα εφκάλαν που τον νουν τους. Δηλαδή εν μπορεί να υπάρχει ένας πολιτικός που να λαλεί ότι "θου κύριε, μα να γινούμεν γεωργοί" (γιατί ρε μ******α, ο παππούς σου ίντα μπου ήταν, εν τούτη η ψωνάρα που μας έφαεν), "μα να κάμουμεν βιομηχανίες???" αντί οι πολιτικοί μας να εν οι πρώτοι που εννά υποστηρίξουν την εγχώρια βιομηχανία, που τζαι οι λλίες επιχειρήσεις που υπήρχαν εκλείσαν τζαι έμεινεν ο κόσμος άνεργος, θεωρεί το ο κύριος κάτι προς αποφυγή. Απαντώ σου εγώ κύριε Νικόλα: ναι, ρε, να γινούμεν γεωργοί (ίντα μπου έσιει ο γεωργός?) τζαι ναι ρε να ξανακάμουμεν τες μικρές μας βιομηχανίες (μα εννά πρέπει να κάμουμεν βιομηχανίες?? γιατί΄, γιατί, γιατί?). Γιατί όι? Αλλά βέβαια, εμείς ο ανώτερος ο λαός οι κυπραίοι, είμαστεν ούλλοι φτιαγμένοι, εν μες στα γονίδια μας, να γινούμεν σείχηδες (τωρά που έχουμεν τζαι πετρόλαα) τζαι να εισάγουμε ως τζαι τες πατάτες, γιατί ας είμαστεν ειλικρινείς εν τόσο κιτς τη σήμερον ημέραν για έναν κυπραίον ναν πατατάρης (άσε που εννά πρέπει να αφήκεις την μερσεντάρα, να πιάεις διπλοκάμπινα, που να βουράς?).

Αν δεν ήταν τόσον τραγικό Νικόλα πραγματικά θα εγέλουν.

9 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Όπως τα λέεις Ερυκίνη,

το να είμαστε παρασιτικά υποκείμενα που καθουνται μες τα γραφεία, αλλα με συνολακι ή γραβάτα εν αξιοπρεπες. Το να είσαι γεωργός εν ενι. Το να μεν παραγεις τίποτε εκτός που αερα κουπανιστό γίνεται το να παράγεις εν "σε εξευγενίζει".

Λες τζαι το μονο που μπορεί να εξελιχτεί εν η μαρκα του κομπιουτερ τζαι η τεχνολογία. Η γεωργία εν μπορεί να εξελιχτεί δηλαδή τζαι να γινει ενας παραγωγικός τζαι συγχρονος τομέας απασχολησης; Γιατί όι;

Τα ίδια τζαι τα παρομοια μαϊμουνικκια με την ελλαδα. Που αν ανεπτυσε την βιολογική καλιεργεια ήταν να εν ζάμπλουτη ως χώρα. Αλλα εν την αφήσαν γιατί εν ήταν κερδοφόρο είπαν της. Εν μια γενική πολιτική στην ευρώπη τουτη τζαι ορίστε που εκαταλήξαμεν. Να πουλουμεν αέρα κουπανιστό τζαι μια μερα να μεν μπορουμεν να το ελεγξουμε. Διότι ενα πραγματικό ευρώ αξίζει περίπου 140 σε αέρα κουπανιστό. Τζαι τα χρέη γι αυτο εν εξισωνουνται ποττε με τες πληρωμές που δινονται μετα τα μετρα.

Τουτον εν οι οικοι αξιολογησης. Η διαφορά του πραγματικού 1 με το πλασματικο 140 που ζητούν σε αντιπληρωμή.

Αμα όμως τα συμφεροντα σου εν μες τες τραπεζες τζαι εσιεις μερίδιο σε τουτον το 140, ξινιζει σου τζαι η γεωργία τζαι ο συνδικαλισμός.

Moonlight είπε...

Γιατί να μεν βασιστούμε σε ό,τι εβασιζούμασταν τόσα χρόνια εν εκατάλαβα...
Που τη στιγμή που τότε είχε ανάγκη ο τόπος που επιστήμονες, εστέλλετε μας ούλλους να σπουδάσουμε, τωρά που έχουμε ανάγκη που άλλα πράματα γιατί οι ειδικευμένοι εν άνεργοι, γιατί να μεν γ'ινουμε γεωργοί;
αλόπως εν τρώει τούτος φυσική τροφή...τρώει πετρέλαιο τζαι ήλιο...

Πραγματικά, εν μπορώ να καταλάβω τι εν το πρόβλημα του...

Αφήσαν τες βιομηχνίες μας να κλείσουν τη μια μετά την άλλη, αντί να βοηθήσουν να μπορούν να ανταγωνιστούν προσφορές που εζήταν το κράτος που το εξωτερικό, μόνοι τους εκάμαν τα πλάσματα να κλείσουν τες δουλειές τους...

Τρανό παράδειγμα από ότι ξέρω τα λεωφορεία. Αντί να πουν του χρόνου θα θέλουμε 100 λεψφορεία να προλάβουν να οργανωθούν οι βιομηχανίες μας μεταξύ τους, τζαι δέτε πώς μπορείτε να δώσετε προσφορά γιατί εν μεγάλη δουλειά για σας που κάμνετε ένα λεψφορείο το χρόνο... αφήκαν τους τζιαμέ τζαι ξαφνικά ούτε τζίνο το ένα που εκάμναν το χρόνο εν έχουν να το κάμουν.........

Είμαστε ούλλοι χωρίς εξαίρεση τραγικοί...

postbabylon είπε...

ναι ζαττίν εν γιαυτόν που τα φρούτα μηνίσκουν τζιαι σαπίζουν πας τα δέντρα ενω εμείς τρώμεν σταφύλια που τη Χιλή, ΠΟΥ ΤΗ ΧΙΛΗ!!!
εν γιαυτόν οι πατατοπαραγωγοι λαλούν οτι εν τους συφφέρει πκιον να φυτεύκουν.
Επέιδη είμαστεν ούλλοι λογιστες για το μεγάλον πλυσταρκόν.

Εκατάντησεν "κατάντια" εναν που τα πιο εντιμα επαγγέλματα.

Ναι ρε, να γίνουμεν γεωργοι, πολλά σωστά το έθεσες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ πολλά με τούτα που λαλείς. Η κρίση γενικά εδημιουργήθηκεν γιατί ούλλος ο κόσμος πιππιλλά το ίδιον όνειρον: δουλειάν 'αξιοπρεπή', σε γραφείον με αρκοντίσιον μίσιημου τζιαι λοιπές μαλακίες. Η μεγάλη μου απογοήτευση εμέναν εν το ότι εκαταφέραμεν σε 2-3 γενιές να ξιάσουμεν πόθθεν ήρταμεν, εχάσαμεν επαφήν με την γήν τζιαι την ύπαιθρον σε έναν νησίν μια παθκιά. Να πω ζούμεν στα Λονδίνα τζιαι στα Παρίσια ανάθθεμαν, αλλά στην Νήσον όπου τζιαι να ζιείς την ύπαιθρον εν την ποφεύκεις.
Τούτη εν η κατάντια μας. Ούλλοι θέλουμεν να έχουμεν ππαράες-κανένας εν θέλει να δουλεύκει. Τζιαι εν πολλά ενδεικτικόν το ότι το είπεν ο Νικολάκης, γιατί το κόμμαν του εν τζιείνον που ενομιμοποίησεν τον κηφηνισμόν τζιαι την μάσαν. Εύγε.

Εράνισμας είπε...

τι μας περιμένει...

Ανώνυμος είπε...

Το παπαδοπουλουι παιζει ναν η σιηρόττερη ρατσα βουλευτη μες την βουλη τουντη στιγμη.
Εφαε με διαφορα κομα τζιαι κάποιους του συναγερμου.
Αμαν του καμε προταση η κυβέρνηση να φορολογηθει η μεγαλη ακινητη ιδιοκτησία , επειδη ο ιδιος εισιει καμποση, επρωτοστατησε μαζι με τον φουλη να μεν περασει.
Και μετα εφταιξε του ο καημενος ο φορολογουμενος.Ο ηλίθιος.
Ουτε καν ενηξερει τι λαλει πλέον.
Ουστ ρε παπαδοπουλουι που αν μεν ησουν γιος του παπα σου εν θα παιρνας ουτε καν εξω που το κομμα σου.
ΟΥΣΤ

Andreas

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ο προδοφκιας εν να φυτευκει παπατες συνεταιρικα με τους συμπατριωτες του τουρκους?

Ερυκίνη είπε...

Δυσ,
συμφωνώ απόλυτα. μήπως δεν έχουμε πηγές να αξιοποιήσουμε? τούτον που ενοχλά εν ότι ούλλον τούτον το πράμα στηρίζεται σε φανταστικά ριάλλια τζαι σε προβλεπόμενες δυνατότητες. Με λλία λόγια να σου γ****ουν την πραγματική σου ζωή για φανταστικά ριάλλια. ας πούμεν ποια εν η αξία του χρηματιστηρίου. Αν δεν υπήρχεν ως έννοια η ζωή μας δεν θα επηρεάζετουν τίποτε (κατακρίβειαν θα ήταν καλλύττερη).

@ ποστ τζαι Μουνλαιτ,
όπως τα λαλείτε

@ παττιχάρης
θέτεις ένα πολλά ουσιαστικό ζήτημα. τη θεοποίηση του εύκολου χρήματος. του χρήματος δίχα να δουλεύκεις. άμαν ακούω να λαλούν για τη φούσκα του χρηματιστηρίου, ξέρεις εν τους λυπούμαι τζείνους που εχάσαν ριάλλια. πάντα έβλεπα το τζαι λλίον σαν μάθημα. αν εσού λυσσιάς να φκάλεις ριάλλια δίχα να δουλέψουν τα σιέρκα σου, τζαι εμούνταρες με το που σου είπαν 2 κουβέντες, λούθου τα τωρά.

@ Αντρέας
τούτον εν κάτι που εσκέφτουμουν που τζαιρόν. που τότε που είδα στο ΒΒC τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή στην Αγγλία για τα δίδακτρα. εφκήκεν λίστα, ονομαστικά, ποιοι εψηφίσαν υπέρ, ποιοι κατά. άμαν σκεφτώ πόσα πράματα σκοντάφτουν στη Βουλή, θα έθελα να ξέρω ποιος τα καταψηφίζει, για κάθε θέμαν τζαι στες επόμενες εκλογές να πάω με πληροφορίες να σύρω την ψήφο μου. όι να περιπαιζούμαστεν μεταξύ μας ούλλην την ώραν.

@ανώνυμος
είσαι εκτός θέματος φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Ερυκίνη μου τζιαι δαμε ξέρουμεν τους.
Απλα ο κοσμος εν σκεφτεται τζιαι ψηφίζει τους.
Πιο άμεσο λόγο τζιαι πιο απροκάλυπτες προθέσεις υπερ του κεφαλαιου απο συναγερμο τζιαι νικόλα παπαδόπουλο εν εγίνετουν να είχαμεν τζι ομως ο κοσμος ο μεροκαμαθκιάρης ψηφίζει τους.
Οσο για τους φιλελεθυερους στην αγγλια που υπογραψαν προεκλογικα τζι αθετησαν την συμφωνία , πρεπει ο κοσμος να ζητήσει δίκη για να μεν ξαναγίνει στο μέλλον.


Andreas