Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Life of Pi

Έσιει πολλύν τζαιρόν να σας πω για καμιάν ταινίαν τζαι επειδή είμαι πολλά εντυπωσιασμένη εν μπορώ να μεν το μοιραστώ μαζί σας (παρά το ότι εν που την Τρίτην που το είδα). Την πρώτη φορά που εδοκιμάσαμεν να δούμεν το Life of Pi εν επρολάβαμεν εισητήριον. Με τόσον ιλλίγκαλ νταουνλόουντινγκ στες μέρες μας εν πολλά δύσκολο να σου τύχει έτσι πράμαν, τουλάχιστον όι τόσον συχνά όσον παλιά.

Φταίει φυσικά που στη Λέβεν δείχνει το το Ζεντ τζαι όι το Κινεπολις (το δικό μας Κ-σινεπλεξ) που εν μιτσίν τζαι φουλάρει εύκολα (φυσικά επειδή δείχνει κάτι κουλτουριάρικα, εν το επέτυχα ποττέ πριν τόσο φουλαρισμένο).

Για την ταινίαν εν έξερα τίποτε που πριν μόνον το "εν πολλά καλόν, να πάεις να το δεις" της φιλενάδας της Κάλιους που το είδεν που τότε που ήμουν κύπρον (ένα βήμα μπροστά η Κύπρος, έκοψεν πίσω το Βέλγιο). Τζαι καλλύττερα να μεν ξέρεις τίποτε νομίζω. Γιατί πιάννει σε απροετοίμαστον.

Έσιει πολλύν τζαιρόν νομίζω να δω ταινίαν που να μπορεί να θκιαβαστεί σε τόσα πολλά επίπεδα. Εαν είστε του αθεισμού ίσως σας ενοχλήσει η πολλή αναφορά στον Θεόν, αλλά go with it, υπάρχει λόγος. Δεν ξέρω τι να πω αλήθκεια. Που το αισθητικόν κομμάτιν (τόσες εικόνες, τόσα χρώματα) ως το νοηματικό (τι θέλει να μας πει ο ποιητής), αξίζει. Τζαι αξίζει να πάτε να το δείτε στο σινεμά. Να πάτε να πιερώσετε εισητήριον. Όι να το κατεβάσετε τζαι να το δείτε στο λαπτοπ ή ακόμα τζαι στον προτζέκτορα σας αν έσιετε. Τούτη η ταινία θέλει σινεμά. Τελεία και παύλα.

Τζαι παρέαν. Για να πάτε μετά για μπύρες (ή ότι άλλον ποτό γουστάρετε) να τη συζητήσετε. Εν που τζείνες τες ταινίες που τες αντιλαμβάνεσαι πλήρως μόνον μετά, άμαν το δουλέψεις λλίον μες το νου σου τζαι άμαν το κουβεντιάσεις. Τζαι που τζείνες που δίχα να το καταλάβεις οδηγούν σε συζητήσεις για τα πιο βαθιά ερωτήματα γύρω που την ανθρώπινη φύση.

Τζαι αρέσκει μου το τελικόν τζείνον μήνυμαν. Ότι στο τέλος της ημέρας εσύ θκιαλέεις τι θέλεις να πιστέψεις, εσύ θκιαλέεις το χρώμα των γυαλιών μέσα που τα οποία θορείς τζαι ερμηνεύκεις τον κόσμο. Τζαι κάπως έτσι εν τζαι η ταινία. Ανοικτή για τη δική σας οπτική γωνιά.

(ελπίζω να σας εκίνησα την περιέργειαν. άτε παέννετε!!)

5 σχόλια:

Ænima είπε...

Ταινιάρα! Επόμενος στόχος να διαβάσω και το βιβλίο. :)

Αλλά όχι και το τόσο μπροστά η Κύπρος, στα K cineplex η συγκεκριμένη ταινία δεν επροσφέρετουν σε 3D δυστυχως! και ούλοι μιλούν για το πόσο καλά γυρισμένο ήταν το 3D της. Και οι περισσότεροι γονείς για κάποιο λόγο επιστεύκαν ότι η ταινία ήταν παιδική και ανεβάζαμε τον μέσο όρο ηλικίας μες την αίθουσα κατά πολύ.:p

Moonlight είπε...

Εν την είδα, εν με ετράβησε και τόσο πολλά, μπορεί να την δω απλά επειδή ακούω καλά σχόλια που πλάσματα που έχουν γενικά άποψεις που εμπιστεύομαι, απλά ήθελα να πω ότι το σχόλιο της Aenima πιο πάνω εν σάννα τζαι εν ανταποκρίτρια που την Κύπρο. Έπιασε με λίο το γέλιο που τα σχόλιά της, παρόλο που τα ήξερα. :p

Ερυκίνη είπε...

@Aenima
θα συμφωνήσω, αν και τα 4 πλάσματα που ξέρω που έχουν διαβάσει το βιβλίο (εντυπωσιάκο που οι Βέλγοι εξέραν το βιβλίο πολλύν τζαιρόν πριν φκει η ταινία), οι 3 είπαν ότι εν σχετικά βαρετό σε μεγάλα σημεία. Ο ένας που του άρεσεν θκιαβάζει βαριάν κουλτούρα έτσι εν ξέρω αν η γνώμη του μετρά πολλά.
Η ταινία παιδική χμ.... Ενδιαφέρον. Αναρωθκιούμαι πόσα κοπελλούθκια εφύαν με ψυχικό τραύμα που την ταινία :)

@Moonlight
Ε βρε μουνλάιτ μου, μια τζαι εμείς είμαστεν πέρα χρειαζούμαστεν ανταποκριτές/τριες που την Κύπρο. Να με κρατάτε ενήμερη να μεν σοκάρουμε κάθε φορά που επιστρέφω :)). Εγώ πάντως λαλώ να πάεις!

postbabylon είπε...

! Ένα; η πρώτη ταινία που θωρω μετά που εθκιεβασα το βιβλίο τζιαι λαλώ 'μπράβο έτσι το φαντάστηκα'!

Disciple είπε...

Είδα την εχτές, στην απογευματινή παράσταση (όπως τον τζιαιρό που επήαιννα στο Οθέλλος τζιαι στο Ζηνα Πάλας) που ήταν γεμάτη!
Η ταινία ήταν μαγεία. Είχα πάρα πολλύ τζιαιρό να πάω σε σινεμά τζιαι να ταξιδέψω, να το απολαύσω χωρίς να έχω να παραπονεθώ για τίποτε.

Στα μπόνους: κανένα παιδάκι στο σινεμά. Η μοναδική ταινία στην οποία κανένας δεν εψουψουρούσε, ούτε εμασουλλούσε τσιπς. Επαλαβώσαμεν ούλλοι.

Αψογη!